Agrokor - vesti

Dalić: Oporba treba zapaliti svijeću na Kamenitim vratima

SEEbiz pre 7 minuta
ZAGREB - Oporba još uvijek ne zna hoće li u Saboru tražiti opoziv ministrice gospodarstva Martine Dalić ili cijele Vlade.
Za razliku od njih premijerova najbliža suradnica jako dobro zna što misli o političkoj opoziciji. Po prvi put komentirala je situaciju nakon ostavke izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka. "Predstavnici oporbe trebaju... »

Todorić podnio novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka

SEEbiz pre 22 sata
ZAGREB - Odvjetnički tim Ivice Todorića podnio je novu, treću kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika Agrokora koji je nedavno podnio ostavku, ali i dalje obnaša dužnost - dok Vlada ne pronađe novog, javlja televizija N1.
Prijavu Državnom odvjetništvu podnijeli su ovoga puta zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. I to zato, kažu, što su pregledavajući revizorska izvješća utvrdili da ona nisu onakva kakve ih je javnosti... »

Nova kriza u "Agrokoru" – može li Srbija da oseti posledice

RTS pre 1 dan
RTS: Nova kriza u "Agrokoru" – može li Srbija da oseti posledice
Ime novog poverenika za "Agrokor" trebalo bi da bude poznato sledeće nedelje, kaže hrvatski premijer Andrej Plenković. Ante Ramljak je kao razlog za neopozivu ostavku naveo da ne želi da postane prepreka postizanju nagodbe. Javnost je tražila njegovu ostavku kada se saznalo da je za savetnike zaposlio svoje bivše saradnike. Može li Srbija da oseti posledice nove krize u "Agrokoru"?
"Pozdrav iz reaktora, mogu vas obavestiti da su se jezgra polako počela hladiti", naveo je Ante Ramljak opisujući "Agrokor" kao nuklearni reaktor pred eksplozijom. "Hlađenje" nije sačekao a njegov naslednik se traži. "Vodimo... »

Plenković u procepu: Sledi gotovo siguran pad još jedne hrvatske Vlade!

Pravda pre 1 dan
Udružena hrvatska opozicija, predvođena dvema najvećim partijama, SDP i Most, spremna je da već naredne sedmice započne dogovaranje zajedničke taktike za rušenje vlade premijera Andreja Plenkovića zbog Agrokora, krhke vladajuće većine i zbog toga jer, kako smatraju vlada ne radi svoj posao.
To su potvrdili danas saboski zastupnik Mosta i član Predsedništva SDP, Nikola Grmoja i Ivo Jelušić, koji su gostujući u TV studiju Večernjeg lista govorili o smeni ministarke privrede Martine Dalić, o tome da vlada još nije... »

Ujedinila se hrvatska opozicija: Spremaju plan da ruše Plenkovića

Blic pre 1 dan
Udružena hrvatska opozicija, predvođena dvema najvećim partijama, SDP i Most, spremna je da već naredne sedmice započne dogovaranje zajedničke taktite za rušenje vlade premijera Andreja Plenkovića zbog Agrokora, krhke vladajuće većine i zbog toga jer, kako smatraju vlada ne radi svoj posao.
To su potvrdili danas saborski zastupnik Mosta i član Predsedništva SDP, Nikola Grmoja i Ivo Jelušić, koji su gostujući u TV studiju Večernjeg lista govorili o smeni ministarke privrede Martine Dalić, o tome da vlada još nije... »

Kad Plenković zasvira hard Agrokor

XXZ magazin pre 1 dan
Premijer u potrazi za izgubljenim vremenom
Dva tjedna hrvatska javnost čekala je da predsjednik Vlade Andrej Plenković prostudira dokumentaciju o Agrokoru koju mu je predao izvanredni povjerenik Ante Ramljak. I dok je studirao, mudro je šutio. I tko zna koliko bi još tako da njegova šutnja nije dosadila... »

Senka „Agrokora” lebdi nad Balkanom

Politika pre 1 dan
Ante Ramljak, prinudni upravnik je za spasavanje koncerna angažovao svoju bivšu firmu, podneo ostavku, hrvatska vlada na mukama
Ante Ramljak, prinudni upravnik posrnulog koncerna „Agrokor”, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, javljaju hrvatski mediji. Ostavku, koja je potvrđena i u samom „Agrokoru”, Ramljak je podneo predsedniku hrvatske vlade... »

Adris i Atlantic bez komentara na kaos u Agrokoru

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Najveći nefinancijski Agrokorovi vjerovnici, Adris grupa i Atlantic grupa, zasad se suzdržavaju od većih komentara događanja u posrnulom koncernu. Na upit tportala boje li se da će ostavka Ante Ramljaka zaustaviti postupak nagodbe iz Adrisa su kratko poručili da će i dalje inzistirati na 'jednakopravnosti vjerovnika i poštenijem pristupu'.
- Adris će ustrajati na pravnoj zasnovanosti cijelog procesa i donesenih odluka te, svakako, na jednakopravnosti vjerovnika i poštenijem pristupu', odgovorili su tportalu iz Adrisa. Podsjetimo, rovinjska kompanija na čijem je... »

©2018 Netmark d.o.o.