Omikron

Severna Koreja ide u totalni karantin po naredbi Kim Džong una Potvrđen prvi slučaj korone od 2020.

Kurir pre 14 dana
Severnokorejski vodja Kim Džong Un apelovao je na uvodjenje zatvaranja na nacionalnom nivou pošto je u zemlji utvrdjen prvi slučaj kovida-19 od početka pandemije, javili su danas zvanični mediji. Kim je "pozvao da svi gradovi i svi okruzi u zemlju… »

Registrovani prvi slučajevi korone u Severnoj Koreji, proglašena "velika nacionalna vanredna situacija"

Euronews pre 14 dana
Sevrna Koreja identifikovala je prvi slučaj zaraze koronavirusa zbog čega je proglašena "velika nacionalna vanredna situacija", piše CNN pozivajući se na državne medije iz ove zemlje. Nejasno je koliko je trenutno obolelih u ovoj zemlji, ali… »

Dugo živeli u izolaciji, odbili i vakcine: Korona stigla u Severnu Koreju, da li će uspeti da je obuzdaju?

Telegraf pre 14 dana
Severna Koreja je u januaru ponovo otvorila železnički teretni saobraćaj između svog pograničnog grada Sinuiju i kineskog Dandonga, ali je Kina prošlog meseca najavila obustavu trgovine jer se u Dandongu širi broj slučajeva korone. Prvi zvanični… »

Severna Koreja zvanično potvrdila prvi slučaj kovida-19

N1 Info pre 14 dana
Severna Koreja zvanično je u četvrtak potvrdila prvi slučaj bolesti kovid-19 u toj zemlji, a državni mediji izveštavaju da je u Pjongjangu otkrivena zaraznija podvarijanta virusa omikron poznata kao BA.2. „Došlo je do najveće hitne situacije u… »

Uveden lokdaun u celoj zemlji: Korona virus se pojavio i u Severnoj Koreji

Blic pre 14 dana
Severnokorejske vlasti su potvrdile prisustvo korona virusa prvi put od početka pandemije, objavila je danas novinska agencija KCNA. Pjongjang je uveo lokdaun u celoj zemlji, kako bi pokušao da stavi pod kontrolu virus koji cirkuliše planetom već dve… »

Šangaj ublažava karantin na periferiji, strah od širenja omikrona u Kini

Nova ekonomija pre 15 dana
Vlasti u Šangaju su odlučile da ublaže mere suzbijanja koronavirusa u nekim delovima grada, uglavnom na periferiji, ali većina stanovnika višemilionskog grada i dalje ne može da napusti svoje zgrade, javlja agencija TASS. S druge strane, Forbes… »

Pandemija još nije gotova Austrija sprema korona scenarije za jesen: Moramo ozbiljno da se pripremimo!

Kurir pre 17 dana
Ministar zdravlja Austrije Johanes Rauh predstavio je četiri pandemijska scenarija za jesen. On je, zajedno sa 80 eksperata, izradio plan upravljanja mogućim novim talasom infekcije. "Moramo ozbiljno da se pripremimo na različite scenarije koji mogu… »

"Moramo se ozbiljno pripremiti": Ministar zdravlja Austrije predstavio "korona scenarije" za jesen

Blic pre 17 dana
Ministar zdravlja Austrije Johanes Rauh predstavio je četiri pandemijska scenarija za jesen. On je, zajedno sa 80 eksperata, izradio plan upravljanja mogućim novim talasom infekcije. - Moramo se ozbiljno pripremiti na različite scenarije koji mogu… »

Amerika se sprema za novih 100 miliona zaraženih koronom: "Novi talas nije ralog za paniku"

Večernje novosti pre 19 dana
BELA kuća se priprema za novih 100 miliona slučajeva kovida tokom jeseni i zime, ukoliko američki Kongres ne obezbedi novac za vakcine i testove, izjavio je visoki zvaničnik američke administracije, upozorivši da je potreban novac kako bi bilo… »

SAD se pripremaju za 100 miliona novih kovid slučajeva

Euronews pre 19 dana
Bela kuća se priprema za novih 100 miliona slučajeva kovida tokom jeseni i zime, ukoliko američki Kongres ne obezbedi novac za vakcine i testove, izjavio je visoki zvaničnik američke administracije, upozorivši da je potreban novac kako bi bilo… »

Vesti dana »