Moskva - vesti

SPC na strani Moskve u sporu sa Carigradom

Srbija danas pre 13 minuta
Od izbijanja raskola između patrijaršija u Moskvi i Carigradu pojedini velikodostojnici srpske crkve su u izjavama stali na stranu Moskve
Od izbijanja raskola između patrijaršija u Moskvi i Carigradu pojedini velikodostojnici srpske crkve su u izjavama stali na stranu Moskve. Sada je isti stav zauzeo i Sveti Arhijerijski Sabor. - Sabor sa žaljenjem konstatuje da je... »

Kosačov sa Popovićem: Rusija će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje podrži srpski narod

Večernje novosti pre 14 minuta
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i predsednik Odbora za spoljnu politiku ruske Dume Konstantin Kosačov ocenili su danas u Moskvi da Kosovo nikada neće biti nezavisno
BEOGRAD/MOSKVA - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i predsednik Odbora za spoljnu politiku ruske Dume Konstantin Kosačov ocenili su danas u Moskvi da Kosovo nikada neće biti nezavisno, niti će postati... »

Kremlj otkrio šta je Putin rekao Tačiju

B92 pre 4 sata
B92: Kremlj otkrio šta je Putin rekao Tačiju
Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin je kratko razgovarao sa predsednikom privremenih institucija Kosova Hašimom Tačijem u Parizu.
On je ukazao Tačiju da Priština treba da postigne konsenzus sa Beogradom i rekao mu da cĚ�e Rusija podržati zajedničku odluku Beograda i Prištine, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov. „To nije bio klasičan... »

Putin na samitu u Singapuru: Daleki istok za Rusiju ima veliki značaj

Srbija danas pre 4 sata
Moskva posvećuje veliku pažnju razvoju odnosa sa Asocijacijom država jugoistočne Evrope (ASEAN), izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u govoru na samitu u Singapuru.
Ruski lider je podsetio da je u Sočiju u maju 2016. godine doneta deklaracija i akcioni plan, čiji cilj je bio da se unapredi saradnja Rusije i ASEAN-a do nivoa strateškog partnerstva. - Za protekle dve godine uspeli smo da... »

Moskva pravi superkompjuter, rusko naoružanje dobija pojačanje, evo o čemu je reč

Srbija danas pre 4 sata
Proizvod se može pojaviti u narednih pet godina
Rusija pravi savremeni superkompjuter za projektovanje perspektivnog naoružanja, saopštila je Sputnjiku generalna direktorka kompanije „Molnija“, koja ulazi u sastav koncerna „Kalašnjikov“, Olga Sokolova. - U radu na ovom projektu sarađujemo sa sa Institutom za... »

U SNP-u u sredu "Travijata" sa gostujućim pevačima

Dnevnik pre 4 sata
Prvi put u sezoni, u sredu u 19 časova će na sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta biti izvedena Verdijeva opera “Travijata”, sa specijalnim gostima u glavnim ulogama. Violeta Valeri biće Marija Korjagova, sopranistkinja, gošća iz Moskve, a Bešara Mufarež, tenor, gost iz Libana, pevaće ulogu Alfreda Žermona.
Podsetimo, 16. novembru 1947. je Opera formirana kao samostalna umetnička jedinica u SNP, a prva operska predstava, koja je tada izvedena, bila je upravo “Travijata”. Tim povodom, večeras nastupaju dva specijalna gosta. Marija... »

Daleki istok za Rusiju ima veliki značaj: Putin na Azijsko-pacifičkom forumu

Sputnik pre 5 sati
Moskva posvećuje veliku pažnju razvoju odnosa sa Asocijacijom država jugoistočne Evrope (ASEAN), izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u govoru na samitu u Singapuru.
Ruski lider je podsetio da je u Sočiju u maju 2016. godine doneta deklaracija i akcioni plan, čiji cilj je bio da se unapredi saradnja Rusije i ASEAN-a do nivoa strateškog partnerstva. „Za protekle dve godine uspeli smo da... »

Opera "Travijata" večeras u SNP-u prvi put u ovoj sezoni

Radio 021 pre 6 sati
Opera "Travijata", prvi put će u ovoj sezoni biti izvedena danas, 14. novembra na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.
Verdijevo remek-delo biće izvedeno prvi put u sezoni, u mesecu kada je Opera formirana kao samostalna umetnička jedinica, pre 71 godinu (16. novembra 1947). Prva operska predstava koja je tada izvedena, bila je upravo opera... »

Kolaps saobraćajnog sistema u Rusiji: Čak pet miliona neplaćenih kazni

Južne vesti pre 7 sati
Anadolu Agency/Getty Images Procenjuje se da će čak 15 odsto saobraćajnih kazni iz 2016. i 2017. u Moskvi ostati neplaćeno zbog ovog problema. Moskovska policija je na gubitku zbog više od pet miliona neplaćenih saobraćajnih kazni, nakon što su zbog tehnološkog problema izgubljena imena i adrese... »

Dogovor Moskve i Tokija može da istisne Ameriku sa Dalekog istoka

Vesti online pre 15 sati
Japanski mediji tvrde da premijer Japana Šinzo Abe namerava da predloži ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da ubrza proces pregovora kako bi se rešio teritorijalni spor između dve zemlje u vezi sa Kurilskim ostrvima i kako bi konačno bio potpisan mirovni dogovor na koji se čeka još od Drugog svetskog rata.
Japanski list "Majniti" navodi da je reč o potpisivanju mirovnog sporazuma na osnovu sovjetsko-japanske deklaracije iz 1956. godine, u kojoj se Moskva složila da Japanu preda ostrva Hobamai i Šikotan posle potpisivanja mirovnog... »

©2018 Netmark d.o.o.