EPS - vesti

Zašto se Komisija iživljava nad EPS Distribucijom?! Sva sumnjiva posla KZK izašla na videlo, oni bez odgovora

Srbija danas pre 7 sati
Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) po drugi put donela je rešenje da kazni EPS Distribuciju zbog zloupotrebe dominantnosti na tržištu. Pored toga što su drugu kaznu doneli na bazi revanšizma bez obzira što nisu imali dokaze, iza rešenja koje su doneli krije se namera i da se našteti državnom preduzećeu koje dobro posluje
Komisija za zaštitu konkurencije prvi put pokreće postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv EPS Distribucije 2016. godine, da bi samo za pet meseci donela rešenje da EPS Distribuciju kazni sa 330 miliona dinara. EPS... »

Danas: Vučić za, Brnabić protiv smene direktora EPS

BizLife pre 1 dan
Foto: Beta/Miloš Miškov Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma ozbiljno razmišlja o tome da predloži smenu v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića, ali se tome izričito protivi premijerka Ana Brnabić, piše Danas. Nakon što je grupa zaposlenih u EPS kontaktirala predsednika Srbije... »

Da li je cilj naneti ozbiljnu štetu državnom preduzeću i građanima Srbije? Šta se krije iza rešenja KZK protiv EPS Distribucije

Srbija danas pre 1 dan
Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) kaznila je u dva navrata EPS Distribuciju, prvo sa kaznom od 330 miliona dinara, a drugi put sa kaznom od 412 miliona dinara za zloupotrebu tzv. Dominantnosti na tržištu. Ovako velike kazne, pored toga što su neosnovane i bez dokaza, mogle bi da ozbiljno naštete jednom državnom preduzeću koje dobro posluje
Cilj ovako velikih kazni svakako nije samo ozbiljno naštetiti jednom državnom preduzeću, već i srozati životni standard građana Srbije, jer šteta koja se nanosi EPS Distribuciji, a koja je deo sistema JP EPS, moglo bi da dođe do... »

Zašto KZK nije ispoštovala presudu Upravnog suda i nesumnjivo utvrdila činjenice vezane za EPS Distribuciju

Srbija danas pre 1 dan
Vrhovni kasacioni i Upravni sud poništili su u potpunosti rešenje koje je Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) donela protiv EPS Distribucije i vratili predmet na ponovni postupak KZK
Upravni sud je naložio Komisiji za zaštitu konkurencije da nesumljivo utvrdi sve stavke kako bi utvrdila da li je EPS Distribucija zloupotrebila i na koji način tzv. dominantnost na tržištu. Dakle, u presudi Upravnog suda... »

Ne živimo u zabludi, Srbija je među najzagađenijim zemljama

N1 Info pre 2 dana
Doktorka fizičke hemije Svetlana Stanišić izjavila je za N1 da je Srbija među najzagađenijim zemljama u Evropi, podsetivši na procenu Fiskalnog saveta da je u narednih 10 do 15 godina, u zaštitu životne sredine i komunalnu infrastrukturu potrebno uložiti oko 8,5 milijardi evra iz budžeta.
Stanišić je u Novom danu TV N1 rekla da se studenti iznenade kada im kaže da je Srbija jedna od najzagađenijih zemalja u Evropi i da je najčešće pitaju kako je moguće da je zagađenje vazduha toliko veliko kada nemamo razvijenu... »

Vučić za smenu direktora EPS-a, Brnabić protiv

Danas pre 2 dana
Predsednik i premijerka Srbije različito gledaju na navodne zahteve za smenu Milorada Grčića Nakon što je grupa zaposlenih u Elektroprivredi Srbije kontaktirala predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zahtevom da se zauzme za smenu v. d. direktora tog preduzeća Milorada Grčića, zbog lošeg rukovođenja i kadrovske politike, prvi čovek naše zemlje razmišlja da usliši taj zahtev, ali se istovremeno i nećka zbog protivljenja predsednice Vlade Ane Brnabić, saznaje Danas u dobro obaveštenim izvorima u EPS-u.
– Grčić veoma loše rukovodi preduzećem zbog čega EPS beleži loše poslovne rezultate. Takođe, kadrovska politika koju vodi je loša za firmu i direktno doprinosi tim lošim rezultatima. Zbog toga se grupa članova i pristalica Srpske... »

Ivanjica: Ruši se nenamenski most i gradi mini-hidroelektrana

Blic pre 2 dana
Rušenje mosta na rekonstruisanoj brani na reci Moravici u Ivanjici počeće 16. jula. U isto vreme, u okviru kompleksa stare, krenuće i izgradnja nove mini-hidroelektrane, nezvanične su ali pouzdane informacije iz vrha JP „EPS“. Kako su dozvole za gradnju centrale i rušenje betonskog mosta dobijeni... »

Janjušević o kzk: Da li su im mentori koji hoće da izazovu haos u Srbiji zadovoljni što su kaznili EPS Distribuciju

Srbija danas pre 2 dana
Narodni poslanik Krsto Janjušević prokomentarisao je rešenja koja je Komisija za zaštitu konkurencije donela protiv EPS Distribucije rekavši da sve što su uradili uradili su na štetu budžeta Srbije i građana
- U žurbi u zastupanju samo njima poznatih interesa, a nikako interesa Republike Srbije i njenih građana, gospoda iz Komisije za zaštitu konkurencije prave greške u koracima onako providno i surovo kako to kombinacija žurbe i... »

EPS seče struju sirotinji, dok gubitašima i moćnicima gleda kroz prste

Morava info pre 2 dana
Država je dužna da formira socijalne karte i na taj način zaštiti socijalno najugroženije slojeve društva i da prekine sa politikom dvostrukih aršina to jest da kao vlasnik Elektroprivrede Srbije toleriše da struju ne plaćaju preduzeća u restrukturiranju, a da je seče sirotinji zbog par desetina... »

EPS seče struju siromašnima, dok gubitašima i moćnicima svetlo sija

Danas pre 3 dana
Samoubistvo M. S. zbog duga od 22.000 dinara razotkrilo dvostruke aršine države Država je dužna da formira socijalne karte i na taj način zaštiti socijalno najugroženije slojeve društva i da prekine sa politikom dvostrukih aršina…
… to jest da kao vlasnik Elektroprivrede Srbije toleriše da struju ne plaćaju preduzeća u restrukturiranju, a da je seče sirotinji zbog par desetina hiljada dinara duga, smatra domaća stručna javnost. Ovih dana Srbiju je šokirala... »

©2018 Netmark d.o.o.