BIRN

Alo „pere” ministra Stefanovića od afere sa izvozom oružja

Cenzolovka 23.10.2019
Otkrića istraživačkih novinara da firma povezana sa ocem ministra policije po povlašćenim cenama izvozi oružje Saudijskoj Arabiji, a koje po nekim tvrdnjama i završava u rukama ISIS-a, domaći tabloidi prećutkuju, a njihovo izveštavanje o… »

NUNS: Kaićev sramni tekst u službi propagande Vučićevog režima

Cenzolovka 23.10.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražava zaprepašćenje zbog sramnog teksta u kojem samozvani medijski analitičar Ištvan Kaić iznosi najodvratnije uvrede o urednicima i novinarima televizije N1, dnevnika Danas, nedeljnika NiN i mreže… »

NUNS: Kaićev sramni tekst u službi propagande Vučićevog režima

Danas 23.10.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je „zaprepašćeno“ zbog teksta u kojem „samozvani medijski analitičar“ Ištvan Kaić iznosi, kako se navodi, najodvratnije uvrede o urednicima i novinarima televizije N1… »

Uzbunjivač iz Krušika privremeno udaljen sa posla

Nedeljnik 22.10.2019
Foto: BIRN Uzbunjivač Aleksandar Obradović, zaposlen u fabrici namenske industrije Krušik Valjevo, koji je medijima prosledio dokumenta koja ukazuju na moguću korupciju u tom preduzeću, dobio je rešenje o privremenom udaljenju sa posla, potvrđeno… »

Rat svetova – nova hit serija na Fox televiziji

Organ vlasti 21.10.2019
Ovo je priča o običnim ljudima u neobičnim situacijama, koji nisu samo žrtve okrutnog rata. Napad vanzemaljaca nije nasumičan. Seme rata posejano je pred našim očima. Kada astronomi otkriju prenos iz druge galaksije, to je definitivan dokaz… »

Afera u “Krušiku”: (U)zbunjivanje pravde

Nedeljnik 19.10.2019
Foto: BIRN Srbija je do sada mogla da se pohvali boljim modelom zaštite uzbunjivača, ali događaji od protekle nedelje bacili su veliku senku na primenu zaštite onih koji ukazuju na nepravilnosti u društvu. Radnik “Krušika” iz Valjeva Aleksandar… »

Uzbunjivač iz “Krušika” ostaje u kućnom pritvoru: Tužilac odbio predlog odbrane

Nedeljnik 18.10.2019
Foto: BIRN Postupajući tužilac za visokotehnološki kriminal nije se saglasio sa predlogom branioca radnika “Krušika” Aleksandra Obradovića za ukidanje mere zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućnog pritvora), rečeno je za N1 u… »

Adem se vraća kući u BiH sa lisicama na rukama: Silovao je trudnu Srpkinju u Zvorniku, a onda je sa suprugom pre 17 godina…

Kurir 18.10.2019
Advokatima Adema Kostjerevca, optuženog u Bosni i Hercegovini za zločin počinjen u Zvorniku, sudija Okružnog suda Istočnog distrikta u američkoj saveznog državi Misuri odlučio je da da rok od mesec dana da prevedu zahtev za izručenje i iznesu… »

Advokat Gajić traži ukidanje pritvora uzbunjivaču iz Krušika

Danas 17.10.2019
Advokat Vladimir Gajić, branilac uhapšenog radnika Krušika predao je Višem sudu u Beogradu predlog za ukidanje kućnog pritvora, saznaje Balkanska istraživačka mreža (BIRN). Obradovićev tridesetodnevni pritvor ističe u petak, 18. oktobra, a osim… »

U Beogradu i Nišu održani protesti u znak podrške slobodi medija

Telegraf 17.10.2019
Na skupu su učestvovali predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, novinarka Tamara Spaić, novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić i novinar BIRN-a Slobodan Georgiev. Ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici danas je održan protest u znak podrške… »

Vesti dana »