Kaspersky

Ovo su najnoviji ransomware trendovi

Blic 01.07.2023
Ransomware su verovatno najrasprostranjeniji i najpoznatiji malveri koji su posebno opasni jer iznuđuju novac, a u potrazi za profitom napadači ciljaju skoro svake. Samo tokom prošle godine otkriveno je više od 74,2 miliona pokušaja napada… »

Posuda puna bezbednosnih problema: vaši lični podaci mogu biti ukradeni putem hranilice za kućne ljubimce

Nedeljnik 29.06.2023
Sve počinje da dobija digitalni element, pa i kad je reč o našim kućnim ljubimcima. Obezbeđivanje povezanih uređaja i njihovih mreža biće ključno za očuvanje bezbednosti, ne samo naših informacija, već i naše dragocene imovine. Istraživači… »

Kaspersky detektovao novu prevaru! Pazite na svoje kriptonovčanike!

Nedeljnik 13.06.2023
Foto: Freepik Kompanija Kaspersky otkrila je novu, sofisticiranu i veoma napadnu kampanju koja cilja kriptonovčanike u Evropi, SAD i Latinskoj Americi. Napad uključuje malver DoubleFinger, složeni kriminalistički softver koji koristi krađu… »

Pesma „Baby Shark“ najtraženija na You Tube platformi: Koji trendovi su obeležili 2023. kod dece?

Nedeljnik 01.06.2023
Foto: Freepik Novo istraživanje Kaspersky Safe Kids otkrilo je najpopularnija interesovanja dece između maja 2022. i aprila 2023. Kada su u pitanju crtani filmovi, deca širom sveta zavolela su Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir ali i digitalnu… »

Ransomvare trendovi u 2023. godini

Nedeljnik 29.05.2023
Foto: Freepik Da li ste čuli za Ransomvare? Ova posebna vrsta malvera iznuđuje novac, a u potrazi za profitom napadači ciljaju skoro svaki tip organizacija, od zdravstveniһ i obrazovniһ institucija do pružalaca usluga i industrijskiһ preduzeća… »

Zašto je sve više dece hakera?

Nova ekonomija 26.05.2023
Prva serija o stvarnom sajber-kriminalu, „Hacker:HUNTER“, drugu sezonu za redom emituje se i na domaím kanalima. Serija je priča o deci kojima se hakovanje pretvorilo u omiljenu igru. Serija je urađena u koprodukciji kompanije Kaspersky i… »

Tri najčešće deepfake pretnje

Nedeljnik 23.05.2023
Prema podacima Svetskog ekonomskog foruma (WEF), broj deepfake video snimaka na mrežama godišnje raste stopom od 900%. U medije je dospelo puno slučajeva deepfake prevara koji se odnose na uznemiravanje, osvetu, kripto prevare. Istraživači kompanije… »

Zašto je sve više dece hakera?

Nedeljnik 18.05.2023
Foto: Freepik Hacker:HUNTER prva serija o stvarnom sajber kriminalu je priča o deci kojima se hakovanje pretvorilo u omiljenu igru. Drugu godinu zaredom, seriju u koprodukciji kompanije Kaspersky, širom sveta emitovaće Euronews, vodeći evropski… »

Novi Fleckpe trojanac maskiran u aplikacije za sređivanje fotografija

Nedeljnik 09.05.2023
Istraživači kompanije Kaspersky otkrili su novu grupu trojanaca koja cilja korisnike Google Play prodavnice. Pretplatnički trojanac, nazvan Fleckpe, širi se putem aplikacije za sređivanje fotografija i pozadina, pretplaćujući nesvesnog korisnika na… »

Raste broj napada Qbot malverom na korporativne imejlove putem zlonamernih PDF dokumenata

Nedeljnik 24.04.2023
21. april 2023 Stručnjaci kompanije Kaspersky otkrili su početkom aprila porast broja napada Qbot malverom koji cilja na korporativne korisnike, a širi se kao spam putem elektronske pošte. Napadači koriste napredne tehnike socijalnog inženjeringa… »

Vesti dana »