CEFTA - vesti

Šarović: BiH prihvatila razgovor sa Prištinom o nametnutim taksama

RTS pre 1 dan
RTS: Šarović: BiH prihvatila razgovor sa Prištinom o nametnutim taksama
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potvrdio je da je kosovska strana, na zahtev Bosne i Hercegovine, prihvatila razgovor o stavljanju van snage odluke o uvođenju taksi od 100 posto na robu iz te zemlje. Iz Prištine poručuju da je Kosovo pozitivno odgovorilo na zahtev Bosne i Hercegovine za sastanak u okviru CEFTA-e u vezi taksi za robu iz Bosne i Srbije, ali da ti pregovori nemaju nikakve veze sa ukidanjem stopostotno uvećanih taksi.
U toku su, kaže Mirko Šarović, intenzivne pripreme za "bilateralne sastanke na ekspertskom nivou" kako bi se došlo do adekvatnog rešenja i sprečile dalje posledice izazvane spornim prištinskim merama. "Ne možemo predvideti ishod,... »

Kosovo prihvata zahtev BiH za sastanak, nema ukidanja takse

N1 Info pre 1 dan
Portparolka Vlade Kosova Donjeta Gaši potvrdila je da je Kosovo pozitivno odgovorilo na zahtev BiH za sastanak, podnet u sklopu CEFTA, u vezi sa taksom od 100 odsto, ali dodaje da se ne radi o pregovorima o ukidanju ove mere, prenosi Radio Slobodna Evropa.
“BiH je putem CEFTA podnela zahtev za sastanak u vezi sa bilaterlanim pitanjima. Kosovo je odgovorilo potvrdno i najverovatnije će kosovski ministar trgovine prisustvovati sastanku u BiH krajem januara, čuti njihove zahteve, ali... »

Kosovo prihvata zahtev BiH za sastanak, nema ukidanja carina

Slobodna Evropa pre 1 dan
Portparolka Vlade Kosova Donjeta Gaši potvrdila je za RSE da je Kosovo pozitivno odgovorilo na zahtev BiH na sastanak, podnet u sklopu CEFTA-e u vezi sa taksom od 100 odsto, ali dodaje da se ne radi o pregovorima o ukidanju ove mere. “BiH je putem CEFTA-e podnela zahtev za sastanak u vezi... »

Nežno protiv drskosti

Politika pre 4 dana
Svaka zemlja koja drži do sebe morala bi da odgovori na ovakve provokativne mere samoproglašene „vlasti” ili makar ozbiljno zapreti, kontramerama koje bi ove ratoborne siledžije zabolele
Prema izjavi ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, od uvođenja protivpravnih taksa od strane Prištine, na izvoz naše robe na KiM, od 21. novembra do 30. decembra 2018, Republika Srbija je izgubila 46,1... »

Vasić: Kosovske carine su čisto političko pitanje

Slobodna Evropa pre 7 dana
Bh. izvoznici uspjeli su ispuniti uslove za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda Evropskoj uniji, voća u Rusiju i mesa u Tursku, no i dalje veliki problem predstavlja kršenje CEFTA sporazuma u susjedstvu, kaže u intervjuu za RSE Nemanja Vasić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH i dodaje da se... »

Fabrici: Mešanje SAD pozitivna poruka

B92 pre 9 dana
B92: Fabrici: Mešanje SAD pozitivna poruka
Beograd -- Uvozne tarife koje je uvela Priština su u suprotnosti sa CEFTA i nisu u duhu SSP-a i te mere bi trebalo da budu ukinute odmah, kaže šef Delegcije EU u Srbiji.
Sem Fabrici je, u intervjuu za "Blic", rekao i da transformacija Kosovskih snaga bezbednosti treba da se odvija "u skladu sa Ustavom Kosova i uzimajući u obzir interese i zabrinutost svih zajednica na Kosovu, relevantnih... »

Još jedna opomena Prištini iz vrha EU: Takse su u suprotnosti sa sporazumima, ukinite ih odmah!

Srbija danas pre 9 dana
Uvozne tarife koje je uvela Priština su u suprotnosti sa CEFTA i nisu u duhu SSP-a i te mere bi trebalo da budu ukinute odmah, kaže šef Delegcije EU u Srbiji Sem Fabrici.
Fabrici je, u intervjuu za Blic, rekao i da transformacija tzv. Kosovskih snaga bezbednosti treba da se odvija "u skladu sa Ustavom Kosova i uzimajući u obzir interese i zabrinutost svih zajednica na Kosovu, relevantnih partnera,... »

Ljajić: Ne očekujem da će CEFTA rešiti problem povećanja taksi

Beta pre 12 dana
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da se ne može očekivati da bilo koji organ CEFTE reši problem povećanja taksi na uvoz robe iz Srbije na Kosovo, niti se treba nadati obeštećenju za pričinjenu ekonomsku štetu privredi. "Niko od nas ne očekuje da će CEFTA... »

Ljajić: Ne očekujem da će CEFTA rešiti problem povećanja taksi

Beta video pre 12 dana
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da se ne može očekivati da bilo koji organ CEFTE reši problem povećanja taksi na uvoz robe iz Srbije na Kosovo, niti se treba nadati obeštećenju za pričinjenu ekonomsku štetu privredi. ``Niko od nas ne očekuje da... »

Ljajić:Rama šalje poruku EU da ubrza evropski put Albanije

IndeksOnline pre 14 dana
BEOGRAD – Albanski premijer Edi Rama izjavama o otvaranju granica, pre svega, šalje poruku Evropskoj uniji da će se, ako se ne ubrza proces pridruživanja Albanije, okrenuti alternativi, a to je okupljanje svih Albanca pod jedan državno-pravni i politički krov, izjavio je danas potpredsednik Vlade... »

©2018 Netmark d.o.o.