Priština - vesti

Prištinski mediji: SAD, Francuska i Rusija napravile sporazum, 22 tačke "sahraniće" Srbiju, Bujanovac dobija status "spec. distrikta"(mapa)

Pravda pre 3 sata
Posle nemačkog lista "Frankfurter rundšau", koji je objavio navodni plan o podeli Kosova koji su usaglasili Evropska unija i SAD, danas se u prištinskoj štampi pojavio sličan tekst, uz tvrdnju da iza takvog plana stoje SAD, Francuska i Rusija.
"Bota sot" piše da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o "karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa" između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da se potpiše u periodu od 28. juna do 13. jula ove... »

Dačić o rzgraničenju: Ne znam zašto se digla prašina, nisam rekao ništa novo

Večernje novosti pre 1 sat
Pošto je dijalog Beograda i Prištine prekinut, nikakvih daljih koraka za sada nije bilo, osim iznošenja ideje o razgraničenju.
Pošto je dijalog Beograda i Prištine prekinut, nikakvih daljih koraka za sada nije bilo, osim iznošenja ideje o razgraničenju. To je rekao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i naveo da su... »

Ideja razgraničenja tema i u Prištini, zvaničnici Kosova kategorički protiv

N1 Info pre 2 sata
Ideja razgraničenja tema je i u Prištini. Većina kosovskih zvaničnika, međutim, to kategorički odbija kao potencijalno rešenje kosovskog problema.
Izvor: N1 Debata o konačnom dogovoru sa Srbijom, kao i mogućim scenarijima ovog dogovora, u kosovskoj javnosti svakim danom je sve intenzivnija. Mediji su juče preneli tekst nemačkog "Frankfurter Rundschau", koji govori o... »

Delegacija skupštine Srbije na Parlamentarnoj skupštini OEBS-a

Novi magazin pre 4 sata
Delegacija Skupštine Srbije ukazala je na zasedanju Parlamentarne skupštini OEBS-a u Beču da je dijalog Beograda i Prištine, koji je značajan za stabilnost regiona, blokiran zbog jednostrane odluke Kosova da uvede takse od 100 odsto Srbiji i BiH, saopštila je Skupšitna Srbije.
Članovi delegacije takođe su ukazali da su zbog taksi srpskoj zajednici na Kosovu uskraćena prava na informisanost jer one onemogućuju korišćenje sprskih štampanih medija.Delegaciju Srbije na zasedanju tog tela u Beču 21. i 22.... »

Delegacija skupštine Srbije na Parlamentarnoj skupštini OEBS-a

Danas pre 3 sata
Delegacija Skupštine Srbije ukazala je na zasedanju Parlamentarne skupštini OEBS-a u Beču da je dijalog Beograda i Prištine, koji je značajan za stabilnost regiona, blokiran zbog jednostrane odluke Kosova da uvede takse od 100 odsto Srbiji i BiH, saopštila je Skupšitna Srbije.
Članovi delegacije takođe su ukazali da su zbog taksi srpskoj zajednici na Kosovu uskraćena prava na informisanost jer one onemogućuju korišćenje sprskih štampanih medija. Delegaciju Srbije na zasedanju tog tela u Beču 21. i 22.... »

Dačić o pregovorima sa Prištinom: Razgraničenje nije ništa novo, otvorene su sve mogućnosti

Srbija danas pre 4 sata
Pošto je dijalog Beograda i Prištine prekinut, nikakvih daljih koraka za sada nije bilo, osim iznošenja ideje o razgraničenju, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić
Upitan da li razgraničenje treba da znači i razmenu teritorija, Dačić je novinarima rekao da ne zna zašto se nedavno digla prašina kada je pomenuo razgraničenje. - Nisam rekao ništa novo... rekao sam da imamo otvorene mogućnosti... »

Mekalister iduće nedelje u Beogradu i Prištini o dijalogu

B92 pre 12 sati
B92: Mekalister iduće nedelje u Beogradu i Prištini o dijalogu
Beograd -- Ministarka Jadranka Joksimović izjavila je da će iduće nedelje izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister boraviti u Beogradu i Prištini.
On će boraviti u Beogradu kako bi video kako teče dijalog dve strane. Joksimovićeva je za televiziju Pink kazala da će Mekalister predvoditi delegaciju evropskih parlamentaraca, da će prvo doći u Beograd, a potom u Prištinu, kao... »

Opljačkana porodica Vulićević u Vidanju kod Kline

RTS pre 9 sati
RTS: Opljačkana porodica Vulićević u Vidanju kod Kline
Porodica Milije Vulićevića, u selu Vidanje opljačkana je protekle noći, a odnete su im steona krava i dva teleta.
Vilićevićima je noćas ukraden i automobil marke "lančija", preneli su RTS-u Srbi povratnici. Vulićevići, inače najbrojnija srpska povratnička porodica u opštini Klina, opljačkana je i 2006 godine, a osobe koje su tada izvršile... »

Drama na Kosovu: Jak vetar napravio štetu u Prištini i okolini, izazvao požar u kući

Večernje novosti pre 10 sati
Prema podacima Centra za hitne slučajeve, u selu Surkiš došlo je do pucanja električnih provodnika
Jak vetar koji je u toku noći počeo da duva napravio je dosta štete u Prištini i okolini. Prema podacima Centra za hitne slučajeve, u selu Surkiš došlo je do pucanja električnih provodnika, dok su u selu Lapaštica i Podujevu,... »

Jak vetar napravio štetu u Prištini i okolini

Vesti online pre 10 sati
Jak vetar koji je u toku noći počeo da duva napravio je dosta štete u Prištini i okolini.
Prema podacima Centra za hitne slučajeve, u selu Surkiš došlo je do pucanja električnih provodnika, dok su u selu Lapaštica i Podujevu, vetrovi izazvali požar u kući, prenosi prištinska Koha. Bez struje su ostali i meštani... »

Napeto na granici Venecuele i Kolumbije, vojska ispaljuje suzavac

Glas Amerike  pre 2 sata  još 19 povezanih

Mirković zadovoljan: Dobra uvertira za večiti derbi

Mozzart sport  pre 1 sat  još 19 povezanih

Protest 1 od 5 miliona: Šetnja menja trasu (VIDEO)

Vesti online  pre 50 minuta  još 15 povezanih

Leteli kiosci, otpadale fasade, iščupano drveće FOTO/VIDEO

B92  pre 45 minuta  još 17 povezanih

Đere bolji od Ruda za polufinale u Riju

Politika  pre 50 minuta  još 17 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.