BIRN

Ninić: Pričaju nam bajke da je policija samostalna, omogućiti Vukomanoviću rad

N1 Info pre 18 sati
Advokat Ivan Ninić govorio je u Danu uživo o slučaju kriminalističkog inspektora Milana Vukomanovića iz Kragujevca, koji je, kako je preneo BIRN, postao "žrtva odmazde", nakon što je, po nalogu Tužilaštva, krenuo da istražuje poslove povezane sa… »

Nastavljeno suđenje za pretnje Jeleni Zorić, svedočila koleginica optuženog Koluvijinog advokata

Cenzolovka pre 20 sati
Na današnjem suđenju advokatu Svetislavu Bojiću zbog pretnji koje je u decembru 2020. uputio novinarki Jeleni Zorić - nakon suđenja u slučaju „Jovanjica” o kome je Zorić tada izveštavala - svedočila je advokatica Jovana Ristanović. Ona je… »

Sud BiH nepravosnažno oslobodio Đorđa Ristanića optužbi za zločine u Brčkom

Slobodna Evropa pre 2 dana
Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je nepravosnažno Đorđa Ristanića optužbe za ratne zločine u Brčkom 1992. godine. Ristanić nije prisustvovao izricanju prvostepene presude u utorak, 27. septembra, a oslobođen je po 11 tačaka optužnice za… »

Kako prolaze uzbunjivači u policiji: Traži im se i najmanja greška, službena kola ostaju bez goriva, a kolege ih zaobilaze…

Danas pre 2 dana
Odlučivši da ne posluša „sugestiju“ nadređenih da istragu poslovanja trgovca oružjem Slobodana Tešića ostavi nedovršenu, policiljski inspektor Milan Vukomanović pošao je putem kojim se ređe ide. Istrajnost ga je za sada koštala pozicije… »

Odmazda nad inspektorom zbog istrage o trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću

Radio 021 pre 5 dana
Kriminalistički inspektor Milan Vukomanović iz Kragujevca krenuo je po nalogu tužilaštva da prikuplja dokaze o zloupotrebama firmi u vlasništvu Slobodana Tešića, trgovca oružjem bliskog SNS. To se nije svidelo njegovim šefovima koji su tražili… »

BIRN: Inspektor MUP-a istraživao Slobodana Tešića, pa postao žrtva odmazde

N1 Info pre 5 dana
Kriminalistički inspektor Milan Vukomanović iz Kragujevca krenuo je po nalogu tužilaštva da prikuplja dokaze o zloupotrebama firmi u vlasništvu Slobodana Tešića, trgovca oružjem bliskog Srpskoj naprednoj stranci, što se nije svidelo njegovim… »

Odmazda nad uzbunjivačem iz policije Milanom Vukomanovićem iz Kragujevca zbog istrage o Slobodanu Tešiću

Glas Šumadije pre 5 dana
Kriminalistički inspektor Milan Vukomanović iz Kragujevca krenuo je po nalogu tužilaštva da prikuplja dokaze o zloupotrebama firmi u vlasništvu trgovca oružjem bliskog SNS, što se nije svidelo njegovim šefovima koji traže od njega da odustane od… »

Problemi RGZ-a sa hakerima počeli mnogo pre nego što je javnosti saopšteno

Radio 021 pre 7 dana
Osim već u javnosti pominjanog virusa "Phobos", kompjuteri Republičkog geodetskog zavoda bili su zaraženi sa bar još dva zlonamerna programa. Virusi su upali u informacioni sistem mnogo pre nego što je to javnosti bilo saopšteno, objavio je BIRN… »

BIRN: Hakeri imali pristup mejlovima u RGZ, stručnjaci kažu opasnost nije prošla

N1 Info pre 7 dana
Hakeri su imali pristup mejlovima zaposlenih u katastru, a stručnjaci za BIRN tvrde da opasnost još nije prošla. Osim već navedenog virusa “Phobos”, kompjuteri Republičkog geodetskog zavoda bili su zaraženi sa bar još dva zlonamerna programa… »

BIRN: Hakeri imali pristup mejlovima zaposlenih u katastru Srbije, virus vrlo verovatno nije bio namenjen Srbiji

Danas pre 8 dana
Krajem juna, nekoliko dana pošto je Republički geodetski zavod (RGZ) počeo da otvara baze podataka koje su devet dana bile blokirane usled hakerskog napada, novinar BIRN-a i autor ovog teksta primio je poruku sumnjivog sadržaja, koja je, kako se… »

Vesti dana »