Kenija

Ekipa Srpskainfo u Keniji: Čarobna zemlja siromašnih ljudi (video, foto)

Blic pre 21 sat
Uzbudljivi safari, beskrajne savane po kojima trče lavovi i žirafe, živopisni Masai ratnici, tirkizno plavi Indijski okean i lukzuzni hoteli i rizorti. Tako izgleda Kenija, biser istočne Afrike, u turističkim prospektima. Ali, stvarni život za… »

Šta se gleda na Netfliksu: Romantična komedija sa Edijem Marfijem prestigla čak i takmičara za Oskara

Euronews pre 3 dana
Romantična komedija Džone Hila i Kenije Baris "You People" bio je najgledaniji film na Netfliksu u periodu između 23. i 29. januara. Ostvarenje u kom igra i čuveni komičar Edi Marfi, prati mladi par i njihove porodice, preispitujući modernu ljubav i… »

Kenijska maratonka suspendovana zbog izbegavanja doping testa

Sportski žurnal pre 5 dana
Rono je bila treća 2012. godine na Bostonskom maratonu. Kenijska atletičarka Džordžina Rono suspendovana je na četiri godine zbog izbegavanja doping testa. Rono je suspendovana do 25. januara 2027. godine. Svi njeni rezultati od 27. maja prošle… »

Izbegavala doping kontrolu – suspendovana četiri godine

B92 pre 5 dana
Kenijska atletičarka Džordžina Rono suspendovana je na četiri godine zbog izbegavanja doping testa. Rono je suspendovana do 25. januara 2027. godine. Svi njeni rezultati od 27. maja prošle godine su izbrisani, prema presudi Antidoping agencije… »

U prva tri kvartala 2022. trgovinska razmena Srbije sa Kenijom 11,3 miliona dolara

Euronews pre 7 dana
Trgovinska razmena Srbije sa Kenijom uvećana je tri puta u odnosu na 2019. godinu i u prva tri kvartala 2022. godine iznosila je 11,3 miliona dolara. Domaće kompanije priliku vide posebno u oblasti poljoprivrede, prehrambrenoj industriji… »

Otvaranje novih mogućnosti za plasman robe na afričko tržište

Ekapija pre 8 dana
U uslovima globalne neizvesnosti kojoj je danas izložena svetska ekonomija, potrebno je da kompanije, posebno one koje posluju sa inostranstvom, imaju svest o neophodnosti diversifikacije rizika izlaskom na nova tržišta. Upravo su region Bliskog istoka… »

Danas vikend kviz💡Hoćete li uspeti da skupite svih 15 tačnih odgovora?

Danas pre 8 dana
Jeste li spremni za opšti kviz znanja ovog vikenda? Nadamo se da ćete se zabaviti i da će neko od vas uspeti tačno da odgovori na sva pitanja! U nastavku se nalazi 15 pitanja koja nisu poređana po težini, a tačni odgovori čekaju vas na kraju… »

Barkli najavio Jokića i napravio gaf: "Džoker" - dvostruki NBA šampion

RTS pre 9 dana
Legendarni košarkaš Čarls Barkli je prilikom imenovanja ol-star startera najavio Nikolu Jokića kao dvostrukog NBA šampiona, umesto NBA MVP-a. Čarls Barkli je uz Šakila O' Nila i Kenija Smita neizostavni član analitičkog trojca na TNT televiziji… »

Stotine ljudskih lobanja propada u Berlinu: Donete su iz Afrike, muzej spreman da ih vrati natrag

Telegraf pre 12 dana
Nemačka istočna Afrika, osnovana 1880-ih, koja se raspala nakon završetka Prvog svetskog rata 1918. godine. Berlinski muzej je ove sedmice objavio da je spreman da vrati stotine ljudskih lobanja iz bivše nemačke kolonije Istočne Afrike, nakon… »

Dr Ladislav Nemet boravio u poseti Keniji, u Najrobiju služio misu (Foto)

Zrenjaninski pre 13 dana
Beogradski nadbiskup i apostolski administrator Zrenjaninske biskupije dr Ladislav Nemet boravio je od 5. do 10. januara u poseti Keniji, u istočnoj Africi. U pratnji univerzitetskih profesora Klare Čisar i Janoša Vika, dr Ladislav Nemet je posetio… »

Vesti dana »