Priština - vesti

Naše je ono čega se sami nismo odrekli

Večernje novosti pre 30 minuta
Radmila Todić Vulićević ne odustaje od otete imovine u Prištini, poručila je to i predsedniku Srbije. Otac Kaćuše Jašari uselio se u njen stan, koji je njegova naslednica falsifikujući papire otela
NEMA noći da ne sanjam kako se vraćamo u Prištinu. Tamo je bila kuća mojih roditelja. Mojih Todića. Bašta u kojoj su se okupljali dobri ljudi. Nikom na pamet nije palo da pita kojem se Bogu moliš, kojem narodu pripadaš. Nema noći... »

Mjuzikl o slobi i miri: Pevanje sa pucanjem

Večernje novosti pre 1 sat
"Slobodan šou" danima izaziva neviđenu medijsku pažnju. U skladu sa ideologijom, mediji unapred različito tumače predstavu
MJUZIKL Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici, pod radnim naslovom "Slobodan šou" (o vremenu vladavine Slobodana Miloševića i Mirjane Marković), već danima izaziva neviđenu medijsku pažnju. Velike... »

EU radi na nastavku dijaloga Beograda i Prištine

RTV pre 7 sati
BRISEL - EU radi na nastavku tehničkog dijaloga Beograda i Prištine. Radimo da do novog sastanka dođe što je brže moguće, jer je to u interesu obe strane, kažu u Briselu za Tanjug.
EU je još od prošle nedelje u stalnim kontaktima sa Beogradom i Prištinom kako bi se što pre nastavilo sa sastancima tehničkih timova koji su prekinuti 16. janura zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. "Što se tiče... »

EU: Nastavak dijaloga u interesu i Beograda i Prištine

Alo pre 4 sata
Alo: EU: Nastavak dijaloga u interesu i Beograda i Prištine
EU radi na nastavku tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.
Radimo da do novog sastanka dođe što je brže moguće, jer je to u interesu obe strane, kažu u Briselu za Tanjug. EU je još od prošle nedelje u stalnim kontaktima sa Beogradom i Prištinom kako bi se što pre nastavilo sa sastancima tehničkih timova koji su prekinuti 16.... »

Apostolova: Priština hitno da ratifikuje Sporazum o demarkaciji sa CG

Blic pre 9 sati
Šefica Kancelarije Evropske unije u Prištini Natalija Apostolova pozvala je danas kosovske vlasti da hitno ratifikuju Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.
Apostolova je, kako prenosi portal Gazetaexpress kazala da Priština ne bi trebalo da ostane talac pojedinaca jer je ovaj sporazum, kako je rekla, od "nacionalnog interesa za zemlju". Apostolova je to, kako se navodi, rekla danas... »

Priština veruje u nastavak dijaloga sa Beogradom

Sputnik pre 6 sati
Predstavnici kosovske vlade izjavili su da veruju da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen uskoro i obećali su da će biti transparentniji nego pre, preneo je prištinski list „Zeri“.
U pisanom odgovoru listu, Vlada Kosova je saopštila da će javnost biti na vreme i tačno informisana o svim tačkama koje će se naći na dnevnom redu dijaloga, navodi se u Unmikovom pres-klipingu. Nakon 13-mesečne pauze, dijalog je... »

Priština: Verujemo u nastavak dijaloga s BG, reći ćemo sve

B92 pre 9 sati
RTS: Zeri: Priština veruje u nastavak dijaloga
Priština -- Predstavnici kosovske vlade izjavili su da veruju da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen uskoro i obećali da će biti transparentniji nego pre.
U pisanom odgovoru prištinskom listu "Zeri", kosovska vlada je saopštila da će javnost biti na vreme i tačno informisana o svim tačkama koje će se naći na dnevnom redu dijaloga, navodi se u Unmikovom pres-klipingu. Nakon... »

Lazanski: Priština koristi ubistvo Ivanovića! Hoće da zauzmu sever Kosova (video)

Pravda pre 11 sati
Komentaror dnevnog lista "Politika" Miroslav Lazanski rekao je na TV Pink da Priština nesumnjivo ima ambiciju da svojim represivnim aparatom zaposedne i sever Kosova, ukazavši da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno rekao da tako nešto neće biti moguće.
- Opsesija im je da sever kompletno stave pod svoju kontrolu. Ta teza stoji da su hteli da iskoriste ovo ubistvo kako bi se jedinice ROSU našle na severu Kosova – ocenio je Lazanski gostujući u emisiji "Novo jutro” na Televiziji... »

Čižov: Ubistvo Ivanovića ozbiljan udarac dijalogu Beograda i Prištine

Kurir pre 13 sati
MOSKVA - Ubistvo jednog od lidera kosovskih Srba, Olivera Ivanovića, zadalo je "ozbiljan udarac kako Srbiji, tako i dijalogu Beograda i Prištine, koji je Ivanović podržavao", izjavio je ruski ambasador u EU Vladimir Čižov. U intervjuu televiziji Rosija 24, on je ocenio da su "sada izgledi za taj... »

Kosovo kao uslov svih uslova: Kakva je sudbina dijaloga Beograda i Prištine nakon ubistva Olivera Ivanovića

Blic pre 14 sati
Sudbina dijaloga Beograda i Prištine trebalo bi da bude izvesna - on jednostavno mora da postoji, ukoliko obe strane žele da nastave svoj put ka članstvu u Evropskoj uniji. Međutim, nameće se pitanje kako će i kada dve strane sesti za isti sto, s obzirom na to da ga je srpska delegacije prošle nedelje napustila zbog ubistva kosovskog političara Olivera Ivanovića.
Tehnički dijalog je trebalo da počne 16. januara, nakog godinu dana pauze. Obe strane - beogradska i prištinska našle su se u Briselu, ali je sve prekinuto kada su učesnici saznali strašnu vest - ubistvo Olivera Ivanovića, lidera... »

©2018 Netmark d.o.o.