Rojters

Protesti u Mjanmaru ne prestaju; Policija dejstvuje, žena ubijena

B92 pre 1 dan
Policija je i danas intervenisala protiv demonstranata na ulicama brojnih gradova Mjanmara, a jedna žena je smrtno stradala u gradu Monvaja. Prethodno je izaslanik UN u toj zemlji pozvao svetsku organizaciju da primeni "sva neophodna sredstva" i zaustavi… »

Jedna osoba poginula u eksploziji boce sa kiseonikom u bolnici na zapadu Ukrajine

RTS pre 1 dan
Jedna osoba je poginula, a jedna je povređena u eksploziji boce sa kiseonikom u bolnici u gradu Černivci na zapadu Ukrajine, saopštila je služba za vanredne situacije te zemlje. Eksplozija se dogodila na drugom spratu bolnice za vreme ručka, prenosi… »

Jeziva smrt tokom bolničkog ručka: U Ukrajini eksplodirala boca s kiseonikom

Telegraf pre 1 dan
Evakuisano je 20 osoba, saopštila je služba za vanredne situacije ne precizirajući kako je došlo do eksplozije. Jedna osoba je poginula, a još jedna je ranjena danas u eksploziji kiseonika u bolnici u gradu Černivci na zapadu Ukrajine. Eksplozija se… »

Nema mira u mjanmaru: Policija ispalila gumene metke na demonstrante, jedna žena stradala (foto)

Kurir pre 1 dan
Policija je i danas intervenisala protiv demonstranata na ulicama brojnih gradova Mjanmara, a jedna žena je smrtno stradala u gradu Monvaja, objavili su lokalni mediji nakon što je izaslanik UN u toj zemlji pozvao svetsku organizaciju da primeni "sva… »

"Napadi pokreću novi krug": Iran: Američki udari na Siriju podstiču terorizam

Blic pre 1 dan
Jučerašnji udari američke ratne avijacije na položaje proiranskih paravojnih snaga na istoku Sirije podstiču terorizam u regionu, ocenio je danas visoki zvaničnih iranskog nacionalnog saveta za bezbednost Ali Šamkani. - Američki napad ohrabruju i… »

Nigerija: Otmičari oslobodili 42 taoca oteta iz škole

Nova pre 1 dan
Četrdeset dve osobe, među kojima i 27 đaka, otete pre dve nedelje iz škole u severnoj Nigeriji su oslobođene, objavile su lokalne vlasti. Kako prenosi Rojters, oslobođene osobe stigle su u Minu, glavni grad nigerijske države, rekla je danas… »

Ceo grad u lokdaun zbog jednog slučaja kovida! Premijerka potvrdila: Dva miliona ljudi biće zaključano sedam dana

Blic pre 1 dan
Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern najavila je da će od sutra biti uveden sedmodnevni lokdaun u najvećem gradu, dvomilionskom Ouklandu zbog pojave jednog slučaja kovid-19 nepoznatog porekla. Ostatak zemlje biće pod režimom restrikcija 2… »

Sedmodnevni karantin: Lokdaun u Oklandu zbog jednog slučaja kovida

Večernje novosti pre 1 dan
PREMIJERKA Novog Zelanda DŽasinda Ardern najavila je da će od sutra biti uveden sedmodnevni lokdaun u najvećem gradu, dvomilionskom Ouklandu zbog pojave jednog slučaja kovid-19 nepoznatog porekla. Ostatak zemlje biće pod režimom restrikcija 2… »

Odobren Bajdenov paket korona-pomoći od 1.9 biliona dolara: Jedni slave, drugi besni zbog "rasipanja novca"

Blic pre 1 dan
Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je danas paket novčane pomoći od 1.900 milijardi dolara za ugrožene pandemijom korona virusa koji je predložio predsednik SAD Džozef Bajden. U Predstavničkom domu se glasalo po partijskim linijama, 219… »

Pod ključem: U prestonici Brazila uvedeno 24-časovno zaključavanje

Večernje novosti pre 1 dan
GUVERNER Brazilije, glavnog grada Brazila, izdao je dekret o uvođenju 24-časovnog "zaključavanja" zbog širenja korona virusa. Ova mera će važiti za sve osim za prodavnice osnovnih životnih namirnica, apoteke, pogrebna preduzeća i benzinske pumpe… »

Vesti dana »