Malina

Niski prinosi jagodastog voća u Srbiji, poboljšati njegov kvalitet

N1 Info pre 1 dan
U Srbiji postoji 40.000 hektara zasada pod jagodastim voćem, ali su prinosi svega 5,5 tona po hektaru, što je na nivou nerazvijene proizvodnje, izjavio je savetnik predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Veljko Jovanović. On je na vebinaru PIB… »

Nema u Evropu bez napretka u procesuiranju korupcije: Nije prvi put da međunarodna zajednica govori, a ni prvi put da ih…

Blic pre 1 dan
Neće biti kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine ako ne bude napretka u procesuiranju korupcije i organizovanog kriminala. Rekao je ovo jasno šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini, Johan Satler, ističući da BiH vrlo malo napreduje u radu… »

Ni sarajevska bolnica ne želi uvezene respiratore: "Hteli su, bez obaveštenja, da dovuku i istresu to"

Blic pre 2 dana
Nakon mostarske Univerzitetske kliničke bolnice i sarajevska Opšta bolnica ne želi da primi respiratore koje je iz Kine uvezlo preduzeće "Srebrena malina", a deli ih Federalna uprava civilne zaštite. Šef kovid odeljenja Opšte bolnice Ednan… »

"Taj aparat bi doslovno ubio čoveka": Mostarska bolnica odbila uvezene respiratore koje im je ponudila Civilna zaštita

Blic pre 2 dana
Univerzitetska klinička bolnica Mostar odbila je respiratore koje im je kao donaciju ponudila Federalna uprava civilne zaštite (FCUZ), a koje je iz Kine uvezlo preduzeće "Srebrena malina". - Ponudu smo odbili jer po proceni naših anesteziologa takvi… »

Pobuna u Mostaru: Bolnica odbila respiratore iz Kine - kao mobilni telefoni iz '70-ih godina!

Mondo pre 2 dana
Univerzitetska klinička bolnica Mostar odbila je respiratore koje im je kao donaciju ponudila Federalna uprava civilne zaštite, a koje je iz Kine uvezlo preduzeće "Srebrena malina". Univerzitetska klinička bolnica Mostar odbila je respiratore koje im… »

Kultura na onlajnu

Vesti online pre 3 dana
Pandemija koronavirusa je u značajnoj meri uticala na kulturu i poremetila održavanje brojnih manifestacija naših klubova u Austriji, a uticala je i na rad Integracioni-kulturnog udruženja Fokus iz Beča. Održavamo stvaralački duh. – Zbog drugog… »

Petrić iz Galensa kupio hladnjaču Dragana J. Vučićevića

Nova pre 5 dana
Novosadski biznismen Nebojša Petrić kupio je preduzeće "Ledena lozica" d.o.o. iz Loznice, u kojem je suvlasništvo imao glavni urednik tabloida Informer Dragan J. Vučićević, piše Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE) iz Novog Sada… »

Stari ruski slatkiši sa domaćim voćem

Dnevnik pre 5 dana
Sveže voće i povrće sadrži visok procenat vode, a malo kalorija i glavni su izvori vitamina, minerala, biljnih vlakana, ugljenih hidrata i fitohemikalija poput antioksidanasa koji doprinose zdravom životu. Međutim, moderno doba zahteva “instant”… »

Zobene pahuljice sa jogurtom i voćem

N1 Info pre 6 dana
Porcija energije za dobar početak dana. Sastojci: - 100 g zobenih pahuljica - 100 g marelica (može iz kompota) - 500 ml jogurta - 2 vanilin šećera - 3 kašike javorovog sirupa - 200 g kupina - 200 g malina (Takođe možete koristiti sezonsko voće… »

Cena maline u izvozu više od tri evra

Zoom UE pre 8 dana
SRBIJA – Zbog povoljnijih cena maline ove godine proizvođači su uložili znatno više truda i sredstava u održavanje zasada, u odnosu na ranije godine kada su bili nezadovoljni cenom. To će unekoliko popraviti loše stanje u malinarstvu, ali ne u i… »

Vesti dana »