Rojters

Mere protiv korone: Nemačka planira produženje zatvaranja do 28. marta

Večernje novosti pre 1 dan
NEMAČKA planira da produži lokdaun do 28. marta, ali će neke mere biti ublažene od 8. marta. Prema nacrtu zakona do kojeg je došao sajt Fokus onlajn, postignut je sporazum između kancelarke Angele Merkel i premijera 16 nemačkih pokrajina, javio je… »

Nemci produžavaju lokdaun

Alo pre 1 dan
Merkel će sutra razgovarati sa premijerima nemačkih pokrajina. Nemačka planira da produži lokdaun do 28. marta, ali će neke mere biti ublažene od 8. marta. Prema nacrtu zakona do kojeg je došao sajt Fokus onlajn, postignut je sporazum između… »

Lokdaun do kraja marta! Postignut sporazum, država i dalje pod ključem - stroge mere u zemlji EU

Srbija danas pre 1 dan
Karantin će biti i dalje na snazi. Nemačka planira da produži lokdaun do 28. marta, ali će neke mere biti ublažene od 8. marta. Prema nacrtu zakona do kojeg je došao sajt Fokus onlajn, postignut je sporazum između kancelarke Angele Merkel i… »

Portparol francuske vlade: Sve opcije su na stolu

Dnevnik pre 1 dan
PARIZ: Sve opcije za obuzdavanje pandemije korona virusa i dalje su na stolu, uključujući mogućnost uvođenja novog zaključavanja na nacionalnom nivou i lokdauna vikendom na regionalnom nivou, izjavio je portparol francuske vlade Gabriel Atal. U… »

AstraZeneka prodala udeo u Moderni za preko milijardu $

B92 pre 1 dan
London -- Britansko-švedska multinacionalka AstraZeneka je prodala svoj udeo od 7,7 posto u kompaniji Moderna za iznos od preko jedne milijarde dolara. To se desilo nakon što su akcije američke biotehnološke firme porasle zahvaljujući tržišnom… »

Uraganke snimile spot za Eurosong, nema konkurencije za ovu trojku koja pršti od sek*epila (video)

Alo pre 1 dan
Premijera spota na youtube u petak 5.marta. Takmičenje za pesmu Evrovizije 2021. godine biće održano u ograničenom obliku u maju, u holandskom gradu Roterdamu, zbog ograničenja koja proističu usled pandemije kovid-19, saopštili su nedavno… »

Stručnjaci SZO protiv korišćenja hidroksihlorokina

Blic pre 1 dan
Lek hidroksihlorokin, za koji je bivši američki predsednik Donald Tramp tvrdio da će promeniti tok pandemije, ne bi trebalo da se koristi za sprečavanje infekcije korona virusom i on ne utiče značajno na pacijente koji su već zaraženi, upozorila… »

Nigerija: Oslobođeno svih 279 otetih devojčica

RTV pre 1 dan
ABUDŽA - Naoružani napadači oslobodili su svih 279 devojčica, koje su kidnapovali u internatu u Zamfari, izjavio je danas guverner te savezne države na severozapadu Nigerije Belo Matavale. Ranije je objavljeno da je 317 učenica oteto u petak iz… »

Oslobođeno svih 279 otetih devojčica u Nigeriji

Blic pre 1 dan
Naoružani napadači oslobodili su svih 279 devojčica, koje su kidnapovali u internatu u Zamfari, izjavio je danas guverner te savezne države na severozapadu Nigerije Belo Matavale. Ranije je objavljeno da je 317 učenica oteto u petak iz škole u gradu… »

Stručnjaci SZO: Hidroksihlorokin ne utiče značajno na obolele od korone

Večernje novosti pre 1 dan
LEK hidroksihlorokin, za koji je bivši američki predsednik Donald Tramp tvrdio da će promeniti tok pandemije, ne bi trebalo da koristiti za sprečavanje infekcije korona virusom i on ne utiče značajno na pacijente koji su već zaraženi, upozorila je… »

Vesti dana »