Albanija - vesti

NATO gradi vazduhoplovnu bazu u blizini Srbije, gde je nekada bilo groblje (video)

Alo pre 3 dana
Alo: NATO gradi vazduhoplovnu bazu u blizini Srbije, gde je nekada bilo groblje (video)
Uloženo je više od 50 miliona evra.
U prvu fazu radova NATO će da uloži više od 50 miliona evra Albanska vojna baza u Kučovi, poznata kao groblje migova, trebala bi da postane nova vazduhoplovna baza NATO saveza. Albanija je 2005. "penzionisala" 225 miga sovjetske i kineske proizvodnje, a njen vazdušni... »

Istorijski duel u Podgorici: Srbija prvi put protiv "braće" iz Crne Gore

Alo pre 6 dana
Alo: Istorijski duel u Podgorici: Srbija prvi put protiv "braće" iz Crne Gore
Fudbalski spektakl koji se dugo čekao, duel između Crne Gore i Srbije, prvi posle razlaza dve države 2006. godine, odigraće se večeras u Podgorici.
Srpski fudbaleri na ovaj način zatvaraju krug jer su u poslednje dve decenije igrali i protiv Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH, Albanije... Sada je vreme za meč protiv Crnogoraca, selekcije koja sem selektora Ljubiše... »

Istorijski duel u Podgorici:Srbija prvi put protiv Crne Gore

Studio B pre 6 dana
Istorijski duel u Podgorici, fudbaleri Srbije prvi put protiv Crne Gore. Meč 3. kola Lige nacija počinje u 20 i 45.
Fudbalski spektakl koji se dugo čekao, duel između Crne Gore i Srbije, prvi posle razlaza dve države 2006. godine, odigraće se večeras u Podgorici. Srpski fudbaleri na ovaj način zatvaraju krug jer su u poslednje dve decenije... »

Ljajić: Ramina izjava o Telekomu bila bi skandalozna i da je reč o državnom preduzeću

Beta pre 6 dana
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je reakcija Vlade Albanije, koja se protivi tome da Telekom Srbija preuzme Telekom Albanija skandalozna. Ljajić je kazao da Telekom Albanija nije u državnom vlasništvu, ali da bi izjava premijera Albanije Edija Rame da... »

Naslovne: Otvaranje Lidla, "buđav sir", preletači

B92 pre 6 dana
B92: Naslovne: Otvaranje Lidla, "buđav sir", preletači
Štampa od petka piše o mogućim promenama Poslovnika u Skupštini, o otvaranju lanaca marketa Lidl u Srbiji, o nameri Telekoma Srbija da kupi Telekom Albanija.
Večernje novosti pišu da “preletači neće moći da prelaze u klubove", a list piše o mogućim izmenama Poslovnika." Tema je i otvaranje Lidl marketa, a piše se o tome da su “kolabirali kupci, ali i cene konkurencije”. Danas piše... »

Crna Gora traži od Albanije informaciju o malim HE koje ugrožavaju reku Cijevnu

Novi magazin pre 6 dana
Crnogorska Vlada je saopštila da je tražila informaciju od Vlade Albanije povodom tvrdnji da se u toj zemlji planira izgradnja malih hidroelektrana koje bi uticale na vodotok reke Cijevne u Crnoj Gori.
"Vlada je informisana da su resorna ministarstva već pokrenula procedure ka nadležnim organima Albanije kako bi obezbedili celovitu informaciju, na osnovu koje bi trebalo da bude procenjen eventualni uticaj planiranih objekata na... »

Srbija po prosečnim cenama benzina šesta u regionu, a po ceni dizela treća

Beta pre 7 dana
Srbija je po prosečnim cenama benzina BMB 95 na šestom mestu u regionu jer litar košta 1,319 evra, a po prosečnim cenama dizela na četvrtom mestu jer litar košta 1,415 evra, saopštilo je danas Udruženje naftnih kompanija Srbije (UNKS).  Skuplji benzin BMB 95 od Srbije imaju, kako se navodi, Grčka,... »

Ključni meč za Izrael i Hercoga, a nema Zahavija

Mozzart sport pre 7 dana
Porazom od Škotske plavo-beli bi se oprostili od borbe za prvo mesto u Grupi 1 Divizije C
Ključni meč je pred Izraelom. Puleni Andreasa Hercoga, Austrijanca čije je imenovanje za selektora prvog dana avgusta unelo veliku pometnju u tamošnjoj javnosti, ne smeju da izgube večeras od Škotske ukoliko žele da se bore za... »

Ingram Micro uspostavio stratešku saradnju sa Veritas Technologies

PC Press pre 7 dana
Kompanija Ingram Micro, koja se bavi distribucijom informacione tehnologije u Jugoistočnoj Evropi, potpisala je ugovor o distribuciji sa Veritas Technologies, kompanijom koja se bavi proizvodnjom softvera namenjenog sveobuhvatnom upravljanu podacima (information management). Ovim ugovorom,... »

Dojče telekom za Raminu zabranu prodaje Srbiji saznao iz medija?

RTV pre 7 dana
RTV: Dojče telekom za Raminu zabranu prodaje Srbiji saznao iz medija?
BEOGRAD - "Dojče telekom", vlasnik 99,79 odsto akcija "Telekoma Albanija", iz medija je saznao za mešanje najviših zvaničnika Tirane u prodaju nemačke imovine, piše "Politika".
"Telekom Albanija" nije državna firma, ali su tamošnji državni zvaničnici jasno izrazili svoj stav da su protiv toga da "Telekom Srbija" postane većinski vlasnik ove kompanije, a premijer Edi Rama je izjavio da su srpska... »

©2018 Netmark d.o.o.