Rojters

Tesla privremeno obustavlja proizvodnju u Kaliforniji

Auto blog pre 3 dana
Kompanija „Tesla“ je obavestila radnike da će privremeno obustaviti deo proizvodnje u svojoj fabrici za montažu automobila u Kaliforniji, izvestila je danas agencija „Blumberg Njuz“, pozivajući se na neimenovani izvor upoznat s tim pitanjem… »

Zabranili im pristup: "Krše ljudska prava i pozivaju na nasilje"

B92 pre 3 dana
Kompanija Facebook je danas saopštila da je zabranila mjanmarskoj vojsci korišćenje svojih platformi, jer se u ovoj zemlji već nedeljama nastavljaju masovne demonstracije protiv vojnog puča kojim je smenjena civilna vlast. "Događaji nakon puča 1… »

Fajzer ispituje treću dozu vakcine

B92 pre 3 dana
Farmaceutska kompanija Fajzer saopštila je danas da je počela ispitivanje treće doze svoje vakcine protiv koronavirusa u okviru strategije zaštite od mutiranih sojeva koronavirusa. Zdravstvene vlasti kažu da prva generacija vakcina protiv kovida 19… »

U Češkoj otkriven prvi slučaj južnoafričkog soja virusa

Radio 021 pre 3 dana
U Češkoj je potvrđen prvi slučaj južnoafričkog soja koronavirusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja. Tokom prošle nedelje ministarstvo je posumnjalo da se pojavilo nekoliko slučajeva infekcije mutiranom varijantom, a to je danas i potvrđeno… »

Evropa uvodi potvrde o vakcinaciji: Merkelova iznela najnoviju informaciju

Srbija danas pre 3 dana
Nemačka kancelarka je dodala da će Evropskoj komisiji biti potrebno oko tri meseca da razvije tehničku osnovu za takva dokumenta. Angela Merkel kaže da će digitalni sertifikati o vakcinaciji, koji će omogućavati ljudima da putuju Evropom uprkos… »

Smernice za proizvođače vakcina za nove varijante virusa

RTV pre 3 dana
MOSKVA - Evropski regulator za lekove saopštio je danas da je izdao nove smernice kako bi za proizvođače lekova ubrzao postupak odobravanja modifikacija njihovih vakcina protiv kovida 19 zbog novih varijanti virusa. Ovaj potez dolazi nakon što su se… »

Veran: Napredovalo ispitivanje korišćenja interferona u lečenju kovida

Dnevnik pre 3 dana
PARIZ: Francuski ministar zdravlja Olivije Veran izjavio je danas da je ispitivanje, koje koristi interferone kao terapiju za ljude koji su u riziku od ozbiljnih oblika kovid-19, dobro napredovalo. On je istakao da nada uskoro pozitivnim rezultatima… »

Rešenje za Pojas Gaze? Katar obećao 60 miliona dolara

B92 pre 3 dana
Doha -- Katar je danas obećao 60 miliona dolara za izgradnju gasovoda za prirodni gas iz Izraela prema Pojasu Gaze kako bi okončao energetsku krizu u tom području. Plan je da prirodni gas iz nalazišta Levijatan kojim upravlja Ševron u istočnom… »

Orban: Imam samo loše vesti, slede dve najteže nedelje

Sputnik pre 3 dana
Mađarski premijer Viktor Orban upozorio je danas da će u naredne dve nedelje mađarski zdravstveni sistem biti pod pritiskom pod kakvim nije bio od početka pandemije. „Imam samo loše vesti. Predstoje nam dve najteže nedelje od početka pandemije… »

Dokazana efikasnost i protiv novih sojeva korone: Direktor KjurVak - a očekuje da će njihova vakcina biti odobrena u Evrpskoj…

Večernje novosti pre 3 dana
DIREKTOR farmaceutske kompanije KjurVak, Franc-Verner Has, izjavio je danas da preliminarna ispitivanja na životinjama pokazuju da je kandidat te kompanije za vakcinu protiv kovid-19, efikasan protiv britanske i južnoafričke varijante. Has je poručio… »

Vesti dana »