Moskva

Sud odbio da se Navaljnom produži kazna, od sutra je na slobodi

Blic pre 1 sat
Sud u Moskvi odbio je danas zahtev direktora zatvora u kojem kaznu od 30 dana služi Aleksej Navaljni da se tom lideru opozicije kazna produži za 18 sati, tako da bi on već sutra trebalo da izađe na slobodu. Navaljni, koji važi za najvećeg… »

Legenda srpske košarke na novoj funkciji: Direktor KSS!

Mondo pre 8 sati
Ne tako davno bio je kapiten reprezentacije, a sada je preuzeo novu, važnu ulogu. Legendarni srpski centar Nenad Krstić ponovo je aktivan u košarci! Nekadašnja "petica" reprezentacije i dugogodišnji NBA igrač postao je direktor mlađih selekcija… »

Potpisivanje sporazuma Srbije i Evroazijske ekonomske unije 25. oktobra

Politika pre 5 sati
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je, govoreći o vojno-tehničkoj saradnji Rusije i Srbije, da Moskva polazi od toga da je odbrambena politika suverena stvar svake zemlje. Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko… »

Rusija i porodično nasilje: Hiljade ljudi podržalo zlostavljane sestre koje su ubile oca

BBC News pre 11 sati
Zlostavljao ih je nekoliko godina, a policija nije reagovala na prijave njihove majke i komšija. Tri sestre ubile su oca dok je spavao u stanu u Moskvi u julu 2018. godine. Istraga je pokazala da ih je otac godinama fizički i psihički zlostavljao… »

Zaharova: Zasedaće SB UN zbog američkih raketa

Dnevnik pre 9 sati
MOSKVA: Moskva je, uz podršku Pekinga, zatražila sednicu Saveta bezbednosti UN zbog plana SAD da razvije rakete srednjeg dometa, potvrdila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. "Postoje indicije da će se Savet bezbednosti… »

Moskovski hor Martakord sinoć nastupio u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

RT Kragujevac pre 6 sati
Na 13. Međunarodnom festivalu kamernih horova sinoć je u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji nastupio moskovski kamerni hor Martakord. Na repertoaru hora kojim se predstavio publici u Kragujevcu, bile su duhovne kompozicije, tradicionalna muzika, dela… »

Putin: Američko testiranje rakete donosi nove pretnje Rusiji

Danas pre 1 dan
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u Helsinkiju da je testiranje nove američke rakete, zabranjene donedavno važećim Sporazumom o nuklearnim snagama srednjeg dometa (Sporazum INF), donelo nove pretnje Rusiji i naveo da će Moskva… »

Sud odbio da se Navaljnom produži kazna, sutra na slobodi

Politika pre 3 sata
MOSKVA - Sud u Moskvi odbio je zahtev direktora zatvora u kojem kaznu od 30 dana služi Aleksej Navaljni da se tom lideru opozicije kazna produži za 18 sati, tako da bi on već sutra trebalo da izađe na slobodu. Navaljni, koji važi za najvećeg… »

Prvi ruski Robot krenuo ka svemirskoj stanici: Čovekoliki Fjodor u kosmosu

Večernje novosti pre 3 sata
Iako su u "Roskosmosu" želeli da prvi čovekoliki ruski robot bude napravljen samo od ruskih delova, u tome se nije uspelo. MOSKVA - Prvi čovekoliki ruski robot koga su nazvali Fjodor poleteo je sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu na Međunarodnu… »

Putin nije obavešten da se snima serija o njemu

Politika pre 5 sati
MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin nije obavešten o planovima britanske televizije koja snima dokumentarnu seriju o njemu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da još nisu dobili nikakav zvaničan zahtev za intervju sa Putinom, prenosi… »

Vesti dana »