EPS - vesti

EPS pustio u rad dva obnovljena agregata hidroelektrane Zvornik

Beta pre 6 sati
RTS: Puštena u rad dva obnovljena agregata u HE ''Zvornik''
U hidroelektrani (HE) "Zvornik" danas su zvanično u rad puštena dva revitalizovana agregata, čime je snaga tog postrojenja Elektroprivrede Srbije (EPS) povećana za oko 15 megavata, saopštio je EPS. "Ovo je jedan od projekata kojim EPS ispunjava svoje obaveze da sačuva, unapredi, izgradi i... »

Puštena u rad dva obnovljena agregata u he "Zvornik"

Telegraf pre 7 sati
Veća snaga za proizvodnju zelene energije u EPS-u
U hidroelektrani " Zvornik" zvanično su u rad puštena dva revitalizovana agregata čime je snaga tog postrojenja " Elektroprivrede Srbije" povećana za oko 15 megavata. - Ovo je jedan od projekata kojim EPS ispunjava svoje obaveze da sačuva, unapredi, izgradi i... »

Tržište struje u Srbiji: Monopol samo formalno razbijen

Slobodna Evropa pre 1 dan
Tržište električnom energijom u Srbiji liberalizovano je već tri godine, ali Elektroprivreda Srbije (EPS) i dalje pokriva njegov ubedljivo najveći deo. Pitanje EPS-ovog faktičkog monopola ponovo je aktuelizovano krajem prošle godine nakon natpisa o odluci vlasti u dva grada Srbije, Kraljevu i... »

Astronautkinja NASA iznenada povučena sa misije

Radio 021 pre 2 dana
Američki astronaut Dženet Eps povučena je iz misije na Međunarodnu svemirsku stanicu samo nekoliko meseci pre lansiranja.
Eps je trebalo da postane postati prva Afroamerikanka na ISS, a planirano je da zauzme mesto u ruskoj Sojuz raketi u junu. Međutim, opozvana je iz zasad nepoznatih razloga, a zamenila ju je druga astronautkinja, prenosi portal... »

Bez objašnjenja ostala bez istorijskog trenutka: NASA povukla američku astronautkinju sa misije na Međunarodnu svemirsku stanicu

Kurir pre 2 dana
B92: NASA povukla američkog astronauta Dženet Eps iz misije na ISS
Eps je trebalo da postane postati prva Afroamerikanka na MSS, a planirano je da zauzme mesto u ruskoj Sojuz raketi u junu. Međutim, opozvana je iz zasad nepoznatih razloga, a zamenila ju je druga astronautkinja. Dženet Eps radila je do 2009. godine za američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA),... »

Reorganizacija Elektroprivrede Srbije: Tapkanje u mraku

Biznis i finansije pre 3 dana
Pod pritiskom Međunarodnog monetarnog fonda, ali i drugih aktera, Vlada Srbije izvodi ambiciozni program reformi u korist kapitala i na štetu radnika. Pod reformskim čekićem očekivano se našao i nacionalni distributer struje. No “reforma” tako velikog sistema sa sobom povlači i neke nepredviđene... »

EPS, kočnica razvoja

Peščanik pre 3 dana
Ko ne zna mogao bi da pomisli da je EPS neki poljoprivredni kombinat. Pre neki dan naime (sreda, 17. januar 2018, Politika) direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić govoreći o poslovanju svoje firme prošle godine silno se izžalio na vremenske (ne)prilike. Najpre je bio mraz, pa suša, pa su... »

Građani da se žale SNS-u ili Elektrodistribuciji?

Danas pre 4 dana
U prethodna tri dana nekoliko mačvanskih sela ponovo je bilo bez struje, što je, nažalost, već ustaljena praksa i velika sramota Elektroprivrede Srbije, odnosno Elektrodistribucije njenih političkih direktora u Šapcu i Loznici. Ovo je istaknuto u saopštenju za javnost Udruženja građana "Selo-grad".... »

EPS formirao Savet za zaštitu potrošača nakon kolektivne tužbe

Radio 021 pre 5 dana
Direktor EPS-a Milorad Grčić formirao je Savet za zaštitu potrošača - krajnjih kupaca električne energije, od sedam članova, nakon što je Ministarstvo trgovine pokrenulo postupak protiv Elektroprivrede Srbije, na osnovu kolektivne tužbe Centra za zaštitu potrošača Forum.
Tako je EPS dozvolio potrošačima da ga kontrolišu, nakon što je bezmalo dve godine ignorisao takvu obavezu potpisanu Zakonom o zaštiti potrošača, piše Danas. Jedan od razloga za podnošenje ove tužbe je i nepostojanje Saveta i... »

EPS u plusu šest milijardi

Večernje novosti pre 7 dana
Milorad Grčić, direktor "Elektroprivrede Srbije" o rezultatima u 2017. godini. Lane uvećana naplata za nešto manje od pet odsto. Proizveli više uglja
UPRKOS izuzetno teškoj godini za proizvodnju struje, "Elektroprivreda Srbije" je 2017. završila u plusu od pet do šest milijardi dinara, rekao je u utorak vršilac dužnosti direktora EPS Milorad Grčić. Prema njegovim rečima,... »

Iliev i Đukić predstavili novo pojačanje Partizana

Mondo  pre 2 sata  još 23 povezane

"Tri osobe umrle od komplikacija malih boginja"

Press  pre 9 sati  još 16 povezanih

Žestok zemljotres kod SAD, pa dvadesetak manjih

B92  pre 2 sata  još 14 povezanih

Kveri i Izner predvode Amerikance protiv Srbije u Nišu

Večernje novosti  pre 4 sata  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.