Apple

Apple predstavio skladniji i brži iMac sa M1 čipom

Benchmark pre 30 minuta
Apple je tokom svog "Spring Loaded" događaja predstavio novi iMac računar, koji je od starta izgrađen i u potpunosti je centriran oko Apple-ovog M1 čipseta. Novi iMac ima 24-inčni 4.5K displej (4480×2520p), sa užim okvirima. I dalje je tu veliki… »

Apple predstavio nove uzdanice: iMac u boji, 5G iPad, AirTags... VIDEO

B92 pre 25 minuta
Apple je danas na "Spring loaded" događaju predstavio nove iPad Pro modele, kao i iMac i AirTags uređaje... Tu su i Apple Card, Podcast aplikacija, ljubičasti iPhone 12 i 12 mini, Apple TV 4K sa redizajniranim Siri daljinskim. I da, iMac je stigao… »

Parler ponovo na Apple App Store-u

B92 pre 2 sata
Ugašena društvena mreža Parler trebalo bi da se pojavi na iOS-u 26. aprila, nakon ponovnog prihvatanja u Apple App Store. Međutim, iOS aplikacija ce blokirati neki sadržaj koji je dostupan na Android-u i web verzijama Parlera - kompromis koji… »

Da li je rokenrol položio ispit kod Milutina Petrovića

Nova pre 4 sati
Gost 29. epizode Nevermajnda bio je Milutin Petrović, najveći rokenroler među rediteljima na našem prostoru Razgovarali smo o najnovijoj filmskoj adaptaciji klasika Bore Stankovića „Nečista krv“ koja bi trebalo da se pojavi 2022. godine. Kakve… »

iPhone 13 bi mogao imati podršku za znatno brži 5G

Benchmark pre 1 dan
Iako nas dele meseci od objave naredne Apple-ove iPhone linije, glasine o ovim uređajima ne prestaju da se pojavljuju. Raniji izveštaji su sugerisali da će iPhone 13 imati always-on 120Hz displej, manji izrez i parnu komoru za bolje hlađenje, kao i… »

Epl objasio zašto su iz kutija nestali punjači!

Srbija danas pre 1 dan
Kompanija Epl objašnjava da će odluka da ne isporučuju punjače uz njihove telefone "uštedeti" 861.000 tona bakra, cinka i kalaja. Takođe, zbog manjeg pakovanja za iPhone 12, kažu da je efikasnija i isporuka pa na svakoj paleti ima i do 70 posto… »

Google igre: Dinosaur Game kao iOS widget

PC Press pre 1 dan
Google je odlučio da svoju Dinosaur Game ponudi i na Apple iPhone uređajima kao iOS widget, pa maleni fosil tako svoj uticaj širi i izvan matičnih proizvoda. Dinosaurus je obično nastupao u slučajevima kada Google Chrome ne može da pristupi… »

Apple ulaže 200 miliona dolara u sadnju drveća

PC Press pre 1 dan
Apple nije potpuno uveren da do 2030. godine može postati energetski neutralan i kladi se da će mu ljubazniji odnos prema prirodi pomoći da postigne taj cilj. Tehnički gigant, Conservation International i Goldman Sachs pokrenuli su fond za… »

Apple objasnio zašto više ne daje punjače uz telefone

Radio 021 pre 1 dan
Kompanija Apple objašnjava da će odluka da ne isporučuju punjače uz njihove telefone "uštedeti" 861.000 tona bakra, cinka i kalaja. Takođe, zbog manjeg pakovanja za iPhone 12, kažu da je efikasnija i isporuka pa na svakoj paleti ima i do 70 odsto… »

Kako da smršate 10 kilograma do leta

Nova pre 2 dana
Iako nam vreme ne ide na ruku, ovaj vikend je pravi vikend za prejedanje i gojenje, leto nam je skoro pa iza ćoška. U doba pandemije mnogi su nabacili koji kilogram, a našoj sagovornici se najčešće javljaju oni koji su nabacili 10 i više kilograma… »

Vesti dana »