Povezane vesti
U čast tome zdravkovića: Ana Bekuta, Dragan Kojić, Slavko Banjac i drugi pevali njegove hitove na memorijanom koncertu (Foto)…
Večernje novosti pre 1 dan
FOTO: Novosti Foto: FOTO: Novosti POGLEDAJ GALERIJU Svako od njih otpevao je Tomine velike hitove i podigao dvoranu na noge.… »
Keba rasplakao Gordanu Zdravković: Pevao Tomin hit pa sišao u publiku, zagrlio Tominu udovicu, ona lije suze
Telegraf pre 4 sati
Sala je ispunjena do poslednjeg mesta, a među publikom su i Tomina supruga Gordana Zdravković i ćerka Žaklina Zdravković. Keba je na scenu izašao sa velikom emocijom, a osim što je pevao Tomine pesme, izvodio ih je uz gitaru koju je svirao, čime je dodatno upotpunio atmosferu večeri posvećene legendarnom pevaču. Ipak, posebno emotivan trenutak usledio je kada je Keba sišao sa bine i uputio se ka publici, pravo do Tomine udovice Gordane. Pevač joj je tom prilikom… »
Potresne scene na koncertu Tome Zdravkovića: Darko Lazić sišao u publiku, Tomina udovica se slomila i jeca
Telegraf pre 4 sati
Njegove kolege ređaju se na bini i izvode najveće hitove legendarnog pevača, dok publika svaku pesmu dočekuje sa velikim emocijama. Ipak, jedan trenutak posebno je dirnuo sve prisutne. Na scenu je izašao Darko Lazić, koji je zapevao Tominu pesmu „Evo, već je jesen“, a onda se tokom izvođenja spustio sa bine i krenuo ka publici, pravo prema Tominoj udovici Gordani Zdravković. Gordana nije uspela da sakrije emocije. Čim su se začuli stihovi dobro poznate pesme,… »
Udovica Tome Zdravkovića plače, pevač je grli: Emotivne scene na koncertu, Darko Lazić sišao sa bine (video)
Blic pre 3 sata
U jednom trenutku njih su emocije savladale. Kada je Darko zapevao dobro poznate hitove Tomine pesme "Evo već je jesen, a tebe još nema", Gordana nije mogla da zadrži suze. Ona se slomila i zaplakala, a Darko joj je u jednom trenutku prišao i zagrlio je što je sve raznežilo. Tomina udovica se rasplakala i dok je Keba bio na bini i izvodio pesme njenog muža. Podsetimo, Darko je pred izlazak na binu priznao da je u kafani patio uz Tomine hitove. - Jako volim Tomine… »
Goca briznula u plač na koncertu: Darko Lazić sišao sa bine, pa kleknuo ispred Tomine udovice
Mondo pre 4 sati
Naime, jedan od izvođača na koncertu bio je i Darko, koji je tokom nastupa u jednom trenutku sišao sa bine i prišao Gordani, koja nije mogla da sakrije emocije. Čim joj se približio, ona je briznula u plač, a potom se uhvatila za glavu, vidno potresena i ganuta njegovim gestom. Darko je pevao pesmu "Evo već je jesen", a Goca je pre početka koncerta rekla da se najviše raduje upravo nastupu Darka Lazića. Pogledajte ko je još od poznatih došao na koncert: BONUS VIDEO:… »
"On je jedini iskren i ispravan" Darko Lazić iskreno o odnosu sa kolegama, pomenuo i Tanju Savić: "Do sada to nisam radio"…
Blic pre 5 sati
Govorio je o svojim ličnim životnim patnjama i kako su mu Tomine pesme bile uteha u teškim trenucima. Darko Lazić stigao je u pratnji supruge Katarine i ćerkice na koncert koji se održava u čast legendarnog Tome Zdravkovića. On je tom prilikom govorio ne samo o sećanju na kolegu, već i o privatnom životu, patnjama kao i odnosu sa estradnjacima. Darko kaže da mu je čast što će izvesti upravo on tri pesme čuvenog Tome Zdravkovića. - Jako volim Tomine pesme i dosta ih… »
"Osetim njegov duh..." Kudra o zaostavštini Tome Zdravkovića: Otkrio da li ga Skadarlija podseća na njega
Telegraf pre 1 dan
