Pandemija

CDC: Delta soj mogu da prenose i vakcinisane osobe

Novi magazin pre 30 minuta
Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštili su da delta soj koronavirusa, koji je jako zarazan, mogu da prenose i vakcinisane i nevakcinisane osobe. U internom dokumentu u koji je uvid imao Vašington post, CDC apeluje na osoblje da… »

Rekord u broju inficiranih Najviše zaraženih u danu na Floridi, guverner bio protiv maski!

Alo pre 25 minuta
Florida je registrovala danas 21.683 novoobolela pacijenta. Američka država Florida registrovala je danas 21.683 novoobolela pacijenta od kovida 19 što je najveći broj inficiranih u jednom danu od početka pandemije, pokazali su savezni podaci. Ova… »

Ipak su se razdvojili: Zastava EU neće moći u Velikoj Britaniji da se vijori bez dozvole vlade

Večernje novosti pre 6 minuta
Foto Ap Donedavno, za tako nešto nije bio potreban pristanak vlade, a potez se vidi kao "prst u oko" pristalicama EU u Velikoj Britaniji, piše "San". Na sajtu vlade, u odseku koji se odnosi na zastave, piše da "nakon izlaska Velike Britanije iz… »

"Supergljivica": Novi problem za svet: Širi se opasni mikrob otporan na sve lekove, a u kombinaciji sa kovidom je fatalan

Blic pre 1 sat
Dok se krajem juna 2020. svet borio sa drugim talasom pandemije kovida, bolnice oko Los Anđelesa počele su da prijavljuju novi problem. Neki njihovi pacijenti razvili su dodatne infekcije, gljivice zvane Candida auris. Država je oglasila alarm. Skoro… »

Za samo 24 časa: Najviše obolelih od početka pandemije - na Floridi koronu dobilo 21.683 ljudi!

Večernje novosti pre 1 sat
Foto AP Ova američka država, piše AP, postala je novi nacionalni epicentar virusa, a peta je po broju svih novih slučajeva u SAD. Guverner Floride Ron DeSantis se protivio obaveznom nošenju maske i zahtevima za vakcinaciju, i u skladu sa zakonom… »

Dobro došli u novu fazu pandemije: Zemlje krenule različitim putevima do "nove normale", a ovako bi ona mogla da izgleda

Blic pre 3 sata
Evropa uči da prestane da se brine o korona virusu i nađe način da živi sa njim. Ali neke zemlje su krenule različitim putevima do povratka u normalu. Broj slučajeva ponovo raste, zahvaljujući visoko zaraznoj delta varijanti. Ali to manje… »

Indonežanski avio-prevoznik šalje 8.000 zaposlenih na prinudni odmor zbog korona virusa

Blic pre 3 sata
Indonežanska avio-kompanija sa najvećim budžetom "Lajon er" saopštila je danas da će poslati na prinudni odmor 8.000 zaposlenih zbog restriktivnih mera izazvanih pandemijom kovida-19. "Lajon er grup" će poslati na prinudni odmor između 25 i 35… »

CDC: Delta soj mogu da prenose i vakcinisane osobe

Danas pre 4 sati
Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštili su da delta soj korona virusa, koji je jako zarazan, mogu da prenose i vakcinisane i nevakcinisane osobe. U internom dokumentu u koji je uvid imao Vašington post, CDC apeluje na osoblje… »

Turista u Baru preminuo od korone: Najnoviji epidemiloški presek za Crnu Goru

Večernje novosti pre 4 sati
Foto: B. Dabić Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) saopštili su da je preminuli turista imao 57 godina. Za sada se ne zna čiji je državljanin. "Novosti" nezvanično saznaju da u Opštoj bolnici Bar na kovid odelenju ima pacijenata koji su… »

Pandemija i oboleli od retkih bolesti: Strah na svakom koraku

Danas pre 6 sati
Malobrojne studije iz sveta govore da je mentalno zdravlje obolelih od retkih bolesti posebno trpelo tokom pandemije. Istraživanje iz Španije pokazalo je da je depresija i anksioznost u prethodnom periodu bila izraženija među obolelima od retkih… »

Vesti dana »