Повезане вести

Шта ће подузети Инзко?

Шта ће подузети Инзко?

Слободна Европа 30.08.2016
Амбасадори земаља чланица Вијећа за имплементацију мира (ПИЦ), након састанка на којем су расправљали о референдуму о Дану Републике Српске, позвали су власти тог ентитета да не одрже референдум. “Уставом БиХ недвојбено је… »
"Русија подржава све авантуре Републике Српске"

"Русија подржава све авантуре Републике Српске"

Вести онлине 30.08.2016
Председавајуц́и Председништва БиХ Бакир Изетбеговиц́ изјавио је да је очекивано издвојено мишљење Русије на данашњем заседању чланица Управног одбора Савета за имплементацију мира (ПИК) у БиХ. - Нажалост, издвојено мишљење… »
ПИК: и Руси донели одлуку, реакције политичких званичника БиХ бурне и подељене

ПИК: и Руси донели одлуку, реакције политичких званичника БиХ бурне и подељене

Блиц 30.08.2016
Након што је ПИК дао свој суд и позвао власти Српске да не одрже референдум, а Руси издвоји своје мишљење из њега, уследиле су и прве реакције политичких званичника из РС и ФБиХ. Цвијановићева: ПИК је у функцији бошњачке… »
Изетбеговић прети Русији: Подршка РС ће вас скупо коштати!

Изетбеговић прети Русији: Подршка РС ће вас скупо коштати!

Правда 30.08.2016
САРАЈЕВО- Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да је очекивано издвојено мишљење Русије на данашњем заседању чланица Управног одбора Савета за имплементацију мира (ПИК) у БиХ. „Нажалост, издвојено… »
Изетбеговић: Русија штети БиХ и регији

Изетбеговић: Русија штети БиХ и регији

Ал Јазеера 30.08.2016
С друге стране, Младен Иванић тврди да је Вијеће за проведбу мира под утјецајем Сарајева. Издвојено мишљење Русије на данашњем засједању Вијећа за проведбу мира (ПИЦ) о најављеном референдуму о Дану Републике Српске било је… »
ПИЦ позива власт у РС да не одржи референдум

ПИЦ позива власт у РС да не одржи референдум

РТВ 30.08.2016
САРАЈЕВО - Амбасадори Управног одбора Савета за имплементацију мира (ПИЦ) у БиХ позвали су данас власти у РС да не одрже референдум о Дану Републике јер ће то, како тврде, дестабилизовати БиХ. Председник Републике Српске Милорад… »
ПИК позвао РС да не одржи референдум, Русија против изјаве

ПИК позвао РС да не одржи референдум, Русија против изјаве

Н1 Инфо 30.08.2016
Управни одбор Савета за примену мира (ПИК) у Босни и Херцеговини (БиХ) позвао је власти Републике Српске (РС) да не одрже референдум о Дану Републике Српске и поручио да неће толерисати било какво кршење Дејтонског споразума… »
Ево шта је Додик поручио амбасадорима ПИЦ-а

Ево шта је Додик поручио амбасадорима ПИЦ-а

Вести онлине 30.08.2016
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га апсолутно не интересује ни Савет за спровођење мира (ПИК) ни њихова саопштења. - У дану, у којем сам добио унуку и који је тако посебан за мене и за моју породицу, не… »
Иванићу став ПИЦ -а очекиван, Изетбеговићу издвојено мишљене Русије

Иванићу став ПИЦ -а очекиван, Изетбеговићу издвојено мишљене Русије

Српски члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је Срни да је данашња изјава амбасадора Управног одбора Вијећа за провођење мира (ПИЦ) очекивана и да је евидентно да нема употребе бонских овлаштења… »
Додик: Добио сам унуку и не пада ми на памет да се данас бавим ПИК-ом и њиховим саопштењима!

Додик: Добио сам унуку и не пада ми на памет да се данас бавим ПИК-ом и њиховим саопштењима!

