Povezane vesti

Nikola Lončar o najboljem u Bajernu: "Da li ste videli šta mu je Pajola uradio?"

Nikola Lončar o najboljem u Bajernu: "Da li ste videli šta mu je Pajola uradio?"

Mondo pre 13 sati
Bivši košarkaš Partizana, a sad stručni konsultant, u studiju Arene Sport govorio je o taktici Parnog valjka, posebno je pohvalio ideje trenera Đoana Penjaroje, kao i igru Karlika Džounsa i Alesandra Pajole. "Na 'minus' 13 se činilo da nema povratka. Širili smo optimizam, stvarno neverovatan povratak Partizana, uz one prve dve utakmice. Malo reči je da ih hvalimo, jer smo mnogo toga rekli. Partizan je naišao na odbranu u piku nad Karlikom na koju dosad nije… »
Bez dlake na jeziku! Karlik otvoreno o Vašingtonu! Dvejn je provocirao Partizan tokom utakmice...

Bez dlake na jeziku! Karlik otvoreno o Vašingtonu! Dvejn je provocirao Partizan tokom utakmice...

Kurir pre 14 sati
Posle meča oglasio se i heroj pobede crno-belih Karlik Džons, koji je tom prilikom govorio i o doskorašnjem saigraču Dvejnu Vašingtonu - tragičaru poraza Bajerna ove večeri: - Trudio sam se da ostanem miran! Nije do mene, ovo je do mojih saigrača - verovali su me kada sam bio dole, na zemlji! Dvejn je moj brat! Rekao sam mu da gleda sebe i dokaže svima da su pogrešili, košarka je igra. Uvek ću navijati za njega, uvek će mi biti brat i drago mo je što nije pogodio… »
Džons: Nije do mene, nego do saigrača koji su verovali

Džons: Nije do mene, nego do saigrača koji su verovali

RTS pre 13 sati
Treći uzastopni trijumf Partizana u uvodnim kolima Evrolige. Beogradski klub još ne zna za poraz. Jedan od junaka Partizana u Minhenu bio je Karlik Džons sa 16 poena i pet asistencija. "Trudio sam se da ostanem dosledan sebi, da ostanem miran u glavi i pronađem način da odvedem ekipu do pobede. Igrali smo odbranu i trudili se da im ne dozvolimo lake šuteve. Nije do mene, do mojih je saigrača. Oni su mi verovali tokom čitave utakmice. Mnogo su mi pomogli kada sam… »
Nije ga bilo tri četvrtine, a onda... Karlik blista posle pobede u Minhenu: "Presudilo je srce"

Nije ga bilo tri četvrtine, a onda... Karlik blista posle pobede u Minhenu: "Presudilo je srce"

Večernje novosti pre 14 sati
Credit: Eibner-Pressefoto/Jenni Maul / imago sportfotodienst / Profimedia Partizan je ostao neporažen posle tri kola Evrolige. Crno-beli su u Minhenu savladali Bajern 86:84 i tako nastavili maksimalan učinak na početku takmičenja. Nije ga bilo tri četvrtine, a onda se pojavio u poslednjoj i doneo pobedu svom timu. Meč je završio sa 16 postignutih poena, od čega je čak 12 ubacio u poslednjih 10 minuta utakmice. Posle meča javnosti se obratio reprezentativac Južnog… »
"Tim je verovao": Đoan Penjaroja oduševljen posle nove pobede Partizana u Evroligi

"Tim je verovao": Đoan Penjaroja oduševljen posle nove pobede Partizana u Evroligi

FOTO: Eibner-Pressefoto/Jenni Maul / imago sportfotodienst / Profimedia Bio je Partizan na ivici prvog poraza ove sezone, ali napravio je preokret i srušio je Bajern u Minhenu (86:84). Zadovoljstvo nije mogao da sakrije trener Đoan Penjeroja. - Srećni smo. Utakmica je bila 50/50. Naši navijači su neverovatni. Malo smo promenili situaciju u poslednjoj četvrtini, imali smo bolju efikasnost u ofanzivnim situacijama. Tim je verovao, nastavio je da igra sa trudom,… »
Penjaroja: Srećan sam što su momci sve vreme verovali u naš zadatak

