Malina

Dva poklona u subotu u "Blicu" - hirurška maska i kuvar sa voćnim poslasticama

Blic pre 2 sata
U "Blicu" u subotu, 8. maja, sve čitaoce čekaju dva poklona - kuvar sa najukusnijim voćnim poslasticama i troslojna hirurška maska. U poklon kuvaru potražite savršene slatke delicije koje će obožavati vaši ukućani. Pronaći ćete recepte za… »

U danu otkaze dalo 13 anesteziologa: Drama u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog loših uslova za lečenje kovid…

Večernje novosti pre 16 sati
Foto Avaz Kao glavni razlog za takav potez navodi se nezadovoljstvo zbog loših uslova rada, koji se odnose na lečenje kovid pacijenata i korišćenje takozvanih malina respiratora, koje smatraju neadekvatnim. Radi se mahom o anesteziolozima koji su, pre… »

Masovni otkazi lekara: Tražili im da demantuju navode o neadekvatnim uslovima i lečenju

B92 pre 22 sata
Čak 13 anesteziologa u jednom danu dalo je otkaz u najvećoj bolničkoj ustanovi u BiH, potvrdio je ministar zdravlja Kantona Sarajevo Haris Vranić. Kao glavni razlog navodi se nezadovoljstvo zbog uslova rada shodno ranijim pritužbama na lečenje kovid… »

Malinar sa Manjače Jovanče ima teško detinjstvo, ali i sudbina njegovog oca tera suze na oči (foto)

Blic pre 1 dan
Paketi hrane, voća, povrća, higijenskih sredstava, garderobe i kućnih potrepština koje su, nakon reportaže Srpskainfo o Jovanu Gajiću (12), malom malinaru iz Sitnice na Manjači kojem je umrla majka, poklonili plemeniti ljudi, izazvalo je snažne… »

Na pijacama nema nijednog domaćeg mladog krompira! Profesor Perišić otkrio odakle je stvarno povrće koje nam prodaju

Mondo pre 2 dana
Gastroenterolog na Prvoj objasnio i zašto nema domaćeg! Gastroenterolog na Prvoj objasnio i zašto nema domaćeg! Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić pričao je na Prvoj o namirnicama koje podižu raspoloženje i mladom krompiru. Nakon što nam… »

Poljoprivreda: Kako orezivati maline

Jug press pre 2 dana
LESKOVAC Rezidba maline je pomotehnička mera koja ima za cilj da uskladi mogućnost korenovog žbuna da ishrani nadzemni deo i da dobijemo izdanke za zamenu to jest rod naredne godine. Kod većina sorata maline prilikom vezivanja u zavisnost od bujnosti… »

Poljoprivreda: Eriofidna grinja lista maline, simptomi i suzbijanje

Jug press pre 2 dana
LESKOVAC Među štetočina maline značajno mesto pripada eriofidnoj grinji lista maline (Phyllocoptes gracillis). Simptomi koji se mogu uočiti na napadnutim listovima, kao posledica ishrane grinja, ogledaju se u pojavi hloroze, pegavosti, malformacije… »

Liči na korov, ali donosi ogromnu zaradu: Malo ulaganje, otporan na sušu, bolesti i mraz - mnogo isplativiji od maline

Mondo pre 2 dana
Proizvodnja i prodaja rena na stranom tržištu donosi dosta novca. Mnogi su se opredelili za gotov proizvod, ali pakovanje u teglice je najteži deo posla, kaže MIlan Adžić iz Novog Bečeja. Proizvodnja i prodaja rena na stranom tržištu donosi dosta… »

Široka ponuda na Mlečnoj pijaci u Subotici: Sadnice cveća, voća i povrća

B92 pre 3 dana
Proleće je odličan period za uzgajanje cveća, a za one koji vole da im bašta istovremeno predstavlja i mesto gde će ubirati ukusne plodove, na Mlečnoj pijaci u Subotici mogu da pronađu i širok spektar sadnica drvenastog voća i rasada povrća… »

Tužna priča braće Bojanović iz ivanjičkog sela Brezova (VIDEO)

InfoLIGA pre 3 dana
Braća Milijanko i Stanimir Bojanović iz ivanjičkog sela Brezova žive u kući staroj skoro sto godina, pravljenoj od kamena, čatme i blata. Svake noći strahuju da će se krov prolomiti a kamene ploče kojima je kuća prekrivena pasti na njih. Dodatno… »

Vesti dana »