Loznica - vesti

Nordeus donirao lozničkom porodilištu opremu vredno više od 32.500 EUR

Ekapija pre 10 sati
Donirana oprema Porodilište u Loznici je u četvrtak, 19. oktobra, zahvaljujući donaciji kompanije Nordeus, dobilo medicinsku opremu vrednu više od 32.500 EUR. U skladu sa potrebama bolnice, kupljen je neonatalni aspirator (veštačka pluća), pacijent monitor sa ekg-om, spirometar, infuziona pumpa i... »

Nova medicinska oprema za porodilište u Loznici

Nova ekonomija pre 15 sati
B92: Bitka za bebe: Nova oprema za porodilište u Loznici
Porodilište u Loznici, danas je, zahvaljujući donaciji kompanije Nordeus dobila medicinsku opremu vrednu više od 32.500 evra. U skladu sa potrebama bolnice, kupljen je neonatalni aspirator (veštačka pluća), pacijent monitor sa ekg-om, spirometar, infuziona pumpa i aparat za kiseonik sa priborom.... »

Letnji dan u oktobru: Temperatura u 15 časova u Beogradu 26 stepeni

Blic pre 15 sati
Beograd je danas dobio još jedan letnji dan usred oktobra, pošto podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je u 15 časova izmerena temperatura od 26 stepeni (letnji dan se računa sa 25 i više stepeni).
Južni vetar duva brzinom od jednog metra u sekundi, a subjektivan osećaj je kao da je napolju 27. Ipak, za stepen topliji od Beograda u 15.00 bili su Kruševac i... »

Uspešna humanitarna akcija banke hrane i kompanije Delez Srbija: Prikupljeno više od sedam tona hrane za najsiromašnije

Blic pre 18 sati
Tokom samo tri dana građani Srbije su prikupili više od sedam tona hrane u velikoj humanitarnoj akciji koju su organizovali Banka hrane i 34 humanitarne organizacije, uz podršku kompanije Delez Srbija, a u 17 mesta širom Srbije.
U nedelji u kojoj se obeležava i Svetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv gladi, građani Srbije pokazali su jedinstvo i humanost i za najugroženije sugrađane prikupili više od sedam tona hrane. Akcija je organizovana u... »

Fondacija "Tijana Jurić" održala tribine u Loznici

Blic pre 1 dan
Fondacija „'Tijana Jurić“, održala je danas u Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici dve tribine pod nazivom „Ukradena bezbednost“.
Na prvoj su učestvovali učenici, a na drugoj su se okupoli roditelji, sa kojima je razgovarao Igor Jurić, otac pre tri godine ubijene petnaestogodišnje Tijane. - Govorili smo ne samo o bezbednom internetu nego i o jednom segmentu... »

Kad Srbin digne švajcarsku na noge: Dao golčinu sa svoje polovine terena /video/

Blic sport pre 1 dan
Naš fudbaler Željko Karajčić postigao je najlepši gol u Švajcarskoj ove sedmice.
On je nastupajući za drugoligaša Vilisau, u pobedi nad Lucernerom od čak 1:8 u jednom trenutku sa svoje polovine terena uspeo da matira suparničkog golmana. Karajčić, rođen 1990. u Loznici, postigao je na ovoj utakmici tri gola.... »

Počeli "Antini dani" u Loznici

Blic pre 2 dana
U susret obeležavanju 222 godine postojanja i rada, loznička OŠ "Anta Bogićević" počela je višednevnu manifestaciju "Antini dani" svečanom akademijom i uručivanjem nagrada učenicima koji su učestvovali na literarnom i likovnom konkursu.
U muzičkom programu nastupili su Ana Spasojević iz Zvornika, učesnica mnogih muzičkih festivala u zemlji i inostranstvu, flautistkinja Marina Mitrović i pevačka etno-grupa "Lozice". Za naredne dane planirana je pozorišna... »

Obavljeno 308 besplatnih pregleda u Loznici

Blic pre 4 dana
Tokom današnjih besplatnih preventivnih lekarskih pregleda, koje su organizovali Opšta bolnica u Loznici i Dom zdravlja "Dr Milenko Marin", u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, pregledano je ukupno 308 pacijenata.
Od 8 do 16 sati, kako je potvrđeno iz ovih zdravstvenih ustanova, obavljeno je 172 ultrazvučna pregleda abdomena, 58 ginekoloških pregleda i odrađeno 78 PSA... »

Predstavljena knjiga "Iz iste skamije"

Blic pre 5 dana
U okviru manifestacije "Dani dečje poezije i proze" u Dragincu je predstavljena knjiga "Iz iste skamije" profesora Milovana Radivojevića iz Loznice, koji je preminuo u martu ove godine.
Knjiga je posvećena draginačkoj OŠ "14. oktobar", koja je i izdavač, a predstavlja monografski prikaz ove 178 godina stare obrazovne ustanove. O knjizi su govorili direktor škole Velizar Kondić, koji je i urednik izdanja,... »

Loznica: Sutra besplatni lekarski pregledi

Blic pre 5 dana
Opšta bolnica i loznički Dom zdravlja, organizovaće u saradnji sa Ministarstvom zdravlja besplatan preventivni pregleda u nedelju 15. oktobra od 8 do 16 časova.
Kako su najavili iz ovih zdravstvenih ustanova radiće se ginekološki pregledi, laboratorijske analize - PSA testovi i ultrazvučni pregledi... »

Od Rusa tražimo "Buk" i "pancir"

Večernje novosti  pre 7 sati  još 3 povezane

Jutro sveže, tokom dana sunčano i toplo

B92  pre 6 sati  još 2 povezane

Portugal: Broj žrtava u požarima porastao na 43

B92  pre 7 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.