Krim

Bivši ukrajinski predsednik: Donbas će se sam vratiti

Sputnik pre 1 dan
Prvi predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk smatra da se Donbas može vratiti pod kontrolu Kijeva, a da je u situaciji sa Krimom potrebna „drugačija šema“, jer je on već ušao u „sistem ruskih odnosa“. „Radi se o tome da oni još nisu zauzeli… »

Bivši predsednik Ukrajine: Donbas će se sam vratiti

Vesti online pre 1 dan
Prvi predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk smatra da se Donbas može vratiti pod kontrolu Kijeva, a da je u situaciji sa Krimom potrebna „drugačija šema“, jer je on već ušao u „sistem ruskih odnosa“. „Kravčuk peva uspavanku za ukrajinsko… »

Ukrajina od 2001. izgubila 11 miliona stanovnika

Al Jazeera pre 3 dana
Prema istraživanju vlasti, približno 37,3 miliona osoba živi na teritorijama koje kontrolira Kijev. Ukrajina je, zbog migracija, pripojenja Krima i rata na istoku države, izgubila više od 11 miliona stanovnika od posljednjeg popisa stanovništva… »

Krimski Tatari upozorili Medžlis da ne čini nepromišljene korake

Sputnik pre 4 dana
Lider krimske regionalne nacionalno-kulturne autonomije krimskih Tatara Ejvaz Umerov upozorio je inicijatore marša na Krim da ne čine nepromišljene postupke. „Ne gajim iluzije da će ova akcija okupiti značajnu masu. Potpuni neuspeh i krah politike… »

Efendija Hodžić ponovio: Srcem i dušom sam uz SPC, dok bošnjački ministar šeta sa gejevima

Večernje novosti pre 6 dana
Ukoliko vlast u Crnoj Gori ne uvaži ono što traži Mitropolija crnogorsko-primorska može doći do teških sukoba, neslaganja i destabilizacije i Herceg Novi može postati novi Krim. Ukoliko vlast u Crnoj Gori ne uvaži ono što traži Mitropolija… »

Stoltenberg: Novi dronovi NATO mogu da nadgledaju Rusiju

Blic pre 6 dana
NATO će do 2022. godine razviti nove strateške bespilotne letelice "global houk", koje će moći da lete neprekidno 30 sati, što može da obezbedi uvid i u ono što se dešava u Rusiji, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg za norveški… »

Bivši policajac i zvezda RTL-ove serije reketario čoveka pa brutalno pretučen

Večernje novosti pre 14 dana
Glumac Leon Lučić završio u bolnici. Leon Lučić, bivši policajac i glumac naturščik u nekadašnjoj RTL-ovoj seriji KT2 (Krim tim 2), završio je u bolnici s teškim povredama glave nakon što je izvukao deblji kraj u pokušaju iznude jednog… »

Bivši ukrajinski poslanik predložio proslavu 450. godišnjice paljenja Moskve

Sputnik pre 15 dana
Bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine i lider Medžlisa krimsko-tatarskog naroda (ekstremistička organizacija zabranjena u Rusiji) Refat Čubarov predložio je da se proslavi „450. godišnjica paljenja Moskve“. Na taj način Čubarov je odlučio da… »

Rusija vratila Ukrajini protestnu notu zbog posete Putina Krimu bez razmatranja

Blic pre 17 dana
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije vratilo je Ukrajini protestnu notu koju je zvanicni Kijev uputio Moskvi zbog posete ruskog predsednika Vladimira Putina Krimu 9. januara. Kako navode iz ruskog ministarstva, zvanicna Moskva je vratila tu protestnu notu… »

Rusija vratila protestnu notu Ukrajini: Krim i Sevastopolj su deo Rusije

B92 pre 17 dana
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije vratilo je Ukrajini protestnu notu koju je zvanični Kijev uputio Moskvi zbog posete ruskog predsednika Krimu 9. januara. Kako navode iz ruskog ministarstva, zvanična Moskva je vratila tu protestnu notu bez… »

Vesti dana »