Priština - vesti

Delavi veruje da će izbori na KiM biti fer

Blic pre 24 minuta
Na dan lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, u nedelju 22. oktobra, Ambasada SAD u Prištini će imati 30-40 timova koji će posmatrati izborni proces, brojati glasova i voditi računa da oni proteknu u demokratskoj i fer atmosferi, bez bilo kakvih pritisaka, izjavio je ambasador SAD Greg Delavi.
- Naš cilj biće da osiguramo da se stvari odvijaju onako kako bi trebalo da se odvijaju i da niko ne vrši pritisak na članove biračkih odbora ili na birače na biračkim mestima - rekao je Delavi. On je, kaže, zabinut u vezi sa... »

Zakletva sudaca sa sjevera Kosova 24. oktobra

Slobodna Evropa pre 41 minut
Suci i tužitelji sa sjevera Kosova položit će zakletvu u utorak, 24. oktobra u Prištini, saopćeno je iz kabineta kosovskog predsjednika Hašima Tačija. "Zakletva i imenovanje sudaca i tužitelja iz manjinske zajednice jedna je od afirmativnih mjera koje institucije Kosova poduzimaju kako bi postigle... »

Bujanovac: 40.000 evra od Vlade Kosova

Vranjske pre 1 sat
Tahiri i saradnici u Bujanovcu FOTO Vranjske Na predlog ministra pravde Abelarda Tahirija, koji je nedavno posetio Bujanovac, Vlada Kosova izdvojila je 40.000 evra za renoviranje škole u opštini Bujanovac. Tahiri je izjavio da je zadovoljan usvajanjem njegovog predloga od strane Vlade Kosova,... »

U nedelju lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

Večernje novosti pre 2 sata
Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, treći od samoproglašene nezavisnosti 2008, biće održani u nedelju i, prema ocenama analitičara, predstavljaće prvi test za vladu Ramuša Haradinaja
Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, treći od samoproglašene nezavisnosti 2008, biće održani u nedelju i, prema ocenama analitičara, predstavljaće prvi test za vladu Ramuša Haradinaja, ali i priliku za Srpsku listu da u lokalnim... »

Priština: Sudije i tužioci polažu zakletvu 24. oktobra

B92 pre 12 sati
RTS: Priština, sudije i tužioci polažu zakletvu 24. oktobra
Priština -- Sudije i tužioci sa severa KiM položiće zakletvu u utorak, 24. oktobra u Prištini, saopšteno je iz kabineta kosovskog presednika, piše RTS.
"Zakletva i imenovanje sudija i tužilaca iz nevećinske zajednice jedna je od afirmativnih mera koje institucije Kosova preduzimaju kako bi postigle potpunu i efektivnu jednakost pripadnika zajednica u svim životnim, ekonomskim,... »

U nedelju lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

BK TV pre 6 sati
Očekuje se da će se albanske stranke, osim za Prištinu, boriti za prevlast u opštinama Prizren, Gnjilane, Mitrovica i Ðakovica. Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, treći od samoproglašene nezavisnosti 2008, biće održani u nedelju i, prema ocenama analitičara, predstavljaće prvi test za vladu... »

Tači pozvao građane da izađu na lokalne izbore u nedelju

Dnevnik pre 6 sati
PRIŠTINA: Kosovski predsednik Hašim Tači pozvavo je danas sve građane, bez obzira na njihovu političku opredeljenost, da izađu u nedelju, 22. oktobra, na lokalne izbore i iskoriste svoje demokratsko pravo.
Tači je poručio da je masovni izlazak na izore znači definisanje rada lokalnih samuprava u naredne četiri godine i da ovu piliku, kako je rekao, treba da iskoristi svaki građanin, u svakoj opštini, širom Kosova. "Ovo je prilika... »

Delavi očekuje da će izbori na KiM biti fer

Dnevnik pre 7 sati
PRIŠTINA: Na dan lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, u nedelju 22. oktobra, Ambasada SAD u Prištini će imati 30-40 timova koji će posmatrati izborni proces, brojati glasova i voditi računa da oni proteknu u demokratskoj i fer atmosferi, bez bilo kakvih pritisaka, izjavio je ambasador SAD Greg Delavi.
"Naš cilj biće da osiguramo da se stvari odvijaju onako kako bi trebalo da se odvijaju i da niko ne vrši pritisak na članove biračkih odbora ili na birače na biračkim mestima", rekao je Delavi.On je, kaže, zabinut u vezi sa... »

Student stomatologije zaražen malim boginjama, danas pušten iz bolnice u Vranju

Blic pre 8 sati
U Zavodu za javno zdravlje u Vranju potvrdili su da je 24-godišnji student iz Končulja kod Bujanovca, koji se od 13. oktobra nalazi na infektivnom odeljenju Opšte bolnice, oboleo od malih boginja.
Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković izjavio je za "Blic" da su analize krvi i brisa grla, koje su uradili i dostavili stručnjaci Instituta "Torlak" iz Beograda potvrdile da je student stomatologije u Prištini... »

Predloženo lečenje na psihijatriji: Beskućnica palila đubre, upalila zgradu Elektrodistribucije

Blic pre 9 sati
Osnovno javno tužilaštvo u Nišu predložilo je da se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi M. H. (52) iz Prištine, sa prebivalištem u Kosovu Polju, koja je ložeći đubre pored kontejnera 17. novembra prošle godine, zapalila zgradu Eleketrodistribucije u centru Niša.
Ona se sumnjiči da je počinila krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti a učinjena šteta procenjena je na oko 30 miliona dinara. Nakon psihijatrijskog veštačenja, utvrđeno je da se radi o psihotičnoj osobi zaostaloj u... »

©2017 Netmark d.o.o.