Ombudsman

Predavanja lokalnog ombudsmana na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo

Veliki park pre 12 sati
Studentima Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta u Kragujevcu sa sedištem u Vrnjačkoj Banji, Jelena Milivojević lokalni ombudsman grada Kragujevca održala je predavanje na temu ”Uloga i značaj lokalnog ombudsmana”. Institucija… »

Kakva je uloga lokalnog ombudsmana?

RTK pre 17 sati
Institucija ombudsmana je veoma važna u sistemu pravne zaštite građana i potrebna je kontinuirana edukacija o merama koje on može preduzeti, ali i obavezama građana prema zajednici čiji su deo, naglasila je lokalna ombudsmanka grada Kragujevca… »

Predavanja lokalnog ombudsmana na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo

Kragujevačke pre 16 sati
Studentima Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta u Kragujevcu sa sedištem u Vrnjačkoj Banji, Jelena Milivojević lokalni ombudsman grada Kragujevca održala je predavanje na temu ”Uloga i značaj lokalnog ombudsmana”. Institucija… »

Na istoku Ukrajine se najveće borbe vode oko Sjeverodonjecka

Al Jazeera pre 1 dan
Ukrajinska vojska navodi da su ruske snage okružile grad Sjeverodonjeck i da su u toku žestoke borbe. Rusija je posljednjih dana pojačala napade na istoku i pokušava da zauzme ovaj grad sa 100.000 stanovnika u Luganskoj oblasti. Zbog teških napada i… »

Kragujevački ombudsman na Evropskoj onlajn konferenciji u Strazburu

RTK pre 4 dana
Kancelarija lokalnog ombudsmana grada Kragujevca bila je učesnik Evropske konferencije, kojoj su prisustvovali ombudsmani iz cele Evrope. Tema konferencije bila je položaj ombudsmana u doba krize koja je nastala povodom rata u Ukrajini. Razlog… »

Srpski ombudsman za bolju sistemsku zaštitu LGBTI osoba

Slobodna Evropa pre 7 dana
Neophodna je izmena više zakona kako bi se LGBTI osobama u Srbiji obezbedila sveobuhvatna sistemska zaštita, rekao je zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije koji se obeležava 17… »

Kako mladi žive u Novom Sadu: Trećina planira da pokrene sopstveni biznis, a podaci iz istraživanja možda će iznenaditi…

Blic pre 8 dana
Mladi u Novom Sadu čine 18 odsto ukupnog stanovništva grada i predstavljaju važne činioce društva, jer pored biološkog i psihološkog sazrevanja, Novosađani u dobu između 15 i 30 godina prolaze kroz važan proces uključivanja u širu društvenu… »

Nastavnica ponizila đaka? Ombudsman proverava događanja u podgoričkoj školi

Večernje novosti pre 10 dana
UČENIK šestog razreda OŠ "Milorad Musa Burzan" u Podgorici, navodno je trpeo ponižavanje i omaložavanje profesorke istorije, a te navode nisu negirali ni iz Uprave škole. Foto Fejsbuk Povodom tog slučaja, oglasili su se i iz instituta Ombudsmana… »

Lukoil kupio Šelovu podružnicu u Rusiji

BizLife pre 12 dana
Drugi najveći ruski proizvođač nafte nije otkrio detalje akvizicije Shell Nefta. Posao će biti dovršen nakon dobijanja dozvole ruskog ombudsmana za konkurenciju. “Prema ovom sporazumu, više od 350 ljudi koji su trenutno zaposleni u Shell Neftu… »

Nevini iza rešetaka: Oko 3.000 civila u Marijupolju zatočeno u zatvorima: Tvrde da su "mučeni, ispitivani, prećeno im…

Blic pre 12 dana
Ukrajinski ombudsman za ljudska prava Ljudmila Denisova tvrdi da je oko 3.000 civila iz Marijupolja zatočeno u zatvorima koje kontrolišu proruske snage na industrijskom istoku Ukrajine. Denisova je na društvenim mrežama objavila da Kijev zna za… »

Vesti dana »