Penjaroja: Srećan sam što su momci sve vreme verovali u naš zadatak

Radio sto plus pre 1 dan
Momci razumeju situaciju i na kraju je bila 50/50 utakmica, ali sam srećan jer su momci verovali u naš zadatak i jer smo popravili svoju igru u poslednjoj deonici i došli do pobede u ovoj sjajnoj atmosferi”, naveo je Penjaroja na konferenciji za novinare. Košarkaši Partizana su večeras na gostujućem terenu pobedili Bajern Minhen 86:84, u utakmici trećeg kola Evrolige, i time, prvi put od sezone 1991/92, sezonu u tom takmičenju započeli sa tri uzastopna trijumfa.… »
Penjaroja: Borba svih 40 minuta je obaveza, naročito zbog navijača

Penjaroja: Borba svih 40 minuta je obaveza, naročito zbog navijača

RTS pre 1 dan
Košarkaši Partizana su stigli do treće uzastopne pobede ove sezone u Evroligi, pošto su u Minhenu savladali Bajern rezultatom 86:84 u trećem kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. "Naravno, veoma smo srećni zbog pobede u Minhenu posebno zbog toga što smo tokom utakmice imali određenih problema, a jedan od tih je veći broj promašenih otvorenih šuteva za tri poena. Ali ipak, za ovaj tim je bilo obavezno da se bori čitavih 40 minuta, posebno zbog… »
„Imamo vođu, gde on ide, idemo i mi“: Džekiri i Penjaroja složni u oceni nakon velike pobede!

„Imamo vođu, gde on ide, idemo i mi“: Džekiri i Penjaroja složni u oceni nakon velike pobede!

Hot sport pre 14 sati
Nakon velike pobede, stigli su i prvi utisci iz tabora crno-belih. Trener Đoan Penjaroja je odmah po završetku utakmice otišao do velike grupe navijača Partizana na tribinama, a potom je posebno istakao njihovu podršku. Španski stručnjak je posle treće pobede Partizana u isto toliko utakmica govorio o neizvesnom susretu, promenama koje su napravljene u završnici i karakteru ekipe. „Presrećni smo! Utakmica je bila 50:50, važno je dobijati ovakve utakmice. Naši… »
PenjarojA posle 3:0 Partizana: "Ovaj tim mora da se bori 40 minuta"

PenjarojA posle 3:0 Partizana: "Ovaj tim mora da se bori 40 minuta"

Mondo pre 14 sati
Španski strateg uspeo je samo ono što je uspeo i Željko Obradović u prvom mandatu, nanizao je tri pobede i doveo crno-bele u vrh Evrolige. Parni valjak je trenutno četvrti na tabeli elitnog takmičenja. "Veoma smo srećni zbog pobede, posebno zato što smo večeras igrali sa određenim problemima. Tokom utakmice smo bili frustrirani jer smo promašili više otvorenih šuteva nego što je uobičajeno. Ali za ovaj tim, posebno kada igra na gostujućem terenu i pred 2.000 ili… »
Penjaroja: "Bili smo frustrirani, a kada je bilo najvažnije..."

Penjaroja: "Bili smo frustrirani, a kada je bilo najvažnije..."

B92 pre 14 sati
Košarkaši Partizana pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 86:84 u trećem kolu Evrolige. Crno-beli su u vrhu takmičenja uz Valensiju, Fenerbahče i Panatinaikos i oni su jedina četiri tima koja su i dalje neporažena u elitnom takmičenju. Trener "Parnog valjka" Đoan Penjaroja nije krio oduševljenje. "Naravno da smo srećni zbog pobede u Minhenu, pogotovo zato što smo večeras imali određenih problema tokom utakmice. Bili smo frustrirani jer smo promašili više… »
Penjaroja o navijačima: Imamo obavezu da se borimo za pobedu

Penjaroja o navijačima: Imamo obavezu da se borimo za pobedu

Sport klub pre 14 sati
Košarkaši Partizana pobedili su gostovanju Bajern u Minhenu u utakmici trećeg kola Evrolige rezultatom 86:84. Crno-beli su bili lišeni pomoći kapitena Vanje Marinkovića, krila Lamara Stivensa i krilnog centra Dereka Vilisa zbog povreda. Vicešampion Nemačke bio bez krila Maršona Bočempa. Partizan je u Minhenu imao masovnu podršku navijača, a Penjaroja je naglasio koliko podrška znači ekipi i obavezuje na bezpoštedni pristup. „Srećni smo što smo pobedili u Minhenu.… »
Đoan Penjaroja posle velikog preokreta istakao navijače, igračima poručio "Obaveza im je da se bore..."

