Dritan Abazović

"Ruka pravde dobija na snazi" Abazović povodom usvajanja izmene Zakona o državnom tužilaštvu poručio - borba tek počinje…

Srbija danas pre 1 dan
Danas su poslanici vladajuće većine u Crnoj Gori usvojili izmene Zakona o državnom tužilaštvu. Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je da je usvojen Zakon o državnom tužilaštvu i da kreće snažna borba protiv korupcije i… »

Abazović o Tužilačkim zakonima: Ruka pravde dobija na snazi

Nova pre 1 dan
Crnogorski parlament danas je usvojio izmene Zakona o državnom tužilaštvu. Ovim je prestao mandat specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, a potpredsednik Vlade Dritan Abazović poručio je "da ruka pravde dobija na snazi". „Usvojen Zakon o… »

Skupština Crne Gore izglasala zakon o tužilaštvu

Sputnik pre 1 dan
Poslanici crnogorske Skupštine usvojili su većinom glasova Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tužilaštvu. Za novi Zakon glasali su poslanici parlamentarne većine, njih 41 dok su opozicioni bili odsutni. Potpredsjednik Vlade Dritan… »

Politika van sudova: Set zakona o državnom tužilaštvu na dnevnom redu sednice parlamenta Crne Gore

Večernje novosti pre 2 dana
Foto Skupština CG Venecijanci su ocenili da je neophodno osigurati da Tužilački savet ne bude politizovan, a da bi novi vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca trebalo da bude izabran iz reda državnih tužilaca, a ne van tužilaštva. Poslanik… »

Tužilački Zakon u Crnoj Gori: Protiv kriminala ili protiv političkih protivnika

Slobodna Evropa pre 3 dana
Skupština Crne Gore je 11. maja, počela raspravu o izmjenama Zakona o Državnom tužilaštvu, kojim parlamentarna vladajuća većina želi da smijeni aktuelni vrh crnogorskog državnog tužilaštva. Zahtjev za promjenama u tužilaštvu, a posebno u… »

Obistinile se Crne slutnje: Srpstvo na udaru, Šešelj se obratio naciji i saopštio o čemu se radi

Pravda pre 2 dana
Predlog da se na dnevni red Skupštine Crne Gore stavi tačka Rezolucije o (kako tamo navode) genocidu u Srebrenci" je usvojen, a predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj za Alo.rs kaže da stranka koja da svoj glas za izglasavanje takve rezolucije mora… »

Skupština CG: Na dnevnom redu i Rezolucija o Srebrenici

Nova pre 2 dana
U Skupštini Crne Gore je, nakon skoro dva sata zakašnjenja, počela sednica na čijem dnevnom redu su izmene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu, koje je predložila parlamentarna većina. Jedna od tačaka dnevnog reda biće predlog razrešenja… »

Vlast i opozicija u Crnoj Gori različito tumače mišljenje Venecijanske komisije

Danas pre 3 dana
Venecijanska komisija objavila je danas mišljenje o izmenama tužilačkih zakona koje planira da donese crnogorska vlast za koje je potpredsednik Vlade Dritan Abazović rekao da nije negativno dok je iz opozicione Demokratske partije socijalista… »

Crna Gora: Oprečna tumačenja mišljenja Venecijanske komisije

Nova pre 3 dana
Venecijanska komisija objavila je mišljenje o izmenama tužilačkih zakona koje planira da donese crnogorska vlast za koje je potpredsednik Vlade Dritan Abazović rekao da nije negativno, dok je iz opozicione Demokratske partije socijalista saopšteno da… »

Vlast i opozicija u Crnoj Gori različito tumače mišljenje Venecijanske komisije

N1 Info pre 3 dana
Venecijanska komisija objavila je mišljenje o izmenama tužilačkih zakona koje planira da donese crnogorska vlast za koje je potpredsednik Vlade Dritan Abazović rekao da nije negativno, dok je iz opozicione Demokratske partije socijalista saopšteno da… »

Vesti dana »