Priština - vesti

Francuski ambasador za “Blic” o izjavi američkog kolege, aferi sa Zvezdom, Kosovu: Pozivamo Prištinu da ispuni obećanje

Blic pre 10 minuta
Frederik Mondoloni, ambasador Republike Francuske u Beogradu, u intervjuu za naš list ocenjuje značaj predstojeće posete predsednika Makrona Srbiji, komentariše mogućnost podele Kosova, francusko-srpsko vekovno prijateljstvo, ali i aferu oko nameštanja utakmice PSŽ-Crvena Zvezda. Poslednja poseta... »

Strah među Srbima na Kim: Albanci silom hoće i na jug Srbije

Kurir pre 10 minuta
Opasnost Prištinska vlast sada bi mogla da krene u zauzimanje severa Kosova, ali čak i u agresiju na opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, upozorava Dragan Simeunović
Formiranje takozvane vojske Kosova ozbiljna je pretnja po bezbednost Srbije! Albanci su spremni da 5.000 pripadnika tih oružanih snaga iskoriste ne samo za upad i osvajanje severa Kosmeta već i za agresiju na jug Srbije, odnosno... »

DW: Politika svršenog čina

Danas pre 7 sati
Iako je na prvi pogled delovalo da su reakcije Beograda relativno skromne, čitav niz izjava i diplomatskih susreta pokazali su da Srbija veoma ozbiljno tretira korak Prištine u pravcu formiranja vojske Kosova.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je tako da bi formiranje Vojske Kosova, i njen dolazak na sever Kosova, predstavljao „veliki problem i tešku situaciju za Srbiju“. Stekao se utisak da se srpska strana uzda u dosadašnje... »

Otkriven podmukao plan Prištine: U opasnosti svi srpski policajci koji su ikada kročili na Kosovo?!

Srbija danas pre 8 sati
Najmanje 5.000 aktivnih i bivših pripadnika MUP koji su do 1999. godine i nakon toga obavljali svoju dužnost na prostoru Kosova i Metohije mogli bi se naći na Interpolovim poternicama - ako Priština bude primljena u ovu organizaciju.
Mesec dana pre glasanja na konferenciji Interpola u Dubaiju postaje jasno da bi ovakav scenario mogao postati realnost, uprkos trudu Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za KiM, da... »

Kosovo je nerešeni sukob, a ne zamrznuti konflikt

N1 Info pre 12 sati
Da li su Beograd i Priština pred pat pozicijom? Iako međunarodna zajednica podstiče pregovore, iz Beograda stižu signali da bi moglo da dođe do zamrznutog konflikta. Analitičari ipak ne veruju u takav scenario.
Izvor: N1 Dan nakon poruka zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a, Metju Palmera da, kako je rekao, ne postoje crvene linije po pitanju Kosova, te da bi Beograd i Priština trebalo da i skoriste šansu za dogovor, iz jednog... »

RTK2: Da li Kosovo ima dovoljnu podršku za članstvo u Interpolu?

Danas pre 11 sati
Članstvo Kosova u Interpolu zavisi pre svega od angažovanja Kosova, odnosno Srbije, koja se tome intenzivno protivi, izjavio je profesor ustavnog prava Mazlum Baraljiu.
S druge strane izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku iz Beograda Mišel Zubenica smatra da zvanična Priština nema dovoljno veliku podršku za prijem u međunarodnu organizaciju, piše RTK2. Kako navodi RTK2, Generalna... »

DW: Politika vlasti u Prištini je sve više nametanje svršenog čina

Blic pre 17 sati
Odluka kosovske skupštine da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično otvara prostor za formiranje vojske Kosova pokrenula je veliku političku i diplomatsku ofanzivu u Beogradu. Iako je na prvi pogled delovalo da su reakcije Beograda relativno skromne, čitav niz izjava i diplomatskih susreta... »

Makedonija rešena, sva pažnja usmerena na Kosovo: Slede pojačani pritisci na Beograd i Prištinu?

Telegraf pre 17 sati
- SAD snažno podržavaju dijalog Beograda i Prištine koji se odvija pod okriljem EU - poručio je Metju Palmer
Jučerašnjim glasanjem u makedonskom parlamentu podržane su ustavne promene, posle kojih će Makedonija promeniti ime u Republika Severna Makedonija i time staviti tačku na višedecenijski spor sa Grčkom oko naziva države. Posle... »

Beograd i Priština će morati da preduzmu politički teške stvari, iz SAD poslata poruka: Obe strane moraju imati u vidu da je stvar hitna

Telegraf pre 22 sata
- Ono što bismo mi voleli da se postigne je potpuna normalizacija odnosa između Beograda i Prištine, a to je složen izazov - poručio je zamenik pomoćnika državnog sekretara
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je povodom pitanja da li bi sporazum Beograda i Prištine morao da znači i priznanje nezavisnosti Kosova rekao da pregovarači treba da postignu potpunu normalizaciju... »

Palmer: Što pre do dogovora Beograda i Prištine, nema crvenih linija

Danas pre 21 sat
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je, govoreći za RTS o mogućem rešenju za Kosovo i Metohiju, istakao da nema blanko čekova ni crvenih linija, ali da bi do dogovora Beograda i Prištine trebalo da dođe što pre.
Ono što bismo mi voleli da se postigne je potpuna normalizacija odnosa između Beograda i Prištine, a to je složen izazov, rekao je Metju Palmer u intervjuu za RTS. Svaki dogovor bi po prirodi morao da bude višedimenzionalan. Imao... »

©2018 Netmark d.o.o.