JNA

Sud naložio prevod optužnice sa hrvatskog na srpski

Politika pre 9 sati
Advokati koje je zagrebački sud dodelio po službenoj dužnosti nezainteresovani za odbranu oficira JNA. Zagrebačka optužnica za napad na Banske dvore predata je generalu Ljubomiru Bajiću i drugim okrivljenima, posredstvom Višeg suda u Beogradu, u… »

Uzdarja jadranima: General Vidosav Kovačević na čelu delegacije SUBNOR-a posetio Loznicu i Tršić

Večernje novosti pre 15 sati
PREDSEDNIK Saveza udruženja boraca narodnooslobodiličkih ratova Srbije, general Vidosav Kovačević, danas je bio gost Grada Loznice i Gradske organizacije SUBNOR, koja broji više od 600 članova. General Kovačević i Života Isaković, predsednik GO… »

Transkripti genocida u BiH – Karadžić kaže da se ne kaje zbog Srebrenice: Poslije ćemo se juriti sa Turcima po šumama

RTV Novi Pazar pre 21 sat
Memorijalni centar Srebrenica završio je istraživački projekat “Genocide papers” ili “Transkripti genocida”, koji je praktično skup pretraživih stenograma/transkripata sjednica Skupštine srpskog naroda u BiH/Narodne skupštine Republike… »

Vremeplov: Rođen general Ljubiša Veličković

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - Na današnji dan 1946. godine rođen je srpski general-pukovnik pilot Ljubiša Veličković, jedini general koji je poginuo tokom agresije NATO na Srbiju (SRJ) 1999. Obavljao je sve letačke i najodgovornije komandne dužnosti u Ratnom… »

Hrabra splićanka čuvala srpske vojnike: Branku Obradović po velikom srcu pamte pripadnici JNA u blokiranoj kasarni 1991.

Večernje novosti pre 1 dan
Ne dan da Split i Rvatsku voli neko više od mine. Ni Tuđmanu ne dan. Ja san Hrvatica, Dalmatinka, koja sa svojim čovikom Jovanom, mojim četnikom, 52 godine dilim dobro i zlo i koja je i danas najsritnija na svit kad se noću probudim i čujem kako… »

Odlazili kao mladići, a vraćali se kao muškarci: Služenje vojske u JNA bila je posebna čast! (kurir televizija)

Kurir pre 1 dan
Obavezno služenje vojnog roka u Srbiji je ukinuto 2011. godine. Početkom godine opet se aktuelizovala mogućnost ponovnog vraćanja obaveznog služenja vojske. Od tada u javnosti ne prestaju polemike na tu temu. Oni koji su nekada služili u JNA i dan… »

Vojska Srbije širi krila

Vesti online pre 4 dana
Belorusija će do početka juna isporučiti Srbiji četiri remontovana i modernizovana aviona MIG 29, čime će naša eskadrila biti zaokružena. To je saopštio ministar odbrane Nebojša Stefanović nakon što je na sajmu naoružanja u Abu Dabiju IDEX… »

Vojska Srbije širi krila

Vesti online pre 4 dana
Belorusija će do početka juna isporučiti Srbiji četiri remontovana i modernizovana aviona MIG 29, čime će naša eskadrila biti zaokružena. To je saopštio ministar odbrane Nebojša Stefanović nakon što je na sajmu naoružanja u Abu Dabiju IDEX… »

Preminula još dva srpska pukovnika: Oblak tuge nad nacijom, branioci otadžbine otišli u roku od 24 sata

Večernje novosti pre 4 dana
PENZIONISANI pukovnici Vojske Republike Srpske Aleksa Krsmanović (78) i Tihomir Savić (56) preminuli su razmaku od 24 sata. Krsmanović je preminuo na Palama i danas je sahranjen na groblju Gradac na Sokocu.Savić je preminuo od posledica srčanog udara… »

Optužnica zbog ratnog zločina protiv civila u Vukovaru

Danas pre 5 dana
Tužilaštvo u Osijeku podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg pripadnika srpskih paravojnih formacija zbog učešća u mučenju i ubistvu 16-godišnjaka u novembru 1991. u Vukovaru. U saopštenju tužilaštva se navodi da se sada 70-godišnjak tereti… »

Vesti dana »