Moskva - vesti

Moskva oštro: "Amerika prebacuje krivicu na druge zemlje"

Srbija danas pre 3 sata
Kršenje sporazuma o kontroli naoružanja
Moskva kategorično odbacuje optužbe SAD o kršenju sporazuma o kontroli naoružanja, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. U saopštenju se navodi da Vašington pokušava da prikrije svoja kršenja sporazuma o kontroli naoružanja, prebacujući krivicu na druge... »

Moskva oštro: "Amerika zataškava svoje postupke"

Blic pre 3 sata
Moskva kategorično odbacuje optužbe SAD o kršenju sporazuma o kontroli naoružanja, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. U saopštenju se navodi da Vašington pokušava da prikrije svoja kršenja sporazuma o kontroli naoružanja, prebacujući krivicu na druge zemlje. "Tvrdnje Vašingtona da... »

Odgovor Moskvi, Kini i pentagonu: Engleska želi ponovo da gospodari okeanom, i za to sprema ubitačnu grdosiju

Blic pre 3 sata
Velika Britanija uveliko proizvodi "čudo na moru", kako tamošnji mediji nazivaju projekat novog nosača aviona koji će nositi ime po kraljici Elizabeti Drugoj. Britanska grdosija biće odgovor Rusima i SAD, ali i Kini, koje intenzivno ulažu u mornaricu kako bi postigle što veću dominaciju na... »

Moskva: Mnoge zemlje spremne da stanu uz Rusiju i Kinu za podršku Iranu

Sputnik pre 6 sati
Veliki broj zemalja spreman je da učestvuje u zajedničkom saopštenju Rusije i Kine o podršci Zajedničkom sveobuhvatnom planu dejstava u vezi s Iranom, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.
Rusko-kineski nacrt zasnovan je na tekstu Plana i rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 2231. Moskva je principijelno spremna da uzme u obzir brojne amandmane zainteresovanih partnera, ali neće prihvatiti... »

Veliki dan srpske vojske proslavljen u Moskvi

Sputnik pre 15 sati
Povodom Dana Oružanih snaga Srbije u ambasadi Srbije u Moskvi upriličen je svečani prijem, kome je prisustvovao veliki broj zvanica: diplomata, stranih vojnih izaslanika, predstavnika ruske armije i srpske dijaspore.
Među gostima je bio i generalni sekretar Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) Jurij Hačaturov, dok je rusko Ministarstvo odbrane predstavljao general-major Aleksandar Zinčenko. U svom pozdravnom govoru,... »

Pretnja Rusiji: Ako akcije Moskve to budu zahtevale...

Vesti online pre 16 sati
Države G7 mogu pooštriti sankcije Rusiji zbog Donbasa "ako akcije Moskve to budu zahtevale", navodi se u saopštenju šefova diplomatija "velike sedmorke“ na kraju samita u Torontu.
- Podsećamo da je produžetak sankcija zbog Donbasa u potpunosti povezan sa punom i nepovratnom realizacijom Minskog sporazuma od strane Rusije. Ove sankcije mogu biti ukinute samo ako Rusija u potpunosti ispuni svoje obaveze,... »

G7 preti Rusiji; Moskva: Vi ne rešavate ništa

Sputnik pre 17 sati
Države G7 mogu pooštriti sankcije Rusiji zbog Donbasa „ako akcije Moskve to budu zahtevale“, navodi se u saopštenju šefova diplomatija „velike sedmorke“ na kraju samita u Torontu.
„Podsećamo da je produžetak sankcija zbog Donbasa u potpunosti povezan sa punom i nepovratnom realizacijom Minskog sporazuma od strane Rusije. Ove sankcije mogu biti ukinute samo ako Rusija u potpunosti ispuni svoje obaveze, ali... »

Turisti hrle u Moskvu: Sobjanin: Broj posetilaca za sedam godina povećan 40 odsto

Blic pre 1 dan
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izvestio je da je broj stranih turista za proteklih sedam godina povećan 40 odsto uprkos napetim odnosima između Rusije i Zapada, javlja "Sputnjik". - Turizam je od 2010. godine porastao sa 12 miliona na 21 milion ljudi. Štaviše, Moskvu više ne posećuju samo... »

Stejk iza rešetaka i koktel u svemirskom brodu: Ovako izgledaju najluđi restorani u Moskvi

Blic pre 1 dan
Večera iza zatvorskih rešetki, u zidovima od plastelina, uz bleštanje lasera... Zvuči nadrealno? Vreme je da posetite Moskvu i otrkijete tajne najoriginalnijih ugostiteljskih lokala u kojima je svaki obrok priča koja se dugo pamti. "Šta sve neće izmisliti" pomislio bi neko kada bi ušetao u jedan od... »

Ivanovna Matvijenko: Dejtonski sporazum za Moskvu alfa i omega

Danas pre 1 dan
Predsednica Veća Federacije skupštine Rusije Valentina Ivanovna Matvijenko rekla je delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da se Rusija zalaže za što skorije zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika.
Ona je ocenila da se u BiH dogodio gradanski rat i da je Dejtonski sporazum za Moskvu alfa i omega. Matvijenko je poručila da je Ruska Federacija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, da je učestvovala u stvaranju nove države... »

Audi povlači 1,2 miliona vozila

Danas  pre 4 sata  još 1 povezana

Mali najavio nove rekonstrukcije centralnih ulica

Večernje novosti  pre 4 sata  još 1 povezana

Sunce, pa moguća kiša: U Srbiji u sredu pretežno sunčano i toplo

Večernje novosti  pre 3 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.