Rojters

Evropa: U Češkoj najavljuju radikalno ograničavanje kretanja, Austrija produžila zaključavanje, porast broja obolelih u…

RTV pre 2 dana
BRISEL, BERLIN - Češki premijer Andrej Babiš izjavio je da je toj zemlji potrebno da "radikalno" ograniči kretanje ljudi i kontakte tokom najmanje naredne tri nedelje kako bi zaustavila brzo širenje infekcija kovida-19. Babiš je rekao je da se… »

Vakcinacija u izraelu: Pola populacije primilo jednu dozu, 35 odsto dve

Blic pre 2 dana
Izrael je jednom dozom vakcine protiv kovida-19 vakcinisao blizu 50 odsto od svojih 9,3 miliona stanovnika, izjavio je danas izraelski ministar zdravlja Julij Edelštajn. U taj broj ubrojani su i Palestince iz istočnog Jerusalima, koji su bili uključeni… »

Pobegao najmoćniji vođa bande: Tokom nereda u zatvoru, poginulo osmoro na Haitiju

Blic pre 2 dana
Vlasti na Haitiju potvrdile su da je vođa jednog od najmoćnijih kriminalnih bandi Arnel Žozef pobegao je iz zatvora na periferiji glavnog grada Port-o-Prensa tokom jučerašnjih nereda u kojima su sedam zatvorenika i jedan policajac poginuli, prenosi… »

Bajden naredio - Amerika je napala iz vazduha, ima poginulih

B92 pre 2 dana
Vašington -- Američka vojska izvela po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. To je inače prva vojna akcija SAD od kako je Bajedenva predsednik. Vazdušni… »

Jeste da je daleko od nas, ali...Brazil ne zna šta će s mutacijama, a kalifornijiski soj možda najviše ubija

B92 pre 2 dana
Brazil se suočava sa novom fazom pandemije s mutiranim varijantama kovid-19, tri puta zaraznijim, izjavio je ministar zdravlja. U Kaliforniji najsmrtonosniji. Brazilski ministar Eduardo Pazuelo je rekao da je vlada distribuirala između 13 i 14 miliona… »

Pandemija gurnula vlasnika Britiš Ervejza u težak gubitak

Dnevnik pre 2 dana
LONDON: Kompanija IAG, vlasnik Britiš Ervejza, zabeležila je 2020. godine rekordan gubitak od 7,43 milijarde evra (9,0 milijardi dolara), a danas je upozorila da ne može da predvidi kada će se letovi vratiti na normalan nivo. IAG očekuje da će u… »

Pobegao iz zatvora najmoćniji vođa bande na Haitiju

RTV pre 2 dana
PORT-O-PRENS - Vlasti na Haitiju potvrdile su da je vođa jednog od najmoćnijih kriminalnih bandi Arnel Žozef pobegao je iz zatvora na periferiji glavnog grada Port-o-Prensa tokom jučerašnjih nereda u kojima su sedam zatvorenika i jedan policajac… »

Škole u Tokiju traže potvrde učenicima da im je kosa prirodna

Dnevnik pre 2 dana
TOKIO: Gotovo polovina tokijskih srednjih škola traži od učenika sa talasastom kosom ili kosom koja nije crne boje da dostave potvrde da njihova kosa nije veštački menjana, prenosi Rojters na osnovu izveštavanja japanskih medija. Agencija navodi da… »

Moderna ove godine očekuje 18,4 milijardi dolara prihoda samo od vakcine

Biznis i finansije pre 2 dana
Farmaceutska kuća Moderna će ove godine od vakcine prihodovati 18,4 milijardi dolara, što znači da će prvi put od svog osnivanja 2010. godine imati profit. Prethodno je kompanija Fajzer objavila da očekuje 15 milijardi prihoda od prodaje vakcine… »

Boing pristao: Platiće kaznu od 6,6 miliona dolara

B92 pre 2 dana
Čikago -- Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) saopštila je da je kompanija Boing pristala da plati 6,6 miliona dolara kazne. To se desilo nakon što je vazduhoplovni regulator utvrdio da kompanija nije poštovala sporazum o bezbednosti iz… »

Vesti dana »

"Imamo problem u Nišu"

B92 pre 11 minutajoš 41 povezana

U Vojvodini 535 novozaraženih, u Novom Sadu 169

Dnevnik pre 7 satijoš 31 povezana

Zvezda sjajna, Katai za šlag na tortu!

Sportske.net pre 1 satjoš 24 povezane