macOS

SpaceEye – prelepe slike Zemlje na desktop-u

Besplatni programi pre 15 sati
Plava planeta na kojoj živimo je, složićete se, prelepa, a pogled na nju iz svemira oduzima dah. Ako ste, kao i mi, opčinjeni lepotom naše majke Zemlje i želite da vam uvek bude pred očima, imamo fenomenalan program za vas. Predstavljamo vam… »

Otkriven „malware-as-a-service“ Mac napad

PC Press pre 6 dana
Novi Mac zlonamerni softver koji je sposoban da prikupi podatke o keystrokes i loginovima, dostupan je na Darknetu za samo 49 dolara, tvrde istraživači. MacOS malver postaje sve brojniji i opasniji Još jedan dan i vreme je za još jedan Apple-ov… »

Zahvaljujući Microsoftu, Chrome će brže učitavati novi tab i stranice

PC Press pre 7 dana
Microsoft radi na novoj funkciji za Google Chrome koja će poboljšati brzinu Chrome-ovih internih stranica na Windows, Linux, macOS i drugim desktop platformama. Očekuje se da će šire uvođenje započeti kasnije ove godine Funkcija koristi caching… »

Malver uobičajen za Windows sada može da zarazi i Mac

B92 pre 14 dana
Tip malvera koji je uobičajen na Windows-u, modifikovan je u novu vrstu virusa, nazvanu "XLoader", čija meta može da bude i MacOS. XLoader je oblik malicioznog softvera koji se koristi za krađu podataka, kojima se korisnici prijavljuju na svoje… »

Javna beta za macOS Monterey je dostupna korisnicima

Benchmark 02.07.2021
Iako su ove godine u okviru Apple ekosistema u fokusu iOS 15 i iPadOS 15, korisnici Mac uređaja imaju čemu da se nadaju kada je u pitanju macOS Monterey. Sada je dostupna prva javna beta za ovaj operativni sistem, koju korisnici mogu da isprobaju. Novi… »

Lenovo je kreirao bežični punjač za laptopove

Benchmark 26.06.2021
Lenovo je najavio novi proizvod, pod nazivom Go Wireless Charging Kit, koji korisniku omogućava da funkciju bežičnog punjenja primeni na širok spektar laptopova. Uređaj koristi "Power by Contact" tehnologiju kompanije Energy Square. Paket se satoji… »

Android aplikacije su stigle na Windows

B92 24.06.2021
Microsoft je uveo mogućnost korišćenja android aplikacija na Windows 11 operativnom sistemu. Microsoft je predstavio i novi Store, odakle ćete moći da skidate android aplikacije na Windows. Koristiće Amazonov app store za skidanje aplikacije, uz… »

Microsoft Edge olakšava deljenje veb stranica između uređaja

Benchmark 23.06.2021
Microsoft je počeo sa isporukom najnovije javne objave svog Edge pregledača, a stiže sa korisnom funkcijom za one koji browser koriste na više uređaja. Uz deljenje tabova, korisnik može da započne sa čitanjem veb stranice na računaru, a potom da… »

Windows 11 – Procureo na net i isprobali su ga

Domino magazin 21.06.2021
Windows 11 stiže a sada je procureo na net. Prvo se pre nekoliko dana iz vedra neba pojavila informacija da će Microsoft uskoro predstaviti novu verziju operativnog sistema. Onda smo saznali da će to biti 24. juna, a sada je jedna od test verzija… »

Da li će novi Windows biti besplatan?

Radio 021 20.06.2021
Da li će novi Windows biti besplatan, kao i Windows 10 pre njega? Procurio je dizajn i karakteristike novog Windowsa, za koji se pretpostavlja da će se zvati Windows 11, a do njegovog predstavljanja ostala su još četiri dana. Dosta se priča o novom… »

Vesti dana »