Moskva - vesti

Moskva: Agresija NATO-a na Jugoslaviju "crna mrlja"

RTS pre 4 minuta
RTS: Moskva: Agresija NATO-a na Jugoslaviju "crna mrlja"
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je agresiju država-članica NATO-a na Jugoslaviju 1999. godine "crnom mrljom" koja će zauvek ostati na reputaciji severnoatlantske Alijanse.
U komentaru na sajtu Ministarstva navodi se da je bombardovanje Jugoslavije od strane NATO-a potkopalo mehanizme osiguranja mira i bezbednosti u Evropi tokom mnogih decenija. U Ministarstvu su naglasili da kosovski problem nije... »

U Moskvi protesti komunista protiv politike Kremlja

B92 pre 52 minuta
B92: U Moskvi protesti komunista protiv politike Kremlja
Moskva -- Nekoliko hiljada pristalica ruske Komunističke partije okupilo se u Moskvi protestujući protiv državne politike i kritikujući korupciju i povećanje cena.
Komunistička partija je pozvala Ruse da protestuju širom zemlje zbog novih zakona koje smatraju represivnim, kao i zbog sve lošijeg životnog standarda. Protivnici Kremlja ocenili su da ruska vlada intenzivira represiju nad svojih... »

"Sramota je što nismo pomogli Srbima 1999. godine"

B92 pre 8 sati
B92: "Sramota je što nismo pomogli Srbima 1999. godine"
Zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta Petar Olegovič Tolstoj izjavio je da je Rusiju sramota što Srbiji nije više pomogla 1999. godine.
On je rekao da danas Moskva može i hoće Beogradu više da pomogne. "Na vama je da kažete kakva vrsta pomoći vam je potrebna", rekao je zamenik predsednika Državne dume za današnje "Večernje novosti". Tolstoj, inače potomak slavnog... »

Moskva: Protesti komunista protiv politike Kremlja

Slobodna Evropa pre 2 sata
Nekoliko hiljada pristalica ruske Komunističke partije okupilo se u Moskvi protestujući protiv državne politike i kritikujući korupciju i povećanje cena. Komunistička partija je pozvala Ruse da protestuju širom zemlje zbog novih zakona koje smatraju represivnim, kao i zbog sve lošijeg životnog... »

Erdogan uskoro kod Putina

Vesti online pre 4 sata
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan će 8. aprila posetiti Moskvu, gde će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
- Održaće se sednica Saveta za saradnju na visokom nivou Rusije i Turske - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Zasad nije saopšten program predstojeće posete. Premijer Australije: Uvredljive izjave turskog predsednika... »

Erdogan uskoro kod Putina

Sputnik pre 6 sati
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan će 8. aprila posetiti Moskvu, gde će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
„Održaće se sednica Saveta za saradnju na visokom nivou Rusije i Turske“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Zasad nije saopšten program predstojeće... »

Rusija upozorava! SAD ispoljava opasnu politiku protivraketne odbrane! (video)

Srbija danas pre 6 sati
Moskva smatra da je namera SAD da testiraju raketu za presretanje međukontinentalnih balističkih projektila ispoljavanje opasne politike kada je reč o pitanjima protivraketne odbrane.
Moskva smatra da je namera SAD da testiraju raketu za presretanje međukontinentalnih balističkih projektila ispoljavanje opasne politike kada je reč o pitanjima protivraketne odbrane, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova... »

Guskova: Čerdomirdin je izdao i ruske i srpske interese

RTV pre 6 sati
RTV: Guskova: Čerdomirdin je izdao i ruske i srpske interese
MOSKVA, BERLIN - Rusija se kolebala za vreme NATO bombardovanja SR Jugoslavije i menjala svoju politiku nekoliko puta, ocenjuje inostrani član SANU Jelena Guskova ulogu Rusije u pregovorima uoči i tokom bombardovanja i dodaje da je Ruska Federacija mogla da spreči bombardovanje, ali da nije uspela u tome, jer je zapad bio snažniji nego volja ruskih rukovodilaca.
Guskova je za Tanjug kazala da nema opravdanja za Rusiju što nije sprečila bombardovanje, navodeći da tako ogromna zemlja uvek ima mogućnosti. Kako je navela, na početku bombardovanja tadašnji predsednik Ruske Federacije Boris... »

Oštra reakcija Moskve: Amerika da se dobro zamisli

Večernje novosti pre 9 sati
Moskva smatra da je namera SAD da testiraju raketu za presretanje međukontinentalnih balističkih projektila ispoljavanje opasne politike kada je reč o pitanjima protivraketne odbrane
Moskva smatra da je namera SAD da testiraju raketu za presretanje međukontinentalnih balističkih projektila ispoljavanje opasne politike kada je reč o pitanjima protivraketne odbrane, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova... »

Muler završio istragu mešanja Rusije u američke izbore i predao izveštaj Baru

Danas pre 17 sati
Specijalni savetnik američkog Ministarstva pravde Robert Muler završio je istragu ruskog mešanja u predsedničke izbore u SAD i moguće povezanosti Moskve i saradnika predsednika Donalda Trampa.
Muler je danas predao konačni izveštaj ministru pravde Vilijamu Baru koji ga sada razmatra, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD. Sledeći potezi zavise od Bara, Kongresa SAD, i moguće federalnih sudova. Za sada nije ponato koliki... »

©2019 Netmark d.o.o.