Malina - vesti

Ješić izneo je niz uvreda na račun malinara

Studio B pre 8 sati
Iako ih je podržavao dok su protestvovali na ulicama, poslanik DS-a, Goran Ješić, izneo je na tviteru niz uvreda na račun malinara.
Ješić je izneo niz uvreda na račun malinara, koji su postigli dogovor sa državom, koja im je obećala pomoć. Na tviteru Ješić je doslovno napisao: Gledam Brazde na RTV i malinare u Vojvodini! Veće budale od malinara iz APV nema,... »

Cena maline mora da “skoči“, rod je desetkovan

InfoLIGA pre 12 sati
Iako je ova godina obećavala berićet kada su u pitanju poljoprivredne kulture, po svemu sudeći to se ipak neće dogoditi. Velike količine kiše poslednjih dana izazvale su truljenje (botrytis cinerea) maline, pa je rod desetkovan, pogotovo u zasadima koji nisu bili zaštićeni protiv ove gljivice.... »

"Slomiš se od rada, a tri puta teže od maline"

B92 pre 16 sati
B92: "Slomiš se od rada, a tri puta teže od maline"
Ivanjica -- Iako je cena potanka, Radosav Rašković sa Opaljenika ne odustaje od branja malina u svom malinjaku na Žunjskom brdu.
"Imam 25 ari i sve uradim sam, sem branja, to moram da platim. Nikad mi malina nije bolje rodila u poslednjih 10 godina. Cena jeste loša, ali mi se opet isplati", kaže Radosav koji je penzioner. Navodi da je ranije sejao krompir,... »

Malinari: Otkupljuju nam najbolju malinu za 55 dinara, ovo je sramota

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Ivanjica – Muke po malinarima izgleda da ne prestaju. Redakciji Glas zapadne Srbije javio se Momčilo Bojović iz sela Vasiljevići kod Ivanjice rekavši ono što ga muči. „Najbolje maline nam odoše po ceni od 55 dinara. Ovo je bukalno otimačina i velika sramota. Imamo vrhunsku malinu, najbolju u... »

Hladnjačari napravili haos na tržištu malina: Evo kojim se sve prevarama služe

Srbija danas pre 1 dan
Dešava se da hladnjačari klasiranje obavljaju naknadno i većinu roda svrstavaju u drugu klasu, pa seljaci ostaju "kratkih rukava"
"Kraljevi maline" - srpski hladnjačari su usred berbe i otkupa napravili potpuni haos na tržištu, pa će prema procenama udruženja malinara - polovina uzgajivača odustati od posla kojim su prehranjivali porodice, a Srbija će... »

"Kraljevi maline" jači od države

Večernje novosti pre 1 dan
Hladnjačari napravili potpuni haos na srpskom tržištu "crvenog zlata". Izdaju blanko priznanice, sami klasiraju rod, a cene bez logike
"KRALjEVI maline" - srpski hladnjačari, još jednom su bili jači i od države i od seljaka: usred berbe i otkupa napravili su potpuni haos na tržištu, pa će prema procenama udruženja malinara - polovina uzgajivača odustati od posla... »

Kad pocrni crveno zlato

Danas pre 1 dan
I šabački malinari nezadovoljni otkupnom cenom Malina se otkupljuje po ceni od 80 do 100 dinara, proizvodna cena je od 120 do 130 dinara, a postoje nagoveštaji da će otkup uskoro biti zaustavljen.
Prema informacijama sa terena, nekim proizvođačima malina nije otkupljena, a mnogi su odustali i ne beru je. Inicijativa „Selo – grad“ je ovakvu situaciju nagoveštavala pre četiri-pet godina i upozoravala da ne postoji strategija... »

Radosav Rašković: Valjalo bi da su maline skuplje ali i ovo je zauvar

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Ivanjica – Iako je cena potanka, Radosav Rašković sa Opaljenika ne odustaje od branja. Kaže da kao penzioner uživa u svom malinjaku na Žunjskom brdu, gde provede godinu od snega do snega. „Imam 25 ari i sve sam uradim sem branja, to moram da platim. Nikad mi nije bolje rodila u poslednjih deset... »

Detoks od borovnica i malina

N1 Info pre 1 dan
Recept za savršen detoks.
Sastojci: - 1 šoljica svežih ili zamrznutih borovnica - 1 šoljica zamrznutih malina - 1 šoljica jogurta - 1 kašičica cimeta - malo đumbira - malo... »

Gde se čuva voće koje jedemo? Inspektori otkrili hladnjače sa neispravnom vodom i prljave

Blic pre 2 dana
Poljoprivredna inspekcija počela je da kažnjava hladnjačare zbog rada na crno, neispravne vode, nehigijene i poslovanja mimo evropskih standarda, saznaje "Blic". Od ponedeljka, 18. juna, kada je okončan štajk malinara, inspektori Ministarstva poljoprivrede ušli su u 54 hladnjače i kontrolisali 39... »

©2018 Netmark d.o.o.