Kern pohvalio Vučićevu ideju o carinskoj uniji

Kern pohvalio Vučićevu ideju o carinskoj uniji

Politika petak, 17. februar 2017.
Prve konsultacije o predlogu kojim bi olakšao protok robe premijer Srbije je obavio s premijerom BiH Denisom Zvizdićem i albanskim premijerom Edijem Ramom
Austrija je veliki privredni i politički partner Srbije, ključna je poruka s sastanaka austrijskog kancelara Kristijana Kerna s najvišim zvaničnicima naše zemlje u Beogradu. U odvojenim susretima Kerna s premijerom Aleksandrom... »

Za trgovinu bez granica

Večernje novosti petak, 17. februar 2017.
Predlog srpskog premijera o formiranju balkanske slobodne trgovinske zone podržava Austrija. Državnici Vučić i Kern se složili da bi ovaj model dodatno približio dve zemlje
AUSTRIJSKI kancelar Kristijan Kern podržao je u petak predlog srpskog premijera Aleksandra Vučića o formiranju slobodne trgovinske zone i carinske unije Zapadnog Balkana, u okviru CEFTA regiona. Nakon razgovora u Beogradu, Vučić... »

Umesto poklona Kernu: Predlog Vučića o carinskoj uniji na Balkanu

RTV petak, 17. februar 2017.
RTV: Umesto poklona Kernu: Predlog Vučića o carinskoj uniji na Balkanu
BEOGRAD - Umesto poklona i suvenira iz Srbije, austrijski kancelar Kristijan Kern sa sobom u Beč poneće predlog srpskog premijera o formimiranju carinske unije na Balkanu. "To je moj predlog kao predsednika vlade za koji se nadam da će neki koji uskoro dođu posle mene taj put da nastave. Time bi smo približili države Zapadnog Balkana, bili bi privlačniji za investitore..", izjavio je premijer Aleksandar Vučić.
U Beogradu boravi austrijski kancelar, Kristijan Kern. U zvaničnim razgovorima sa predsednikom i premijerom Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem ocenjeno je da je saradnja dveju zemalja na visokom nivou. Vučić je Kernu... »

Kern: Vučić mi je bio uzor

Mondo petak, 17. februar 2017.
Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je danas u Beogradu, prilikom prijema za austrijske privrednike, da mu je, dok je bio na dužnosti šefa austrijske železnice (OeBB), Aleksandar Vučić bio uzor.
Foto: Tanjug, Zoran Žestić On je, kako prenosi agencija APA, rekao da nikada neće zaboraviti susret sa Vučićem pre dve godine u Beogradu. "Nisam nikada sreo jednog političara koji se toliko angažuje kao ti", istakao je Kern.... »

Austrijski kancelar: Vučić mi je uzor, nisam sreo političara koji se toliko angažuje

Kurir petak, 17. februar 2017.
BEOGRAD - Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je danas u Beogradu, prilikom prijema za austrijske privrednike, da mu je, dok je bio na dužnosti šefa austrijske železnice (OeBB), Aleksandar Vučić bio uzor.
On je, kako prenosi agencija APA, rekao da nikada neće zaboraviti susret sa Vučićem pre dve godine u Beogradu. "Nisam nikada sreo jednog političara koji se toliko angažuje kao ti", istakao je Kern. On je dodao da je, kada se... »

Kern: Vučić mi je bio uzor

Blic petak, 17. februar 2017.
Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je danas u Beogradu, prilikom prijema za austrijske privrednike, da mu je, dok je bio na dužnosti šefa austrijske železnice (OeBB), Aleksandar Vučić bio uzor.
On je, kako prenosi agencija APA, rekao da nikada neće zaboraviti susret sa Vučićem pre dve godine u Beogradu. - Nisam nikada sreo jednog političara koji se toliko angažuje kao ti - istakao je Kern. Kern posle susreta sa Vučićem:... »

"Srbija za Evropu nije 'dvorište' već 'dnevna soba'"

B92 petak, 17. februar 2017.
B92: "Srbija za Evropu nije 'dvorište' već 'dnevna soba'"
Kancelar Austrije Kristijan Kern kaže da Srbija za Evropu nije "dvorište", već "dnevna soba" i da je ona deo koji mora još više da se približi Evropi.
Kern je, posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksnadrom Vučićem, takođe istakao da u trenutku kada se suočavamo sa nizom izazova, što važi naročito za Balkan, izuzetno ceni napore koje Srbija sa premijerom Vučićem na čelu pruža... »

Premijer predložio stvaranje carinske unije Vučić: Što bogatiji budemo, to će biti bolje za nas

Kurir petak, 17. februar 2017.
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić predao je danas austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu "papir" o Zapadnom Balkanu, sa ciljem stvaranja slobodnog trgovinskog tržišta i carinske unije u regionu.
Reč je o ideji koja, kako je objasnio Vučić, ima za cilj da se "približe naše teritorije" i olakša protok robe. Premijer nije precizirao šta sve podrazumeva njegova inicijativa, ali je istakao da gubimo sedam odsto prihoda zbog... »

Vučić predlaže carinsku uniju na Zapadnom Balkanu

Al Jazeera petak, 17. februar 2017.
'Stvaranjem slobodne trgovinske zone i carinske unije postajemo veće i atraktivnije tržište', rekao je premijer Srbije.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić predao je u petak austrijskom kancelaru Christianu Kernu "papir" o Zapadnom Balkanu s ciljem stvaranja slobodnog tržišta i carinske unije u regiji. Riječ je o ideji koja, kako je objasnio Vučić,... »

Da li je Srbija "zadnje dvorište" Evrope"?

