Đorđe Balašević

Ranjen muškarac (30) u pucnjavi na Novom naselju

Luftika pre 1 dan
U pucnjavi na Novom naselju u ulici Đorđa Nikšića Johana, jutros oko 10 sati, ranjen je tridesetogodišnji muškarac. Prema pisanju portala 021.rs, napadač je pronađen i uhapšen ubrzo nakon incidenta, a obojica su od ranije poznati policiji zbog… »

Olivera Balašević otvorila dušu tri meseca nakon Đoletove smrti

Vesti online pre 1 dan
Tri i po meseca posle smrti supruga Đorđa Balaševića spisateljica Olivera Savić-Balašević priredila je na Paliću teatarsko predstavljanje knjige „Planeta dvorište“, na kome se prisetila njihovog prvog susreta, ali i poslednjeg čardaša koji… »

Borim se, moram! Olivera Balašević i dalje neutešna nakon smrti voljenog supruga, progovorila o zajedničkim uspomenama i…

Alo pre 1 dan
Porodica Balašević će svaki atom snage utrošiti da sećanje na čuvenog panonskog mornara traje. Četiri meseca posle smrti supruga Đorđa Balaševića, Olivera Savić-Balašević, priredila je na Paliću teatarsko predstavljanje jedne knjige, u… »

Olivera Balašević: Mrzela sam Đoleta kada sam ga prvi put srela

Luftika pre 2 dana
Olivera Balašević, supruga legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, govorila je o počecima njihove ljubavi, a kako priznaje pri prvom susretu pomislila je da ga mrzi. Kako je ispričala u svojoj ispovesti za magazine Gloria, majka joj je jednom… »

Ovako zvuči Balašević kada ga otpeva Bosanac: Mahir Muhalić izveo pesmu“Namćor”, đorđe skakao od uzbuđenja…

Prva pre 2 dana
Takmičar "Zvezda Granda" Mahir Muhalić odlučio je da žiri i publiku razveseli pesmom "Namčor" Đorđa Balaševića. Svojom izvedbom oduševio je kako žiri tako i mentora, a reakcije Đorđa Davida i Jelene Karleuše su urnebesne. Iako je iz Bosne… »

Olja Balašević o prvom susretu s Đoletom: Mrzela sam ga

Nova pre 2 dana
Tri i po meseca nakon njegove smrti, Olivera Balađević, supruga Đorđa Balaševića, smogla je snage da izađe pred publiku. Ma letnjoj pozornici u Paliću, ona je pričala o svojoj knjizi "Planeta dvorište", te je usput za magazin "Gloria" pričala o… »

Festival radosti vratio osmehe

Vesti online pre 3 dana
Stihom “Osmeh se vratio u grad”, poznatog kantautora Đorđa Balaševića mogla bi da počne priča o drugom Festivalu radosti i prvom koncertu na otvorenom posle pauze zbog pandemije korona virusa, koji je održan u petak, u organizaciji udruženja… »

Nismo svesni ogromnog gubitka: Našu muzičku scenu napustilo je nekoliko značajnih muzičara

Večernje novosti pre 3 dana
FOTO: Ata images - Otišli su stvaraoci od kojih se, bez obzira na minuli rad, još mnogo toga moglo očekivati, posebno kad pričamo o ljudima koji su simboli određenog žanra - ocenio je autor "Eks Ju rok enciklopedije". Od korone su, između ostalih… »

Branka Katić: Poziv UNHCR-a da pomognem dao mi je novi životni smisao

N1 Info pre 8 dana
Prvi i jedini ambasador dobre volje UNHCR-a u Srbiji bio je Đorđe Balašević. Istaknuti zastupnik prava izbeglica je relativno nova dužnost i predstavlja korak ka ulozi ambasadora dobre volje i to je postala Branka Katić koja je za RTS rekla da je… »

Branka Katić: Poziv UNHCR-a da pomognem dao mi je novi životni smisao

RTS pre 8 dana
Prvi i jedini ambasador dobre volje UNHCR-a u Srbiji bio je Đorđe Balašević. Istaknuti zastupnik prava izbeglica je relativno nova dužnost i predstavlja korak ka ulozi ambasadora dobre volje i to je postala Branka Katić koja je za RTS rekla da je… »

Vesti dana »