Petrinja

U Petrinju stiglo više od 70 tona humanitarne pomoći

Telegraf pre 2 dana
Istaknuo je da je ovo već drugi konvoj pomoći koji su prikupili i dostavili za područje Banovine. Veliki konvoj iz Bavarske s više od 70 tona humanitarne pomoći stigao je u bazu ronilaca u Petrinji u sklopu pomoći području koje je pogođeno… »

Balkan podrhtava, Banjaluka strepi: Zašto su učestali zemljotresi u regionu

Blic pre 3 dana
Balkan se trese i podrhtava. I to doslovno. Samo u prvih osam dana aprila u našem komšiluku seizmolozi su zabeležili čak 12 zemljotresa. Najviše ih je bilo u Hrvatskoj, a treslo se i u Bugarskoj i Grčkoj. Najviše straha izazvao je potres magnitude… »

Snažan zemljotres ponovo u Hrvatskoj; "Kratko, ali je treslo kuću"

B92 pre 9 dana
Potres magnitude 4,6 stupnjeva po Rihteru pogodio je pre nekoliko trenutaka područje oko Siska, izvestio je u subotu Evropski mediteranski centar za potrese. Centar potresa bio je blizu Siska, udaljen 20ak kilometara od toga grada, na dubini od 2… »

Novi zemljotres jačine 4,6 stepeni pogodio područje Siska i Petrinje

Danas pre 9 dana
Snažan potres magnitude 4,6 stepeni po Rihterovoj skali potresao je danas oko 11 sati područje Siska i Petrinje, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC). U 10 časova i 54 minuta, područje sa epicentrom 24 kilometra južno od Siska… »

"Jaka grmljavina, pa ljuljanje": Novi snažan zemljotres kod Petrinje

Blic pre 9 dana
Novi jači zemljotres pogodio je područje Banovine u Hrvatskoj. Prema prvim podacima magnituda potresa je 4,6, a epicentar je 20 kilometara od Petrinje. "Petrinja, cela kuća se zatresla. Duže je trajalo", "Sve se zatreslo", "Dosta se osetio", "Jaka… »

Zagrepčanin osmislio sistem upozorenja na potres, novi zemljotres jačine 4,6 pogodio Baniju i Sisak

RTV pre 9 dana
PETRINJA - Zagrebački inženjer elektrotehnike osmislio je sistem ranog upozoravanja na potrese koji građanima može dati i desetak sekundi vremena da se sklone na sigurno. Kada se dogodi razorni potres, sekunde spašavaju živote. U svetu već postoje… »

Jak zemljotres u Hrvatskoj, epicentar kod Petrinje

Sputnik pre 9 dana
Jak zemljotres pogodio je Hrvatsku, a epicentar je bio između Petrinje i Siska. Magnituda zemljotresa bila je 4,6 stepeni, objavio je Evromediteranski seizmološki centar. „Petrinja, cela kuća se zatresla. Duže je trajalo“, „Sve se zatreslo“… »

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku: “Treslo je kuću…”

Vesti online pre 9 dana
Zemljotres jačine 4,6 prema Rihteru ponovo je pogodio centralnu Hrvatsku. Oko 11 sati centralna Hrvatska se ponovo tresla, a prema prvim informacijama EMSC-a potres se dogodio 20 kilometara od Petrinje i 65 kilometara jugoistočno od Zagreba. – Kratko… »

Zemljotres jačine 4,6 po Rihteru ponovo pogodio Baniju

Politika pre 9 dana
Zemljotres jačine 4,6 prema Rihteru ponovo je pogodio centralnu Hrvatsku. Oko 11 sati centralna Hrvatska se ponovo tresla, a prema prvim informacijama EMSC-a potres se dogodio 20 kilometara od Petrinje i 65 kilometara jugoistočno od Zagreba. Prethodila… »

Jak potres uznemirao građane na Baniji: Cela kuća se tresla

Nova pre 9 dana
Nešto posle 10 sati u utorak zabeležen je novi zemljotres kod Gline u Hrvatskoj. Nedugo nakon njega, kod Siska je zabeležen novi, jači potres. Tlo na Baniji ponovno podrhtava. U utorak u 10:54 zabeležen je umereno jak potres na Baniji. Epicentar… »

Vesti dana »