Malina

Malina vanila kolač

Noizz pre 20 sati
Jedan lagan i ukusan voćni kolač za hedonističko veče: malina vanila kolač. Za ovaj recept vam je potrebno: 3 kašike pudinga od vanile 6 kašike šećera 500 ml mleka 3 kašike putera 300 ml soka od maline 2 kašike gustina 1 i po šolja maline 1… »

Njiva ne zna za koronu

Jugmedia pre 1 dan
Vranjski malinari su proteklih dana lepo i sunčano vreme iskoristili za vezivanje lastara u malinjacima. Ove godine, međutim, u obavljanju ovog posla, svom sinu nije mogao da pomogne sedamdesetpetogodišnji Novica Stevanović iz Stubla kod Vladičinog… »

Sezona će biti dobra, ali samo ako bude imao ko da radi u malinjacima

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Srpska zaleđena malina već ima izvoznu cenu veću od dva evra za kilogram, uz stalnu tražnju i potencijalni rast cene. Malinari bi ove sezone, prvi put posle dugog niza godina, mogli da profitiraju, ali samo ako bude imao ko da radi u malinjacima… »

Velika promena za malinare ove godine, postavlja se samo jedno pitanje

Alo pre 2 dana
Država uradila dobar posao štiteći poljoprivredne proizvođače od zaraze. Srpska zaleđena malina već ima izvoznu cenu veću od dva evra za kilogram, uz stalnu tražnju i potencijalni rast cene. Malinari bi ove sezone, prvi put posle dugog niza… »

Srpsku malinu traži pola sveta, otkupna cena sve veća, ali moguć ozbiljan problem

Srbija danas pre 2 dana
Srpska zaleđena malina već ima izvoznu cenu veću od dva evra za kilogram uz stalnu tražnju i potencijalni rast cene. Malinari bi ove sezone, prvi put posle dugog niza godina, mogli da profitiraju, ali samo ako bude imao ko da radi u malinjacima… »

Olakšan izvoz povrća i voća u Rusiju

Alo pre 4 dana
Izvoznici svih vrsta voća iz Srbije u Rusku Federaciju, osim jabuka, breskvi i nektarina, ubuduće će lakše plasirati robu na to tržište, zahvaljujući novim pravilima po kojima je neophodni minimalni kapacitet hladnjača smanjen sa 500 na 200 tona… »

Evropa bez „jeftinih“ sezonaca, voće i povrće trune na njivama

BizLife pre 5 dana
Foto: Pixabay Od kada je Evropa zatvorila svoje granice kako bi sprečila dalje širenje koronavirusa, farmeri širom Starog kontinenta ostaju bez radnika od kojih zavise, jer dolaze iz drugih zemalja. Tako u Velikoj Britaniji nema ko da obere maline i… »

Radovan Ilić iz sela tatinac kod Užica ne izlazi iz svoje njive: U malinjaku od jednog do drugog policijskog časa

Kurir pre 10 dana
Malina ne može da čeka, od čišćenja, vezivanja, okopavanja, zaštite, đubrenja, kidanja zaperaka, branja, sve mora na vreme. Radovan Ilić, jedan od najvećih proizvođača maline u užičkom kraju, u malinjaku je od jednog do drugog policijskog… »

Radovan iz Tatinca kod Užica ne izlazi iz njive: Poštujemo sve što od nas traže, ali malina ne može da čeka

Užice oglasna tabla pre 11 dana
Radovan Ilić, jedan od najvećih proizvođača maline u užičkom kraju i za vreme vanrednog stanja u Srbiji u svom je malinjaku od zore do same noći, od jednog do drugog policijskog časa. – Imam 65 godina, na televiziji su rekli da seljaci do 70… »

Poklon kuvar sa slatkim poslasticama za Mladence danas na poklon

Blic pre 12 dana
Mladenci, veliki veliki pravoslavni praznik kojim se slave Svetih 40 mučenika obeležava se 22. marta. Ovaj praznik u narodu je poznat kao Mladenci i smatra se praznikom mladih bračnih parova a tim povodom vam "Blic" danas poklanja kuvar sa 30 slatkih… »

Vesti dana »