macOS

Google razvija "Performance Panel" za Chrome: Unapređuje kontrolu resursa i performanse

Telegraf pre 2 dana
Novi Performance Panel u Google Chrome-u omogućiće korisnicima detaljan uvid u korišćenje resursa i upravljanje performansama pojedinih tabova. Google je u poslednje vreme posvećen optimizaciji performansi svog popularnog web pregledača Chrome… »

Novi MacOS pretvara Apple računare u gejming uređaje

Benchmark pre 3 dana
U macOS Sonoma, nadograđenom Mac softveru, nova Game Mode funkcija daje prioritet CPU i GPU performansama za gejming na Mac računarima i lako je možete uključiti. Apple je ove nedelje objavio uputstvo koje pruža više informacija o tome kako da je… »

macOS Sonoma stiže 26. septembra

PC Press pre 9 dana
Apple-ov sledeći remont desktopa je skoro spreman za preuzimanje. macOS Sonoma će biti dostupan 26. septembra kao besplatno ažuriranje za korisnike sa kompatibilnim Mac uređajem, objavila je kompanija na svom godišnjem jesenjem događaju. Kao što je… »

MacOS Sonoma izlazi 26. septembra

PC Press pre 13 dana
Apple je objavio datum izlaska macOS-a 14, poznatijeg kao macOS Sonoma. Operativni sistem će biti dostupan javnosti 26. septembra. Sonoma donosi brojne funkcije u macOS koje čine da operativni sistem izgleda i deluje mnogo više kao iOS. Korisnici Mac-a… »

Odmah instalirajte: Apple objavio zakrpu koja onemogućava špijunski softver

B92 pre 22 dana
Pegasus, alat izraelskog proizvođača NSO Group, verovatno je najmoćniji softver za neprimetno špijuniranje iPhonea. Apple aktivno pokušava da ga onemogući, a s tom svrhom dolaze i nove zakrpe. Apple je objavio hitnu i neplaniranu zakrpu za svoje… »

Firefox 117 objavljen sa manjim izmenama

PC Press pre 28 dana
S obzirom na brzi ritam izdavanja, ažuriranja Firefox-a prepuna funkcija su odavno prošla. Mozilla Firefox 117 je sada dostupan korisnicima širom Windows-a, macOS-a i Linux-a I dalje dobijamo vrhunske nove funkcije, ali ih dobijamo u varijantama… »

Novi WhatsApp za Mac dodaje video i audio grupne pozive

PC Press pre 28 dana
WhatsApp je objavio redizajniranu, izvornu aplikaciju WhatsApp za macOS koja donosi grupne pozive Apple-ovom desktop operativnom sistemu. Aplikacija podržava do osam ljudi u grupnoj video sesiji i čak 32 u audio pozivu, od kojih će oboje imati istu… »

PlayStation Portal: Za igranje na daljinu

PC Press 24.08.2023
Nedavno se pojavilo još detalja o PlayStation uređaju za igranje na daljinu, a u pitanju je Portal koji igrača “pušta na slobodu”. Remote Play je opcija za Sony konzole koja vlasnicima PlayStation 3, PlayStation 4 i PlayStation 5 omogućava da… »

Apple alatku za označavanje malvera je previše lako zaobići

PC Press 24.08.2023
Jedan od ugrađenih alata za otkrivanje zlonamernog softvera na vašem Mac-u možda neće raditi tako dobro kao što mislite. Task Manager u pozadini može potencijalno da propusti zlonamerni softver na vašem računaru Na Defcon hakerskoj konferenciji u… »

Linux je pretekao Mac kao Steam-ov drugi najčešće korišćeni OS, a sve je to zahvaljujući Steam Deck-u

PC Press 23.08.2023
Linux je nadmašio macOS kao drugi najčešće korišćeni operativni sistem na Steam-u prema najnovijem Steam-ovom istraživanju o hardveru i softveru iz jula. Linux se raduje Dok je Linux i dalje daleko na drugom mestu u odnosu na najbolji Windows, i… »

Vesti dana »