BIRN

Oglasio se Sindikat zaposlenih u socijalnoj zaštiti povodom „enormnog trošenja novca“ preko konkursa Ministarstva za…

Danas pre 8 sati
Povodom najnovijih saznanja o mogućim zloupotrebama u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju i pokrenutim krivičnim prijavama protiv odgovornih lica za enormno trošenje novca bez pokrića oglasio se danas Sindikat zaposlenih u socijalnoj… »

U središtu afere o dodeli novca na konkursima: Ko je Aleksandra Čamagić, Šapićeva saradnica i gradska sekretarka?

Danas pre 1 dan
Aleksandru Šapiću baš ne ide u poslednje vreme. Najpre je protiv šefa kabineta mu podignuta optužnica zbog trgovine uticajem. Taman kad se to stišalo, BIRN uzme i objavi priču u čijem epicentru se nalazi Šapićeva dugogodišnja saradnica –… »

Istraživanje BIRN-a: Cilj ruske kampanje dezinformacija - podsticanje rata na Kosovu

Glas Amerike pre 2 dana
Glavni izvori dezinformacija na Kosovu potiču iz Rusije, ali i Kine, a za cilj imaju da spreče Kosovo da napreduje na putu ka evrointegracijama i da Evropsku uniju i NATO u narodu predstave kao „nešto loše“, rezultati su istraživanja BIRN-a… »

BIRN tvrdi da je otkrio izvlačenje sredstava preko fiktivnih organizacija, Šapić: Bilo bi lepo da se uključi Tužilaštvo

Euronews pre 1 dan
Komitet pravnika za ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra Ratka Dmitrovića i N.N. lica zbog nenamenskog trošenja novca. Tužba je podneta posle teksta BIRN-a u kojem se navodi da su fantomske organizacije, preko konkursa… »

Istraživanje BIRN-a o dezinformacijama: Cilj Rusije da podstakne rat na Kosovu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Kosovo je izloženo dezinformacijama i narativima koji dolaze iz Rusije i Kine a koji imaju za cilj da podstaknu međuetnički i međureligijski rat u zemlji, kriminalizuju NATO i smanje poverenje društva u evroatlantske integracije, te da se kao loš… »

Predlozi iz „Utiska“: Na pitanje gde su nestali milioni namenjeni deci, odgovor je jednostavan – Zovite knjigovođu!

Nova pre 1 dan
U svojoj autorskoj emisiji "Utisak nedelje", koju možete pratiti nedeljom uveče na televiziji Nova S, Olja Bećković je za vas sumirala događaje koji su obeležili sedmicu za nama. BIRN je došao u posed dokumenata po kojima je za protekle tri godine… »

Kako Telekom Srbija priprema prodaju strateške imovine? Pregovaraju već godinu dana i ćute o tome

Nova pre 1 dan
Telekom Srbija mesecima priprema prodaju strateške imovine, pregovori o tome vode se tajno već godinu dana, piše BIRN. Odluku o ulaganju 75 miliona američkih dolara za kupovinu telekomove imovine, Bord dela Svetske banke trebalo bi da donese dan posle… »

Telekom tajno pregovara o prodaji strateške imovine – i sve lakonski negira

Nova pre 2 dana
Telekom Srbija mesecima priprema prodaju strateške imovine, a pregovori o tome vode se tajno već godinu dana, saznaje BIRN. U pitanju je prodaja antenskih stubova i prateće infrastrukture, kao što su trafostanice, solarni paneli i deo zemljišta. Sa… »

Telekom nastavlja u istom maniru: Tajno pregovara o prodaji strateške imovine – i sve lakonski negira

N1 Info pre 2 dana
Telekom Srbija mesecima priprema prodaju strateške imovine, a pregovori o tome vode se tajno već godinu dana, saznaje BIRN. U pitanju je prodaja antenskih stubova i prateće infrastrukture, kao što su trafostanice, solarni paneli i deo zemljišta. Sa… »

Lučić o prodaji antenskih stubova: Ništa nismo krili, cena je ravna sa transakcijama EU

RTS pre 2 dana
Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić izjavio je za RTS da prodaja telekomunikacionih antenskih stubova nije bio tajni posao, ali da su krili cenu jer transakcija nije završena do kraja. Prodajom ovih stubova dobićemo zaradu koja je u… »

Vesti dana »