Malina - vesti

Želiš da se hraniš zdravo? Započni jutro ovim zanimljivim muslijem koji je osvojio internet!

Srbija danas pre 1 dan
Obožavaćeš ga!
Želite da se hranite zdravo, ali vam to teško polazi za rukom? Evo jednog saveta kako će vam doručak postati zabava! Napravite ružičasti "smoothie" dekorisan u obliku jednoroga! Osim što je simpatičnog izgleda, izrazito je zdrav s obzirom na sastojke. Објава коју дели... »

Očekuje se manji rod malina nego prethodnih godina

RTS pre 2 dana
RTS: Očekuje se manji rod malina nego prethodnih godina
Sa prošlogodišnjih 233 miliona dolara malina je najznačajniji srpski izvozni proizvod kada je voće u pitanju, kao i godinama unazad. Najveće srpsko malinogorje je u Zlatiborskom okrugu. Manje od dva meseca pre berbe voća koje je u Srbiji zasađeno na više od 20.000 hektara, vreme je prolećnih radova.
Lepi, prolećni dani za malinare su pravo vreme za uređenje i pripremu malinjaka, kao i za prve procene. "Još ne možemo dati konačnu ocenu, imamo tako-reći pola-pola: Pola je osušenih mailinjaka a polovina u nekom dobrom stanju,... »

Malina, zaboravljeno zlato

BizLife pre 2 dana
Piše: Milenko Vasović Na lokalnim radi stanicama po Zapadnoj Srbiji danima se vrte oglasi slične sadržine: “ ustupam malinjak, tu i tu, površine te i te – besplatno. Ono što je godinu ili dve ranije bilo nezamislivo sada je opšte mesto. “Crveno zlato” postalo je sinonim za neizvesnost u užičkom,... »

Ministar Branislav Nedimović za Kurir: Srbi, uložite u krave i borovnice! Zaradićete milione

Kurir pre 3 dana
Kupci ne traže kvalitet, već samo crvenu malinu. Često pitam: „Koju bananu vi jedete?“ Kažu: „Žutu, koju ću jesti?“ Pa, postoji 56 vrsta banana. Tako je i kod malina
Proizvodnja i izvoz voća su velika šansa za Srbiju, koja na taj način može da zaradi milijarde evra, poručuje u intervjuu za Kurir ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Kaže da maline nisu više naše zlato, već da su ih... »

Ponovo oglašena prodaja imovine vranjskog preduzeća Malina - Rok za ponude 7. maj

Ekapija pre 4 dana
Ilustracija (Foto: Mark Yuill/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Mark Yuill/shutterstock.com) Stečajni upravnik preduzeća Malina iz Vranja oglasio je treću prodaju imovine ove firme javnim prikupljanjem ponuda. Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina, u okviru koje su najznačajniji... »

Kozmetička kompanija promoviše Sibir širom sveta

BBC News pre 6 dana
Kako je ruski preduzetnik stvorio popularnu kozmetičku liniju, koristeći ekstrakte sibirskih biljaka.
Da ne osećate opijajući miris različitih parfema, pomislili biste da kompanija Natura Siberika proizvodi sladoled. U fabrici u estonoskoj prestonici Talinu, u velikim buradima meša se šampon boje sladoleda od vanile, prošaran... »

Sve više je onih koji se bave uzgojom maline u Novom Pazaru i okolini

Sandžak press pre 7 dana
Organizovano podizanje malinjaka nova je delatnost za poljoprivrednike u novopazarskom kraju. A sve je počelo pre tri godine kada su Turska razvojna agencija (TIKA), Regionalna agencija za razvoj Sandžaka (SEDA), Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja i grad Novi Pazar, počeli da realizuju... »

Gde je nestala zvezda filma "Showgirls"? (foto)

Mondo pre 7 dana
Čime se danas bavi, sa kojim oskarovcem se jurila po sudu i zašto može da vam pomogne da rešite svoje probleme.
Glumicu Elizabet Berkli javnost je upoznala kao tinejdžerku Džesi Spejno u seriji "Saved by the bell". Osamdesetih su se horde tinejdžera "ložile" na visoku, vitku glumicu, a prešla je u snove odraslih muškaraca filmom... »

Kad pilot projekat postane unosan posao

Danas pre 8 dana
Raste broj poljoprivrednika u novopazarskom kraju zainteresovanih za uzgoj maline Organizovano podizanje malinjaka nova je delatnost za poljoprivrednike u novopazarskom kraju.
A sve je počelo pre tri godine kada su Turska razvojna agencija (TIKA), Regionalna agencija za razvoj Sandžaka (SEDA), Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja i grad Novi Pazar, počeli da realizuju pilot projekat podizanja... »

Prekograničnom saradnjom do ruralnog razvoja turizma: Akcenat na Zlatiboru na siru i malini

Srbija danas pre 8 dana
Maksimalni rezultati uz minimalne investicije
Razvoj lanca vrednosti u turizmu i agrobiznis sektoru, kao instrumenta za jačanje konkurentnosti prekograničnih regiona i ulazak malih proizvođača tradicionalnih proizvoda na regionalno tržište, tema je obuke koju sprovodi Stalna radna grupa za regionalni ruralni... »

©2018 Netmark d.o.o.