Povezane vesti

Merkelova i Cipras BESNI na balkanske države, NAPADAJU ih zbog zatvaranja granica

Telegraf 10.03.2016
Reakcije nemačke kancelarke i grčkog premijera naglašavaju duboke podele unutar evropskog bloka, a usledile su kao odgovor na post na Tviteru predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska. Nemačka kancelarka Angela Merkel i grčki premijer Aleksis Cipras… »

Merkel protiv zatvaranja balkanske rute

Al Jazeera 10.03.2016
Prema službenim podacima, u Grčkoj je, nakon zatvaranja balkanske rute, ostalo blizu 42.000 izbjeglica. Njemačka kancelarka Angela Merkel kritizirala je zatvaranje tzv. balkanske rute ističući da problem mora biti riješen u dogovoru sa svim… »

Merkel osudila zatvaranje balkanske rute

Slobodna Evropa 10.03.2016
Njemačka kancelarka, Angela Merkel osudila je zatvaranje balkanske izbjegličke rute, koja je Grčku dovela u veoma tešku situaciju na čijoj granici sa Makedonijom je trenutno zaglavljeno više od 14.000 ljudi. Merkel je uvjerena da zatvaranje rute… »

Merkelova i Cipras napadaju Balkan zbog zatvaranja rute

RTV 10.03.2016
BERLIN, BRISEL, AMSTERDAM - Nemačka kancelarka Angela Merkel i grčki premijer Aleksis Cipras napali balkanske zemlje zbog zatvaranja granica za migrante, uoči današnjeg EU sastanka na ministarskom nivou, prenosi AFP i dodaje da je Cipras upozorio da… »

Trajno zatvorena ruta

Večernje novosti 10.03.2016
Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner smatra da Balkanska izbeglička ruta treba da ostane trajno zatvorena. BRISEL - Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner smatra da Balkanska izbeglička ruta treba da ostane… »

Austrija: Balkanska ruta će ostati zatvorena trajno

Dnevnik 10.03.2016
BRISEL: Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner smatra da Balkanska izbeglička ruta treba da ostane trajno zatvorena, javila je agencija AP. Moja pozicija je jasna: Balkanska ruta će ostati zatvorena i to trajno, izjavila je ona za… »

Merkel: Zatvaranje balkanske rute ne rešava problem

Dnevnik 10.03.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da se problem migratske krize ne rešava preduzimanjem jednostranih odluka. Ističe da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice "neće rešiti problem" i da taj potez "nije održiv", javljaju… »

Merkelova protiv zatvaranja "balkanske rute"

B92 10.03.2016
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice "neće rešiti problem" i da taj potez "nije održiv". Ona je istakla da, ukoliko se ne postigne dogovor s Turskom, Grčka "neće moći… »

Merkel: Zatvaranje balkanske rute ne rešava problem

RTS 10.03.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da se problem migrantske krize ne rešava preduzimanjem jednostranih odluka. Ističe da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice neće rešiti problem i da taj potez nije održiv. Ukoliko se ne… »

Klinč Berlina I Beča Zbog Balkanske Rute: MERKEL Zatvaranje nije rešenje MIKI-LAJTNER Jeste i tačka!

Kurir 10.03.2016
Nemačka kancelarka smatra da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice nije održiv potez, austrijska ministarka policije ni da čuje za ponovno otvaranje. Merkel: Closing Balkan migrant route 'does not solve the problem'… »

"Balkanska ruta ostaje trajno zatvorena"

B92 10.03.2016
Berlin -- Balkanska izbeglička ruta ostaće trajno zatvorena, poručila je ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner. Ona je dodala da će samo takav "konzistentan signal" odvratiti migrante da iz Turske prelaze Mediteran i dolaze do… »

Merkel: Zatvaranje balkanske rute ne rešava problem

Blic 10.03.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice "neće rešiti problem" i da taj potez "nije održiv". - Problem se ne rešava preduzimanjem jednostranih odluka - rekla je Merkel za radio… »

Austrija ne odstupa: Balkanska ruta trajno zatvorena!

Vesti online 10.03.2016
Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner izjavila je da će se samo trajnim zatvaranjem balkanske izbegličke rute odvratiti migranti da iz Turske prelaze Mediteran i dolaze do obala Evrope. - Moj stav je jasan, balkanska ruta ostaje… »

Mikl Lajtner: Balkanska ruta ostaje TRAJNO ZATVORENA

Blic 10.03.2016
Balkanska izbeglička ruta ostaće trajno zatvorena, poručila je ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl Lajtner, dodajući da će samo takav "konzistentan signal" odvratiti migrante da iz Turske prelaze Mediteran i dolaze do obala Evrope. -… »

Mikl-Lajtner: Balkanska ruta ostaje trajno zatvorena

Novi magazin 10.03.2016
"Moj stav je jasan, balkanska ruta ostaje zatvorena i to trajno", rekla je Mikl-Lajtner za današnje izdanje nemačkog lista "Velt", preneo je Rojters. Balkanska izbeglička ruta od juče je praktično zatvorena nakon što je Slovenija počela da… »

Merkel: Zatvaranje balkanske rute nije rešenje

Mondo 10.03.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice "neće rešiti problem" i da taj potez "nije održiv". Foto: AP Photo/Vadim Ghirda "Problem se ne rešava preduzimanjem jednostranih odluka"… »

Ipak rampa: Balkanska ruta je trajno zatvorena za ilegalne migrante

Newsweek 10.03.2016
Balkanska izbeglička ruta od juče je praktično zatvorena nakon što je Slovenija počela da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i prestala da dozvoljava ulazak migrantima bez validnih pasoša i viza. Balkanska izbeglička ruta ostaće… »

Mikl-Lajtner: Balkanska ruta ostaje trajno zatvorena

RTS 10.03.2016
Konzistentan signal odvratiće migrante da iz Turske prelaze Mediteran i dolaze do obala Evrope, poručuje nemačka ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner. Balkanska izbeglička ruta ostaće trajno zatvorena, poručila je ministarka… »

Mikl-Leitner: Balkanska ruta ostaje trajno zatvorena

SEEbiz 10.03.2016
BERLIN - Balkanska izbjeglička ruta, glavni prolaz za migrante prema sjevernim europskim zemljama, ostat će trajno zatvorena, rekla je austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner za njemački list Die Welt od četvrtka. U srijedu je… »

Vesti dana »