Agrokor - vesti

Kostić, Mišković i Drašković (ne) kupuju „Merkator-S”

Dnevnik pre 59 minuta
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da na nedavnom sastanku rukovodstva „Merkatora-S” sa srpskim dobavljačima u Beogradu, kojem je prisustvovao, nije bilo reči o tome da će neka srpska firma kupiti pojedine kompanije iz sastava „Agrokora”.
On je to rekao na pitanje o spekulacijama koje prenosi ljubljansko „Delo” da su Miroslav Mišković, Miodrag Kostić i Rodoljub Drašković kandidati za kupovinu pojedinih kompanija iz sastava „Agrokora”. – To su samo spekulacije.... »

Agrokor demantira propast pregovora s američkim fondom

SEEbiz pre 4 sata
ZAGREB - Iz Agrokora poručuju da "izvanredna uprava ne komentira kroz medije razgovore koje vodi s potencijalnim partnerima za razne aspekte poslovanja Agrokora, kakvih je u svakom trenutku u tijeku više, ali možemo vrlo jasno reći da nikakvi razgovori vezano uz refinanciranje SPFA kredita nisu prekinuti ili završeni neuspjehom."
Inače, HPS Investment Partners je globalna investicijska tvrtka koja, kako se navodi na njihovim web stranicama, klijentima pruža "kreativna kapitalna rješenja i atraktivne povrate na kapital". Pritom imaju nekoliko... »

Srpski biznismeni kupuju Agrokorove firme?

Politika pre 15 sati
LjUBLjANA – Miroslav Mišković, Miodrag Kostić i Rodoljub Drašković kandidati su za kupovinu pojedinih kompanija iz sastava „Agrokora”, spekuliše ljubljansko „Delo”. List navodi da se na sastanku rukovodstva srpskog Merkatora-S sa srpskim dobavljačima, kojem su prošle nedelje prisustvovala dva... »

Srpski biznismeni u redu za svoje parče Agrokora

Radio 021 pre 1 dan
Dok se ovih dana očekuje odluka o implementaciji poslednje faze nagodbe Agrokora, odnosno formiranje nove grupe koja bi preuzela imovinu i biznis hrvatskog giganta, kuju se planovi šta će biti nakon restrukturiranja kompanije, kada poverioci krenu u rasprodaju nekada najvećeg koncerna na Balkanu.
Kako se na prošlonedeljnom sastanku menadžmenta Merkatora-S sa dobavljačima iz Srbije, kom su prisustvovala i dva ministra srpske vlade, moglo čuti, "idealan scenario bio bi da srpske firme budu deo većeg, regionalnog... »

Srpski biznismeni u redu za svoje parče Agrokora

Vesti online pre 2 dana
Dok se ovih dana očekuje odluka o implementaciji poslednje faze nagodbe Agrokora, odnosno formiranje nove grupe koja bi preuzela imovinu i biznis hrvatskog giganta, kuju se planovi šta će biti nakon restruktuiranja kompanije, kada poverioci krenu u rasprodaju nekada najvećeg koncerna na Balkanu, piše Danas.
Kako se na prošlonedeljnom sastanku menadžmenta Merkatora-S sa dobavljačima iz Srbije, kome su prisustvovala i dva ministra srpske vlade, moglo čuti, "idealan scenario bio bi da srpske firme budu deo većeg, regionalnog... »

Ko blefira, a ko podiže ulog u slučaju „Agrokor“

Sputnik pre 3 dana
U tržišnoj ekonomiji, kao u pokeru, ima mnogo blefiranja, kaže profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić, koji ne veruje u skoru prodaju ni „Agrokora“ ni „Merkatora“. On zato smatra da skoro deset hiljada zaposlenih u njihovim firmama u Srbiji i dalje nema razloga za brigu.
Sastanak dobavljača i menadžmenta srpskog dela Merkatora, koji u okviru firme „Merkator S“ čine „Ideja prodavnice“, „Roda marketi“ i „Merkator hipermarketi“, moglo bi se reći da je imao sedativno dejstvo za oko 8.000 zaposlenih.... »

Tko će refinancirati Agrokorov roll-up?

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - U idućih nekoliko dana očekuje se objava informacije o početku rada novog Agrokora pod novim imenom.
Prema neslužbenim informacijama grupa s novom strukturom i novim vlasnicima počela bi s radom u ožujku, a prvi ozbiljni zadatak je refinancirati čak milijardu eura duga. Bez novog kredita poslovanje nove grupe neće biti održivo... »

Čadež: Srbija spasila Mercator, pozivam Slovence da budu korektni

SEEbiz pre 6 dana
BEOGRAD - Tržište maloprodaje u Srbiji zahteva konsolidaciju i modernizaciju i tu ima prostora i potencijala kako za „Mercator" tako i za druge kompanije, rečeno je juče na sastanku predstavnika kompanije „Mercator-S" sa dobavljačima, a u organizaciji Privredne komore Srbije.
Predsednik PKS Marko Čadež je rekao da su blagovremena reakcija države i veliko angažovanje PKS, spremnost rukovodstva kompanije da se suoči sa izazovima i, pre svega, razumevanje, podrška i poverenje dobavljača, posebno velikih,... »

Ljajić: Neophodna konsolidacija Merkatora i Agrokora

Beta pre 7 dana
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da tržište maloprodaje u Srbiji zahteva modernizaciju i konsolidaciju i da je neophodno da se i trgovinski lanac Merkator i koncern Agrokor, u okviru kojeg posluje, konsoliduju. "To je veoma važno s obzirom na to da... »

Ljajić: Voleli bismo i da srpske kompanije kupe Agrokor

Nova ekonomija pre 7 dana
Voleli bismo da naše kompanije budu deo većeg konzorcijuma koji će kupovati Agrokor ili deo Agrokora, rekao je danas ministar trgovine Rasim Ljajić. „Ja govorim o idelanom scenariju, ali ne isključujem mogućnost da dođe do regionalnog konzorcijuma u kojem će biti i kompanije iz Srbije", rekao je... »

U glavnom gradu Bangladeša u požaru poginulo 78 ljudi

BBC News  pre 2 sata  još 18 povezanih

Alegri: Nismo mrtvi, ne treba plakati za prosutim mlekom...

Dnevnik  pre 2 sata  još 16 povezanih

Šef diplomatije odgovorio ambasadoru SAD: Na kojoj ste vi strani istorije?

Večernje novosti  pre 4 sata  još 11 povezanih

PPF grupa završila proces kupovine Telenor banke

N1 Info  pre 2 sata  još 11 povezanih

Kurc od Trampa tražio veće angažovanje SAD oko pitanja KiM

Politika  pre 1 sat  još 9 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.