Priština - vesti

Gube podršku: Liberija povukla priznanje Kosova

Kurir pre 1 sat
Ministar inostranih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej predao je danas prvom potpredsedniku vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti, dok traje dijalog Beograda i Prištine. U noti se navodi da je Liberija priznala kosovsku nezavisnost... »

Pucnji iz Prištine ne prestaju: Formiranje ZSO uporedo sa stolicom u UN

Telegraf pre 46 minuta
- Mi treba da budemo obazrivi oko epiloga dijaloga a ne da se bavimo ko ide na dijalog - kaže zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj
Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da će do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) doći uporedo sa učlanjenjem Kosova u Ujedinjene nacije. Posle spora Makedonije i Grčke na red dolazi Kosovo: Završni deo... »

Premijerka Ana Brnabić izjavil: Kosovo je Srbija

Srbija danas pre 46 minuta
Moramo da budemo otvoreni za kompromis
Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić. Brnabić je,... »

Liberija povukla odluku o priznanju kosovske nezavisnosti

Studio B pre 1 sat
Ministar inostranih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej predao je danas prvom potpredsedniku vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti, dok traje dijalog Beograda i Prištine.
U noti se navodi da je Liberija priznala kosovsku nezavisnost na osnovu saznanja da Beograd nije spreman da pregovara o rešenju sa južnom pokrajinom Kosovo. „Danas se vodi dijalog između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom... »

"Kosovo jeste Srbija, ali..."

Vesti online pre 1 sat
Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.
Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu, kazala da je u interesu Srbije dugoročno pitanje normalizacije odnosa sa Prištinom. - I svih onih koji žive na KiM, svih Srba i svih nealbanaca. Kompromis bi značio... »

Brnabićeva ponovo odgovorila na pitanje: Da li je Kosovo Srbija?

Sputnik pre 3 sata
Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.
Brnabićeva je, odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu, kazala da je u interesu Srbije dugoročno pitanje normalizacije odnosa sa Prištinom. „I svih onih koji žive na KiM, svih Srba i svih nealbanaca. Kompromis bi značio... »

Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

RTS pre 3 sata
RTS: Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan
Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.
Ana Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu, kazala da je u interesu Srbije dugoročno pitanje normalizacije odnosa sa Prištinom. "I svih onih koji žive na KiM, svih Srba i svih nealbanaca. Kompromis bi značio... »

Zašto je delegacija iz Prištine otišla u Brisel šest dana pre naše

Blic pre 10 sati
Pregovori Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou biće nastavljeni u Briselu, posle skoro tri meseca “zastoja”, razgovorima Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. Period uoči nastavka pregovora obeležile su ozbiljne tenzije, od čestih i agresivnih napada na Srbe na Kosovu pa do dezinformacija... »

Tači: Susret u nedelju je prvi sastanak finalne faze dijaloga

Politika pre 5 sati
PRIŠTINA – Hašim Tači izjavio je danas kako će sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za vikend biti „prvi sastanak finalne faze dijaloga” o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i da je to jasno iz poziva visoke predstavnice EU Federike Mogerini.Tači je na konferenciji za medije rekao... »

Novi format dijaloga o Kosovu: Uključuju se Amerika i Rusija, a Nemci umesto Mogerini traže specijalnog pregovarača

Blic pre 20 sati
Dok se čeka nastavak dijaloga u Briselu, iza kulisa se unutar Evropske unije ponovo mešaju karte - Nemačka ima predlog da umesto šefice EU diplomatije Federike Mogerini pregovore vodi specijalni predstavnik Unije, saznaje "Blic". Dijalog između Beograda i Prištine od prve runde, održane u martu... »

Partizan ide u Crnu Goru, pa u... !

Mondo  pre 42 minuta  još 44 povezane

Sutra počinje leto

Radio 021  pre 7 sati  još 17 povezanih

Vučić: Hrvati ravnopravni građani Srbije

N1 Info  pre 5 sati  još 16 povezanih

Mala matura: Evo i rešenja kombinovanog testa

Mondo  pre 4 sata  još 15 povezanih

Ivanov: Izazivam Zaeva da me opozove

RTS  pre 3 sata  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.