Loznica - vesti

Porodilište u Loznici dobilo novu opremu

Blic pre 1 dan
Opšta bolnica u Loznici dobila je medicinsku opremu vrednu više od 32.000 evra. U skladu sa potrebama ove zdravstvene ustanove, kupljen je neonatalni respirator (veštačka pluća), pacijent monitor sa EKG-om, spirometer, infuziona pumpa i aparat za kiseonik sa priborom, a darodavac je kompanija Nordeus.
Oprema namenjena lozničkom porodilištu deo je velike donacije koju je ova kompanioja, kroz akciju „Bitka za porodilišta“, koju sprovodi Fond B92, obezbedila za još deset ovakvih ustanova u Senti, Kikindi, Somboru, Zrenjaninu,... »

Tri zaveta za ulazak u novi svet

Politika pre 1 dan
U manasti­ru Svetog Ni­kolaja Mirlikijskog pet iskušenica pre­vedeno u monaški red
Loznica na Jelici – Na bdeniju u manastiru Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Loznici više Čačka koji pripada Eparhiji raško-prizrenskoj u egzilu, u čin male shime zamonašene su tri iskušenice iz te obitelji, Olivera Nikolić iz... »

Izložba knjiga o Jovanu Cvijiću u Loznici

Blic pre 1 dan
Centar za kulturu "Vuk Karadžić", u okviru višednevne manifestacije "Dani Jovana Cvijića" priredio je dokumantarnu izložbu pod nazivom "Jovan Cvijić u knjigama i publikacijama", koju su zajednički pripremili Stevan Stanković profesor Geografskog fakulteta u Beogradu i geograf Biljana Radičević, zaposlena u lozničom Centu za kulturu.
Profesor Stanković je ustupio knjige iz lične biblioteke koje su pisane proteklih decenija o velikom geografu, dok je Radičevićeva uradila panoe sa podacima o pisanim tragovima vezanim za delo znamenitog Lozničanina. - Ova... »

Nordeus donirao lozničkom porodilištu opremu vrednu više od 32.500 EUR

Ekapija pre 2 dana
Donirana oprema Porodilište u Loznici je u četvrtak, 19. oktobra, zahvaljujući donaciji kompanije Nordeus, dobilo medicinsku opremu vrednu više od 32.500 EUR. U skladu sa potrebama bolnice, kupljen je neonatalni aspirator (veštačka pluća), pacijent monitor sa ekg-om, spirometar, infuziona pumpa i... »

Nova medicinska oprema za porodilište u Loznici

Nova ekonomija pre 2 dana
Porodilište u Loznici, danas je, zahvaljujući donaciji kompanije Nordeus dobila medicinsku opremu vrednu više od 32.500 evra. U skladu sa potrebama bolnice, kupljen je neonatalni aspirator (veštačka pluća), pacijent monitor sa ekg-om, spirometar, infuziona pumpa i aparat za kiseonik sa priborom.... »

Letnji dan u oktobru: Temperatura u 15 časova u Beogradu 26 stepeni

Blic pre 2 dana
Beograd je danas dobio još jedan letnji dan usred oktobra, pošto podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je u 15 časova izmerena temperatura od 26 stepeni (letnji dan se računa sa 25 i više stepeni).
Južni vetar duva brzinom od jednog metra u sekundi, a subjektivan osećaj je kao da je napolju 27. Ipak, za stepen topliji od Beograda u 15.00 bili su Kruševac i... »

Uspešna humanitarna akcija banke hrane i kompanije Delez Srbija: Prikupljeno više od sedam tona hrane za najsiromašnije

Blic pre 3 dana
Tokom samo tri dana građani Srbije su prikupili više od sedam tona hrane u velikoj humanitarnoj akciji koju su organizovali Banka hrane i 34 humanitarne organizacije, uz podršku kompanije Delez Srbija, a u 17 mesta širom Srbije.
U nedelji u kojoj se obeležava i Svetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv gladi, građani Srbije pokazali su jedinstvo i humanost i za najugroženije sugrađane prikupili više od sedam tona hrane. Akcija je organizovana u... »

Fondacija "Tijana Jurić" održala tribine u Loznici

Blic pre 3 dana
Fondacija „'Tijana Jurić“, održala je danas u Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici dve tribine pod nazivom „Ukradena bezbednost“.
Na prvoj su učestvovali učenici, a na drugoj su se okupoli roditelji, sa kojima je razgovarao Igor Jurić, otac pre tri godine ubijene petnaestogodišnje Tijane. - Govorili smo ne samo o bezbednom internetu nego i o jednom segmentu... »

Kad Srbin digne švajcarsku na noge: Dao golčinu sa svoje polovine terena /video/

Blic sport pre 3 dana
Naš fudbaler Željko Karajčić postigao je najlepši gol u Švajcarskoj ove sedmice.
On je nastupajući za drugoligaša Vilisau, u pobedi nad Lucernerom od čak 1:8 u jednom trenutku sa svoje polovine terena uspeo da matira suparničkog golmana. Karajčić, rođen 1990. u Loznici, postigao je na ovoj utakmici tri gola.... »

Počeli "Antini dani" u Loznici

Blic pre 4 dana
U susret obeležavanju 222 godine postojanja i rada, loznička OŠ "Anta Bogićević" počela je višednevnu manifestaciju "Antini dani" svečanom akademijom i uručivanjem nagrada učenicima koji su učestvovali na literarnom i likovnom konkursu.
U muzičkom programu nastupili su Ana Spasojević iz Zvornika, učesnica mnogih muzičkih festivala u zemlji i inostranstvu, flautistkinja Marina Mitrović i pevačka etno-grupa "Lozice". Za naredne dane planirana je pozorišna... »

Otvorena glasačka mesta na lokalnim izborima na Kosovu

Beta  pre 5 sati  još 16 povezanih

Glasanje na severu Kosova protiče bez problema

Beta  pre 4 sata  još 14 povezanih

Afera Agrokor Todorić: Vratiću se u Hrvtasku čim prikupim dokaze

Večernje novosti  pre 2 sata  još 11 povezanih

U Beogradu na vodi nađena mina iz Drugog svetskog rata

Politika  pre 2 sata  još 10 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.