Loznica - vesti

"Loznički rokovnik" – prva knjiga o rok muzici u Loznici

RTS pre 17 sati
RTS: "Loznički rokovnik" – prva knjiga o rok muzici u Loznici
Prva knjiga o lozničkom rokenrolu "Loznički rokovnik – Prazan džep i drugi pokušaji" predstavljena je u biblioteci u Malom Zvorniku.
U biblioteci "17. oktobar" u Malom Zvorniku održana je promocija prve knjige o lozničkom rokenrolu "Loznički rokovnik – Prazan džep i drugi pokušaji". Autor knjige je novinar Slobodan Boban Pajić koji je u knjizi predstavio oko... »

Loznica: Gradski odbor u senci podela

Večernje novosti pre 22 sata
Prvi čovek povereništva SPS u Loznici Slobodan Unković najavio unutarstranačke izbore. Socijalisti u ozbiljnoj krizi još od februara 2016.
POSLE osnivanja svih mesnih odbora, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Loznici - koji je raspušten 10. februara 2016. - ponovo bi mogao da bude konstituisan krajem ovog ili početkom idućeg meseca - kaže prvi čovek... »

Olimpijski komitet Srbije u Tršiću održao sednicu Skupštine zbog Vuka Karadžića

Telegraf pre 1 dan
Božidar Maljković predsedavao je sednicom koja je održana u rodnom mestu reformatora srpskog jezika, gde se održava 200 godina od objavljivanja "Srpskog rječnika"
U Tršiću je u petak održana III redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije. Tim povodom je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović primio predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, potpredsednicu Milicu... »

Meštani Runjana kod Loznice zahtevaju obnovu lokalnog puta

RTS pre 1 dan
RTS: Meštani Runjana kod Loznice zahtevaju obnovu lokalnog puta
Našem dopisništvu u Loznici nedavno su se obratili meštani sela Runjani, koji tvrde da su zbog velikih rupa na putu gotovo odsečeni od sveta i da svakodnevno imaju problem da stignu do posla i decu odvedu u školu.
Da li će pomenuti put koji je inače veza između sela Runjani i Lipnički Šor uskoro dobiti asfalt nismo uspeli da saznamo, jer nismo mogli da dođemo da nadležnih u gradskom preduzeću "Loznica razvoj" koje je zaduženo za održavanje... »

Svečano i radno: Održana treća redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije

Srbija danas pre 1 dan
Zasedanje je bilo održano u Tršiću.
U Tršiću je danas održana III redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije. Tim povodom je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović primio predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, potpredsednicu Milicu Mandić, predsednika komisije za... »

Svetislav Rabrenović zamenik tužioca za ratne zločine

N1 Info pre 2 dana
Skupština Srbije danas je za zamenika tužioca za ratne zločine na predlog Državnog veća tužilaca izabrala Svetislava Rabrenovića, dosadašnjeg pomoćnika tužioca.
On je član radne grupe Akcionog plana za Poglavlje 23. u pregovorima Srbija-EU, koje se odnosi na pravosuđe. Skupština je danas izabrala više predsednika sudova i zamenika javnih tužilaca, i odlučila o prestanku funkcija nekih od... »

Posle 13 godina obnavlja se železnički saobraćaj između Šapca i Loznice

Ekapija pre 2 dana
Ilustracija Ilustracija Radovi na rekonstrukciji dve deonice žеlеzničkе prugе između Šapca i Brasine, ukupnе dužinе 25 kilomеtara, počеćе krajem marta, čime će biti stvoreni uslovi da se nakon 13 godina ponovo uspostavi putnički saobraćaj između Šapca i Loznice. Železnički saobraćaj na ovoj pruzi... »

"Uzmi račun i pobedi" – dobitnici trećeg izvlačenja

RTS pre 3 dana
RTS: "Uzmi račun i pobedi" – dobitnici trećeg izvlačenja
Vlada Republike Srbije objavila je rezultate trećeg javnog izvlačenja nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018. – prvi krug" obavljenog dana 17. marta 2018. godine.
Dvoiposoban–dupleks stan u potkrovlju zgrade u Novom Sadu, Ulica Boška Petrovića broj 1, stan broj 22, površine 116,53 metra kvadratna, osvojio je: Imre Baranji, Bečej, Bačko Gradište. Dvanaest automobila marke "fijat 500L pop... »

Klikom do roditeljskog dodatka

RTS pre 3 dana
RTS: Klikom do roditeljskog dodatka
Po sistemu "sve na jednom mestu", roditelji od nedavno mogu da podnesu zahtev za roditeljski dodatak potpuno besplatno i jednostavno, odmah nakon porođaja. Nova usluga odnosi se samo na roditeljski dodatak koji se isplaćuje iz budžeta države, a osim u prestonici, ova funkcija je dostupna i u Leskovcu, Zrenjaninu i Loznici. Roditelji pitaju zašto ne i u drugim gradovima.
Nema više papira, šaltera, višesatnog čekanja u redu, sve se radi elektronski još u porodilištu. Beograđanka Dijana, koja je sina dobila pre nekoliko dana, zahtev za roditeljski dodatak podnela je za svega petnaestak minuta.... »

"Imam 46 godina i rasprodajem očevinu": Tužna ispovest Lozničanke pokazuje da su ljudi spremni na sve da bi dobili dete

Blic pre 4 dana
Prodala sam tri njive, nasledstvo od pokojnog oca. Drugi novac nemamo da platimo vantelesnu oplodnju. Tih tri hiljade evra biće dovoljno za treći pokušaj i nadam se da ćemo ovaj put uspeti - priča Nada Đ. (46) iz Loznice. U braku je sedam godina, kaže, toliko i traje njena i suprugova borba da budu... »

©2018 Netmark d.o.o.