Metju Palmer

Alibi

Danas pre 12 minuta
U širim političkim krugovima tvrdi se da Savez za Srbiju traži alibi, odnosno način da izađe iz kampanje bojkota i da ipak učestvuje na opštim izborima 2020. Dva su navodno razloga za to, prvi je što bojkot nema nikakvu spoljnu podršku. Po tome… »

Dačić sa Zarzeckim: Amerika neće uvesti sankcije Srbiji zbog ruskog oružja

Blic pre 2 dana
Informacija da Srbija pojačava svoje oružane rezerve kupovinom naoružanja iz Rusije upalila je alarm Amerike. Posebno zabrinjavajuća za SAD bila je vest o mogućoj nabavci protivavionskog raketnog sistemima " S-400" i " pancir S". Odmah je reagovao… »

Palmer: SAD podržavaju mali Šengen, to je obećavajuća inicijativa

Danas pre 3 dana
Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je danas u Ženevi da je saradnja Srbije, Severne Makedonije i Albanije na uspostavljanju „malog Šengena“ obećavajuća inicijativa koju SAD podržavaju i… »

Šta je Srbija dobila u Ženevi od predstavnika Evropske unije

N1 Info pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio je jasan odgovor Evropske unije - da li želi Srbiju kao članicu, ako reši kosovsko pitanje. Dobio je nejasan i neodlučan odgovor, i na skupu Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi, ali i iz Berlina gde su se… »

Palmer: Mali Šengen ima podršku Amerike

RTV pre 4 dana
ŽENEVA - Mali Šengen, inicijativa koju su pokrenuli Srbija, Severna Makedonija i Albanija, obećava i ima našu podršku, izjavio je danas u Ženevi zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer. To je, ocenio je, posebno važno u trenutku… »

EWB: Da li EU i SAD ozbiljnije shvataju zapadni Balkan?

B92 pre 3 dana
Čini se da postoji inflacija posebnih izaslanika ili specijalnih predstavnika za Zapadni Balkan, navodi Juropijan vestern Balkans (EWB). Kako se navodi, situacija je takva nakon što su zapadni akteri odredili ili najavili imenovanje nekoliko takvih… »

Palmer: SAD podržavaju "mali Šengen", to je obećavajuća inicijativa

N1 Info pre 3 dana
Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je u Ženevi da je saradnja Srbije, Severne Makedonije i Albanije na uspostavljanju "malog Šengena" obećavajuća inicijativa koju SAD podržavaju i ocenio da u… »

Palmer: „Mali Šengen“ ima podršku SAD

Sputnik pre 3 dana
„Mali Šengen“ je inicijativa koja obećava i ima našu podršku, rekao je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer u Ženevi. „Evropska perspektiva Zapadnog Balkana, koja je bila osnov američkog angažovanja u regionu duže od 20… »

Palmer tražio da Kurti ukine takse na robu iz Srbije

Alo pre 4 dana
Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer zatražio je od Aljbina Kurtija da, čim preuzme funkciju premijera, ukine takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i započne dijalog sa Beogradom. Kako prenosi Zeri, Palmer smatra da je… »

Dačić: U Srbiju dolazi predstavnik SAD zadužen za sankcije Rusiji

Slobodna Evropa pre 5 dana
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će u Beograd doći direktor u Stejt departmentu SAD zadužen za primenu sankcija Rusiji i za države koje krše te sankcije. Taj zvaničnik, Tomas Zarzecki, "imaće razgovore u Ministarstvu… »

Vesti dana »