Pandemija

SZO: Načelni konsenzus o sporazumu o pandemijama

RTV pre 20 minuta
ŽENEVA - Države članice Svetske zdravstvene organizacije postigle su u načelu konsenzus za pregovore o budućem sporazumu o sprečavanju pandemija, prevazišavši jaz između dve strane koje su predvodile EU i SAD, saopštile su diplomate. Kako su… »

"Đe se to zlo uvuče, to je robija najstrašnija" Joanikije: Pandemija iskušenje, narkotici strašnija pošast

Blic pre 1 sat
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poželeo je danas svima blagosloveni početak Božićnog posta i ocenio da je jedna od velikijh pošasti današnjice, koja je strašnija od epidemije korona virusa, "robovanje nakoticima". "Đe se to zlo uvuče… »

SZO: postigao u načelu konsenzus o sporazumu o pandemijama

Blic pre 1 sat
Države članice Svetske zdravstvene organizacije postigle su u načelu konsenzus za pregovore o budućem sporazumu o sprečavanju pandemija, prevazišavši jaz između dve strane koje su predvodile EU i SAD, saopštile su danas diplomate. Kako su naveli… »

Protesti u Salcburgu: Više od 3.000 protivnika korona mera izašlo na ulice

Blic pre 3 sata
Protivnici epidemioloških mera austrijske vlade protestovali su danas zajedničkom „šetnjom“ u centru Salcburga. Prema procenama policije na skupu je bilo oko 3.500 učesnika, što je značajno više nego na ranijim protestima u Salcburgu. Preko… »

Treći protest u pragu: Hiljade ljudi izašlo na ulice protiv epidemioloških mera

Večernje novosti pre 4 sati
Foto: Tanjug/AP Među demonstrantma su bili i članovi i pristalice političkih stranaka i grupa koje nisu uspele da uđu u parlament na oktobarskim izborima, prenosi AP. Učesnici skupa nisu nosili maske nitisu poštovali socijalnu distancu, a pili su i… »

Korona virus i Švajcarska: Na referendumu odlučeno – kovid propusnice ostaju na snazi

Danas pre 4 sati
Švajcarci su danas na referendumu podržali vladine mere u borbi protiv pandemije korona virusa, pokazuju preliminarni rezultati. Više od 60 odsto glasalo je protiv ukidanja nekih ograničenja, uključujući propusnicu za vakcinaciju protiv Covida… »

Izrael prati nosioce omikrona: Vlada dozvolila službi unutrašnje bezbednosti da nadgleda zaražene novim sojem kovida

Blic pre 5 sati
Izraelska Vlada je danas odobrila ponovno uvođenje programa izraelske službe unutrašnje bezbednosti Šin Beta da prati nosioce omikron soja korona virusa, nakon što je sličan plan korišćen na početku pandemije. Potvrđeni nosioci drugih sojeva… »

Pank za kraj: Angela Merkel na oproštajnu zabavu pozvala 200 zvanica, a njen muzički izbor za ovu žurku je krajnje neobičan

Blic pre 4 sati
Svega nedelju dana će još Angela Merkel formalno provesti na mestu kancelara Nemačke, a posle 16 godina tu funkciju ona će od narednog ponedeljka prepustiti Olafu Šolcu, dosadašnjem ministru finansija iz Socijaldemokratske partije (SPD), koji će… »

Pank za kraj vladavine merkelove: Na oproštajnu zabavu stiže 200 zvanica, izbor muzike iznenađujući (video)

Večernje novosti pre 4 sati
Angela Merkel, Foto AP Merkelova je još od septembarskih parlamentarnih izbora vodila tehničku vladu, a poslednju nedelju na funkciji iskoristiće između ostalog i da ispoštuje tradiciju, tj. da organizuje oproštajnu zabavu. Svečana ceremonija biće… »

Novi protest u Austriji: Zbog epidemioloških mera u centru Salcburga se skupilo 3.500 ljudi

Večernje novosti pre 4 sati
Foto: Tanjug/AP Photo Prema procenama policije na skupu je bilo oko 3.500 učesnika, što je značajno više nego na ranijim protestima u Salcburgu. Preko društvenih mreža organizatori tvrde da je bilo više od 10.000 ljudi, što policija negira… »

Vesti dana »