Đoan Penjaroja posle velikog preokreta istakao navijače, igračima poručio "Obaveza im je da se bore..."

Telegraf pre 14 sati
Crno-beli vratili su se iz velikog deficita u drugom poluvremenu i ponovo na krilima Karlika Džonsa koji je proradio na kraju uspeli da dođu i do druge pobede na gostovanjima u ovom duplom kolu. Đoan Penajroja bio je vrlo zadovoljan nakon utakmice, istakao je da je igrati u ovakvoj atmsoferi u gostima nešto neverovatno: - Igrali smo sa malim problemima, bili smo frustrirani jer smo promašivali mnogo šuteva za tri. Za ovaj tim igrati pred ovakvim navijačima u… »
Penjaroja objasnio šta je presudilo u Minhenu

Penjaroja objasnio šta je presudilo u Minhenu

B92 pre 14 sati
Crno-beli su posle preokreta slavili u Minhenu rezultatom 86:84. "Srećni smo. Utakmica je bila 50/50. Naši navijači su neverovatni. Malo smo promenili situaciju u poslednjoj četvrtini, imali smo bolju efikasnost u ofanzivnim situacijama. Tim je verovao, nastavio je da igra sa trudom, zajedno. Važna pobeda za nas", rekao je Penjaroja. Upitan je kako su stigli do preokreta i treće pobede u nizu. "Imamo samopouzdanje da se borite, da budemo zajedno svih 40 minuta.… »
Penjaroja podigao ruku usred razgovora: "Kako smo preokrenuli? Pa, pogledajte"

Penjaroja podigao ruku usred razgovora: "Kako smo preokrenuli? Pa, pogledajte"

Mondo pre 14 sati
Dramatična završnica u kojoj je srpski tim nadoknadio 13 poena razlike u Minhenu i upisao treći uzastopni evroligaški trijumf. Đoan Penjaroja bio je prezadovoljan. "Srećni smo što smo u ovakvoj atmosferi dobili meč. Bila je 50:50 utakmica. Važno je dobijati takve mečeve, navijači su bili sjajni. Promenili smo određene stvari, posebno kod preuzimanja. Imali smo bolju efikasnost u napadu. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, ali je tim verovao. Nastavio je da igra… »
Prva reakcija Penjaroje posle lude pobede u Minhenu: "Evo kako smo preokrenuli minus 13 protiv Bajerna"

Prva reakcija Penjaroje posle lude pobede u Minhenu: "Evo kako smo preokrenuli minus 13 protiv Bajerna"

Telegraf pre 14 sati
Trener Đoan Penjaroja je posle meča u izjavi za TV prenos rekao da je srećan što su dobili ovaj meč koji je bio 50/50. - Srećni smo što smo mogli u ovoj atmosferi da pobedimo meč koji je bio 50/50, važno je dobijati takve utakmice. Promenili smo malo situacij, imali smo bolju efikasnost u ofanzivnim akcijama, promašili smo neke otvorene šuteve, ali tim je verovao, nastavio je da igra sa trudom. Upitan je kako je njegov tim uspeo da se vrati posle -13 i kada je… »
Provocirao Grobare, pa postao tragičar: Pogledajte kako je bivši igrač Partizana promašio šut za pobedu Bajerna

Provocirao Grobare, pa postao tragičar: Pogledajte kako je bivši igrač Partizana promašio šut za pobedu Bajerna

Credit: Steffie Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia Partizan je ostao neporažen posle tri kola Evrolige. Crno-beli su u Minhenu savladali Bajern 86:84 i tako nastavili maksimalan učinak na početku takmičenja. Veliku ulogu u završnici imao je Karlik Džons. Plejmejker Partizana preuzeo je odgovornost u poslednjoj četvrtini, a posebno je bio uspešan u duelima sa Dvejnom Vašingtonom, koji je čuvao bivšeg saigrača. Vašington je sa druge strane imao priliku da… »
VIDEO Analiza Miće Berić istorijske pobede Partizana: "Trojka je uvek jača od jedinice"

VIDEO Analiza Miće Berić istorijske pobede Partizana: "Trojka je uvek jača od jedinice"

