Krim

"Sporazum Moskve i Ankare o Krimu i Severnom Kipru je nerealan"

B92 pre 12 sati
"Sporazum" između Moskve i Ankare o Krimu i Severnom Kipru je nerealan, izjavio je šef Stranke za obnovu, poslanik turskog parlamenta Oztjurk Jilmaz. Turski diplomata se nije saglsio sa mišljenjem profesora turskog univerziteta Maltepe Hasana Unala… »

Moskva: Krim nikad neće biti predmet trgovine ni sa kim

Blic pre 20 sati
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas mogućnost da Rusija prizna nezavisnost severnog Kipra u zamenu za to da Turska prizna Krim kao ruski regionom. "Ruski regioni nikad neće biti predmet bilo kakve trgovine", rekao je Peskov novinarima… »

Peskov jasan: Krim nikad neće biti predmet trgovine - ni sa Turskom niti sa bilo kim drugim

Večernje novosti pre 21 sat
Foto: AP Photo/Pavel Golovkin Profesor turskog univerziteta Maltepe Hasan Unap saopštio je u intervjuu ruskim medijima da bi Rusija i Turska mogle da se dogovore po pitanju statusa Krima, ako Moskva prizna nezavisnu državu Tursku republiku Severni… »

Bajden za Krim ne haje: Nervoza u Ukrajini posle otkazivanja učešća predsednika SAD na skupu o spornom poluostrvu

Večernje novosti pre 1 dan
Predsednik Ukrajine Zelenski sa saradnicima Ukrajince je razočarala i potpredsednica SAD Kamala Haris, jer ni ona ne planira da dođe na forum gde bi trebalo da se raspravlja kako da se Krim vrati pod kontrolu ukrajinskih vlasti. Umesto njih, u Kijev će… »

Mapa na sajtu Igara promenjena posle protesta Ukrajine

B92 pre 4 dana
Mapa na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara u Tokiju promenjena je danas nakon protesta Ukrajine zbog Krima. Mapa je deo funkcije "Navijačka zona" koja prati kako navijači širom sveta podržavaju različite timove na Igrama u Tokiju. Na toj mapi je… »

Nije ni moglo drugačije Prvi politički incident u Tokiju

Alo pre 4 dana
Situacija je veoma komplikovana. Umalo skandal već na startu Olimpijskih igara. Mapa na zvaničnom sajtu Igara u Tokiju promenjena je posle protesta koji je Ukrajina uložila zbog Krima. Mapa je deo funkcije "mavijačka zona" koja prati kako navijači… »

Mapa na sajtu Igara promenjena posle protesta Ukrajine

Sportski žurnal pre 4 dana
Mapa na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara u Tokiju promenjena je nakon protesta Ukrajine zbog Krima. Mapa je deo funkcije "Navijačka zona" koja prati kako navijači širom sveta podržavaju različite timove na Igrama u Tokiju. Na toj mapi je kasno u… »

Predsednik Ukrajine 30. avgusta sa Bidenom u Beloj kući

Slobodna Evropa pre 6 dana
Vašington je 21. jula objavio da će se predsednik Sjedinjenih Država Joe Biden 30. avgusta sastati sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim u Beloj kući. Datum posete, koja je ranije najavljivana, objavljen je u danu kada je američka… »

Ukrajinci u pokretu ka krimu: Prebacili pvo sisteme "Buk" na granicu

Večernje novosti pre 6 dana
Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije - U okviru taktičkih vežbi jedinica protivvazduhoplovne odbrane održane su vežbe borbenih jedinica protivavionskih sistema 'Buk' za odbijanje vazdušnog napada simuliranog protivnika - navodi se u… »

Porošenko obećava: Vratićemo Krim za godinu dana!

Vesti online pre 7 dana
Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko je uveren da će uspeti da od Rusije oduzme Krim u narednih godinu dana. On se na svojoj Fejsbuk stranici obratio krimskim Tatarima i svim ukrajinskim muslimanima povodom islamskog praznika Kurban-barjama uz… »

Vesti dana »