BIRN - vesti

Georgiev: Komisije za sufinansiranje medijskih projekata ne rade u javnom interesu

Cenzolovka pre 8 sati
Koordinator programa u Balkanskoj istraživačkoj mreži BIRN Slobodan Georgiev izjavio je danas u Novom Sadu da je tri godine sprovođenja procesa konkursnog, odnosno programskog sufinansiranja medija na lokalnom nivou u Srbiji pokazalo da komisije koje predlažu projekte za dodelu „ne rade u javnom interesu“.
Denis Kolundžija, Vesna Radojević, Milorad Doderović i Slobodan Geogiev (foto: Dragana Pećo) Georgiev je na predstavljanju baze „Medijski eksperti u Srbiji“ u Novom Sadu kazao da se taj novac, koji nije mali i iznosi između dva i... »

Georgiev: Komisije za sufinansiranje medija ne rade u javnom interesu

N1 Info pre 12 sati
Koordinator programa u Balkanskoj istraživačkoj mreži BIRN Slobodan Georgiev izjavio je u Novom Sadu da je tri godine sprovođenja procesa konkursnog, odnosno programskog sufinansiranja medija na lokalnom nivou u Srbiji pokazalo da komisije koje predlažu projekte za dodelu "ne rade u javnom interesu".
Georgiev je na predstavljanju baze "Medijski eksperti u Srbiji" u Novom Sadu kazao da se taj novac, koji nije mali i iznosi između dva i 22 miliona evra, dodeljivao najčešće u "interesu propagiranja lokalnih vlasti". "Svi su se... »

Medijske donacije u Srbiji van javnog interesa

Slobodna Evropa pre 12 sati
Novac koji se iz državnog budžeta Srbije izdvaja za finansiranje medijskih projekata ne troši se zarad ostvarivanja javnog interesa, centralna je ocena istraživanja “Javni novac za javni interes”, koju je priredila agencija BIRN Srbija, sa partnerima iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS)... »

Srbi imaju svog Betmena!

Alo pre 20 sati
Alo: Srbi imaju svog Betmena!
Državljani Srbije borili su se na strani proruskih separatista u nekoliko jedinica, uključujući i ozloglašenu grupu plaćenika Vagner, gde su sprovodili borbene i kontraobaveštajne misije, piše BIRN.
Nekolicina njih osuđena je pred srpskim sudiovima, uglavnom na uslovne kazne, a dokumenti iz suda pokazuju kako su Srbi stigli u Ukrajinu i gde su se borili. - Barut ostaje ispod kože. Adrenalin piči, pun neizvesnosti, poput... »

Analiza BIRN-a: Bez napretka u oblasti slobode medija

Cenzolovka pre 1 dan
Stalno sužavanje slobode medija i slobode izražavanja, kao i nepostojanje okruženja koje doprinosi razvoju profesionalnog i održivog medijskog sektora predstavljaju razloge za zabrinutost, zaključak je BIRN-ovog izveštaja koji je predstavljen 12. decembra u EU info centru
BIRN Srbija podnela je alternativni izveštaj o realizaiji planiranih mera Delegaciji EU u Srbiji kao doprinos izradi narednog Izveštaja Evropske komisije o napretku zemlje koji bi trebalo da bude objavljen na proleće 2019.... »

"Adrenalin piči, poput seksa u divljini": Srpski plaćenici otkrili kako su završili u ruskim paravojskama i šta su im bili zadaci

Blic pre 2 dana
Državljani Srbije borili su se na strani proruskih separatista u nekoliko jedinica, uključujući i ozloglašenu grupu plaćenika Vagner, gde su sprovodili borbene i kontraobaveštajne misije, piše BIRN. Nekolicina njih osuđena je pred srpskim sudiovima, uglavnom na uslovne kazne, a dokumenti iz suda... »

"Braća Donbas": Srbi članovi pro-ruskih paravojnih snaga

B92 pre 3 dana
B92: "Braća Donbas": Srbi članovi pro-ruskih paravojnih snaga
Srbi su sproveli borbene i kontraobaveštajne misije za nekoliko pro-ruskih paravojnih jedinica uključujući i ozloglašenu Vahner grupu plaćenika, saznaje BIRN.
Stevan Milošević (30), Srbin koji se bori za pro-ruske snage, u spornom regionu Donbasa na istoku Ukrajine, rekao je u intervjuu za BIRN da je njegova pozicija snajperiste veoma zahtevna i da je ponekad na poziciji danima.... »

Tužilaštvo oprostilo Veselinoviću nelegalnu gradnju za 50.000 dinara

Danas pre 4 dana
Tužilaštvo u Čačku oprostilo je Žarku Veselinoviću krivično delo nelegalne gradnje na Goliji uz uslov da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara, saznaje BIRN.
Odluka je doneta u postupku koji je vodilo Osnovno tužilaštvo u Čačku – odeljenje u Ivanjici, na osnovu krivične prijave koju je Građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva podnela u maju 2018. godine protiv Žarka... »

BIRN: Osnovno tužilaštvo u Čačku oprostilo nelegalnu gradnju moćnicima bliskim SNS-u

Morava info pre 4 dana
ČAČAK, IVANJICA – Tužilaštvo u Čačku oprostilo je Žarku Veselinoviću krivično delo nelegalne gradnje na Goliji uz uslov da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara, saznaje BIRN. Odluka je doneta u postupku koji je vodilo Osnovno tužilaštvo u Čačku – odeljenje u Ivanjici, na osnovu krivične prijave... »

Najava događaja: Ko daje naš novac u medijskom sektoru

Cenzolovka pre 4 dana
BIRN Srbija, Nezavisno udruženje novinara Srbije i fondacija „Slavko Ćuruvija“ vas pozivaju na predstavljanje jedinstvene online baze „Medijski eksperti u Srbiji“ i debatu „Ko daje naš novac u medijskom sektoru”.
Datum: utorak, 18. decembar 2018. Vreme: 11:30h Mesto: Kulturni Centar LAB, Dr Hempta 2, Novi Sad „Medijski eksperti u Srbiji“ je baza podataka u kojoj se nalaze informacije o pojedincima, koji su kao članovi komisija, ocenjivali... »

Brnabić: EU nikada nije bila direktnija u osudi Prištine

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Šef diplomatije: Bez dogovora nema napretka ni za Kosovo ni za Srbiju

Večernje novosti  pre 2 sata  još 2 povezane

Vučić sa Mičelom o situaciji u regionu

Danas  pre 6 sati  još 2 povezane

Na današnji dan, 19. decembar

B92  pre 2 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.