Metju Palmer

Ambasador SAD u BiH Majkl Marfi preuzeo ulogu izaslanika za pregovore o izmenama Izbornog zakona

Euronews 17.03.2022
Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi preuzeo je ulogu izaslanika Metju Palmera za pregovore o izmenama Izbornog zakona u BiH. Marfi je novinarima u Sarajevu rekao da je to uobičajena diplomatska stvar i odluka zvaničnog Vašingtona. "To se… »

Metju Palmer odlazi

B92 17.03.2022
Sarajevo -- Metju Palmer više nije specijalni američki predstavnik zadužen za reformu Izbornog zakona BiH. Njegovu ulogu preuzeo je američki ambasador u BiH Majkl Marfi, koji je odmah rekao da izmena Izbornih zakona neće niti po svaku cenu. "Metju… »

Nastavak razgovora o izmeni Izbornog zakona BiH

RTV 10.02.2022
SARAJEVO - U Sarajevu će, kako je ranije najavljeno, danas biti nastavljeni razgovori o izmenama Izbornog zakona BiH, bez prisustva predstavnika međunarodne zajednice. Nastavak razgovora organizovali su predsednici Naroda i pravde Elmedin Konaković i… »

Pregovori o izbornoj reformi u BiH završeni bez dogovora

Slobodna Evropa 30.01.2022
Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz Bosne i Hercegovine (BiH) u nedelju su završili ali bez konačnog sporazuma trodnevne pregovore uz posredovanje međunarodnih zvaničnika u Neumu čiji je cilj bio da dogovore izmene izbornog zakona, ali… »

Bošnjaci i Hrvati bez dogovora o Izbornom zakonu BiH, nastavak pregovora sledeće nedelje

RTS 30.01.2022
Predstavnici Bošnjaka i Hrvata u Neumu nisu posle tri dana pregovora postigli konačan dogovor o izmenama Izbornog zakona BiH, ali su, kako je istaknuto, približili stavove i razgovore će nastaviti već iduće sedmice u Sarajevu. Razgovori o izmenama… »

Pregovori o izbornoj reformi u BiH završeni bez dogovora, ostvaren određen napredak

Danas 30.01.2022
Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz BiH danas su završili ali bez konačnog sporazuma trodnevne pregovore uz posredovanje medjunarodnih zvaničnika u Neumu čiji je cilj bio da dogovore izmene izbornog zakona, ali su „približili… »

Pregovori o izbornoj reformi u BiH završeni bez dogovora, ostvaren napredak

N1 Info 30.01.2022
Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz BiH su završili bez konačnog sporazuma trodnevne pregovore uz posredovanje međunarodnih zvaničnika u Neumu čiji je cilj bio da dogovore izmene izbornog zakona, ali su "približili stajališta"… »

Bošnjaci i Hrvati bez dogovora o izbornom zakonu BiH; Dodik: Neuspeh pregovora u Neumu loš za ukupne odnose

RTV 30.01.2022
NEUM - Bošnjaci i Hrvati u Neumu nisu postigli konačan dogovor o izmenama Izbornog zakona BiH, ali su kako je istaknuto, približili stavove i razgovore će nastaviti već iduće sedmice u Sarajevu. Razgovori o izmenama Izbornog zakona BiH u Neumu se… »

Nema dogovora u Neumu Završeni pregovori bošnjačkih i hrvatskih stranaka o izbornoj reformi!

Kurir 30.01.2022
Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz BiH danas su završili ali bez konačnog sporazuma trodnevne pregovore uz posredovanje medjunarodnih zvaničnika u Neumu čiji je cilj bio da dogovore izmene izbornog zakona, ali su "približili… »

Pregovori o izbornom zakonu u BiH bez pomaka

Danas 30.01.2022
Trodnevni pregovori o izmenama izbornog zakonodavstva u BiH koji su vođeni iza zatvorenih vrata hotela u Neumu okončani su danas bez konkretnih dogovora. U obraćanju javnosti međunarodni pregovarači Metju Palmer iz SAD i Angelina Ajhorst iz EU… »

Vesti dana »