Kaspersky

6 Najvećih bezbednosnih "rupa" u androidu: Evo kako da ih izbegnete i da umanjite rizike da do krađe podataka ne dođe

Kurir pre 18 sati
Pametni telefoni i tablet računari koji koriste Google-ov operativni sistem Android veoma su rasprostranjeni i korišćeni širom sveta. Njihovi korisnici na njima čuvaju važne i vredne podatke, zbog čega su zanimljivi zlonamernicima koji od krađe… »

Počela prijava za Kaspersky Secur’IT Cup’23, pobedniku 10.000 dolara

Nova ekonomija pre 4 dana
Mladi istraživači sajber bezbednosti, mogu da se prijave za međunarodno takmičenje Secur’IT Cup, koje organizuje kompanija Kaspersky u cilju rešavanja bezbednosnih problema, saopštila je kompanije Kasperski. Pobednik će dobiti nagradu u iznosu od… »

Šta su klinci gledali na netu ovog leta?

Nedeljnik pre 11 dana
Novo istraživanje Kaspersky Safe Kids, koje obuhvata i Srbiju, pokazuje šta su deca najviše gledala na YouTube platformi u periodu jun – avgust 2023. Skibidi Toilet animacije bile su najpopularnije, a Lacey’s Flash Games su najčešće… »

SubsCrab: Nova aplikacija za praćenje pretplata

Nedeljnik pre 14 dana
Kompanija Kaspersky objavila je Premium verziju SubsCrab-a, mobilne aplikacije koja pomaže korisnicima da prate svoje pretplate i kontrolišu rasporede plaćanja. SubsCrab olakšava praćenje pretplata, tako da budu transparentne i isplative za… »

Prevaranti obmanjuju korisnike novim iPhone 15

Nedeljnik pre 17 dana
U iščekivanju najnovijeg Apple iPhone 15, stručnjaci kompanije Kaspersky su otkrili brojne online prevare koje zloupotrebljavaju ushićenje korisnika povodom lansiranja novog modela. Prevare obuhvataju različite koncepte i rizike, uključujući… »

Povećan broj onlajn prevara pred početak školske godine

Moj Novi Sad 25.08.2023
Dok se učenici širom sveta pripremaju za predstojeću školsku godinu, tim stručnjaka sajber bezbednosti kompanije Kaspersky otkrio je zabrinjavajući skok zlonamernih onlajn aktivnosti. Zloupotrebljavajući uzbuđenje oko priprema i opremanja za… »

Dramatičan skok onlajn prevara pred početak školske godine

N1 Info 25.08.2023
Dok se učenici širom sveta pripremaju za predstojeću školsku godinu, tim stručnjaka sajber bezbednosti kompanije Kaspersky otkrio je zabrinjavajući skok zlonamernih online aktivnosti. Zloupotrebljavajući uzbuđenje oko priprema i opremanja za… »

Kaspersky razotkriva najčešće turističke prevare na internetu

Nedeljnik 27.07.2023
Sezona odmora je u punom jeku, pa mnogi traže primamljive destinacije za putovanja, pristupačan smeštaj i razumne cene avio karata. Istraživači kompanije Kaspersky otkrivaju kako prevaranti zloupotrebljavaju neobazrive korisnike koji ne sumnjaju na… »

Stručnjaci upozoravaju na onlajn prevare koje se šire preko Treds-a

Danas 25.07.2023
Nova društvena mreža Threads kompanije Meta, počela je sa radom 5. jula 2023. godine i za samo nedelju dana prikupila je impresivnih 100 miliona registracija. Međutim, kao što se često dešava sa popularnim trendovima, prevarantima nije dugo trebalo… »

Pogledajte kako možete biti na meti onlajn prevara koje se šire preko Tredsa

N1 Info 25.07.2023
Nova društvena mreža Threads kompanije Meta, počela je sa radom 5. jula 2023. godine i za samo nedelju dana prikupila je impresivnih 100 miliona registracija. Međutim, kao što se često dešava sa popularnim trendovima, prevarantima nije dugo trebalo… »

Vesti dana »