Курир 30.08.2016
БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га апсолутно не интересује ни Савет за спроводјење мира (ПИК) у БИХ, ни саопштење Савета о референдуму о Дану РС. "У дану, у којем сам добио унуку и који је… »
Додик: Добио сам унуку, не интересује ме одлука ПИК-а

Додик: Добио сам унуку, не интересује ме одлука ПИК-а

Н1 Инфо 30.08.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га апсолутно не интересује ни Савет за спровођење мира (ПИК) у БИХ, ни саопштење Савета о референдуму о Дану РС. "У дану, у којем сам добио унуку и који је тако посебан за… »
Додик: Добио сам унуку, баш ме брига за ПИК

Додик: Добио сам унуку, баш ме брига за ПИК

Мондо 30.08.2016
Председник РС Милорад Додик изјавио је да га данас апсолутно не интересује ни Савет за спровођење мира ни њихова саопштења. Остали политичари Српске истог мишљења - референдум легалан и легитиман. Фото: Ведран Шевчук… »
Изетбеговић: Издвојено мишљење Русије очекивано

Изетбеговић: Издвојено мишљење Русије очекивано

РТС 30.08.2016
Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да Русија већ извесно време неселективно подржава све што долази из Републике Српске и да је очекивано њено издвојено мишљење на заседању чланица Управног одбора… »
Светске силе против референдума! Додику рекли не

Светске силе против референдума! Додику рекли не

Мондо 30.08.2016
Најутицајније западне земље и Турска противе се спровођењу референдума о Дану Републике Српске који су за 25. септембар најавиле власти тог ентитета. Фото: Душан Волаш/МОНДО Тиме се, сматрају, доводи у питање поштовање… »
Изетбеговиц: Став Русије очекиван

Изетбеговиц: Став Русије очекиван

Мондо 30.08.2016
Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да је очекивано издвојено мишљење Русије на данашњем заседању чланица Управног одбора Веца за имплементацију мира (ПИК) у БиХ. Фото: Анадолија/ Самир Јордамовић… »
Савет за имплементацију мира позива власт у РС да не одржи референдум Тањуг

Савет за имплементацију мира позива власт у РС да не одржи референдум Тањуг

Студио Б 30.08.2016
Амбасадори Управног одбора Савета за имплементацију мира (ПИЦ) у БиХ позвали су данас власти у РС да не одрже референдум о Дану Републике јер ће то, како тврде, дестабилизовати БиХ. У заједничкој изјави, са којом се није… »
Цвијановић: Савет за спровођење мира у функцији бошњачке политике

Цвијановић: Савет за спровођење мира у функцији бошњачке политике

РТС 30.08.2016
Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић је, реагујући на изјаву амбасадора Управног одбора Савета за спровођење мира о референдуму о Дану Републике, рекла да није први пут да је тај савет у функцији бошњачке политике… »
Савет за спровођење мира позива власти у РС да не одрже референдум

Савет за спровођење мира позива власти у РС да не одрже референдум

РТС 30.08.2016
Амбасадори Управног одбора Савета за спровођење мира у БиХ позвали су власти у РС да не одрже референдум о Дану Републике јер ће то, како тврде, дестабилизовати БиХ. У заједничкој изјави, са којом се није сагласила Русија, стоји… »
Инцко са амбасадорима о референдуму

Инцко са амбасадорима о референдуму

РТС 30.08.2016
У седишту ОХР-а у Сарајеву одржана је седница Савета за спровођење мира у БиХ о најављеном референдуму о Дану Републике у РС. Амбасадор Русије Петар Иванцов рекао је да је Русија издвојила мишљење о тексту заједничке изјаве… »
Вијеће за провођење мира против референдума у РС

Вијеће за провођење мира против референдума у РС

„Позивамо власти Републике Српске да не одрже референдум најављен за 25. септембар“, наводи се у заједничкој изјави амбасадора земаља чланица Управног одбора Вијећа за провођење мира у БиХ (ПИЦ), након сједнице одржане у… »
ПИК: РС да одустане од референдума

