Agrokor - vesti

Nizozemsko društvo Aisle Dutch TopCo preuzima dio Mercatora

SEEbiz pre 54 minuta
LJUBLJANA - Prema nacrtu nagodbe, koji je objavila izvanredna uprava Agrokora, nova nizozemska tvrtka preuzet će Mercatorove dionice od najvećeg vjerovnik ruske Sberbanke.
Nova matična tvrtka Agrokora bit će Aisle Dutch TopCo, holding sa sjedištem u Nizozemskoj, koja će preuzeti poslovanje poduzeća bez obaveza nastalih prije otvaranja postupka izvanredne uprave. Ova tvrtka će od ruske Sberbanke... »

Doktorat za zločin

Peščanik pre 23 sata
Trebala je to biti njegova ’91. Mitska godina borbe za Hrvatsku na koju, eto, nije stigao jer mu se još nisu bili razvili nacionalni instinkti. A onda mu se dogodio Agrokor, posrnuli koncern, pa se premijer upustio u smrtonosnu akciju spašavanja države, uvjeren u svoje generalske, strateške... »

Pokrenut postupak protiv Plenkovića

Sputnik pre 1 dan
Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je postupak protiv predsednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića, a po prijavi opozicionih zastupnika Peđe Grbina i Siniše Hajdaša Dončića.
Istovremeno, Radnoj grupi je Ministarstvo uprave dostavilo nacrt novog zakona o sprečavanju sukoba interesa. Komisija je situaciju u kojoj se prema predloženom zakonu toj komisiji smanjuju ovlašćenja nazvala neprihvatljivom, pa... »

Hrvatska, izabrani novi ministar finansija i potpredsednik vlade

RTS pre 1 dan
RTS: Hrvatska, izabrani novi ministar finansija i potpredsednik vlade
Hrvatski sabor je tankom većinom potvrdio predlog vlade i za minista privrede i potpredsednika vlade izabrao Darka Horvata, odnosno Tomislava Tolušića.
Horvat će na toj funkciji zameniti bivšu ministarku Martinu Dalić, koja je podnela ostavku nakon što je portal Indeks obelodanio aferu sa mejlovima u vezi pisanja leks Agrokora. Budući da je Dalićeva bila i potpredsednica vlade,... »

Trgovačkom sudu još nije dostavljen popis plaćenih tražbina

SEEbiz pre 2 dana
ZAGREB - Agrokor je Trgovačkom sudu u Zagrebu dostavio zapisnike s pet sjednica (od 15. do 19.) privremenog vjerovničkog vijeća, pravilnik o korištenju/priopćenju informacija, pisma o naknadama, o zaštitnom mehanizmu te o obvezi angažiranja sredstava, ali još nije dostavio cjelovit popis tražbina koje su djelomično ili u cijelosti plaćene tijekom postupka.
Sud je, naime, objavio podnesak Agrokora, s nadnevkom 18. svibnja, da je temeljem zaključka suda od 26. travnja predao sudu (17. svibnja) niz isprava, dok same te isprave nisu objavljene. Prema podnesku, Agrokor je predao... »

Sabor: Plenković predstavio Tolušića i Horvata

Al Jazeera pre 3 dana
Ako Sabor potvrdi imenovanja, Ministarstvo privrede umjesto Martine Dalić preuzet će Darko Horvat, a Tomislav Tolušić mjesto potpredsjednika Vlade.
Kandidati za ministra gospodarstva Darko Horvat i potpredsjednika Vlade Hrvatske Tomislav Tolušić saborskom Odboru za gospodarstvo u srijedu predstavljaju prioritete budućeg djelovanja. Ako Sabor potvrdi njihova imenovanja, oni... »

Objavljena nova prepiska u slučaju 'Hotmail'

Al Jazeera pre 4 dana
Hrvatska odvjetnička komora pokrenula je disciplinski postupak protiv advokata koji se spominju kao saradnici na izradi 'lex Agrokora'.
Hrvatski portal Index nastavio je s objavom e-mail korespondencije u slučaju "Hotmail", navodeći kako ono što su objavili potvrđuje kako je tzv. skupina Borg bila zadužena za "specijalne zadatke" premijera Andreja Plenkovića i... »

Plenković je doveo Šavorića?

SEEbiz pre 5 dana
ZAGREB - Nacional u novom broju navodi kako je Plenković doveo Borisa Šavorića na rad oko Agrokora.
"Izvor s neposrednim saznanjima o angažmanu utjecajnog odvjetnika Borisa Šavorića u pisanju lex Agrokora otkriva detalje tajnog sastanka u Vladi iz veljače 2017. i tvrdi da je premijer Plenković taj sastanak započeo ovako: 'Ovo... »

Udruga dobavljača oštro protiv jednostranih pogodovanja Izvanredne uprave

SEEbiz pre 5 dana
ZAGREB - Sinoć je održan sastanak Upravnog odbora udruge dobavljača Agrokora na kojem je raspravljano o naknadnim dogovorima koje Izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima, a koji nisu bili dijelom Načelnih uvjeta (term sheeta) potpisanih 10. travnja 2018. u Zagrebu.
Na početku sastanka Udruga je osudila jučerašnji istup Izvanredne uprave koja je iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije Francka, što ni na koji način ne pridonosi daljnjem procesu pripreme i postizanja... »

Bačić: Agrokorom će se baviti i Horvat i Tolušić

SEEbiz pre 5 dana
ZAGREB - Branko Bačić (HDZ) kazao je da je Predsjedništvo stranke u potpunosti dalo potporu premijeru u vezi s novim ministrom Darkom Horvatom te Tomislavom Tolušićem na mjestu potpredsjednika Vlade.
Na pitanje tko će se više baviti pitanjima o Agrokoru - Horvat ili Tolušić, Bačić je za HRT kazao da je u Horvatovom resoru praćenje rada izvanredne uprave, odnosno praćenje provedbe Zakona o postupku izvanredne uprave. No jasno... »

Zidan: Drago mi je što sam deo istorije Reala

Beta  pre 9 sati  još 7 povezanih

Dan MUP-a i policije: Manje ubistava i žrtava u udesima

RTV  pre 37 minuta  još 1 povezana

Klop: Neizvestan Mundijal za Salaha, ozbiljna povreda

N1 Info  pre 1 sat  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.