BIRN

Đilasov brat ima najmanje 28 nekretnina: Među njima luksuzni stanovi, lokali i garaže

Večernje novosti pre 3 dana
GOJKO Đilas, rođeni brat lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, poseduje na stotine kvadrata u centru Beograda, tačnije najmanje 28 nekretnina, među kojima su i luksuzni stanovi, ali i lokali i garaže. Istovremeno, on ima i upravljačka… »

Novi napad na Kurir: I birn pod kontrolom Šolakove medijske hobotnice

Kurir pre 4 dana
Gotovo istovremeno dok je Đilasova potpredsednica po ko zna koji put iznosila paušalne optužbe protiv Kurira, o našoj kući se pojavio tekst na Balkanskoj istraživačkoj mreži. Postalo je očigledno da svi mediji poslovno-političkog lobija rade po… »

Tepić dala rok za detalje o kupovini Kurira, i BIRN piše o sumnjivoj transakciji

N1 Info pre 6 dana
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić još jednom je od Saveta za borbu protiv korupcije zatražila da se izjasni o, kako je rekla, poslu između državnog Telekoma i privatnika Igora Žeželja prilikom kupovine tabloida Kurir. Ona je… »

Komisija za zaštitu konkurencije da preispita prodaju Kurira

Cenzolovka pre 5 dana
Komisija bi po službenoj dužnosti morala da pokrene proces ponavljanja postupka o koncentraciji između Adria Media Group i Monda zbog novih činjenica koje produbljuju sumnje da je pravi kupac izdavača Kurira zapravo državni Telekom, kažu… »

Komisija za zaštitu konkurencije: Kako je Žeželj kupio Kurir

Nova pre 5 dana
Komisija za zaštitu konkurencije morala bi da preispita svoju odluku o davanju dozvole firmi Mondo Inc da kupi Adria Media Group jer je, kako izgleda, odluku donela ne samo bez uvida u ugovor iz oktobra 2018. o saradnji između Telekoma i Wireless Media… »

Podignuta nova optužnica u slučaju Jovanjica

N1 Info pre 5 dana
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu u slučaju Jovanjica kojom je pored Predraga Koluvije obuhvaćeno još osam osoba među kojima su policajci, pripadnici BIA i VOA, rečeno je BIRN-u u tom tužilaštvu. Optužnica još nije… »

O pravom novinarstvu, koje nije PR

Cenzolovka pre 8 dana
S obzirom da se u jednom slažem sa Vesnom Kostić, a to je da su činjenice neprikosnovene, u odgovoru na njeno reagovanje objavljeno u prošlom broju nedeljnika "Vreme" zadržaću se isključivo na činjenicama, i to onim koje se odnose na tekst… »

Bosna, Stanivuković, Dodik i Izetbegović: Ko su pobednici, a ko gubitnici lokalnih izbora

Radio 021 pre 13 dana
U komplikovanom sistemu izbora u Bosni i Hercegovini, sagovornici BBC-ja objašnjavaju šta se promenilo na političkoj sceni. FEHIM DEMIR „Iznenađujuće u velikim gradovima, očekivano u manjim sredinama". Ovako rezultate lokalnih izbora u Bosni i… »

Izbori u Bosni, Stanivuković, Dodik i Izetbegović: Ko su pobednici, a ko gubitnici

Danas pre 13 dana
„Iznenađujuće u velikim gradovima, očekivano u manjim sredinama“. Ovako rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini tumači za BBC na srpskom Denis Džidić, izvršni direktor BIRN-a za Bosnu i Hercegovinu. Za njega je iznenađujuća pobeda… »

Izbori u Bosni, Dodik i Izetbegović: Ko su pobednici, a ko gubitnici lokalnih izbora

Danas pre 13 dana
„Iznenađujuće u velikim gradovima, očekivano u manjim sredinama“. Ovako rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini tumači za BBC na srpskom Denis Džidić, izvršni direktor BIRN-a za Bosnu i Hercegovinu. Za njega je iznenađujuća pobeda… »

Vesti dana »