Kudra je pred izlazak na scenu otvorio dušu i govorio o Tomi, njegovoj muzici i zaostavštini koju je ostavio iza sebe. Kako ističe, Tomine pesme i danas imaju posebnu snagu, jer govore o emocijama koje ne poznaju granice i vremensko ograničenje. On je podsetio na Tominu autentičnost, boemsku dušu i način na koji je kroz muziku umeo da opiše ljubav, tugu, usamljenost i životne padove, zbog čega se u njegovim pesmama i danas pronalaze brojne generacije. On je večeras… »
Lukas na bini, a u publici bivša žena: Bila s pevačem kad je smuvala manekena iz Cecinog spota, a evo kako sada izgleda
Mondo pre 5 sati
Pevaču koji nas je napustio 30. septembra 1991. godine, u čast će večeras pevati pola estrade,a udovica Goca Zdravković je izrazila želju da čuje Darka Lazića, koji je na koncert došao sa suprugom i ćerkom. Pogledajte: Na binu će večeras stati Slavko Banjac, pobednik Zvezda Granda, kao i Aca Lukas. Zanimljivo je postalo onog momenta kada je na istom mestu viđena i Lukasova bivša supruga Nataša koja se večeras pojavila sa svojim muškarcem koji je poznat po ulozi… »
Počeo koncert posvećen Tomi Zdravkoviću: Sala puna, emocije preplavile publiku - Ovaj pevač je otvorio koncert
Telegraf pre 5 sati
Sala je ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je sa velikim nestrpljenjem dočekala veče posvećeno čoveku čije pesme i danas žive među generacijama. Koncert je otvoren emotivnim kratkim filmom o Tomi, koji je kroz kadrove iz njegovog života, fotografije i snimke sa nastupa podsetio publiku na njegovu bogatu karijeru i put koji je prošao kao umetnik. Prizori sa njegovih nastupa i uspomene na legendarnog pevača izazvali su oduševljenje i snažne emocije među… »
Beograd peva za Tomu Zdravkovića: Počeo koncert u čast najvećeg estradnog boema (foto)
Večernje novosti pre 5 sati
FOTO: Novosti Na inicijativu njegove porodice, večeras su se okupili poštovaoci njegove muzike i pevači koji će svojim interpretacijama sačuvati uspomenu na najvećeg estradnog boema. Tomine pesme večeras izvode Saša Lazarević Kudra, Bojan Ilijevski, Nenad Horvat, Slađana Mandić, Bane Mojicević, Darko Lazić, Peđa Medenica, Dragan Kojić Keba, Slavko Banjac, Ana Bekuta i Aca Lukas. Svako od njih donosi svoj glas i svoju emociju pesmama u kojima su generacije… »
Aca Lukas i njegova bivša žena sa sadašnjim partnerom na koncertu! Estrada se sjatila na veče posvećeno Tomi Zdravkoviću, evo…
Kurir pre 4 sati
Prve su stigle pevačeva udovica i ćerka, koje su otvoreno govorile pred kamerama o akutelnim temama. Pobednik muzičke emisije "Zvezde Granda" Bojan Ilievski došao je sa devojkom i otkrio da će večeras biti jedan od izvođača na bini. Tu je i Jovana Tipšin koja je otkrila koliko ceni rad legendarnog Tome. Slađana Mandić prošetala je specijalan stajling, a onda se pojavio i Aca Lukas koji će se takođe pojaviti na bini. Zanimljivo je postalo onog momenta kada je na… »
Pobednik Zvezde Granda pokazao novu devojku: Nije otkrio identitet misteriozne lepotice, ona kraj njega blista
Telegraf pre 6 sati
Ilievski će tokom večeri stati pred publiku i otpevati nekoliko Tominih pesama, a pred početak koncerta bio je vidno raspoložen i dobro raspoložen dočekao veče posvećeno legendarnom pevaču. Bojan je na koncert stigao u društvu prelepe devojke, međutim, nije želeo da je predstavi javnosti. Iako se sve više govori o njegovom emotivnom životu, pevač je odlučio da detalje za sada zadrži za sebe. Ilievski je pred početak koncerta obećao da publiku očekuje sjajna… »
Slavko Banjac progovorio o druženju sa Tomom Zdravkovićem: Otkrio nepoznate detalje "Dok ga nisam upoznao..."
