Povezane vesti

Gde je pravo mesto za urnu Nikole Tesle - muzej ili crkva?

N1 Info 31.05.2016
Urna sa pepelom Nikole Tesle ponovo u žiži srpske javnosti. Na jučerašnjem sastanku sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, patrijarh Irinej predložio je da posmrtni ostaci naučnika budu sahranjeni u porti Hrama Svetog Save, gde će mu biti podignut… »

"Hrvatski i američki izumitelj Nikola Tesla..."

B92 31.05.2016
Zagreb, Beograd -- Stav Sabora SPC da urna Nikole Tesle treba da bude položena u Hramu Svetog Save ponovo je povod da hrvatski mediji pišu kako je Tesla zapravo bio Hrvat. "Hrvatski i američki izumitelj svetskog glasa rođen je u ličkom mestu Smiljanu… »

Nemaju svoje, pa uzimaju naše: Hrvati opet prisvajaju Nikolu Teslu!

Srbija danas 31.05.2016
Stav Svetog arhijerejskog Sabora SPC, koji je patrijarh Irinej preneo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, da urna Nikole Tesle bude položena u hramu Svetog Save na Vračaru, ponovo je danas povod da hrvatski mediji pišu kako je ovaj naučnik… »

Bura U javnosti zbog predloga da se teslini ostaci premeste U hram SVETOG SAVE: Evo ko je za, a ko protiv

Telegraf 31.05.2016
- Nadležni organi osnivača i Muzeja Nikole Tesle takvu inicijativu razmatrali bi u slučaju pokretanja zvanične procedure, saglasno važećim propisima i u okviru svojih nadležnosti - rekli su iz muzeja. Nakon što je patrijarh srpski Irinej… »

Hrvati opet svojataju nikolu Teslu: Uporno tvrde da je bio Hrvat!

Telegraf 31.05.2016
Tesla je, naime, rođen u srpskoj porodici koja je živela u malom mestu Smiljanu, u Hrvatskoj, koja je tada bila u sastavu Austrougarskog carstva. Stav Svetog arhijerejskog Sabora SPC, koji je patrijarh Irinej preneo predsedniku Srbije Tomislavu… »

Hrvati i dalje svojataju Teslu

Vesti online 31.05.2016
Stav Svetog arhijerejskog Sabora SPC, koji je patrijarh Irinej preneo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, da urna Nikole Tesle bude položena u hramu Svetog Save na Vračaru, ponovo je povod da hrvatski mediji pišu kako je ovaj naučnik svetskog… »

Zbog zahteva SPC, Hrvati obnovili tvrdnju da je Nikola Tesla bio Hrvat

Newsweek 31.05.2016
Nikola Tesla je, naime, rođen u srpskoj porodici koja je živela u malom mestu Smiljanu, u Hrvatskoj, koja je tada bila u sastavu Austrougarskog carstva. Stav Svetog arhijerejskog Sabora SPC, koji je patrijarh Irinej preneo predsedniku Srbije Tomislavu… »

Vesti dana »