Stigla hrana i lekovi za meštane Bele stene

Stigla hrana i lekovi za meštane Bele stene

Danas četvrtak, 12. januar 2017.
Ministarstvo unutrašnjih poslova ispunilo je obećanje koje su juče dali Danasu i poslalo Helikoptersku jedinicu da dostavi pomoć od sveta odsečenim meštanima Bele stene, na rečnoj adi na Dunavu kod Pančeva. Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su neophodnu... »

Upozorenje vozačima: Oprez, ledena kiša, na planinama sneg

B92 četvrtak, 12. januar 2017.
B92: Upozorenje vozačima: Oprez, ledena kiša, na planinama sneg
Beograd -- Tokom noći i u petak očekuje se kiša koja će se lediti na tlu, a na planinama sneg, te je neophodna izuzetno oprezna vožnja, upozorili su AMSS i Putevi Srbije.
Kiša će se ponegde lediti na tlu, uglavnom na severu i istoku Srbije, kao i na teritoriji Beograda, i na vozače je apelovano da ne kreću na put bez zimske opreme za vozila i lanaca. Ako ipak putuju, preporučuje im se budu oprezni... »

Helikopterom do snegom odsečenih, MUP objavio snimak

B92 četvrtak, 12. januar 2017.
B92: Helikopterom do snegom odsečenih, MUP objavio snimak
Pripadnici MUP ukazuju neophodnu pomoć stanovništvu u opštinama u Srbiji u kojima je usled niskih temperatura i visokog snežnog prekrivača otežan život građana.
Do sada je u svim intervencijama iz smetova evakuisano 145 građana i spaseno šest osoba, saopštio je MUP. Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su, neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima... »

Reke pod ledom, zarobljene barže na Dunavu kod Smedereva

RTS četvrtak, 12. januar 2017.
RTS: Reke pod ledom, zarobljene barže na Dunavu kod Smedereva
Posle šest ledenih dana sneg je prestao da pada, a temperatura počinje da se približava nuli. U 13 opština i dalje je na snazi vanredna situacija. Na Pešterskoj visoravni je bez vode oko 1.800 ljudi. U opštini Vladičin Han se još ne može do nekoliko sela. Sve reke u Vojvodini su prekrivene ledom. Đaci su posle produženog božićnog raspusta krenuli u školu, osim u 15 opština, gde je nastava odložena. Do sada evakuisano 145 a spaseno šest osoba.
19.30 - Sve reke u Vojvodini su okovane ledom debljine od 10 do 15 centimetara, ali voda ispod leda normalno teče. Na Tisi kod Novog Bečeja oko 50 čamaca, brodića i splavova ostalo je zarobljeno. 19.00 - AMSS saopštava da je na... »

Oprez u saobraćaju zbog klizavog kolovoza

RTS četvrtak, 12. januar 2017.
RTS: Oprez u saobraćaju zbog klizavog kolovoza
U toku noći, najpre na severu, očekuje se naoblačenje sa kišom, koja će se ponegde lediti pri tlu, pa iz Auto-moto saveza Srbije apeluju na vozače da budu oprezni zbog poledice.
Snežna mećava je na Crnom Vrhu, a vetar otežava prohodnost puteva i na području Negotina, dok je sumaglica prisutna na teritoriji Valjeva, Kraljeva, Niša i Vranja, ali bezbednost u vožnji nije ugrožena. U saopštenju AMSS-a se... »

Najteže u Vranju i na Pešterskoj visoravni

Danas četvrtak, 12. januar 2017.
Od 6. januara do danas evakuisano 146 osoba i 73 vozila*I korisnici socijalne pomoći čistili sneg na ulicama
Zbog snega i niskih temparatura situacija najteža u Vranju i na Pešterskoj visoravni, izjavio je danas načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić. Kako je rekao na Radio televiziji... »

Evakuacija na sve strane: Helikopterima stižu lekovi na Belu stenu, a iz smetova pacijenti (video)