Telegraf pre 6 sati
Publika će imati priliku da uživa u njegovim bezvremenskim hitovima i još jednom se priseti umetnika čije pesme i danas žive među generacijama. Među izvođačima biće mnoga poznata imena a jedan od njih je Slavko Banjac. Pevač je za naš portal otkrio šta će večeras pevati i kakvu atmosferu očekuje. - Dao sam predlog, pa je tako skockano. Jedna od onih predivnih pesama sa imenima raznim koje je Toma tako lepo sroio pevam Branku i Danku i dal je moguće. Zadovoljan sam… »
Sin je zažalio zbog svoje odluke: Udovica Tome Zdravkovića o kolegama koje nisu došle na pomen, ćerka otkrila - "Te pesme su…
Večernje novosti pre 5 sati
FOTO: Novosti Goca je sa osmehom stigla na koncert u čast pokojnog supruga. A tom prilikom otkrila je kakve su emocije, pred sam koncert: Super, svi smo spremni za provod, za suze, za radost i smeh - kaže ona i otkriva kako se sa Žaklinom pripremala za predstojeći događaj. FOTO: Novosti - Gledale smo film i plakale. - Ma biće svi oni, koji su došli da pevaju Tomine pesme, za mene su svi sjajni. Ja se nadam da će biti Aca Lukas i volela bihg Darko Lazić. FOTO:… »
"Volela bih da peva Darko Lazić": Udovica i ćerka Tome Zdravkovića prve stigle na koncert, sin se kaje što nije došao
Mondo pre 6 sati
Što se izvođača tiče, Goca nije htela da otkriva previše, te je istakla da će publika imati prilike da čuje sjajne pevače, a otkrila je i kome se ona najviše nada. "Ma biće svi oni, koji su došli da pevaju Tomine pesme, za mene su svi sjajni. Ja se nadam da će biti Aca Lukas i volela bih Darko Lazić". Što se Tominih prijatelja sa estrade tiče, otkriva da se ni sa kim ne čuje. "Niko mi se ne javlja. Nisam ja ni bila deo toga. Njega nema, dok je bio, oni su ga zvali.… »
"Sin je zažalio zbog svoje odluke" Udovica Tome Zdravkovića o kolegama koje nisu došle na pomen, ćerka otkrila: "Te pesme su…
Blic pre 6 sati
Otkrila je da nema kontakte sa Tominih kolegama, dok je Žaklina istakla da su problemi vezani za film 'Toma' prošlost. Goca Zdravković, udovica Tome Zdravkovića, stigla je sa Tominom ćerkom Žaklinom na koncert upriličen povodom 35 godina od Tomine smrti, tom prilikom, otkrile su koga očekuju da čuju, ali i koje su Tomine pesme najplaćenije. Goca je sa osmehom stigla na koncert u čast pokojnog supruga. A tom prilikom otkrila je kakve su emocije, pred sam koncert: -… »
"Niko nam se ne javlja" Ćerka i udovica Tome Zdravkovića na koncertu posvećenom njemu: "Dok je on bio tu..."