Vesti online petak, 17. februar 2017.
Savezni kancelar Austrije Kristijan Kern izjavio je u petak da Srbija za Evropu nije "zadnje dvorište", već njena "dnevna soba" i da je ona deo koji mora još više da se približi Evropi.
- Stabilnost je nešto o čemu treba da razgovaramo i na nivou EU i mislim da su nam u Briselu potrebni intenzivniji razgovori o putu Srbije u Evropu. Postoji veliki potencijal i tu Austrija sebe jasno vidi kao nekoga ko se zauzima... »

Kern: Srbija nije "zadnje dvorište" Evrope, već njena "dnevna soba"

RTS petak, 17. februar 2017.
RTS: Kern: Srbija nije "zadnje dvorište" Evrope, već njena "dnevna soba"
Premijer Aleksandar Vučić je poručio da Srbiju i Austriju veže mnogo toga i da austrijski zvaničnici uvek žele da čuju i razumeju ne samo probleme Srba već i čitavog Zapadnog Balkana. Vučić predložio carinsku uniju za zemlje regiona. Austrijski kancelar Kristijan Kern poručio da ta zemlja želi da proširi opseg podrške srpskom narodu.
Aleksandar Vučić se na konferenciji sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom, koga je ranije danas svečano dočekao ispred Palate "Srbija", zahvalio i Austriji i njemu lično na želji da čuju, saslušaju i razumeju probleme ne... »

Premijer Vučić svečano dočekao kancelara Kerna

RTS petak, 17. februar 2017.
RTS: Premijer Vučić svečano dočekao kancelara Kerna
Ispred Palate "Srbija" priređen svečani doček za kancelara Kristijana Kerna. Austrijskog kolegu je dočekao premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Premijer Vučić i njegovi saradnici sastali su se sa Kernom i delegacijom Austrije. Sastanku su prisustvovali potpredsednici vlade Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, kao i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka... »

Vučić i Kern razgovarali o formiranju slobodne trgovinske zone Zapadnog Balkana

Novi magazin petak, 17. februar 2017.
Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je danas da podržava predlog srpskog premijera Aleksandra Vučića o formiranju slobodne trgovinske zone Zapadnog Balkana, u okviru Cefta regiona.
Nakon razgovora u Beogradu, Vučić je rekao da je Kernu uručio predlog Vlade Srbije o pravljenju slobodne trgovinske zone i dodao da bi se tako dve države, ali i zemlje regiona Zapadnog Balkana dodatno približile i postale mnogo... »

Vučić: Na sledećem samitu 16+1 trojica premijera otvaraju radove na pruzi Beograd-Budimpešta

Blic petak, 17. februar 2017.
Na samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope koji će ove godine biti u Budimpešti, budu otvoreni radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta.
"Ideja je da premijeri Kine, Madjarske i Srbije otvore radove, verovatno na teritoriji Srbije koja je nešto bliža početku radova nego Mađarska", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa austrijskim kancelarom Kristijanom... »

Premijer predlaže carinsku uniju za Balkan

Mondo petak, 17. februar 2017.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić predao je danas u Beogradu austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu "papir" o Zapadnom Balkanu, sa ciljem stvaranja slobodnog trgovinskog tržišta i carinske unije u regionu.
Foto: tanjug/ zoran zestic/ dr Reč je o ideji koja, kako je objasnio Vučić, ima za cilj da se "približe naše teritorije" i olakšan protok robe. Premijer nije precizirao šta sve podrazumeva njegova inicijativa, ali je istakao da... »

Kern podržava Srbiju u formiranju slobodne trgovinske zone Balkana

Danas petak, 17. februar 2017.
Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je da podržava predlog srpskog premijera Aleksandra Vučića o formiranju slobodne trgovinske zone Zapadnog Balkana, u okviru Cefta regiona. Nakon razgovora u Beogradu, Vučić je rekao da je Kernu uručio predlog Vlade Srbije o pravljenju slobodne trgovinske... »

Kurir TV iz palate Srbija Vučić: O Nikoliću nijedna ružna reč, uvek sam spreman na saradnju!

