BIRN

Advokat uhapšenog radnika Krušika za N1: Optužbe besmislica, svi dokazi oduzeti

Cenzolovka pre 4 dana
Dok su se novinari istraživači bavili dokumentacijom iz valjevskog Krušik o poslovima s oružjem, o čemu je pisao i međunarodni portal Arms Watch, radnik te fabrike od kojeg su dokumenta i potekla, uveliko je bio iza rešetaka. Vest o hapšenju… »

Hapšenje u Krušiku: Zavera ćutanja u slučaju Branka Stefanovića

Cenzolovka pre 4 dana
Advokat uhapšenog A.O. u ekskluzivnoj izjavi za BIRN kaže da se radnik Krušika koji se tereti za odavanje poslovne tajne dobro oseća. Sagovornici BIRN-a ukazuju na paradoks - onaj za koga se sumnja da je ukazao na moguće zloupotrebe nalazi se u… »

Optužen za zloupotrebu položaja: Predmet protiv Salihovića upućen Kantonalnom sudu u Sarajevu

Blic pre 13 dana
Sarajevski Opštinski sud uputio je na postupanje Kantonalnom sudu Sarajevo predmet protiv bivšeg glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića, koji je optužen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja. Kako su za Balkansku istraživačku mrežu… »

Bivši komesar policije iz BiH počeo izdržavanje kazne od 11 godina zatvora

N1 Info pre 14 dana
Bivši policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić počeo je izdržavanje zatvorske kazne od 11 godina zbog organizovanog kriminala, nakon što mu je Opštinski sud u Sarajevu ukinuo pritvor, izrečen zbog… »

Kad Vučić ocrni BIRN, Georgiev dobije na stotine pretnji i uvreda

Cenzolovka pre 14 dana
U prilogu RTS-a, Aleksandar Vučić prozvao BIRN zbog zabrane predizbornog spota Srpske liste na Kosovu, posle čega je Slobodan Georgiev, urednik beogradskog BIRN-a, koji sa tom zabranom nema nikakve veze, dobio mnoštvo poruka kao što su „Treba te… »

BiH na zahtev Erdogana ukinula boravišne dozovole četvorici Turaka

Novi magazin pre 17 dana
Služba za poslove sa strancima je posle zahteva turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ukinula boravišne dozvole u BiH za četiri državljanina Turske, potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) njihov advokat… »

Enver Buza osuđen na 12 godina zatvora za zločin nad Hrvatima

Slobodna Evropa pre 17 dana
Sud Bosne i Hercegovine osudio je Envera Buzu, bivšeg vršioca dužnosti komandanta Samostalnog bataljona Prozor Armije BiH, na 12 godina zatvora za zločin počinjen u septembru 1993. godine u Uzdolu kod Prozora, javlja Balkanska istraživačka mreža… »

Kosovski ministar u ostavci ukinuo zabranu izdavanja dozvola za izgradnju MHE

N1 Info pre 19 dana
Kosovski ministar za životnu sredinu u ostavci Fatmir Matoši dao je ovog meseca dozvolu za ukidanje zabrane za izgradnju hidroelektrana na Kosovu, uprkos tome što analiza sistema vodosnabdevanja na Kosovu nije završena, iako je zbog nepostajanja iste… »

VSTV BiH: Nedostupna gotovo trećina osumnjičenih za ratne zločine

N1 Info pre 22 dana
Visoko sudsko i tužilačko veće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na sednici razmatralo pitanja procesuiranja ratnih zločina. Kako je rečeno, u predmetima ratnih zločina u Tužilaštvu BiH je 30 odsto nedostupnih lica, i to su za sada nerešivi… »

Veljković: Većina privremeno oduzete imovine vraćena vlasnicima

Slobodna Evropa pre 22 dana
Jelena Veljković, novinarka Balkanske istraživačke mreže (BIRN) koja je radila na bazi privremeno i trajno oduzete imovine stečene nezakonitim aktivnostima u Srbiji, istaknula je u razgovoru za Zašto? Radija Slobodna Evropa (RSE) činjenicu da je… »

Vesti dana »