Telegraf pre 7 sati
Publika će imati priliku da uživa u njegovim bezvremenskim hitovima i još jednom se priseti umetnika čije pesme i danas žive među generacijama. Koncert pod nazivom „Pesme moje, vi za mene živite“ biće održan u Plavoj dvorani Sava centra, a kroz Tomine pesme biće evocirane uspomene na jednog od najpoznatijih boema domaće muzičke scene. Na repertoaru će se naći neke od njegovih najpoznatijih numera, među kojima su „Za Ljiljanu“, „Dotakao sam dno života“, „Kafana je… »
Udovica tome zdravkovića i pevačeva ćerka došle na koncert posvećen legendarnom pevaču! Stale pred kamere pa otovorile dušu…
Kurir pre 6 sati
Publika će imati priliku da uživa u njegovim bezvremenskim hitovima i još jednom se priseti umetnika čije pesme i danas žive među generacijama. Koncert pod nazivom „Pesme moje, vi za mene živite“ biće održan u Plavoj dvorani Sava centra, a kroz Tomine pesme biće evocirane uspomene na jednog od najpoznatijih boema domaće muzičke scene. Na repertoaru će se naći neke od njegovih najpoznatijih numera, među kojima su „Za Ljiljanu“, „Dotakao sam dno života“, „Kafana je… »
Prošlogodišnji pobednik Zvezda Granda ne želi ni reč da kaže o svom mentoru: Pitali ga za Đorđa Davida, on ovako reagovao…
Kurir pre 11 sati
Na koncertu u Sava Centru, mnoga imena sa domaće javne scene pevaće u čast Tome Zdravkovića, a među njima će se naći i Bojan. Ilievski je stigao iz Makedonije u Beograd, a nije propustio ni priliku da ode do večne kuće legendarnog pevača na godišnjicu od smrti. On je tom prilikom govorio za okupljene medije, pa je na samom početku istakao da mu je velika čast što će biti deo ovog koncerta. - Velika mi je čast što ću biti gost na koncertu u čast jedne legende Tome… »
"Miroslav Ilić je prošao hodnikom...": Tomu niko od kolega nije želeo da poseti u bolnici, ovo ga je zabolelo
Telegraf pre 15 sati
Naime, kako je Toma otkrio u svom poslednjem intervju, kolege su ga potpuno zaboravile. Miroslav se u poslednjim Tominim danima zatekao u bolnici, a kada je video Tominog brata Novicu, izgovorio je samo jedno. - Nisu oni krivi, pevači se plaše bolesti, nemaju vremena za boljke. Ne pomišljaju da i njih nešto može da strefi. Uz pesmu i muziku ne misli se o ružnim stvarima. Eto, pre neki dan ovim hodnikom je prolazio Miroslav Ilić, sreo je mog brata Novicu i kada je… »
Jezivo svedočenje o sahrani Tome Zdravkovića: Vetar iščupao drvo, a ljudi u šoku ko je stajao kraj groba
Mondo pre 15 sati
Na pomen na Centralnom groblju, među prvima je pristigla njegova udovica Gordana i ćerka Žaklina, koju je pevač dobio u prvom braku sa Milicom, dok pokojnog Zdravkovića, od kolega, jedino ispoštovali Jovana Tipšin i pobednik "Zvezda Granda" Bogdan Ilievski. Podsetimo, Toma Zdravković preminuo je 20. septembra 1991. nakon duge i teške bolesti i komplikacija, a njegova udovica otkrila je i da je pevač tri dana pre smrti oslepeo. Inače, na dan njegove sahrane došlo je… »
"Vi ste mi jedini došli": Ovo je poslednja slika Tome Zdravkovića iz bolnice, umro je u teškim mukama
Telegraf pre 15 sati
Pevač je pre više od tri decenije izgubio borbu nakon duge i teške borbe sa kancerom, a na društvenim mrežama nedavno se pojavila njegova poslednja fotografija iz bolnice. Toma je preminuo 30. septembra 1991. godine, a nekoliko meseci pre smrti dao je svoj poslednji intervju. Punih 17 godina borio se sa rakom, a iza sebe je ostavio buran život. Četiri puta se ženio, a i dok je bio na VMA, znao je da pobegne iz bolnice kako bi otišao u kafanu. U trenucima kada je… »
Toma Zdravković i pesme koje nikad ne umiru
Niške vesti pre 15 sati