Blic četvrtak, 12. januar 2017.
Zarobljeni meštani Bele stene, spašen pacijent kod Kraljeva kroz smetove samo su dve intervencije od čak 145 evakuisanih ljudi i šest spašenih osoba zbog zbog nevremena.
Naime, trinaestorici stanovnika Bele stene, zarobljenima na zaleđenoj rečnoj adi na Dunavu, među kojima su dva bolesnika sa hroničnim bolestima, danas su pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili... »

Voda i hrana meštanima Bele stene dostavljeni helikopterom

RTS četvrtak, 12. januar 2017.
RTS: Voda i hrana meštanima Bele stene dostavljeni helikopterom
Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečenoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu nije moguće doći plovnim putem, saopštio je MUP.
Trinaestorici stanovnika tog naselja, među kojima su dva bolesnika sa hroničnim bolestima, dostavljene su zalihe za narednih nekoliko dana. Dostava neophodnih namirnica i lekova obavljena je helikopterom, imajući u vidu da ne... »

Ledeni dani u Srbiji MUP: Iz smetova evakuisano 145 ljudi; Žitelji Guče dobili vodu

Večernje novosti četvrtak, 12. januar 2017.
Iako su prestale padavine, na većini putevima i dalje su zimski uslovi vožnje. U desetak opština i dalje je na snazi vanredna situacija. Zbog očekivanog mraza vozači se upozoravaju na oasnost na putevima
Iako su padavine prestale, još su se zadržali zimski uslovi vožnje u većini krajeva, a posebno na prilazima zimskim turističkim mestima kao i na putevima drugog i trećeg prioriteta u planinskim predelima zapadne, južne,... »

Pripadnici MUP evakuisali 145, spasli šest osoba

RTV četvrtak, 12. januar 2017.
RTV: Pripadnici MUP evakuisali 145, spasli šest osoba
NOVI SAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ukazuju neophodnu pomoć stanovništvu u svim opštinama u Srbiji u kojima je usled niskih temperatura i visokog snežnog prekrivača otežan život građana, a do sada je u svim intervencijama iz smetova evakuisano 145 građana i spaseno šest osoba.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su danas neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečenoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu... »

Pripadnici MUP-a evakuisali 145, spasli šet osoba

Blic četvrtak, 12. januar 2017.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ukazuju neophodnu pomoć stanovništvu u svim opštinama u Srbiji u kojima je usled niskih temperatura i visokog snežnog prekrivača otežan život građana, a do sada je u svim intervencijama iz smetova evakuisano 145 gradjana i spaseno šest osoba.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su danas neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečenoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu... »

Hitno na operaciju (FOTO)

Mondo četvrtak, 12. januar 2017.
Pripadnici MUP u svim opštinama u Srbiji, u kojima je usled niskih temperatura i visokog snežnog prekrivača otežan život građana danima ukazuju neophodnu pomoć stanovništvu.
Do sada je u svim intervencijama iz smetova evakuisano 145 građana i spašeno šest osoba, saopštio je danas MUP. Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su danas neophodnu hranu, vodu i lekove... »

Vanredna odbrana u Novom Sadu: Kad država proda ledolomce, desi se ovo (Foto)

Pravda četvrtak, 12. januar 2017.
Između Žeželjevog mosta i Mosta Slobode na Dunavu u Novom Sadu, formirao se ledeni čep, zbog čega je proglašena vanredna odbrana od zagušenja ledom, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".
JVP „Vode Vojvodine“ proglasilo je u zoni Novog Sada, na deonici dugoj 14,7 kilometra, vanrednu odbranu od zagušenja ledom i dalo nalog za angažovanje potiskivača „Sloga“ za razbijanje ledenih santi. Budući da nije reč o pravom... »

Vanredna odbrana u Novom Sadu: Ponovo ledeni čep na Dunavu

Blic četvrtak, 12. januar 2017.
Između Žeželjevog mosta i Mosta Slobode na Dunavu u Novom Sadu, ponovo se formirao ledeni čep, zbog čega je proglašena vanredna odbrana od zagušenja ledom, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".
Vanredna odbrana proglašena je u zoni Novog Sada, na deonici dugoj 14,7 kilometra, a dat je i nalog za angažovanje potiskivača "Sloga" za razbijanje ledenih santi. Iz preduzeća su saopštili da nije reč o pravom ledolomcu, te da... »

