Rojters

Merkel blizu dogovora sa regionalnim liderima: Danas odluka o postepenom popuštanju mera u Nemačkoj

Večernje novosti pre 1 dan
NEMAČKA kancelarka Angela Merkel i regionalni lideri blizu su dogovora o postepenom popuštanju ograničenja zbog korona virusa, prenosi Rojters uoči današnjeg samita kancelarke i premijera pokrajina na kome će se razmtrati epidemiološka situcija u… »

Fides napušta EPP ako budu umanjena prava njenih poslanika

Nova pre 1 dan
Mađarska vladajuća stranka Fides napustće krovnu frakciju Evropske narodne stranke (EPP) u Evropskom parlamentu, ukoliko EPP izglasa izmenu svojih podzakonskih akata kako bi umanjila prava poslanika Fidesa, izjavio je danas lider mađarske grupe u EP… »

Krvavi protesti u Mjanmaru: Policija otvorila vatru na demonstrante, najmanje 9 ljudi izgubilo život

Blic pre 1 dan
Najmanje devet demonstranta je pogonulo, a nekoliko je ranjeno kada je policija otvorila vatru na njih pokušala da razbije protest protiv vojnog udara u više gradova u Mjanmaru. Tokom sukoba u Jangonu poginuo je jedan demonstrant, isto kao i u… »

Najmanje devet građana poginulo, na desetine ranjeno u pokušaju policije da “razbije” proteste: Sukobi u više gradova…

Nedeljnik pre 1 dan
SOPA Images / Sipa Press / Profimedia Najmanje devet demonstranta je poginulo, a nekoliko desetina je ranjeno kada je policija otvorila vatru na njih pokušavajući da razbije protest protiv vojnog udara u više gradova u Mjanmaru, prenosi Rojters. Dve… »

Kremllj: Nove sankcije SAD antiruski potez, odgovorićemo recipročno

OK radio pre 1 dan
Nove američke sankcije protiv ruskih zvaničnika povodom trovanja i pritvaranja Alekseja Navaljnog su neprijateljski i antiruski potez, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. U saopštenju se dodaje da će na sankcije biti recipročno… »

Američki putevi i mostovi propadaju: Inženjeri dali ocenu "3 minus" infrastrukturi SAD

B92 pre 1 dan
Vašington -- U SAD se ulagalo premalo u infrastrukturu što iziskuje povećanje državne potrošnje od 2,59 biliona dolara da bi se obnovili putevi, mostovi, brane, škole... Izveštaj Američkog udruženja civilnih inženjera (ASCE), napisan na 170… »

Južna Koreja: Istraga smrti dve osobe nakon primanja AstraZeneke

Dnevnik pre 1 dan
SEUL: Vlasti Južne Koreje saopštile su danas da istražuju smrt dve osobe koje su imale hronična oboljenja, nakon medijskih izveštaja da su preminule u roku od nekoliko dana od kada su primile vakcinu protiv kovid-19 AstraZeneke. Korisnik doma za… »

Ko je ubio novinarke? Dežurni krivci preuzeli odgovornost

B92 pre 1 dan
Teroristička organizacija "Islamska država“ preuzela je odgovornost za napad u kojem su sinoć ubijene tri novinarke jedne televizije u istočnom Avganistanu. Obaveštajna grupa "SITE" koja nadgleda pretnje džihadista na internetu, saopštila je da… »

Policija u Mjanmaru suzavcem i gumenim mecima na demonstrante, više poginulih i povređenih

RTS pre 1 dan
Najmanje devet demonstranta je poginulo, a nekoliko je ranjeno kada je policija otvorila vatru na njih pokušavajući da razbije protest protiv vojnog udara u više gradova u Mjanmaru. Dve osobe poginule su tokom sukoba sa mjanmarskim snagama bezbednosti… »

Stardžen branila vladu od optužbi svog prethodnika Salmonda

RTV pre 1 dan
LONDON - Škotska premijerka Nikola Stardžen branila je danas svoju vladu od optužbi svog prethodnika Aleksa Salmonda da je ilegalno postupala u sporu koji bi mogao ugroziti njenu kampanju za vodenje Škotske do nezavisnosti. Nesuglasice između… »

Vesti dana »