Albanija - vesti

"Velt": Evropska unija nije raspoložena da se širi

Radio 021 pre 8 dana
Šefovi članica Evropske unije u Sofiji raspravljaju o prijemu šest balkanskih država, ali Unija nije raspoložena da se širi, piše nemački "Velt".
Retko se događa da su politički cilj jednog skupa i utisak o političkom raspoloženju toliko udaljeni jedno od drugoga kao na Samitu o Balkanu koji se danas održava u Sofiji, ocenjuje list. Tema je dalje proširenje Unije, na čija... »

Politiko: Makron polio hladnom vodom nade zemalja Balkana

B92 pre 9 dana
B92: Politiko: Makron polio hladnom vodom nade zemalja Balkana
Francuski predsednik Emanuel Makron polio je hladnom vodom nade balkanskih zemalja da će uskoro postati članice Evropske unije, piše Politiko.
Kako se navodi u tekstu, francuski lider je zvučao veoma skeptično po pitanju proširenja Evropske unije, istakavši da je primanje novih članica oslabilo Uniju. “On je to rekao na samitu u Sofiji, čija ideja je bila da se osnaže... »

U Grčku na more može i ovuda - da li biste išli?

B92 pre 9 dana
B92: U Grčku na more može i ovuda - da li biste išli?
Jedan broj turista iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore odlučuje se za letovališta u Grčkoj koja su na Jonskom moru.
Na ovom delu grčkog primorja najpopularnije letovalište je Krf, našim turistima posebno zanimljiv i zbog susednog ostrvca Vida, udaljenog oko jedan kilometar od krfske gradske luke. Osim istorijskih spomenika na našu slavnu i... »

Delegacija Ministarstva poljoprivrede Srbije i Albanije posetila Pirot

Pirotske vesti pre 9 dana
Danas je Grad Pirot posetila delegacija Ministarstva poljoprivrede Republike Albanije, predvođena predstavnicima Ministarstva poljoprivrede Srbije.Ova delegacija boravi u Srbiji kako bi se informisala o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom. Ministarstvo poljoprivrede Srbije odabralo je... »

Ardian Hackaj: EU da podstakne razvoj Balkana

Danas pre 9 dana
Direktor Instituta za saradnju i razvoj iz Tirane za Danas Kao poslednji veliki događaj pre samita Saveta EU koji se održava u junu, samit u Sofiji pružiće jedinstvenu priliku „zapadnobalkanskoj šestorki“ da ubedi EU i države članice EU u svoju posvećenost reformama.
U Sofiji, vlade Balkana tražiće rešenja za teme koje se odnose na 2025. godinu kao „ciljani“ tajming za članstvo, o očekivanom otvaranju pregovora ili slobodnom kretanju ljudi, kaže za Danas Ardian Hackaj, direktor Instituta za... »

Franc-Lotar Altman: Biće usvojen izbalansiran dokument

Danas pre 9 dana
Nemački politikolog za Danas Samit EU – Zapadni Balkan u Sofiji je politički događaj gde će biti ponovljena posvećenost EU „zapadnobalkanskoj šestorki“ sa samita održanog u Solunu 2003.
Imajući u vidu unutrašnje probleme EU i razlike između bloka koji i dalje ima 28 članica u vezi sa brzinom i obimom daljeg proširenja, biće usvojen prilično izbalansiran krajnji dokument, kaže za Danas Franc-Lotar Altman,... »

Rama: San o “velikoj Evropi”

Danas pre 9 dana
Albanski premijer Edi Rama kaže da nikada nije sanjao o „velikoj Albaniji“, jer ima veći san – san o „velikoj Evropi“, pod čijim bi se nebom ujedinili svi Albanci.
Edi Rama je to rekao u intervjuu za portal Juronjuz, objavljenom dan uoči samita EU i Zapadnog Balkana u Sofiji. To nije trebalo da bude uznemirujuća izjava, već zamisao, u veoma posebnim okolnostima desete godišnjice... »

Pet stvari koje se neće desiti na samitu u Sofiji, a trebalo je

BBC News pre 9 dana
Samit lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji ne daje povoda za optimizam.-
Zemlje Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju, su mnogo očekivale od samita EU-ZB koji danas počinje u glavnom gradu Bugarske. Susret 28 šefova država i vlada iz EU sa njihovim kolegama iz šest država u regionu koje teže članstvu u... »

Ništa od ukidanja rominga za Srbiju i zemlje regiona

Telegraf pre 9 dana
- Značajno niže cene rominga već postoje unutar četiri države Zapadnog Balkana - Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, a na Samitu u Sofiji biće data podrška da se u tu grupu uključe i Albanija i Kosovo - navodi izvor Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Na Samitu EU koji se danas održava u Sofiji neće biti potpisana izjava o ukidanju rominga državama Zapadnog Balkana, saznaje "Blic". (UŽIVO) Telegraf na Samitu EU-Zapadni Balkan: Srbiju u Sofiji predstavlja Vučić (VIDEO) (FOTO)... »

Protest u tirani: Albanska opozicija traži ostavku ministra policije

Blic pre 9 dana
Albanska opozicija održala je danas proteste ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, zahtevajući ostavku ministra Fatmira Džafaja. Protest je organizovan zbog presretnutog telefonskog razgovora između brata albanskog ministra Agrona Džafaja sa trgovcem narkoticima, a koji je objavila... »

©2018 Netmark d.o.o.