ПИК: РС да одустане од референдума

Ало 30.08.2016
Амбасадори Управног одбора Савета за спровођење мира (ПИК), уз издвојено мишљење Русије, позвали су данас власти Републике Српске да не одрже референдум о Дану Републике Српске. Амбасадори позивају институције БиХ да ово… »
ПИК дао свој суд: "Позивамо власти Српске да не одрже референдум"; Руси издвојили мишљење "До решења се може доћи дијалогом"…

ПИК дао свој суд: "Позивамо власти Српске да не одрже референдум"; Руси издвојили мишљење "До решења се може доћи дијалогом"…

Блиц 30.08.2016
Уставом БиХ недсумњиво је утврђено да су одлуке Уставног суда БиХ коначне и обвезујуће и да су ентитети у обавези да поштују одлуке институција БиХ, наводи се у саопштењу издатом након данашње седнице Управног одбора ПИК. У… »
Русија поново уз Србе: Против свих притисака на Српску

Русија поново уз Србе: Против свих притисака на Српску

Вести онлине 30.08.2016
Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов изјавио је, после састанка амбасадора Савета за спровођење мира (ПИК) у Сарајеву, да Русија није подржала текст изјаве са тог састанка на којем је разматрана Одлука о референдуму о Дану… »
Иванцов: Русија не подржава заједничку изјаву ПИЦ-а о референдуму

Иванцов: Русија не подржава заједничку изјаву ПИЦ-а о референдуму

Амбасадори земаља чланица Вијећа за имплементацију мира (ПИЦ) одржали су у Сарајеву састанак на којем су расправљали о референдуму о Дану Републике Српске. Сједницу је први напустио амбасадор Русије, Петар Иванцов који се… »
Москва стала уз бањалуку: Русија против притисака на Републику Српску!

Курир 30.08.2016
Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов изјавио је, након састанка амбасадора Савета за спровођење мира у Сарајеву, да Русија није подржала текст изјаве са данашњег састанка на којем је разматрана Одлука о референдуму о Дану… »

Правда 30.08.2016
Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов изјавио је, након састанка амбасадора Савета за спровођење мира у Сарајеву, да Русија није подржала текст изјаве са данашњег састанка на којем је разматрана Одлука о референдуму о Дану… »
Сви чекају одлуку: Почела седница ПИЦ о референдуму Републике Српске

Сви чекају одлуку: Почела седница ПИЦ о референдуму Републике Српске

Курир 30.08.2016
Седница Већа за имплементацију мира (ПИЦ), на нивоу амбасадора земаља чланица, почела је у Сарајеву, а како је најављено расправљаће се о најављеном референдуму о Дану Републике Српске. Члан Председништва Босне и Херцеговине… »
Амбасадори о референдуму уз тензије

Амбасадори о референдуму уз тензије

РТВ 30.08.2016
БАЊАЛУКА, САРАЈЕВО - Управни одбор Савета за имплементацију мира у БиХ (ПИЦ) на нивоу амбасадора данас би у Сарајеву требало да расправља о референдуму о Дану Републике у РС, који је заказан за 25. септембар. Седница амбасадора… »
ПИК данас расправља о референдуму о Дану РС

ПИК данас расправља о референдуму о Дану РС

Вечерње новости 30.08.2016
У Сарајеву ће се данас одржати седница Управног одбора Савета за примену мира (ПИК) у БиХ који ће расправљати о најављеном референдуму у Републици Српској 25. септембра о Дану РС. У Сарајеву ће се данас одржати седница Управног… »
Амбасадори ПИЦ-а расправљат ће о референдуму у РС

Амбасадори ПИЦ-а расправљат ће о референдуму у РС

Вијеће за провођење мира у Босни и Херцеговини (ПИЦ) на нивоу амбасадора земаља чланица одржат ће данас сједницу на којој ће расправљати о најављеном референдуму у Републици Српској о Дану РС, потврдио је портпарол ОХР-а… »

Вести дана »