Priština

Albanci sekirom napali povratnika kod Kline

Dnevnik pre 1 sat
PRIŠTINA: U selu Drenovčić, u opštini Klina, Albanci su sekirom napali povratnika Đorđiju Đorovića na njegovom imanju, saopštio je ministar za zajednice i povratak u privremenim prištinskim institucijama Dalibor Jevtić. On je na svom Tviter… »

Priština preuzela primenu Briselskog sporazuma

RTV pre 2 sata
PRIŠTINA - Vlada Kosova se obavezala da će sprovesti sve obaveze koje se odnose na sporazume proistekle iz briselskog dijaloga, a to je potvrđeno u Nacionalnom programu za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S SP) 2020-2024, koji… »

Na KiM novih šest slučajeva korone, jedna osoba preminula

Blic pre 14 sati
Na području KiM registrovano je šest novih slučajeva korona virusa, dok je još jedna osoba preminula od posledica Kovid-19, saopšteno je večeras iz instituta za javno zdravlje u Prištini. Pacijent A. H. (59) iz Prizrena preminuo na Klinici za… »

Kurti: Ustavni sud treba da tumači, a ne da piše Ustav

Novi magazin pre 10 minuta
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da očekuje konačnu presudu Ustavnog suda u vezi sa ukazom predsednika o mandataru za sastav Vlade Kosova i podvukao da Ustavni sud treba da tumači Ustav a ne da piše nove odredbe. Posle posete Studentskom… »

Ako pamtite tita, pamtite i saniju Hiseni: Studentkinja koja je ušla u istoriju zbog samo jednog poteza!

Srbija danas pre 2 sata
25. maja 1979, na Dan mladosti, Josip Broz Tito primio je poslednju štafetu, a to je ujedno bio i poslednji slet kome je prisustvovao. Omladinka koja je tada predala, ispostaviće se, poslednju štafetu Titu nije ni slutila da će ostati upamćena. Bila… »

Trampov emisar oživljava dijalog: Grenel rešava status Srba i ZSO?

Večernje novosti pre 3 sata
Posle odlaska sa važnih funkcija, izaslanik predsednika SAD može da se posveti pitanju KiM. POVLAČENjEM sa mesta američkog ambasadora u Berlinu, kao i prepuštanjem Džonu Retklifu dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe, Ričard Grenel… »

Tramp naložio totalnu ofanzivu: Rešenje za KiM prioritet

Pravda pre 3 sata
Tramp naložio totalnu ofanzivu u rešavanja problema Kosova. Američki predsednik "oslobodio" je čoveka od najvećeg poverenja Ričarda Grenela svih drugih dužnosti i naložio mu da se posveti isključivo oživljavanju dijaloga između Beograda i… »

Između redova iznenadnog zahteva: Evropa neće da joj se Dejton ponovi na Kosovu

Sputnik pre 4 sata
Iznenadni „vikend zahtev“ iz Nemačke i Francuske, za momentalni nastavak dijaloga između Kosova i Srbije, pod vođstvom Evropske unije, euforično je dočekano u Prištini, jer, za razliku od američkog nudi vreme za rešenje. Evropa ne želi da joj… »

Glumica Milena Jakšić za Kurir o švindlerima, južnom vetru i Rusiji: Nikita Mihalkov mi je vratio veru u sebe!

Kurir pre 4 sata
Rad i poznanstvo sa Nikitom zauzimaju posebnu etapu u mom životu. Bilo je mnogo lekcija, ali njegov savet je: „Biti iskren ili biti originalan. I to je sve“. Na Akademiji za film i režiju u Moskvi, među dvadesetak polaznika iz celog sveta, nalazi… »

Koliko sarađuju srpske i kosovske kompanije?

RTV pre 5 sati
BEOGRAD - Ubedljiva većina vlasnika i menadžera srpskih i kosovskih kompanija ocenila je opštu poslovnu klimu negativno, ocenama 1 i 2 na skali od 1 do 5, ali istovremeno ističu da postoji potencijal za poslovnu saradnju, pokazalo je istraživanje… »

Vremenska prognoza »

Priština »
subota
Znatno oblačno
Znatno oblačno
12 ˚C
utorak
Sipeća kiša
Sipeća kiša
6˚ / 13˚
sreda
Slaba kiša
Slaba kiša
6˚ / 16˚

Vesti dana »