Covid

U šoping sa besplatnim antigenskim testom

Politika pre 4 minuta
Svi koji nemaju sertifikat o vakcinaciji, a hteli bi u kupovinu, mogu da se na parkingu tržnih centara besplatno testiraju na virus korona. Od našeg specijalnog izveštača Celje, Ljubljana – Broj zaraženih od kovida 19 koji poslednjih dana raste u… »

SZO: Ne zna se da li je omikron opasniji od ostalih sojeva

Politika pre 4 minuta
ŽENEVA - Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je večeras da se još ne zna da li je novi soj korona virusa omikron opasniji od prethodnih, niti se još zna da li je zarazniji u odnosu na prethodne varijante, posebno u odnosu na dominantnu… »

Ova zemlja zatvorila kafiće i restorane! Korona brojke zabrinjavajuće, uvela stroge mere, a za Božić biće još jače!

Mondo pre 9 minuta
U petak 13 putnika koji su stigli na aerodrom Shipol bili su pozitivni na novi soj. U petak 13 putnika koji su stigli na aerodrom Shipol bili su pozitivni na novi soj. Usled povećanja broja kovid infekcija i pre nego što je zabeležen prvi slučaj novog… »

U Zaječaru još 41 novooboleli, 2 osobe preminule

Glas Zaječara pre 1 sat
Na osnovu 202 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja dva dana na teritoriji grada Zaječara imamo još četrdeset i jednu covid-19 pozitivnu osobu, što je 29,3% od broja testiranih, saopštio je gradonačelnik Zaječara putem društvene mreže… »

Novi soj: Zašto je SZO preskočila dva slova grčkog alfabeta

Sputnik pre 40 minuta
Kada je novi soj kovida 19 poneo ime „omikron“, mnogi su se iznenadili zašto je Svetska zdravstvena organizacija odlučila da preskoči dva slova grčkog alfabeta – „ni“ i „ksi“. Tako je odlučeno da se ne bi stigmatizovali popularno… »

HLK: Pokrenuti postupci protiv lekara koji su na protestima obmanjivali javnost

N1 Info pre 33 minuta
Predsednik Hrvatske lekarske komore (HLK) Krešimir Luetić izrazio je čuđenje što su na protestima protiv kovid propusnica učestvovali i lekari i potvrdio da je HLK pokrenula postupke protiv onih koji su na njima izražavali nenaučne stavove i time… »

Korona virus i Švajcarska: Na referendumu odlučeno - kovid propusnice ostaju na snazi

BBC News pre 2 sata
Referendum je održan u zemlji sa jednom od najnižih stopa vakcinacije u zapadnoj Evropi. Švajcarci su danas na referendumu podržali vladine mere u borbi protiv pandemije korona virusa, pokazuju preliminarni rezultati. Više od 60 odsto glasalo je… »

Švajcarci na referendumu podržali kovid propusnice: Samo vakcinisani ili oni koji su negativni na test na koronu, mogu da…

Blic pre 2 sata
Švajcarci su danas dali jasnu podršku zakonu koji je uveo sistem da samo ljudi koji poseduju posebne kovid-19 propusnice, koje dobijaju oni koji su vakcinisani, oporavili su se od korona virusa ili su negativni na test na koronu, mogu da posećuju… »

U Srbiji preminula još 51 osoba, novozaraženih 1.674

Glas Zaječara pre 1 sat
U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji novozaražene su 1.674 osobe, od 9.826 testiranih, dok je od posledica infekcije preminuo 51 pacijent. Prema podacima Ministarstva zdravlja, zbog kovida-19 trenutno je hospitalizovano 4.277 osoba, a 209… »

SZO: Ne zna se da li je omikron opasniji od ostalih sojeva

Radio 021 pre 1 sat
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je večeras da se još ne zna da li je novi soj korona virusa omikron opasniji od prethodnih, niti se još zna da li je zarazniji. SZO navodi da istraživači u Južnoj Africi, gde se soj prvi put pojavio… »

Vesti dana »