Agrokor - vesti

U Hrvatskoj se planira osnivanje udruženja koje bi preuzelo novi Agrokor

Danas pre 1 dan
Među mogućim članovima tog udruženja pominju se Agrokorovi dobavljači – Adris grupa, Atlantic grupa, Kraš, Podravka, porodica čileanskih Hrvata Lukšić i nezvanično i hrvatski penzijski fondovi, piše u ponedeljak ljubljanski dnevni list Dnevnik.
List piše da je ideja stara više od godinu dana. „Reč je o glasinama koje ne komentarišemo“, poručili su ovog iz Adrisa. Slovenački list navodi da je u toku prenos vlasništva i imovine Agrokorovih solventnih firmi poput Leda,... »

Rađa se novi Agrokor?

BizLife pre 1 dan
Foto: Agrokor U Hrvatskoj se planira osnivanje domaćeg konzorcijuma koji bi preuzeo novi Agrokor, a među mogućim članovima tog konzorcija spominju se Agrokorovi dobavljači – Adris grupa, Atlantic grupa, Kraš, Podravka, porodica čileanskih Hrvata Lukšić i nezvanično i hrvatski penzijski fondovi,... »

Mirovinski fondovi potvrđuju interes za Agrokor

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Domaći mirovinski fondovi bili bi jako zainteresirani za Agrokor. Naime, ljubljanski dnevni list 'Dnevnik' plasirao je informaciju kako se u Hrvatskoj planira osnivanje domaćeg konzorcija koji bi preuzeo novi Agrokor.
Među mogućim članovima tog konzorcija, piše Dnevnik, spominju se Agrokorovi dobavljači – Adris grupa, Atlantic grupa, Kraš, Podravka, obitelj čileanskih Hrvata Lukšić i, po neslužbenim informacijama, hrvatski mirovinski fondovi.... »

Adris i Lukšić grupa spremaju konzorcij za preuzimanje Agrokora

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Već tjednima se priprema konzorcij Adris Grupe i Lukšić Grupe za preuzimanje Agrokora.
U čitavoj bi operaciji sudjelovali i hrvatski mirovinski fondovi, neslužbeno doznaje ljubljanski Dnevnik. I dok se za rovinjskog diva odavno slutilo da će ući u ovakav poduhvat, iznenađenje je pojava Lukšića u igri. Tome se... »

Analitičari: Dinamika rasta u turizmu bit će usporena

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Završetak sage oko Agrokora, finalizacija natječaja za izgradnju Pelješkog mosta, nastavak pozitivnih gospodarskih trendova, prvo podizanje kreditnog rejtinga u 14 godina, ali i kriza u Uljaniku obilježja su hrvatskog gospodarstva u 2018. godini, smatraju ekonomski stručnjaci.
Nastavak pozitivnih gospodarskih trendova, završetak sage oko Agrokora i finalizacija natječaja za Pelješki most obilježili su 2018. godinu, kažu u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) . "Godinu 2018. je obilježio završetak sage... »

Maloprodaju u Srbiji očekuju velike promene

Politika pre 5 dana
Rešavanje pitanja „Agrokora” na zapadnom Balkanu biće pozitivan impuls za nove investitore, pre svega u Srbiji, jer su ovde imali dominantne kompanije
Evropska banka za obnovu i razvoj ( EBRD) procenjuje da je dolazak „Lidla” na tržište Srbije samo početak i da u narednom periodu sasvim sigurno možemo da očekujemo modernizaciju maloprodaje i to uglavnom kroz akvizicije i nove... »

Hanfa pobrojala nepravilnosti u trgovanju Agrokorovim vrijednosnicama

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - N1 televizija zatražila je službenu izjavu HANFA-e o nadzoru vezanom za slučaj Agrokor, pogotovo vezano uz promatrane parametre.
Odgovor HANFA-e prenosimo u cijelosti. "Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je od početka krize provela 55 nadzornih aktivnosti i supervizorskih mjera vezano uz trgovanje financijskim instrumentima Agrokora... »

Plodine zainteresirane za preuzimanje Konzuma

SEEbiz pre 11 dana
RIJEKA - Riječki trgovački lanac Plodine obilježava 25 godina uspješnog rada, što je bio povod za veliki razgovor s Milom Ćurkovićem, vlasnikom i predsjednikom Uprave Plodina.
Plodine su i prihodom i dobiti najveća tvrtka u Primorsko-goranskoj županiji, a na top-listi trgovačkih lanaca u Hrvatskoj na drugom su, odnosno trećem mjestu, s udjelom između 10 i 20 posto, kao i Lidl i Kaufland. Konzum je i... »

Sberbank prodaje svoj udjel u Agrokoru

Al Jazeera pre 12 dana
Za udio ruske banke u koncernu stižu ponude od različitih fondova iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije.
Ruski Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, počeo je primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu, koji izlazi iz dužničke krize, rekao je za Reuters savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletajev, dodavši kako... »

Sberbanka prodaje udeo u Agrokoru, prikupljaju ponude

Večernje novosti pre 13 dana
Ruska Sberbanka, najveći akcionar Agrokora sa 39,2 odsto vlasničkog udela, počeo je da prima ponude za prodaju udela u tom hrvatskom koncernu
Ruska Sberbanka, najveći akcionar Agrokora sa 39,2 odsto vlasničkog udela, počeo je da prima ponude za prodaju udela u tom hrvatskom koncernu. Maksim Poletajev, savetnik predsednika Uprave Sberbanke, izjavio je da je banka već... »

Politiko: I Vučić dobio pismo od Trampa slično Tačijevom

Večernje novosti  pre 1 sat  još 2 povezane

Ana Brnabić: EU nikad direktnija u osudi Prištine

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Šef diplomatije: Bez dogovora nema napretka ni za Kosovo ni za Srbiju

Večernje novosti  pre 37 minuta  još 2 povezane

Vučić sa Mičelom o situaciji u regionu

Danas  pre 4 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.