Pravda za Davida - vesti

Poslednje poruke koje je Davor slao sinu Davidu na dan kada je nestao bez traga: "Nema veze šta je bilo, samo se javi ili dođi, molim te" (prepiska)

Telegraf pre 2 dana
"Nema više Novih godina, ni Božića, ni Uskrsa, ni sveće, ni prezimena, nema više ni tebe, dušo moja", napisao je neutešni otac
Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, objavio je na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" potresne prepiske sa sinom, ali i poruke koje mu je uporno slao na dan kada je nestao. - Nema više Novih godina, ni... »

Davor Dragičević objavio prve snimke: Dokaz da je David ubijen

Sandžak press pre 6 dana
Otac ubijenog mladića Davida iz Banja Luke Davor Dragičević sinoć je na Facebook grupi Pravda za Davida objavio prve snimke za koje tvrdi da su prvi video dokazi o organiziranom ubistvu njegovog sina. Objavio je sedam snimaka, ali u obrazloženju je naveo “Organizovano ubistvo Lukačeve hunte i... »

Davor Dragičević objavio 7 snimaka za koje tvrdi da su prvi dokazi ubistva njegovog sina (video)

Telegraf pre 7 dana
Davor je više puta ponovio da ima dokaze da je njegov sin ubijen
Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida iz Banjaluke, na Fejsbuk grupi Pravda za Davida objavio je snimke za koje tvrdi da su prvi dokazi o organizovanom ubistvu njegovog sina. Dragičević je objavio sedam... »

Upozorenje Banjaluci: Mediji, opozicija i protesti nisu bezbednosne pretnje

N1 Info pre 7 dana
Ambasade SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i Kancelarija Visokog predstavnika u BiH izdale su zajedničku izjavu u kojoj su upozorili vlasti Republike Srpske da se delovanje opozicije, organizacije građanskog društva, mediji i mirni protesti, poput onih koje je organizovao pokret "Pravda za Davida", ne bi trebalo smatrati bezbednosnom pretnjom.
"Izmene zakona, kojima se ovlašćuju institucije vlasti da cenzurišu pojedince, grupe ili medije ili kriminalizuju slobodno obavljanje zvanične funkcije, samo podrivaju demokratiju", navodi se u zajedničkom saopštenju. Ovakva... »

Davor Dragičević traži azil u Austriji

Vesti online pre 8 dana
Davor Dragičević, otac ubijenog mladić Davida, predao je za azil u Austriji.
Kako je otkrio u intervjuu za austrijski medij Balkan Stories, u Bosni i Hercegovini strahuje za život, ne može se više boriti za pravdu za svoje ubijeno dete, pa želi da to nastavi u Austriji. Davor je u intervjuu za austrijski... »

„Protesti pravde za davida nisu pretnja“ Zajednička izjava zapadnih ambasada i ohr o nacrtima zakona u Srpskoj

Blic pre 8 dana
Politički lideri u Bosni i Hercegovini trebaju provesti reforme koje zemlju približavaju demokratskim normama i evropskim standardima.
Umesto toga, ambasade SAD, Nemačke i Velike Britanije i Kancelarija visokog predstavnika u BiH „nedavne incijative i retoriku u Republici Srpskoj vide kao udaljavanje od tih standarda, uprkos vladinoj javno proklamovanoj... »

Davor Dragičević zatražio azil u Austriji

B92 pre 8 dana
B92: Davor Dragičević zatražio azil u Austriji
Davor Dragičević, otac ubijenog mladića iz Banje Luke Davida, predao je za azil u Austriji.
Kako je otkrio u intervjuu za austrijski medij Balkan Stories, u Bosni i Hercegovini strahuje za život, ne može se više boriti za pravdu za svoje ubijeno dete, pa želi d to nastavi u Austriji. Podsećamo, David Dragičević je... »

Uklonjene sadnice dunja posvećene Davidu Dragičeviću

RTS pre 9 dana
RTS: Uklonjene sadnice dunja posvećene Davidu Dragičeviću
Komunalna služba Banjaluke je uklonila sadnice dunja i srce od kamena, koji su predstavljali spomen–obeležje tragično nastradalom mladiću Davidu Dragičeviću. Građani su ovo, svojevrsno spomen-obeležje, postavili 7. aprila na ušću reke Crkvene u Vrbas, na godišnjicu sahrane mladića.
"Nalaže se N. N. licu da izvrši uklanjanje stvari i drugih predmeta, uključujući dve sadnice voća, sa javne površine u ulici Gorana Radulovica Bimbe odmah, a najkasnije u roku od 24 sata od sata ostavljanja ovog rešenja na... »

Spomenik Davida Dragičevića sa mesta na kom je stradao mora da se skloni: Njegova majka nalogodavcima uputila reči koje lede krv u žilama (foto)

Telegraf pre 10 dana
Ovaj spomenik je napravila grupa "Pravda za Davida"
Nadležna Komunalna policija je naložila da se sa mesta stradanja Davida Dragičevića ukloni spomenik, koji je izgradila grupa Pravda za Davida, piše na svojem blogu Njegoš Tomić. Na blogu je objavio i dokument rešenja kojim se nalaže sklanjanje spomenika posvećen... »

Davor Dragičević na BHT-u pokazao da poseduje ključni snimak

IndeksOnline pre 12 dana
Sarajevo/Banjaluka – Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor je u Dnevniku 2 na BHT-u je govorio o pravdi za njegovog sina, ali i o ljudima koji se u BiH bore za istinu o celom slučaju.
Davor se javio putem Skypea iz Austrije, a u razgovoru je pokazivao i USB stick, na kojima se, kako je naveo mogu videti snimci nadzorne kamere iz noći nestanka Davida Dragičevića. Danas je prva godišnjica od sahrane Davida... »

©2019 Netmark d.o.o.