BBC - vesti

"Kec" u dnevniku - besplatna članarina u biblioteci

Radio 021 pre 5 dana
Niška biblioteka nudi besplatnu članarinu učenicima koji imaju jedinice iz srpskog jezika.
BBC Niška Narodna biblioteka daje šansu učenicima koji na tromesečju imaju jedinicu iz srpskog jezika. Niški đaci kojima srpski jezik baš i nije omiljeni školski predmet dobili su posebnu priliku da ga zavole, ili bar olakšaju... »

Ubijen terorista iz Strazbura

Radio 021 pre 5 dana
Francuska specijalna policija ubila je napadača koji je pucao na ljude tokom božićnog sajma u Strazburu.
Šerif Šekat koji je u utorak izveo napad na božićnom sajmu u Strazburu bio je u begu od večeri napada. U napadu su poginule tri osobe, a desetak njih je povređeno. U potrazi za napadačem uhapšeno je pet osoba. Kako javlja BBC, u... »

„Kec" u dnevniku - besplatna članarina u biblioteci

Južne vesti pre 5 dana
BBC Niška Narodna biblioteka daje šansu učenicima koji na tromesečju imaju jedinicu iz srpskog jezika. Niški đaci kojima srpski jezik baš i nije omiljeni školski predmet dobili su posebnu priliku da ga zavole, ili bar olakšaju put do bolje ocene. Narodna biblioteka „Stevan Sremac" u Nišu će svim... »

Leopard ubio budističkog monaha koji je došao u šumu da meditira

N1 Info pre 6 dana
Monah koji je meditirao u šumi u indijskoj državi Maharaštra usmrćen je u napadu leoparda, saopštili su zvaničnici.
Rahul Valke je "meditirao ispod drveta" u šumi Tadoba, koji je zaštićeni rezervat za tigrove. Valke je bio monah budističkog hrama koji se nalazi u šumi, ali se udaljio predaleko da bi meditirao. Zvaničnici šumarske službe... »

Srbija: Odbrojavanje do lokalnih izbora - od penzije, preko Fejsbuka do udruženja građana

Radio 021 pre 5 dana
Građani u nedelju biraju lokalnu vlast u Lučanima, Kladovu, Kuli i Doljevcu na izborima o čijoj će ustavnosti u tri opštine odlučivati Ustavni sud.
BBC Kula je jedna od tri opštine u kojoj se u nedelju 16.12.2018. održavaju vanredni izbori Slobodan Rajačić iz sela Lipara kod Kule ima 75 godina i nikada nije želeo da se bavi politikom. Danas je na prvi na listi udruženja... »

Indijska devojčica koja je oca prijavila policij zbog toaleta

Južne vesti pre 6 dana
BBC Tamil Hanifa Zara je rekla policiji da ju je otac prevario i da bi trebalo da bude uhapšen Sedmogodišnja Indijka je otišla u policiju nakon što je njen otac prekršio obećanje da će joj napraviti toalet. Hanifa Zara je policiji rekla u pismu da ju je otac „prevario" i da bi zbog trebalo da bude... »

Mali nemački grad u borbi protiv neonacista

Radio 021 pre 6 dana
Ostric ima tek nekoliko stotina građana, ali je postao ključna baza za neonaciste. Sada građani uzvraćaju udarac.
BBC Građani Ostrica u borbi protiv neonacista Eva Haptflajš je tipičan primer novog talasa boraca protiv krajnje desnice u Nemačkoj. U oktobru se vratila u u staru porodičnu kuću u gradiću Ostricu na istoku Nemačke, kako bi se... »

Migrantski karavan: I invalidi hodaju ka američkom snu

B92 pre 6 dana
Isak Peralta je invalid i prelazi hiljade kilometara u izbegličkom karavanu.
Izbeglički karavan iz Južne Amerike kreće se ka granici sa Sjedinjenim Državama. I dok Tramp mobiliše i na granicu šalje vojsku i pojačava pravila za azil, ljudi iz karavana nadaju se ostvarenju sna. Među njima ima dece, starih,... »

Tereza Mej preživela glasanje o nepoverenju u partiji

Danas pre 6 dana
Tereza Mej je večeras mogla da odahne, nakon što su joj članovi vladajuće Konzervativne partije izglasali poverenje i omogućili ostanak na čelu stranke sledećih 12 meseci. Premijerka Mej je dobila 200 glasova podrške, ali je 117 poslanika Torijevaca bilo protiv. Iako su poslanici Konzervativne... »

Danas "pada" Tereza Mej?

Vesti online pre 7 dana
Britanska premijerka Tereza Mej suočiće se danas s glasanjem o poverenju u parlamentu, javlja BBC.
Kako prenosi britanski javni servis, članovi njene Konzervativne partije glasaće između 19 i 21 časova. BBC podseća da glasanje o poverenju dolazi nakon što je prikupljeno neophodnih 48 pisama poslanika. UK Prime Minister Theresa... »

©2018 Netmark d.o.o.