BBC - vesti

Vapaj: "Britanci, vratite nam blago"

B92 pre 5 dana
B92: Vapaj: "Britanci, vratite nam blago"
Karakas -- Predsednik Venecuele Nikolas Maduro zatražio je danas da rezerve zlata Venecuele u Velikoj Britaniji budu vraćene u Karakas.
"Možda ima više od 80 tona venecuelanskog zlata, koje pripada Centralnoj banci zemlje", rekao Maduro u izjavi za britansku televizijsku mrežu Bi Bi Si (BBC). Vlada Venecuele suočena s velikim problemima likvidnosti zbog pada... »

Maduro: Za krizu u Venecueli je kriva Trampova banda ekstremista

Blic pre 5 dana
Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro izjavio je da je administracija predsednika SAD Donalda Trampa "banda ekstremista" i optužio Vašington za krizu u Venecueli. Maduro je u intervjuu BBC-ju rekao da neće dozvoliti ulazak humanitarne pomoći u Venecuelu jer je to način da SAD opravdaju... »

Tuga do neba: Olimpijski šampion preminuo u 31. godini (foto)

Srbija danas pre 6 dana
Osvojio je zlatnu medalju u Londonu.
Nemački veslač Maksimilijan Rajnelt preminuo je u 31. godini života, preneo je Bi-Bi-Si. Nemac je 2012. godine bio olimpijski šampion u Londonu. Rajnelt je osim zlatne medalje na Olimpijskim igrama bio i šampion sveta dva puta, kao i prvak Evrope u četiri navrata.... »

Adresni registar: Svi građani bi do sredine 2019. trebalo da dobiju adresu

Radio 021 pre 6 dana
Iako se očekivalo da svi građani do kraja 2018. dobiju naziv ulice i kućni broj, i dalje oko 2,6 miliona stanovnika Srbije živi na adresi „Nema ulice, bb“.
BBC Na Vračaru i Starom gradu bez neimenovanih ulica Hodajući Beogradom nije nimalo čudno da naiđete na tablu sa imenom ulice na kojoj je ispisano i više od pet naziva. Nekima verovatno nije čudno ni to što ne znaju u kojoj tačno... »

Zašto ove Indijke spavaju u parku

B92 pre 6 dana
Žene u Indiji su počele da spavaju na javnim mestima u borbi za svoja prava.
Žene u Indiji su odlučile da se izbore za svoja prava i mogućnost da ne budu uvek na oprezu i da slobodno hodaju. Kampanjom #MeeToSleep bore se upravo za to. Indija je inače prošle godine proglašena zemljom najopasnijom po žene.... »

TV kritika: Rađanje zla

Večernje novosti pre 7 dana
"Tabu", televizijska serija, BBC, Tom Hardi-Ridli Skot, RTS, 2019.
PROŠLE godine u ovo vreme Bi-Bi-Si je izbacio na tržište ambicioznu istorijsku seriju "Tabu", koju je sa svojim ocem Čipsom napisao i producirao glumac i nosilac glavne uloge u seriji Tom Hardi, sve u saradnji sa poznatim... »

Kriza: Teška vremena za seks biznis u Amsterdamu

B92 pre 7 dana
B92: Kriza: Teška vremena za seks biznis u Amsterdamu
Amsterdam -- Holanđani brinu da je centar Amsterdama sada samo slabašna turistička zamka.
Mnoge žene koje prodaju svoje telo sve se više muče da privuku mušterije koje žele da plate zato što njihove izloge zaklanjaju turisti koji prave selfije i koje zanima samo besplatna atraktivna prilika za fotografiju umesto da... »

Prva nedelja februara u fotografijama

B92 pre 7 dana
B92: Prva nedelja februara u fotografijama
Izbog najboljih fotografija iz čitavog sveta, snimljenih protekle nedelje.
Pogledajte naš izbor najupečatljivijih fotografija snimljenih širom sveta protekle nedelje. Sve fotografije pripadaju naznačenim nosiocima autorskih prava . Izvor: BBC News na srpskom... »

Beograd: Pitali smo studente gde vide sebe za godinu dana

B92 pre 7 dana
Studenti različitih fakulteta pridružili su se potestima u Beogradu i drugim gradovima Srbije.
Studenti fakulteta u Beogradu okupili su se pred studentskim domom "4. april" , odakle su krenuli ka platou ispred Filozofskog fakulteta gde se desetu nedelju za redom održava protest "1 od 5 miliona". Pitali smo ih gde i kako... »

"Napadaju ljude, ulaze u kuće": Vanredno stanje u pojedinim delovima Rusije zbog invazije polarnih medveda

Blic pre 8 dana
Zabačena ruska regija proglasila je vanredno stanje zbog invazije desetaka polarnih medveda na naseljena mesta, objavili su lokalni zvaničnici. Vlasti na ostrvu Nova Zemlja, domu nekoliko hiljada ljudi, kažu da je zabeleženo nekoliko slučajeva u kojima su medvedi napali ljude i ušli u kuće i javne... »

©2019 Netmark d.o.o.