Kijev

UŽIVO Potpisano; "Rat ušao u opasnu fazu"; Napad na Kijev i Herson; Udari, udari i još udara

B92 pre 33 minuta
U toku je 224. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Američki predsednik Džo Bajden rekao je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da će Vašington Kijevu obezbediti 625 miliona dolara vojne pomoći, uključujući lansere… »

Putin potpisao zakone o ulasku ukrajinskih teritorija u sastav Rusije; članice EU usaglasile osmu rundu sankcija

RTS pre 33 minuta
Dvesta dvadeset četvrti dan rata u Ukrajini.Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je federalne ustavne zakone o prijemu četiri ukrajinske teritorije u sastav Rusije. Očekuje se da EU postigne dogovor o predlogu novih sankcija prema Rusiji. 13:23… »

Patrušev: NATO vojno pomaže Ukrajini i nastoji da borbe prebaci u Rusiju

Insajder pre 33 minuta
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da se u Ukrajini ceo blok NATO bori protiv Rusije, snabdeva Kijev oružjem, obaveštajnim podacima, obučava vojsku, pomaže u planiranju operacija i nastoji da borbe prebaci na rusku… »

Rusija i Ukrajina: Nova američka vojna pomoć Kijevu je direktan napad na Moskvu, upozorava Kremlj

Južne vesti pre 1 sat
Getty Images Poslednje teško naoružanje koje je Amerika poslala Ukrajini jesu HIMARS rakete Odluka Amerike da pošalje dodatnu vojnu pomoć Ukrajini „povećava opasnost od direktnog vojnog sukoba", upozorila je Rusija. Anatoli Antonov, ruski ambasador… »

Rusko-bugarski odnosi u svetlu ukrajinske krize: Ostati na strani NATO i Kijeva ili biti neutralan?! Kuda ide Sofija posle…

Kurir pre 32 minuta
Nedavni izbori u Bugraskoj pokazali su da je partija desnog centra Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) bivšeg premijera Bojka Borisova pobednik vanrednih parlamentarnih izbora sa osvojenih 23,5 odsto glasova, odnosno 63 mandata, rezultat je… »

(Ukrajina uživo) Ruski projektili uništili su američku haubicu m777 (foto/video)

Alo pre 33 minuta
U toku je 224. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Nastavljene borbe duž reke Dnjepar, oblasti važne za kontrolu nad Hersonom i pristupu Krimu. Američki predsednik Džo Bajden rekao je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da će… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Putin potpisao zakone o ulasku ukrajinskih teritorija u sastav Rusije; EU postigla dogovor o…

RTV pre 2 sata
KIJEV, MOSKVA - Dvesta dvadeset četvrti dan rata u Ukrajini.Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je federalne ustavne zakone o prijemu četiri ukrajinske teritorije u sastav Rusije. Očekuje se da EU postigne dogovor o predlogu novih sankcija prema… »

Rusija i Ukrajina: Nova američka vojna pomoć Kijevu je direktan napad na Moskvu, upozorava Kremlj

BBC News pre 1 sat
Sjedinjene Američke Države prethodno su najavile vojnu pomoć Kijevu u vrednosti od 625 miliona dolara. Odluka Amerike da pošalje dodatnu vojnu pomoć Ukrajini „povećava opasnost od direktnog vojnog sukoba", upozorila je Rusija. Anatoli Antonov… »

Rusija dronovima kamikazama napala oblast Kijeva i Odesu

Politika pre 2 sata
KIJEV – Ukrajina je saopštila da je najmanje jedna osoba poginula nakon što su ruske snage danas napale više ciljeva „dronovima kamikazama” u oblasti Kijeva i Odese. Ruske snage su danas ponovile napade „dronovima kamikazama” koji su… »

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti: “NATO želi da prebaci borbe u Rusiju…”

Nedeljnik pre 2 sata
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV (Beta) – Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da se u Ukrajini ceo blok NATO bori protiv Rusije, snabdeva Kijev oružjem, obaveštajnim podacima, obučava vojsku, pomaže u planiranju operacija i… »

Vesti dana »