Demostat

Većina građana Srbije bi se vakcinisala ako preporuče lekari i stručnjaci

Radio 021 02.12.2020
Stav građana o vakcinisanju protiv korona virusa u izvesnoj meri se poklapa sa njihovim političkim opredeljenjem, pokazalo je nedavno istraživanje Demostata o javnom mnjenju o kovidu 19 u Srbiji. Ispitanici koji su se izjasnili kao pristalice… »

Demostat: Oko 46 odsto građana Srbije bi se vakcinisalo na preporuku lekara

N1 Info 02.12.2020
Stav građana Srbije o vakcinisanju protiv koronavirusa u izvesnoj meri se poklapa sa njihovim političkim opredeljenjem, a 46 odsto ispitanika izjasnilo se da bi vakcinu primili ukoliko to bude preporuka lekara, dok se 31 odsto građana izjasnilo da ni… »

Većina građana Srbije bi se vakcinisala ako preporuče lekari i stručnjaci

Danas 02.12.2020
Stav građana o vakcinisanju protiv korona virusa u izvesnoj meri se poklapa sa njihovim političkim opredeljenjem, pokazalo je nedavno istraživanje Demostata o javnom mnjenju o kovidu 19 u Srbiji. Ispitanici koji su se izjasnili kao pristalice… »

Opozicija spremna čeka dijalog

Danas 16.11.2020
Partije opozicije su već sada spremne za dijalog o fer izbornim uslovima, bar tako kažu predstavnici stranaka sa kojima je Demostat razgovarao. Oni koji nisu, imaće vremena da se pripreme do naredne godine, verovatno na proleće, kada se očekuje… »

Demostat: Opozicija čeka dijalog o izbornim uslovima

N1 Info 16.11.2020
Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da se sa dijalogom o izbornim uslovima već kasni, "s obzirom da je prošlo pola godine od nedemokratskih i antiustavnih izbora, a Srbija se nalazi u ogromnoj krizi legitimiteta vlasti na svim nivoima". Ovih dana… »

Strah od pandemije približan strahu od gubitka posla

RTV 10.11.2020
NOVI SAD - Četvrtina građana Srbije prima manju platu nego pre pandemije virusa korona, dok se četvrtina pribojava gubitka posla, pokazali su rezultati Demostatovog istraživanja " Covid 19 - šta o pandemiji virusa misle građani Srbije"… »

Građani Srbije ne vjeruju Kriznom štabu, Vladi, ekspertima...

Al Jazeera 09.11.2020
Istraživanje Demostata pokazuje i visok stepen politizacije pandemije korona virusa, što utiče i na njihove odluke o prihvatanju određenih mjera, kaže sociolog Srećko Mihajlović. Posle šest meseci od prvog zvanično registrovanog slučaja korona… »

Američki izbori napunili kladionice: Opklade za budućeg predsednika vrede više od 400 miliona dolara

Srbija danas 04.11.2020
Aktuelni predsednički izbori u SAD pokrenuli su Amerikance i da se klade u eventualnog pobednika, i to ulože do sada nezabeležene sume novca. Veruje se da će do zaključenja biračkih mesta u kladionicama biti potrošeno više od 400 miliona dolara… »

Kladionice u SAD nemaju odmora: Amerikanci potrošili 400 miliona dolara na klađenje!

Srbija danas 03.11.2020
Predsednički izbori ulaze u istoriju u svakom pogledu. Oboren je novi rekord u sumi novca koju su Amerikanci utrošili na klađenje. Očekuje se da će u tu svrhu do danas, 3. novembra, biti dostignuta cifra od 400 miliona dolara. U prethodnoj kampanji… »

Javno mnjenje Srbije o kovidu-19

Danas 01.11.2020
Sredinom septembra ove 2020. godine, istraživački tim IIC Demostat realizovao je putem neposrednog ličnog intervjua (face to face), u okviru jedne omnibus ankete, istraživanje odnosa građana Srbije prema pandemiji korona virusa, na uzorku od 1200… »

Vesti dana »