Priština - vesti

Vol strit džurnal: Formiranje vojske Kosova destabilizuje Balkan

Kurir pre 6 sati
NATO je upozorio na rastuću nestabilnost na Balkanu nakon što je u samoproglašenom Kosovu izglasano formiranje vojske, piše list "Vol strit džurnal". List navodi da je glasanje u parlamentu u Prištini, koje je NATO osudio, a Vašington podržao, još više umanjilo zajednički front koji su Evropa i SAD... »

Tači: Sarađivaću sa timom na čelu sa Ljimajem

Kurir pre 6 sati
PRIŠTINA - Predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, izjavio je da je voljan da sarađuje s novoizabranim timom Prištine za dijalog sa Beogradom, kako bi se, kako je rekao, postigao konačni sporazum i otvorio put Kosovu ka članstvu u UN, NATO i EU. Tači je na Tviteru napisao da... »

Jedanaest meseci od ubistva Olivera Ivanovića bez pomaka u istrazi

Beta pre 6 sati
Lider Gradjanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre 11 meseci u severnom delu Kosovske Mitrovice, a i dalje se ne zna ko je to učinio, izjavila je funkcionerka incijative Ksenija Božović. Ona je agenciji Beta rekla da pomaka u istrazi... »

Užas! Priština traži od Srbije ratnu odštetu: Ubijali nam policajce, vojnike i civile, a sad traže pare!

Srbija danas pre 6 sati
Fatmir Ljimaj, samozvani potpredsednik lažne kosovske vlade i jedan od dva šefa novoizabranog prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom izjavio je da će “zahtev za ratnu odštetu” biti jedan od 15-tak tema koliko je, kako kaže, preostalo za okončanje tog procesa
Ponovio je da su ostale teme, između ostalog, "međusobno priznanje, nestale osobe, sukcesija…". Ljimaj je to izjavio pošto je kosovski parlament večeras usvojio Rezoluciju o nastavku dijaloga i potvrdio novi tim za finalnu fazu... »

Uživo na aktuelne političke teme: Vučić: Posle SB UN, na sastanku "3 plus 3" u Briselu, američkom ambasadoru na KiM ću u lice reći sve što imam, osuđujem pretnje, uvrede i govor mržnje

Večernje novosti pre 8 sati
Naša najveća muka je Kosovo i Metohija, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Prvu televiziju
Naša najveća muka je Kosovo i Metohija, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Prvu televiziju. On je rekao da je Priština večerašnjim usvajanjem rezolucije o dijalogu "želela da suštinski zatvori vrata dijalogu".... »

Rojters: Rezolucija izglasana u trenutku rastućih napetosti

Blic pre 7 sati
Kosovski parlament izglasao je večeras odluku o formiranju pregovoračkog tima koji treba da pokuša da razreši neizmirene sporove sa Srbijom, navodi Rojters. Britanska agencija navodi da je većina opozicionih poslanika bojkotovala zasedanje o uspostavljanju 12-članog tima koji treba da čine... »

Nova provokacija Prištine: Ljimaj: Tražićemo od Srbije ratnu odštetu

Blic pre 7 sati
Fatmir Ljimaj, potpredsednik kosovske vlade i jedan od dva šefa novoizabranog prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom izjavio je da će “zahtev za ratnu odštetu” biti jedan od 15-tak tema koliko je, kako kaže, preostalo za okončanje tog procesa. Ponovio je da su ostale teme, između... »

Srbi u severnom delu Kosovske Mitrovice imali su samo jedan odgovor na formiranje vojske Kosova (foto)

Blic pre 7 sati
Terase i lokali duž šetališne zone u severnom delu Kosovske Mitrovice već nekoliko dana ukrašeni su zastavama Srbije. Srpske trobojke okačene su kao odgovor na formiranje vojske Kosova i na američke zastave u Prištini, Južnoj Mitrovici i širom južnog dela KiM. Zastave Srbije su okačene u severnom... »

Vulin: Izbor Ljimaja za šefa pregovaračkog tima je ruganje dijalogu

Blic pre 8 sati
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da je izbor Fatmira Ljimaja za šefa tima Prištine za pregovore s Beogradom "ruganje zdravom razumu i samoj ideji dijaloga", saopšteno je iz Vulinovog kabineta. "Kada na čelo pregovaračkog tima stavite ubicu, onda je jasno da želite da... »

Đurić: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga

Večernje novosti pre 9 sati
Đurić je rekao da ga ćutanje međunarodne zajednice na ovu "skandaloznu činjenicu" navodi na pomisao da bi Beograd trebalo da sada kadrovska rešenja za svoj pregovaracki tim traži po zatvorima širom Srbije
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je večeras da odluka Prištine o imenovanju jednog od najozloglašenijih komadanata terororističke OVK Fatmira Ljimaja, kao i Špenda Ahmetija, na čelo pregovaračkog tima izvrgava ruglu... »

©2018 Netmark d.o.o.