FOTO, VIDEO: Led ponovo stao kod Novog Sada

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2017.
Na Dunavu kod Novog Sada došlo je jutros do novog stvaranja ledenog čepa, zbog čega su "Vode Vojvodine" ponovo angažovale potiskivač "Sloga" da probije led, saznaje 021.rs.
Led je kod Novog Sada protekla dva dana prolazio, ali se danas ponovila situacija od ponedeljka kada je došlo do stajanja leda. U JVP "Vode Vojvodine" očekuju da će "Sloga" uspeti, kao i u ponedeljak, da napravi prolaz i tako... »

Ponovo formiran ledeni čep kod Novog Sada

RTV četvrtak, 12. januar 2017.
RTV: Ponovo formiran ledeni čep kod Novog Sada
NOVI SAD - Između Žeželjevog i Mosta Slobode noćas je ponovo formiran ledeni čep, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".
"Vode Vojvodine" proglasile su u zoni Novog Sada, na deonici dugoj 14,7 kilometra, vanrednu odbranu od zagušenja ledom i dale nalog za angažovanje potiskivača "Sloga" za razbijanje ledenih santi. Budući da nije reč o pravom... »

Posle šest dana sneg ne pada, kritično Vranje i Pešter

Press četvrtak, 12. januar 2017.
Posle šest ledenih dana sneg je prestao da pada, a temperatura počinje da se približava nuli.
Foto:B92.net U 13 opština i dalje je na snazi vanredna situacija. Na Pešterskoj visoravni bez vode je oko 1.800 ljudi. U opštini Vladičin Han se još ne može do nekoliko sela. Đaci su posle produženog božićnog raspusta krenuli u... »

Posle šest dana sneg ne pada, kritično Vranje i Pešter

B92 četvrtak, 12. januar 2017.
B92: Posle šest dana sneg ne pada, kritično Vranje i Pešter
Posle šest ledenih dana sneg je prestao da pada, a temperatura počinje da se približava nuli.
U 13 opština i dalje je na snazi vanredna situacija. Na Pešterskoj visoravni bez vode je oko 1.800 ljudi. U opštini Vladičin Han se još ne može do nekoliko sela. Đaci su posle produženog božićnog raspusta krenuli u školu, osim u... »

Marić: Lokalne samouprave će same ukinuti vanredno stanje

Blic četvrtak, 12. januar 2017.
Republički štab za vanredne situacije ostavio je lokalnim samoupravama da procene kada će ukinuti vanredne situacije, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.
- Kada će doći do ukidanja vanredne situacije u tim opštinama, ostaje da se vidi, kada procene da život funkcioniše normalno, a mi ćemo im pomoći kroz snage na terenu i mehanizaciju - rekao je Marić za RTS. Prema njegovim rečima,... »

Marić: Zbog zime i snega situacija najteža u Vranju i na Pešteru

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2017.
Šef sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić naveo je danas da je zbog snega i niskih temparatura situacija najteža u Vranju i na Pešterskoj visoravni.
Kako je rekao, od 6. januara, do danas evakuisano je 146 osoba i 73 vozila. Snabdevanje strujom se ugroženim domaćinstvima na jugu Srbije polako stabilizuje. Marić je rekao da opštine u kojima je proglašena vanredna situacija u... »

Kada vidite koje sve muke muče meštane Peštera na -30, život u gradu dođe kao zimska bajka

Blic četvrtak, 12. januar 2017.
Odsečeni su od sveta, temperatura je danima oko minus 30, nanosi snega su visoki i do dva metra, a stoka je gladna i žedna... Ovo nije scena iz nekog udaljenog polarnog bespuća, ovako ovih dana izgleda život u Srbiji - na Pešterskoj visoravni.
Reporter "Blica" proveo je dva dana na Pešteru i ovo je siže: peti ledeni dan na Sjeničko-pešterskoj visoravni paralisao je celu opštinu. Vanredno stanje i dalje traje. Škole neće raditi do 16. januara. Stočari muku muče bez vode... »
©2017 Netmark d.o.o.