Toma nije pevao samo pesme. Pevao je svoj život. Kafane, putovanja, velike ljubavi, rastanke, samoću, prijateljstva, uspone i padove pretvarao je u stihove u kojima su se prepoznavale generacije. Zato „Dotak’o sam dno života“, „Danka“, „Branka“, „Prokleta nedelja“, „Za Ljiljanu“, „Kafana je moja sudbina“ ili „Pesme moje“ nisu samo pesme jednog vremena. One su ostale deo naših života, jer je Toma umeo da otpeva ono što mnogi od nas osećaju, a ne umeju da kažu.… »
Pobednik "Zvezda Granda" došao na grob Tome Zdravkovića: Ima jak razlog za to, pomenuo i Cecu
Telegraf pre 14 sati
On je na samom početku istakao da mu je velika čast što će biti deo ovog koncerta. - Velika mi je čast što ću biti gost na koncertu u čast jedne legende Tome Zdravkovića sa svim velikim pevačima na domaćoj javnoj sceni, rekao je on pa otkrio koja mu je omiljena pesma. - Pa evo Danka. Kod mene ne postoji nastup bez njegove pesme, to je čovek koji je pravi umetnik i koji živi kroz svoje pesme, zaključio je on, pa otkrio da radi punom parom. Na pitanje da li je… »
"Video sam se sa Cecom" Pobednik Zvezda Granda otkrio šta mu je poručila balkanska zvezda, pa se dotakao prozivki Đorđa…
Blic pre 15 sati
Istakao je da mu je omiljena pesma 'Danka' i da kroz pesme Toma Zdravkovića oseća pravu umetnost. Ovogodišnji pobednik "Zvezda Granda", Bogdan Ilievski večeras će pevati na koncertu u čast Tomi Zdravkoviću, a danas se pojavio na groblju na pomenu legendarnog pevača. On je na samom početku istakao da mu je velika čast što će biti deo ovog koncerta. - Velika mi je čast što ću biti gost na koncertu u čast jedne legende Tome Zdravkovića sa svim velikim pevačima na… »
"Kuća se umalo srušila, od prava ne može da se živi": Udovica i ćerka Tome Zdravkovića otkrile gorku istinu na pomenu pevaču…
Blic pre 12 sati
Svi lični predmeti Tome čuvaju se u stanu, a Gordana planira da ih prebaci u spomen-kuću po završetku radova. Na pomenu legendarnom boemu i pevaču Tomi Zdravkoviću, njegova udovica Gordana Goca Zdravković i ćerka Žaklina govorile su o sećanjima na Tomu, autorskim pravima, porodičnoj kući u Pečenjevcima, ali i o tome kako su prihvatale njegov kafanski život. Upitana o tome da li su se kolege odazvale i kontaktirale porodicu povodom pomena i koncerta u čast Tome… »
"Biti čovek je najvažnije": Ovo je jedina poznata pevačica koja je došla na pomen Tomi Zdravkoviću
Telegraf pre 15 sati
Naime, na grobu pevača danas su se pojavili članovi porodice, a od pevačica je jedina došla pevačica Jovana Tipšin. Među prvima su na groblje stigle njegova udovica Gordana i ćerka Žaklina, koju je Toma Zdravković dobio u prvom braku sa Milicom. Ono što je prvo Jovana prokomentarisala, jeste i to što je sve manji broj kolega prisutan na obeležavanju godišnjica legendarnog pevača. - Ja mogu samo za sebe da kažem, moja oseća da treba da dođem. Ja nisam znala Tomu… »
Ovo je jedina pevačica koja se pojavila na pomenu Tomi Zdravkoviću: "Biti čovek je najvažnije"
Nova pre 13 sati
Među prvima su se na groblju pojavile Tomina udovica Goca i njegova ćerka iz prvog braka, Žaklina. One su govorile o sećanjima na pevača, a jedina pevačica koja se danas pojavila u Aleji zaslužnih građana je Jovana Tipšin. Ona je došla da oda počast Tomi, a osvrnula se i na to što se niko više od kolega nije pojavio. "Ja mogu samo za sebe da kažem, osećam da treba da dođem. Ja nisam znala Tomu Zdravkovića, ali njegova muzika živi i sve moje kolege i dan danas… »
Ovo je jedina pevačica koja je došla na pomen Tomi Zdravkoviću: Estrada zakazala, a prvi pevaju njegove pesme
Mondo pre 15 sati
