EPS - vesti

Treći vetropark u Srbiji u Alibunaru

RTS pre 7 sati
RTS: Treći vetropark u Srbiji u Alibunaru
Srbija je dobila treći vetropark i pokazala da sve više postaje zemlja zelene energije, izjavio je ministar Aleksandar Antić u Alibunaru, gde je otvoren vetropark "Malibunar" i ozvaničen početak izgradnje drugog na teritoriji ove opštine. Uz ta dva, Srbija već ima vetroparkove kod Kule i Vršca, uskoro počinje gradnja još dva, a EPS priprema projekat za vetropark u Kostolcu.
Vetropark "Malibunar" biće završen tokom 2018. godine, rekao je ministar Antić i dodao da će Srbija do kraja sledeće godine i kroz druge projekte dobiti novih 250 megavata iz energije vetra. Time će se, naveo je ministar, Srbija... »

Evo kada će radijatori u beogradskim stanovima ponovo biti topli

Telegraf pre 13 sati
Za ponedeljak se najavljuje zahlađenje
Mnogi Beograđani se ovih dana, uprkos izuzetno visokim spoljnjim temperaturama za ovo doba godine, raspituju kada će im ponovo krenuti grejanje po stanovima. Grčić: EPS spreman za zimsku sezonu, neće biti restrikcija Odgovor na ovo pitanje zavisi koliko od "Beogradskih... »

Novi kilovati sa "Đerdapa"

Večernje novosti pre 1 dan
Na našoj najvećoj hidroelektrani na Dunavu pušten u rad modernizovani agregat, četvrti po redu. Obnova trajala 26 meseci i koštala 32 miliona evra. Snaga motora je povećana za 10 odsto
NjEGOVA obnova trajala je čak 26 meseci i koštala 32 miliona evra, a od utorka je agregat broj jedan hidroelektrane "Đerdap jedan" ponovo na raspolaganju "Elektroprivredi Srbije". Ovaj agregat, inače četvrti po redu koji je... »

Radna mesta u EPS-u sistematizuju dve godine

Dnevnik pre 2 dana
Fiskalni savet Srbije upozorio je u svom izveštaju Vladu Srbije na to da rezultati javnih preduzeća jesu ove godine bolji, i to uglavnom usled povoljnih eksternih okolnosti, ali se reforme ne sprovode potrebnim tempom. Tvrdi da ni ove godine reforme javnih preduzeća nisu zadovoljavajuće, pa iz poslovanja velikih republičkih JP i dalje proističu fiskalni rizici.
To za posledicu ima da se već na prvi pogled vidi da su izazovi i dalje veoma izraženi: „Srbijagas” posluje bolje uglavnom zahvaljujući spoljnim činiocima, EPS ima problema u proizvodnji električne energije, a reforme u... »

Drvo prija DžEPU: Remonti završeni, sve spremno za grejnu sezonu

Večernje novosti pre 4 dana
Toplane spremne za grejnu sezonu, a EPS obećava sigurno snabdevanje strujom. Po ceni slede prirodni gas, ugalj, TA peći, pelet...
GREJNA sezona počinje sutra. Remonti u većini toplana u Srbiji su završeni, pa je sve spremno za zagrevanje stanova. U "Elektroprivredi Srbije" obećavaju da će struje i naredne zime biti dovoljno, čak i za grejanje. Neće biti... »

Struje neće nedostajati

Dnevnik pre 4 dana
Direktor „Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić izjavio je da je EPS spreman za isporuku struje za predstojeću zimsku sezonu.
On je rekao da neko želi da unese nemir te plasira dezinformacije da će snadbevanje električnom energijom biti redukovano, i naveo da je snadbevanje građana i privrede strujom stabilno. "Restrikcija neće biti jer nema potrebe da... »

Odobrene otpremnine za ugostitelje "Vranja"

Blic pre 4 dana
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je 38 miliona dinara za sprovođenje socijalnog programa u Privrednom duštvu za ugostiteljstvo, turizam i usluge "Vranje".
Pomoćnik gradonačelnika Vranja Zoran Velinović rekao je da će 51 ugostitelj dobiti po godini radnog staža 200 evra u dinarskoj protivvrednosti. Preostalim radnicima bez posla biće povezan radni staž, koji niie uplaćivan od... »

"EPS spreman za zimu, neće biti restrikcija"

B92 pre 5 dana
RTS: "Energetski sistem stabilan, EPS spreman za grejnu sezonu"
Beograd -- Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je da je EPS spreman za isporuku električne energije za predstojeću zimsku sezoni.
Grčić je rekao da neko želi da unese nemir te plasira dezinformacije da će biti redukovano snadbevanje električnom energijom i naveo da je snadbevanje električnom energijom za građane i za privredu stabilno. "Restrikcija neće... »

Grčić: Snabdevanje električnom energijom je stabilno

Novi magazin pre 5 dana
Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić izjavio je danas da je snabdevanje električnom energijom u Srbiji stabilno.
On je rekao da se deponije uglja u termoelektranama i Kolubari pune prema planu. "U ovom trenutku imamo 600.000 tona uglja više proizvedenih nego u istom periodu 2016", rekao je Grčić za Radio-televiziju Srbije. On je rekao da... »

Grčić: Snabdevanje strujom u Srbiji stabilno

N1 Info pre 5 dana
Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić izjavio je da je snabdevanje električnom energijom u Srbiji stabilno.
On je rekao da se deponije uglja u termoelektranama i Kolubari pune prema planu. "U ovom trenutku imamo 600.000 tona uglja više proizvedenih nego u istom periodu 2016", rekao je Grčić za Radio-televiziju Srbije. On je rekao da... »

©2017 Netmark d.o.o.