Ombudsman

Pašalić: Obaveza postojanja lokalnih ombudsmana – TV JUGpress

Jug press pre 2 sata
NIS Zastitnik gradjana Zoran Pasalic kaze da bi, po novom zakonu, morala da postoji obaveza da sve lokalne samouprave imju ombudsmana.… »

Novi sukobi u Boliviji, ubijeno najmanje osam ljudi

Al Jazeera pre 18 sati
Policija se sukobila sa farmerima koke koji su pokušavali marširati kroz Cochabambu u znak podrške Moralesu. Najmanje osmero ljudi ubijeno je u Boliviji u sukobima između sigurnosnih snaga i uzgajivača koke koji podržavaju svrgnutog predsjednika Eva… »

Međunarodni dan tolerancije, ljudska prava i jednakost

RTV pre 21 sat
NOVI SAD - Pokrajinski zaštitnik građana, ombudsman prof. dr Zoran Pavlović čestita svim građanima i građankama Međunarodni dan tolerancije. Imajući u vidu da smo složena i pluralna zajednica, u kojoj žive pripadnici velikog broja etničkih… »

Pokrajinski zaštitnik čestitao Dan tolerancije

Dnevnik pre 2 dana
NOVI SAD: Pokrajinski zaštitnik građana Zoran Pavlović čestitao je danas svim građanima i građankama Međunarodni dan tolerancije, navodeći da su za dalji razvoj i napredak društva od izuzetne važnosti odnosi međunacionalnog uvažavanja… »

Festival o pravima deteta u Kikindi

RTV pre 1 dan
KIKINDA - U okviru "Festivala prava deteta" koji, povodom 30 godina od donošenja Konvencije o pravima deteta, organizuje Pokrajinski ombudsman, učenici Ekonomsko – trgovinske škole u Kikindi učestvovali su u radionici na kojoj su detaljnije upoznati… »

Pokrajinski zaštitnik čestitao Dan tolerancije

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - Pokrajinski zaštitnik građana Zoran Pavlović čestitao je danas svim građanima i građankama Međunarodni dan tolerancije, navodeći da su za dalji razvoj i napredak društva od izuzetne važnosti odnosi međunacionalnog uvažavanja… »

Pašalić: Obaveza postojanja lokalnih ombudsmana

Jug press pre 3 dana
NIŠ-LESKOVAC-VRANJE-BUJANOVAC Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić rekao je u intervjuu za JUGpress da , od kada je on preuzeo dužnost ombudsmana, „nije broj pritužbi bitno porastao“ ali je bitan „ broj obraćanja ljudi“. On je dodao da je… »

Odbijanje vakcinacije ugrožava dečja prava

Dnevnik pre 7 dana
Odbijanje vakcinacije dece znači kršenje njegovih prava na slobodu, jednoglasno su se složili stručnjaci na tribini o imunizaciji i pravima deteta, organizovanoj povodom Festivala prava deteta u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada. Organizatori… »

Pašalić: Problemi u regionu često mogu biti rešeni uz pomoć ombudsmana

Jug press pre 9 dana
NIŠ Ovo je skup koji ima za cilj da okupi ombudsmane I njihove predstavnike iz regiona kao jedan od vidova saradnje koja ima cilj stvaranje jedne asocijacije balkanskih ombudsmana, rekao je danas u Nišu zaštitnik gradjana Zoran Pašalić. U ovom gradu… »

Zaštitnik gradjana najavio inicijativu za formiranje balkanske mreže ombudsmana

Jug press pre 10 dana
NIŠ Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić najavio je danas, na konferenciji u Nišu, da će pokrenuti inicijativu za formiranje balkanske mreže zaštitnika gradjana. Pašalić je rekao da se pokazalo da su, sa stanovništva rešavanja problema gradjana … »

Vesti dana »