Povezane vesti
Diplomatija u Njujorku - Vučić o nezavisnoj spoljnoj politici i odnosima sa Amerikom
RTV pre 9 sati
Izgradnja novih mostova i čuvanje starih prijateljstava U video zapisu koji je podeljen na društvenim mrežama, građani imaju priliku da vide kadrove sa ulica Njujorka, iz zgrade Ujedinjenih nacija, kao i brojne susrete sa stranim zvaničnicima. Centralna tema ovog obraćanja jeste nezavisnost Srbije u donošenju ključnih odluka na međunarodnoj sceni. "Srbija mora da ostane svoja, slobodna i nezavisna, a u spoljnoj politici da radi sve što su njeni interesi", istakao… »
Ana Brnabić v. d. predsednica Srbije kad Vučić podnese ostavku, evo kad će biti izbori
Radio 021 pre 13 sati
"U nedelju uveče podnosim ostavku, tako da ću vam javiti, mislim da će biti oko osam sati uveče. Obavestiću vas, pozvaću vas sve, čućete i moje obrazloženje i sve drugo", rekao je Vučić. Ovo znači da bi građani, ubrzo nakon 25. oktobra, mogli ponovo na birališta. Prema Zakonu o izboru predsednika Republike, predsednički izbori se raspisuju "tako da se glasanje održi najkasnije tri meseca od dana kada predsedniku prestane mandat". Takođe, od dana raspisivanja izbora… »
Vučić nagovestio konačno rešenje za NIS: Čekam razgovor s Putinom, za 2-3 dana imaću precizniji odgovor
Kurir pre 15 sati
Čekam razgovor sa predsednikom Putinom. Tad ću možda nešto znati. Voleo bih da mogu da obradujem i ljude i sebe, da budem iskren, posle ovih meseci i godina mučenja. Ne znam šta bih vam rekao. Nadam se da ću za dva do tri dana imati neki bolji i precizniji odgovor za vas - rekao je Vučić. Ranije danas, Vučić je u Njujorku imao razgovore sa predstavnicima najvažnijih evropskih i svetskih zemalja, i te razgovore ocenio je kao dobre za Srbiju. Podsetimo, Vučić boravi… »
Vučić: U nedelju uveče podnosim ostavku
Danas pre 1 dan
Najavio je da će pre kraja mandata razgovarati sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i poručio da se sudbina sveta odlučuje na samitu predsednika SAD i Kine, Donalda Trampa i Si Đinpinga. Predsednik Vučić, koji u Njujorku prisustvuje 81. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, rekao je u obraćanju novinarima da je imao važne razgovore sa predstavncima najvažnijih zemalja Evrope i sveta. Posebno je zadovoljan, ponovio je naglasio, razgovorima sa američkim… »
Vučić: U nedelju uveče podneću ostavku
Stav.life pre 13 sati
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je novinarima u Njujorku da će u nedelju, oko osam sati uveče, podneti ostavku i obrazložiti svoju odluku. „U nedelju uveče podnosim ostavku, tako da ću vam javiti, mislim da će biti oko osam sati uveče. Obavestiću vas, pozvaću vas sve, čućete i moje obrazloženje i sve drugo“, rekao je Vučić, prenosi RTS.… »
Vučić podnosi ostavku u nedelju uveče
Bujanovačke pre 13 sati
Bujanovac, 25. septembar 2026. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u nedelju uveče, oko 20 sati, podneti ostavku, a da će pre završetka mandata razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o energetskim sporazumima i situaciji u Naftnoj industriji Srbije (NIS). „U nedelju uveče podnosim ostavku, tako da ću vam javiti, mislim da će biti oko osam sati uveče. Obavestiću vas, pozvaću vas sve, čućete i moje obrazloženje i sve drugo“, rekao je… »
Vučić: U nedelju podnosim ostavku, nakon razgovora sa Putinom znaćemo sudbinu NIS-a
Morava info pre 16 sati
Vučić je izjavio i da se nada da će za dva do tri dana, nakon razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, znati više o rešenju za pitanje Naftne industrije Srbije (NIS). Na pitanje novinara u Njujorku da li je sada izvesnija slika kada je u pitanje rešenje oko Naftne industije Srbije (NIS), Vučić je rekao da ne zna šta da tačno odgovori, ali da se nada da će posle razgovora sa Putinom znati nešto više. Izvor: RTS… »
Vučić: Dobri susreti sa važnim zemljama, pre kraja mandata razgovaraću i s Putinom, ostavku podnosim u nedelju uveče
NIN pre 16 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao dobre razgovore za Srbiju u Njujorku sa predstavnicima najvažnijih zemalja, kao i da je posebno zadovoljan razgovorima sa američkim zvaničnicima i najavio da će pre nego što završi predsednički mandat imati razgovor i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. "Imali smo Vadefula, ministra spoljnih poslova Nemačke, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, predsednika Vlade Severne… »
Vučić ponovo obećao da će dati ostavku 27. septembra
Vreme pre 17 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je u u četvrtak uveče najavio je da će u nedelju, 27. septembra, podneti ostavku na funkciju predsednika Republike. Vučić je novinarima u Njujorku rekao da će ostavku podneti u večernjim satima, najverovatnije oko 20 časova, nakon čega će javnosti obrazložiti svoju odluku. Kako je naveo, građani će tada moći da čuju razloge zbog kojih se odlučio na ovaj potez. U protekle dve godine u više navrata najavljivao da će napustiti… »
Vesti dana »
Vremenska prognoza za subotu: Oblačno sa kratkotrajnom kišom, do 24 stepena
Danas pre 12 satijoš 36 povezanih
Isplata 6.000 dinara se završava danas, ali novac može da se podigne i kasnije
Naslovi.ai pre 1 satjoš 68 povezanih