Šumarice

Polaganjem venaca odata pošta stradalim Romima i Romkinjama u Aušvicu

iKragujevac pre 15 dana
Polaganjem venaca kraj spomenika Kristalni cvet u Šumaricama odata je pošta stradalim Romima i Romkinjama u Aušvicu, u noći između 2. i 3. avgusta 1944. godine. U ime Grada, vence su položili dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za… »

U Kragujevcu juče pao 51 litar kiše po metru kvadratnom

Pressek pre 17 dana
Tokom nevremena koje je u subotu, nešto posle 14 sati, zahvatilo teritoriju grada Kragujevca za dva sata pao je 51 litar kiše po metru kvadratnom. Kišu je pratio jak vetar i grmljavina. Grad slabijeg intenziteta je pogodio prigradska naselja Petrovac… »

OPREZ! Bezbedna za upotrebu voda sa SAMO DVE javne česme

InfoKG pre 18 dana
Na osnovu ispitivanja higijenske ispravnosti vode za piće sa javnih česama, koje je obavio Institut za javno zdravlje, od analiziranih 11 uzoraka, dva uzorka su ispravna i bezbedna za upotrebu. Bezbedna za upotrebu je samo voda sa javnih česama u… »

Bezbedna za upotrebu samo voda sa 2 javne česme u Kragujevcu

Pressek pre 19 dana
Na osnovu ispitivanja higijenske ispravnosti vode za piće sa javnih česama u Kragujevcu, koje je obavio Institut za javno zdravlje, od analiziranih 11 uzoraka, dva uzorka su ispravna i bezbedna za upotrebu. Bezbedna za upotrebu je samo voda sa javnih… »

Vučić: U Kragujevcu niče fudbalska lepotica. Ovako će izgledati ''Čika Dača'' (foto)

iKragujevac pre 19 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink posebno je naglasio kako će izgledati novi stadion "Čika Dača" u Kragujevcu. "Znate šta će da bude sa Čika Dačom kad se sagradi ta lepotica? Fantastična lokacija prema Šumaricama. Tu će… »

Izabrana najlepša dvorišta Šumadije

RTK pre 22 dana
U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevac proglašeni su pobednici manifestacije “Otvorena dvorišta Šumadije 2022” u četiri kategorije. Za najlepše etno dvorište prvu nagradu osvojila je Dragica Sarić iz Guncata, drugu dvorište Dragice Gajić… »

Uprkos tropskim temperaturama mali broj kupača na jezeru Šumarice

iKragujevac pre 23 dana
Iako su ovih dana tropske temperature, na Šumaričkom jezeru je mali broj kupača. Najčešći posetioci su stariji građani koji na jezero dolaze redovno preko pola veka. U nekada prepunom gradskom kupalištu sada je kupališna sezona na jezeru u… »

Bez vode sledeći potrošači

Veliki park pre 24 dana
JKP Vodovod i kanalizacija Kragujevac danas bez vode ostavlja sledeće potrošače : Vinogradi, ugao N.Savalijeva – S.Mladenovića ( od 08:00 do 14:00 časova ), popravka cevovoda 400mm. Jabučar, ul. Lazara Pantelića 8 ( od 14:00 do 18:00 časova )… »

Restaurirani spomenici „Kristalni cvet“ i „Sto za jednog“ u Spomen-parku „Kragujevački oktobar“

Glas Šumadije pre 24 dana
Spomenik „Kristalni cvet” predstavlja jedan od 10 umetničkih spomenika podignutih u Spomen-parku „Kragujevački oktobar” u Šumaricama, memorijalnom kompleksu i kulturnom dobru (znamenitom mestu) od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju, piše… »

Proglašena najlepša dvorišta Šumadije

Glas Šumadije pre 25 dana
Za najlepše etno dvorište Prvu nagradu osvojilo je dvorište Dragice Sarić iz Guncata. Drugu nagradu osvojilo je dvorište Dragice Gajić iz Dulena. Treću nagradu osvojilo je dvorište porodice Milojević iz Badnjevca. Za najlepši dvorišni detalj… »

Vesti dana »