Povezane vesti

Novi "prst u oko" Hrvatske: Spomenik Stepincu još jedan u nizu incidenata koji veličaju ustaštvo

Blic 10.02.2017
Otkrivanjem spomenika zloglasnom kardinalu Katoličke crkve u Osijeku Alojziju Stepincu u Osijeku, povodom 57. godišnjice njegove smrti, Hrvatska je još jednom gurnula "prst u oko" Srbiji, veličajući čoveka za koga se opravdano sumnja da je doprineo… »

Gradonačelnik Osijeka oštro po Dačiću; SPS: Sramni napad

B92 10.02.2017
Beograd -- Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić kaže da "nema smisla" da o katoličkom nadbiskupu Alojziju Stepincu polemiše s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem. Kako kaže, nema smisla da polemiše sa Dačićem, koji je "nasledio… »

Osječki gradonačelnik: Nema smisla polemisati s Miloševićevim naslednikom o Stepincu

Novi magazin 10.02.2017
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić izjavio je danas da "nema smisla" da o katoličkom nadbiskupu Alojziju Stepincu polemiše s ministrom spoljnih poslova Srbije, Ivicom Dačićem koji je "nasledio Slobodana Miloševića". Vrkić je rekao da mu je od toga… »

Osiječki gradonačelnik zbog Stepinca izvređao Dačića i nazvao ga "propalim političarem"

Blic 10.02.2017
Nakon što su zvaničnici Srbije kritikovali otkrivanje spomen-biste kardinalu Katoličke crkve u Hrvatskoj Alojziju Stepincu, čija se uloga uoči, tokom i nakon Drugog svetsog rata tek utvrđuje, reagovao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić izrekavši… »

Gradonačelnik Osijeka izvređao Dačića: Ti si propali političar i Milošević u manjem izdanju

Kurir 10.02.2017
OSIJEK - Nakon što su zvaničnici Srbije kritikovali otkrivanje spomen-biste kardinalu Katoličke crkve u Hrvatskoj Alojziju Stepincu, čija se uloga uoči, tokom i nakon Drugog svetsog rata tek utvrđuje, reagovao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić… »

Osijek: Smeta im Stepinac, ali zbog parkinga!

Večernje novosti 09.02.2017
Ozloglašenom kardinalu otkriven spomenik danas u Osijeku uoči obeležavanja godišnjice njegove smrti. Novinari i arhitekta prigovorili da je bista na neprimerenom mestu. SPOMENIK kardinalu Katoličke crkve u Hrvatskoj Alojziju Stepincu otkriven je… »

Vesti dana »