Kurir petak, 17. februar 2017.
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao kancelara Austrije Kristijana Kerna, koji boravi u zvaničnoj poseti našoj državi, i tom prilikom izložio buduće planove o saradnji dve zemlje, ali se osvrnuo i na aktuelna unutrašnja politička pitanja uoči raspisivanja predsedničkih izbora.
Nakon sastanka iza zatvorenih vrata u Palati Srbija u Beogradu, dvojica zvaničnika su se obratila medijima, a Kurir TV uživo je prenosila njihovu zajedničku konferenciju za javnost. Foto: Marina Lopičić Na početku obraćanja... »

Kern posle susreta sa Vučićem: Srbija za Evropu nije zadnje dvorište, već njena dnevna soba

Blic petak, 17. februar 2017.
Austrijski kancelar Kristijan Kern boravi u zvaničnoj poseti Beogradu gde će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o produbljivanju odnosa dve zemlje, jačanju ekonomske saradnje, nastavku saradnje u suzbijanju ilegalne migracije i približavanje Srbije EU.
- Austriju doživljavamo kao prijateljsku zemlju i zahvalan sam vam na želji da saslušate probleme sa kojima se susreće Srbija i uopšte zemlje Zapadnog Balkana - rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj pres... »

(Foto) posle srdačnog dočeka: Austrijski kancelar razgovara sa Vučićem

Kurir petak, 17. februar 2017.
Austrijski kancelar Kristijan Kern sastao se danas u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Austrijskom kancelaru je ispred Palate Srbije priređen svečani doček. U toku je sastanak Vučića i njegovih saradnika sa Kernom i delegacijom Austrije. Foto: Tanjug/Rade Prelić Sastanku prisustvuju potpredsednici vlade Ivica Dačić... »

(Foto) Kern u Beogradu: Vučić gardom i himnom dočekao austrijskog kancelara

Kurir petak, 17. februar 2017.
BEOGRAD - Austrijski kancelar Kristijan Kern sastao se danas u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, pošto mu je ispred Palate Srbija priređen svečani doček.
Posle sastanka, premijer Vučić i kancelar Kern obratiće se novinarima. Foto: Tanjug/Zoran Žestić Austrijski kancelar doputovao je sinoć u Beograd i premijer Vučić priredio je neformalnu večeru za gosta iz Austrije. Razgovarali su... »

Vučić svečano dočekao kancelara Kerna

Press petak, 17. februar 2017.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svečano je dočekao kancelara Austrije Kristijana Kerna, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.
Foto:B92.net Vučić je Kerna dočekao ispred Palate Srbije, gde će biti održan i sastanak dvojice zvaničnika. Posle sastanka, premijer Vučić i kancelar Kern obratiće se novinarima. Austrijski kancelar doputovao je sinoć u Beograd i... »

Vučić svečano dočekao austrijskog kancelara Kristijana Kerna

Nova ekonomija petak, 17. februar 2017.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani doček austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu, uz vojne i državne počasti ispred Palate Srbija. Posle intoniranja srpske i austrijske himne, Kerna su pozdravili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar bez portfelja... »

Premijer Vučić svečano dočekao kancelara Kerna

Dnevnik petak, 17. februar 2017.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao kancelara Austrije Kristijana Kerna, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.
Vučić je Kerna dočekao ispred Palate Srbije, gde će biti održan i sastanak dvojice zvaničnika. Posle sastanka, premijer Vučić i kancelar Kern obratiće se novinarima. Austrijski kancelar doputovao je sinoć u Beograd i premijer... »

Vučić svečano dočekao kancelara Kerna / VIDEO

B92 petak, 17. februar 2017.
B92: Vučić svečano dočekao kancelara Kerna / VIDEO
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svečano je dočekao kancelara Austrije Kristijana Kerna, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.
Vučić je Kerna dočekao ispred Palate Srbije, gde će biti održan i sastanak dvojice zvaničnika. Posle sastanka, premijer Vučić i kancelar Kern obratiće se novinarima. Austrijski kancelar doputovao je sinoć u Beograd i premijer... »

Dačić dočekao austrijskog kancelara Kerna

Blic petak, 17. februar 2017.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je danas na Aerodromu „Nikola Tesla“ saveznog kancelara Republike Austrije Kristijana Kerna.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poželeo je dobrodošlicu austrijskom kancelaru i izrazio zadovoljstvo da su u pet dana Srbiju posetili austijski kancelar i predsedavajući OEBS-u i ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan... »

Vučić ugostio austrijskog kancelara na radnoj večeri

Blic petak, 17. februar 2017.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na radnoj večeri austrijskog kancelara Kristijana Kerna, koji je stigao večeras u Beograd.
Kern i Vučić razgovarali su o odnosima dve zemlje, migrantskoj krizi i situaciji u regionu. Ranije večeras, Kerna je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji mu je poželeo dobrodošlicu i... »

Stefanović: Tim za Beograd biće poznat početakom naredne godine

Novi magazin  pre 1 sat  još 13 povezanih

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu

Mondo  pre 48 minuta  još 10 povezanih

Argentina zabeležila signale nestale podmornice?

RTS  pre 1 sat  još 7 povezanih

Kingsi bez krune i "nikad ne odustaj" Voriorsi

Mondo  pre 1 sat  još 7 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.