Jedina od pevača koja se danas pojavila u Aleji bila je Jovana Tipšin. Ona je prokomentarisala što je sve manji broj kolega prisutan na obeležavanju godišnjica legendarnog pevača. "Ja mogu samo za sebe da kažem, osećam da treba da dođem. Ja nisam znala Tomu Zdravkovića, ali njegova muzika živi i sve moje kolege i dan danas pevaju njegove pesme. Važno mi je da dođem ovde na pomen, jer je ostavio trag i mega hitove. Šta da vam kažem, nemam komentara. Biti čovek je… »
Gordana Zdravković na Tominom grobu progovorila o Silvani: Sve njegove žene, ljubavi i tuge bile su deo tog života, nije bio…
Kurir pre 16 sati
Gordana je tom prilikom govorila o životu sa Tomom, njegovim pesmama, ljubavima koje su se godinama povezivale sa njegovim imenom, ali i pričama da je bio zaljubljen u Silvanu Armenulić. - Novinari mogu da pišu šta hoće. Papir sve trpi. I ljudi pričaju svašta, i što je istina i što nije. Meni to uopšte ne smeta. Ja sam to shvatila kao deo njegove profesije - rekla je Gordana. Kako je objasnila, vremenom je naučila da razdvoji Tomin život na sceni i u kafani od… »
35 godina od smrti Tome Zdravkovića: Udovica Gordana stigla na groblje sa pevačevom ćerkom, pala u zagrljaj ovoj pevačici…
Kurir pre 16 sati
Njegova supruga Gordana Goca Zdravković, ćerka Žaklina, prijatelji i poštovaoci njegove muzike okupili su se da odaju počast čoveku koji je u pesme pretočio svoje najdublje emocije i ostavio neizbrisiv trag u našoj muzici. Goca je pala u zagrljaj pevačici Jovani Tišin koja je stigla na groblje da oda počast srpskom boemu. Prošlo je 35 godina otkako nas je napustio, ali vreme nije umanjilo ljubav prema Tomi. Njegov glas i stihovi i danas prate najlepše i najteže… »
"Sve što je imao, još stoji u stanu": Udovica i ćerka Tome Zdravkovića stigle na pomen i progovorile o uspomenama, autorskim…
Nova pre 14 sati
Upitana o tome da li su se kolege odazvale i kontaktirale porodicu povodom pomena i koncerta u čast Tome Zdravkovića, Goca je odgovorila neposredno: "Niko od kolega ne kontaktira sa mnom. Ako dođe tu ko, možda će doći, ali ja ne znam. Pravo da vam kažem. Ja nikog nisam zvala. Ko hoće da dođe dođe. Ko neće", rekla je Goca. Povodom borbe oko autorskih prava i pitanja da li se od njih danas može živeti, udovica je objasnila trenutno stanje: "Pa to je Mirko pokrenuo… »
"Niko od kolega me nije zvao" Goca otkrila šta će biti sa Tominom kućom u Pečenjevcu: "Nemamo sredstva za to"
Telegraf pre 15 sati
Kao i svake godine, Gordana je na godišnjicu njegove smrti stigla u Beograd, gde je na Centralnom groblju održan pomen slavnom pevaču. S njom je bila i pevačeva ćerka Žaklina, koju je Toma dobio u prvom braku sa Milicom. Gordana Zdravković je tom prilikom razgovarala sa medijima i otkrila da će, dok god bude mogla, dolaziti na Tomin grob. - Dokle god sam živa tako će biti na godišnjicu. Na pitanje da li su se Tomine kolege odazvale i kontaktirale sa njom, s obzirom… »
Pomen Tomi Zdravkoviću: Prošlo je 35 godina od njegove smrti, udovica stigla prva, tu je i njegova ćerka iz prvog braka (foto)…
Blic pre 16 sati
Na grobu Tome Zdravkovića bilo je mnogo cveća, posebno belih kala, koje su prekrile deo spomenika. Na današnji dan navršava se 35 godina od smrti legendarnog pevača Tome Zdravkovića, čije pesme i danas žive među generacijama. Tim povodom, porodica je danas izašla na Centralno groblje u Beogradu kako bi odala počast Tomi Zdravkoviću koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni. Među prvima su na groblje stigle njegova udovica Gordana i ćerka Žaklina, koju je… »
Vesti dana »
Putnici navodno savladali pilota koji je pokušao da sruši avion za Izrael: „Spasli su mnoge živote“
Danas pre 7 satijoš 5 povezanih
„Vlast predugo stvara u društvu atmosferu nasilja, bahatosti i nekažnjivosti“: Opozicija o napadu na posmatrača Agencije za sprečavanje korupcije kod štanda SNS
Danas pre 3 satajoš 1 povezana