Nova pre 13 sati
Bajern je imao šut za pobedu u poslednjem napadu, ali je sjajnu odbranu odigrao Kevariujus Hejs i naterao Dvejna Vašingtona na promašaj. Crno-beli su tako otvorili sezonu sa maksimalne tri pobede što im je pošlo za rukom samo u čuvenoj sezoni 1991/1992 kada su na kraju postali prvaci Evrope. Sada se nalaze se u društvu četiri tima na čelu Evrolige uz rame Paantinaikosu, Fenerbahčeu i Valensiji. Kao i uvek, meč je analizirao legendarni Miroslav Mića Berić,… »
Vašington: "Ništa protiv Partizana..." VIDEO

Vašington: "Ništa protiv Partizana..." VIDEO

B92 pre 14 sati
Košarkaši Partizana pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 86:84 u trećem kolu Evrolige. Crno-beli su u vrhu takmičenja uz Valensiju, Fenerbahče i Panatinaikos i oni su jedina četiri tima koja su i dalje neporažena u elitnom takmičenju. Dvejn Vašington, bivši igrač Partizana, ubacio je 20 poena i promašio šut za pobedu u poslednjim sekundama utakmice, a posle susreta rekao je: "Nema ništa lično... Ako ste mislili da neću slaviti koševe i plesati onda me niste… »
Hteo da se osveti Partizanu, pa popio "šamar": Vašingtonu se sada smeju svi...(video)

Hteo da se osveti Partizanu, pa popio "šamar": Vašingtonu se sada smeju svi...(video)

Kurir pre 14 sati
Amerikanac je imao priliku da svom timu donese pobedu protiv bivšeg kluba, ali je u poslednjem napadu doneo pogrešnu odluku. Partizan je u dramatičnoj završnici uspeo da stigne do dva poena prednosti, nakon što je Karlik Džons pogodio slobodna bacanja, a na semaforu je ostalo manje od sedam sekundi. Bajern je odmah zatražio tajm-aut, a lopta je po povratku na parket završila upravo u rukama Vašingtona. Amerikanac je imao priliku da postane junak Minhena protiv svog… »
VIDEO Trenutak potpunog ludila i promašaj Vašingtona: Ovako je Partizan srušio Bajern u Minhenu

VIDEO Trenutak potpunog ludila i promašaj Vašingtona: Ovako je Partizan srušio Bajern u Minhenu

Nova pre 15 sati
Partizan je gubio skoro čitavo drugo poluvreme, u jednom trenutku i dvocifrenom razlikom, ali se na kraju vratio u meč i uspeo da dođe i do treće pobede na startu sezone. Crno-beli su do pobede došli posle završnice za infarkt, a presudio je poslednji napad na meču. Bajern je imao dva poena zaostatka i napad, ali je Dvejn Vašington nakon fenomenalne odbane Kevarijusa Hejsa promašio za tri poena. Pogledajte kako je to izgledalo. pic.twitter.com/TEs3eXPhAu… »
Vašington hteo da "sruši" Partizan i ispao tragičar VIDEO

Vašington hteo da "sruši" Partizan i ispao tragičar VIDEO

B92 pre 15 sati
Nakon slobodnih bacanja Karlika Džonsa, crno-beli su u Minhenu stigli do dva poena prednosti na nepunih sedam sekundi do kraja. Vašington je po povratku sa tajm-auta rešio da preuzme ulogu igrača odluke protiv bivšeg kluba. Lopta je stigla u njegove ruke, nakon čega je usledilo dugo nameštanje na šut. Oklevao je Vašington i na kraju ispalio trojku iz ne preterano povoljne situacije. Njegov šut je bio prekratak, te završio na prvom obruču.… »
"Karlik je preuzeo stvari u svoje ruke i dogodilo se čudo"

"Karlik je preuzeo stvari u svoje ruke i dogodilo se čudo"

B92 pre 15 sati
Crno-beli su slavili 86:84, nadoknadivši -13. "Naši navijači su najbolji na svetu. Kad imate njih, neverovatno je. Dali su nam energiju, verovali smo u sebe. Cenimo njihovu podršku, posebno na ovim gostovanjima. Bili smo u zaostatku, ali smo se vratili i uradili sjajan posao", rekao je Džekiri i dodao: "Moramo da verujemo u sebe. Karlik je vođa, lider je, gde ide, idemo i mi. Trener nam je rekao da ostanemo smireni, iz toga smo trčali i imali lake poene. Karlik je… »

Vesti dana »