Albanija - vesti

Mandić i Knežević za otvorene granice između Crne Gore, Srbije i RS

RTS pre 9 dana
RTS: Mandić i Knežević za otvorene granice između Crne Gore, Srbije i RS
Predsednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević pokrenuli su inicijativu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.
Kako su naveli u zajedničkom saopštenju, Srbija je oduvek bila "motorni zamajac Balkana" i ukazali na "opasne trendove" u regionu koje je nedavno najavio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a koji se odnose na stvaranje... »

Nova inicijativa: Otvoriti granice između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske!

Alo pre 9 dana
Alo: Nova inicijativa: Otvoriti granice između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske!
"Srbija je oduvek bila 'motorni zamajac Balkana' i ukazali na 'opasne trendove' u regionu koje je nedavno najavio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj"
Predsednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević pokrenuli su danas inicijativu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o otvorenoj... »

Nova inicijativa: Otvoriti granice između Srbije, Crne Gore i RS

Vesti online pre 9 dana
Predsednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević pokrenuli su danas inicijativu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.
Kako su naveli u zajedničkom saopštenju, Srbija je oduvek bila "motorni zamajac Balkana" i ukazali na „opasne trendove“ u regionu koje je nedavno najavio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a koji se odnose na stvaranje... »

Od "Velike Albanije" nema ništa! Zovem se Hrvoje, 15 godina dolazim u Beograd i uživam u tome!

Alo pre 9 dana
Alo: Od "Velike Albanije" nema ništa! Zovem se Hrvoje, 15 godina dolazim u Beograd i uživam u tome!
Ugledajmo se na Đokovića i Čilića, kaže Klasić
Ovo kaže hrvatski istoričar Hrvoje Klasić, koji ovih dana prebira po beogradskim arhivima jer sprema knjigu o Miki Špiljku, kroz čiji će život ispričati i priču o Jugoslaviji. - Kada slušate o srpsko-hrvatskim odnosima, čini vam se da u Beogradu kao Hrvat možete da... »

Nova inicijativa: Otvoriti granice između Srbije, Crne Gore i RS

Sputnik pre 9 dana
Predsednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević pokrenuli su danas inicijativu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.
Kako su naveli u zajedničkom saopštenju, Srbija je oduvek bila „motorni zamajac Balkana“ i ukazali na „opasne trendove“ u regionu koje je nedavno najavio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a koji se odnose na stvaranje... »

Gojković: Bila sam protiv izbora, ali se situacija menja

RTS pre 9 dana
RTS: Gojković: Bila sam protiv izbora, ali se situacija menja
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković smatra da to da li će izbori da budu početkom druge polovine 2019. godine, krajem godine, ili na proleće, "ne menja suštinu stvari". Ova godina je ionako predizborna, treba odmeriti šta je dobro za građane, kaže Gojkovićeva.
Maja Gojković je, na pitanje za šta se ona lično zalaže, u intervjuu Tanjugu podsetila da je pre mesec dana bila protiv održavanja prevremenih izbora. Međutim, ukazuje da se situacija u Srbiji, ali i u regionu menja i postaje... »

Balkanske igrice bez granica

Dojče vele pre 9 dana
Zvanični Beograd ponovo vuče paralelu između Kosova i Republike Srpske nakon čega iz Sarajeva prete ukidanjem tog entiteta. Tako je nastavljeno nagađanje u kom pravcu bi Balkan mogle da odvedu „korekcije“ granica.
Srpski zvaničnici oštro su reagovali na izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je granica između Kosova i Albanije „izbrisana na osnovu šengenskih principa“. Ministar odbrane Aleksandar Vulin u tome vidi pokušaj... »

'Drecunovština' i(li) stvarno rješenje kosovskog pitanja

Al Jazeera pre 9 dana
Iako zvuči previše vidovnjački, izjavom Milovana Drecuna tokom gostovanja na državnoj televiziji vrijedi se ozbiljnije pozabaviti.
Novonastale okolnosti na međunarodnom planu ukazuju na to da se ove godine može očekivati postizanje kompromisnog rešenja Srbije i Kosova, što bi sprečilo stvaranje "velike Albanije". Ovu procenu Milovana Drecuna, predsednika... »

Priština bez podrške međunarodne zajednice, Tirana jedini izlaz?

Vesti online pre 10 dana
Kosovu je najlakši put do UN i ostalih organizacija preko Albanije, jer bi na taj način steklo sva prava koje ima Albanija. Posle eventualnog spajanja Kosova i Albanije, ta nova oblast se ne bi smatrala novom državom, već bi nasledila prava koja sada ima Republika Albanija.
Ramuš Haradinaj je najavio da Kosovo ovde godine neće aplicirati za članstvo ni u Interpolu ni u Unesku. Da li to znači da je Priština shvatila da nema tako jaku međunarodnu podršku kako je mislila, ili je sigurna da će ove... »

Irinej: Albanija želi da se proširi na račun Srbije

B92 pre 10 dana
B92: Irinej: Albanija želi da se proširi na račun Srbije
Beograd -- Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je, "radi nekakvih interesa, Albanija je postala miljenik mnogih država, i Amerike i velikim delom Evrope".
On je naveo da Albanija zajedno s kosovskim Albancima hoće da se proširi na račun Srbije i zauzme najsvetiju srpsku zemlju, Kosovo i Metohiju. "Zašto je to tako, koji su razlozi i koji su njihovi interesi, to je veoma važno... »

Britanska premijerka izgubila u bici za Bregzit

Danas  pre 7 sati  još 2 povezane

Vulin: Srbija zna šta je rat i zato toliko ceni mir

Blic  pre 5 sati  još 4 povezane

Na današnji dan, 16. januar

B92  pre 5 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.