BIRN - vesti

Uhvaćeni na delu, šokantan foto iz prištinskog restorana: Haški sudija za zločine OVK večera sa advokatom ubica i mučitelja Srba?! (foto)

Pravda pre 11 dana
Sudija Specijalizovanih veća Vladimir Mikula, viđen je pre neko veče na zajedničkoj večeri u jednom prištinskom restoranu sa kosovskim advokatom Arijanitom Kocijem, koji brani najokorelije zločince OVK, koji su zverski mučili i ubijali Srbe.
Reč je o advokatu čiji su klijenti bivši komandanti OVK Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku, a koji su među prvima pozvani na saslušanje pred tužilaštvom u Hagu. Kako navodi "Birn", iz Specijalizovanih veća su potvrdili da se Mikula... »

Sudija Specijalnog suda na večeri s advokatom boraca OVK

RTS pre 11 dana
RTS: Sudija Specijalnog suda na večeri s advokatom boraca OVK
Češki sudija Vladimir Mikula, koji se nalazi na listi sudija Specijalnog suda za zločine OVK u Hagu, uslikan je na večeri u prištinskom restoranu u društvu Arijanita Kocija, advokata bivših komandanata OVK Rustema Mustafe i Samija Ljuštakua.
BIRN, koji je objavio vest, podseća da su Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku saslušani pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u vezi sa zločinima i mogli bi da budu predmet krivičnog gonjenja. Advokat Arijanit Koci za BIRN je izneo... »

Sudija sa advokatima zločinaca: Sud za zločine OVK nije ni počeo da sudi, a već ima prvi skandal (foto)

Srbija danas pre 11 dana
Češki sudija Vladimir Mikula, koji se nalazi na listi sudija Specijalnog suda za zločine OVK u Hagu, uslikan je na večeri u prištinskom restoranu u društvu Arijanita Kocija, advokata bivših komandanata OVK Rustema Mustafe i Samija Luštakua.
Vest o ovoj večeri objavio je BIRN koji podseća da su Mustafa i Luštaku saslušani pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u vezi sa zločinima i mogli bi da budu predmet krivičnog gonjenja. VESELJI OPET PROVOCIRA: "Trepča" je... »

Slučaj kuće u Resavskoj i gradnja kompleksa: Kako je Zavod za spomenike dao amin

N1 Info pre 11 dana
Nakon što je Zavod za zaštitu spomenika kulture dostavio BIRN-u odgovor na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, direktorka Olivera Vučković je najavila da će istražiti ko je od zaposlenih omogućio uvid u tražena dokumenta.
Izvor: N1 Reč je o Uslovima o izgradnji koje je direktorka, kako navodi BIRN, samostalno i bez potpisa obrađivača, izdala investitoru, koji planira da gradi u zaštićenoj zoni na Vračaru. Sve ima rok trajanja, pa tako i dela... »

Kragujevačka IT gimnazija drži medicinsku nastavu bez dozvole

Danas pre 13 dana
Privatna gimnazija bez akreditacije za medicinski smer izdavala je učenicima potvrde na običnom papiru sa pečatom škole na kojima su ocene iz medicinskih predmeta.
„Ne mogu da verujem da su me prevarili“, kaže u razgovoru za BIRN Nenad Mirčetić, jedan od roditelja dece koja su 2018. godine upisala privatnu gimnaziju u Kragujevcu. Tu im je bilo obećano da će biti školovani za poslove iz... »

Policijski sindikat Srbije najavio proteste ispred MUP-a

Radio 021 pre 14 dana
Policijski sindikat Srbije odlučio je na sednici Upravnog odbora da radikalizuje svoje aktivnosti, a kako nezvanično saznaje BIRN, jedna od odluka je organizovanje višednevnih protesta ispred Ministarstva unutrašnjih poslova.
U isto vreme, MUP u dopisu BIRN-u navodi da je odluka da se Policijskom sindikatu Srbije oduzme status reprezentativnog sindikata doneta u skladu sa zakonom i Statutom Policijskog sindikata Srbije (PSS) i da nije politički... »

BIRN : Policijski sindikat Srbije najavljuje proteste ispred MUP-a

Danas pre 14 dana
Policijski sindikat Srbija (PSS) doneo je odluku o organizovanju protesta ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova nakon odluke da im se ukine status reprezentativnosti.
U isto vreme MUP tvrdi da je odluka doneta na osnovu zakona. Policijski sindikat Srbije odlučio je na današnjoj sednici Upravnog odbora da radikalizuju svoje aktivnosti. Jedna od odluka je organizovanje višednevnih protesta... »

Država pravi stenu od 1,2 miliona evra za Stašu Gejo

Južne vesti pre 15 dana
Gradnja veštačke sportske stene počela je februara 2019. u beogradskom Košutnjaku, a ugovori pokazuju da će koštati 1,2 miliona evra. Dok direktor Zavoda za sport kaže da je posramljen, jer šampionka Staša Gejo nema uslove za trening, te se stena zbog toga i gradi, istraživanje novinara BIRN-a... »

Direktor Zavoda za sport: Stena se pravi zbog šampionke iz Niša

Danas pre 15 dana
Državni vrh doneo odluku o pravljenju veštačke sportske stene od 1.2 miliona evra nakon saznanja da evropska šampionka Staša Gejo nema gde da vežba, saznaje BIRN.
„Bili smo posramljeni kada nam je rečeno da evropska šampionka za sportsko penjanje nema objekat u Srbiji na kome može da trenira, te je državni vrh doneo odluku o gradnji veštačke stene nakon prvenstva na uručivanju čestitke... »

Direktor Zavoda za sport: Stena od 1,2 miliona evra zbog šampionke iz Niša

Radio 021 pre 15 dana
Državni vrh doneo je odluku o pravljenju veštačke sportske stene od 1,2 miliona evra nakon saznanja da evropska šampionka Staša Gejo nema gde da vežba, saznaje BIRN.
I dok javnost nema ništa protiv da se pomogne ovoj i svim drugim mladim sportistima, kako navodi BIRN, problem predstavlja količina novca koja se iz državnog budžeta izdvaja za ovaj projekat - 1,2 miliona evra, odnosno 140... »

©2019 Netmark d.o.o.