BIRN - vesti

Troje sudija u Hagu razmatra izmene veća u slučaju Mladić

N1 Info pre 3 dana
Mehanizam za međunarodne tribunale imenovao je troje sudija koji će preispitati odluku da se iz Žalbenog veća u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića izmeni troje sudija zbog pristrasnosti.
Sudija Vilijam Sekule imenovao je troje kolega koji će doneti odluku o tome da li je osnovana žalba haških tužilaca na odluku kojom je odbijen njihov zahtev da se preispita isključenje sudija Teodora Merona, Karmela Ađijusa i Lia... »

Rušenje nelegalnih objekata posle drugostepenog rešenja

BizLife pre 5 dana
Foto: BIRN Izmene Zakona o ozakonjenju objekata omogućavaju rušenje nelegalnih objekata posle drugostepenog rešenja kojim se legalizacija odbacuje ili odbija, kaže ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović. Očekuje da će to doprineti da bude mnogo više uklonjenih nelegalnih objekata, i da izmene... »

Vinarija se diči ustaštvom i proizvodi vino sa likom Pavelića! Građani se žalili policiji, a odgovor koji su dobili će vas razbesneti! (foto)

Alo pre 9 dana
Alo: Vinarija se diči ustaštvom i proizvodi vino sa likom Pavelića! Građani se žalili policiji, a odgovor koji su dobili će vas razbesneti! (foto)
Sramota u Bosni i Hercegovini
Vlasnik jedne vinarije u Bosni i Hercegovini prodaje boce vina na kojima je etiketa s likom hrvatskog ustaškog vođe iz ere Drugog svjetskog rata . Proizvođač vina iz Širokog Brijega, bosanskohercegovačkog grada s većinskim hrvatskim stanovništvom, prodaje vino koje... »

Država u Kuriru

Danas pre 10 dana
Kompanije bliske državnom Telekomu izabrane su za strateške partnere Adria Media Group Kompanija Adria Media Group (AMG), izdavač dnevnog lista Kurir, postigla je dogovor o strateškom partnerstvu sa preduzećem Wireless media i portalom Mondo, koji je u vlasništvu državnog preduzeća Telekom Srbija, saznaje BIRN.
Time je završena jednogodišnja potraga vlasnika AMG Aleksandra Rodića za poslovnim partnerom koji je trebalo da osigura normalno poslovanje kompanije koja je zapala u ozbiljne probleme nakon ulaska u otvoreni sukob sa... »

Vinarija u Hercegovini godinama prodaje vino koje na etiketi ima lik Ante Pavelića

Sputnik pre 10 dana
Jedna vinarija iz Širokog Brijega u Hercegovini godinama prodaje vino „poglavnik“, koje na etiketi ima lik Ante Pavelića, hrvatskog fašističkog lidera iz Drugog svetskog rata i ratnog zločinca.
Vino „poglavnik“, što je bila Pavelićeva titula u vreme NDH, po uzoru na Duče u fašističkoj Italiji ili Fihrer u nacističkoj Nemačkoj, prodaje se u manjim količinama, isključivo putem privatnih narudžbi. Božo Pinjuh, vlasnik... »

Država u Kuriru

Cenzolovka pre 11 dana
Kompanije bliske državnom Telekomu izabrane su za strateške partnere Adria Media Group, ali direktori ovih kompanija to ne žele da potvrde
Strateški partneri – AMG, Mondo i Wireless media. Foto: BIRN Kompanija Adria Media Group (AMG), izdavač dnevnog lista Kurir, postigla je dogovor o strateškom partnerstvu sa preduzećem Wireless media i portalom Mondo, koji je u... »

Vinarija iz BiH prodaje vino sa slikom Ante Pavelića

N1 Info pre 11 dana
Jedna vinarija iz Širog Brijega u Hercegovini godinama prodaje vino "Poglavnik" koje na etiketi ima lik Ante Pavelića, hrvatskog fašističkog lidera iz Drugog svetskog rata i ratnog zločinca.
Vino "Poglavnik", što je bila Pavelićeva titula u vreme NDH, po uzoru na Duče u fašističkoj Italiji ili Führer u nacističkoj Nemačkoj, prodaje se u manjim količinama, isključivo putem privatnih narudžbi. Božo Pinjuh, vlasnik... »

BiH: Raspisana 41 poternica protiv optuženih za ratne zločine

Danas pre 11 dana
Državni sud Bosne i Hercegovine raspisao je, preko Interpola, 41 poternicu protiv optuženih za ratne zločine koji su nedostupni bosanskohercegovačkim organima gonjenja i navodi da je većina optužena za ratne zločine ili genocid i da su državljani Srbije ili Hrvatske.
Sud u BiH navodi da je nema saznanja da li se za tražene osobe sumnja da se nalaze na području Srbije i Hrvatske. Nedostupno je 45 lica protiv koji je potvrđena optužnica, naveli su u Sudu BiH, ali nisu precizirali zašto za svima... »

Govor Verana Matića na BIRN-ovoj konferenciji

B92 pre 14 dana
B92: Govor Verana Matića na BIRN-ovoj konferenciji
Tokom jučerašnjeg dana sam od jednog paneliste čuo da je njegova organizacija bila veoma posvećena problemima ovog prostora do pre desetak godina, kada se fokus premestio na neka druga žarišta, Siriju, itd… te da sada ponovo postoji veća zainteresovanost međunarodne zajednice za ove naše prostore, pa će se i oni vratiti…
Mogao bih da budem ciničan pa da kažem da se toga i plašim, jer postoje teorije da kada god se takozvana međunarodna zajednica zabrine, onda je to znak da sami treba da povećamo stepen zaštite ili da se sklanjamo… Nemam nameru... »

Završna reč na suđenju Oriću i Muhiću 19. oktobra

Danas pre 14 dana
Sud Bosne i Hercegovine za 19. oktobar zakazao je završnu reč Tužilaštva na obnovljenom suđenju Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za zločine počinjene u Bratuncu i Srebrenici 1992. godine.
Predsedavajući Apelacionog veća Tihomir Lukes rekao je da je planirano da pre završne reči odbrana iznese poslednje materijalne dokaze, javlja BIRN BiH. Orićeva braniteljka Lejla Čović rekla je da je reč o dokumentima koji... »

Jokić: Ne poredite nas sa Voriorsima

B92  pre 4 sata  još 18 povezanih

Instant plaćanje: Provizije banaka od nula do 300 dinara

Večernje novosti  pre 2 sata  još 16 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.