Malina - vesti

Otkupna cena maline ne može ispod 1,45 evra

Politika pre 1 dan
Proizvođačka cena od 80 dinara bila je lažna. Sada imamo granicu ispod koje cena ne može da ide i to je jedini način da se ostvari dobit, upozoravaju malinari
Konačni obračun po kome je proizvođačka cena maline u Srbiji 139,3 dinara trebalo bi da uvede pošteniji odnos između proizvođača i izvoznika, smatraju udruženja malinara u Srbiji. Prema rečima državnog sekretara, Velimira... »

Malina neće ispod 1,45 evra

Večernje novosti pre 1 dan
Već počela borba proizvođača i hladnjačara za otkupnu cenu roda "crvenog zlata" u 2019. godini. Otkupljuju po 120 do 137 dinara, malinari kažu da to ne pokriva troškove
NAJVEĆI otkupljivači "crvenog zlata" uveliko potpisuju ugovore sa proizvođačima o otkupu narednog roda po akontnoj ceni od 120 do 137 dinara za prvu klasu, vodeći se računicom da troškovi proizvodnje jednog kilograma maline... »

Imamo novi adut - žuta malina zameniće naše crveno zlato

Kamatica pre 2 dana
Sadnice žute maline sve su traženije na domaćem tržištu, kažu Radovanovići iz ivanjičkog sela Radaljeva. "Žuta malina", zellow king, je remotantna sorta maline, srednje krupnih plodova i u nižim predelima Srbije na branje stiže oko 15. jula, a u višim oko 25. jula.
"Plodovi su pogodni za prodaju u svežem stanju na domaćem tržištu i može se koristiti za zamrzavanje. Ono što je čini različitom od ostalih sorti maline jeste nešto viša cena, a manji troškovi proizvodnje. Berba ove sorte traje... »

Malinari traže sastanak sa predsednikom i premijerkom

Danas pre 2 dana
Proizvođači malina i kupina u Srbiji odložili su protest najavljen za danas zbog niskih otkupnih cena tog voća i zatražili hitan sastanak sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrima poljoprivrede i trgovine, rekao je predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović.
On je za Betu rekao da malinari od predstavnika vlasti očekuju odgovor na pitanje da li će otkupljivači prihvatiti proizvođačku cenu koju su izračunali stručnjaci u okviru Saveta za malinu, koji je formirala država, od 139,3... »

Zoran Radovanović – Na koji način malinarstvo može biti isplativo (VIDEO)

InfoLIGA pre 2 dana
Malinarstvo u Srbiji ima budućnost ali da bi prinosi bili bolji, samim tim i prihodi viši, mora se temeljno raditi na svakom zasadu, počev od sertifikovanih sadnica, ispitivanja zemljišta na kome se planira malinjak pa sve do edukacije proizvođača u vezi sorti koje uspevaju u ovom kraju. O tome ali... »

Malinari odložili protest, traže hitan sastanak sa predsednikom i premijerkom

Radio 021 pre 2 dana
Proizvođači malina i kupina u Srbiji odložili su protest, najavljen za petak, zbog niskih otkupnih cena tog voća i zatražili hitan sastanak sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrima poljoprivrede i trgovine, rekao je predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović.
On je za Betu rekao da malinari od predstavnika vlasti očekuju odgovor na pitanje da li će otkupljivači prihvatiti proizvođačku cenu, koju su izračunali stučnjaci u okviru Saveta za malinu, koji je formirala država, od 139,3... »

Proizvodna cena maline u Zapadnoj Srbiji, Moravičkom i Zlatiborskom okrugu 110,9 dinara

Top press pre 2 dana
Proizvodna cena maline Moravičkom i Zlatiborskom okrugu gde je najviše uzgajivača iznosi 110,9 dinara po kilogramu, dok je u Prijepolju i Brusu gde ne postoje adekvatni uslovi za rast tog voća cena do 139,3 dinara, utvrđeno je u Čačku na sastanku Radne grupe zadužene za unapređenje uzgoja maline u Srbiji. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, plan je da se u narednom periodu napravi rejonizacija voćarske proizvodnje u Srbiji, koja će tačno odrediti najpogodnije oblasti za uzgoj određenih
Proizvodna cena maline Moravičkom i Zlatiborskom okrugu gde je najviše uzgajivača iznosi 110,9 dinara po kilogramu, dok je u Prijepolju i Brusu gde ne postoje adekvatni uslovi za rast tog voća cena do 139,3 dinara, utvrđeno je u... »

Utvrđena proizvodna cena maline

Danas pre 3 dana
Maksimalna proizvodna cena malina u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu, gde su prinosi između 12 i 15 tona po hektaru, iznosi 110,9 dinara po kilogramu, saopštila je Radna grupa zadužena za unapređenje proizvodnje maline, posle današnjeg sastanka u Čačku.
Konstatovano je da se na prostorima poput Prijepolja i Brusa, gde ne postoje odgovarajući klimatski i drugi uslovi za uzgoj maline, postižu prinosi do osam tona po hektaru, zbog čega se proizvodna cena kreće do 139,3 dinara po... »

Cena maline – 110,9 dinara po kilogramu

BizLife pre 3 dana
Foto: Pixabay Maksimalna proizvodna cena malina u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu, gde su prinosi između 12 i 15 tona po hektaru, iznosi 110,9 dinara po kilogramu, saopštila je Radna grupa zadužena za unapređenje proizvodnje maline, posle današnjeg sastanka u Čačku, prenosi Danas. Konstatovano je... »

Za 30 minuta bez pečenja napravite najukusniju Šeherezadu sa keksom i sezonskim voćem koju ste ikada probali

Vesti online pre 3 dana
Šeherezada torta je jedna od najpopularnijih inajomiljnijih kod nas. Ipak, ovo je nešto drugačiji recept jer sadrži turski keks i jednostavno se pravi.
Moćna voćna torta koja se pravi za svega 30 minuta mora da bude omiljeni recept svake domaćice. Evo kako da napravite Šeherezadu kakvu do sada niste jeli i uštedite gomilu vremena. Sastojci: - 1 pakovanje turskog keksa, - 1 l... »

©2019 Netmark d.o.o.