Ruma

Koncert romske muzike u Rumi

RTV pre 19 sati
RUMA - Prvi put do sada u okviru manifestacije "Rumsko kulturno leto", održan je koncert romske muzike. Kroz muziku, pesmu, igru ali i kroz prepoznatljivu romsku pozitivnu energiju, publici je predstavljeno bogato kulturno umetničko nasleđe Roma… »

U toku izgradnja nove gasne kotlarnice u Rumi

RTV pre 19 sati
RUMA - U toku je izgradnja nove gasne kotlarnice u Rumi u zoni Centar-jug i to će biti šesta po redu gasna kotlarnica u ovoj opštini. Gasifikacija kotlarnica, gde to bude moguće, ili izgradnja novih, nastaviće se i u narednom peiodu, a kako ističu… »

U centru Rume renovira se desetak fasada

Dnevnik pre 20 sati
RUMA: U poslednje vreme mnogo se priča ali i ulaže u očuvanje samog centra Rume, pa će tako i desetak fasada stambenih zgrada i građanskih kuća, od kojih su neke starije od 150 godina, biti renovirane. Taj projekat, koji je vredan 12 miliona dinara… »

Oprezno u vožnji kroz Jarak: Radovi na izgradnji auto-puta na relaciji Ruma - Šabac

Radio 021 pre 1 dan
Režim saobraćaja na putu ka Hrtkovcima, na ulazu i izlazu iz sela Jarak, biće izmenjen od četvrtka, 11. avgusta. Razlog su radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac, poručuju u "Putevima Srbije". Potrebno je obezbediti pristup gradilištu tokom… »

Šabac: Nađena eksplozivna naprava na obali reke Save

Danas pre 3 dana
Eksplozivna naprava zaostala iz ranijeg perioda, nađena je tokom vikenda na obali reke Save, u mestu Klenak, u opštini Ruma. Slučaj je prijavio čovek koji je krenuo na kupanje i primetio neobičan predmet na samoj obali reke. „Policija je odmah po… »

Renoviranje fasada u centru Rume

RTV pre 2 dana
RUMA - U cilju očuvanja centra Rume, ubuduće će u renoviranje fasada stambenih zgrada i građanskih kuća koje se nalaze u samom centralnom gradskom jezgru Opština učestvovati sa 95 procenata, a ostalih 5 odsto finansiraće stanari, a biće im i… »

Krajem avgusta vraća se stari sjaj Rumskim trubama

Dnevnik pre 2 dana
U sklopu uređenja gradskog jezgra u Rumi biće uređen i Spomenik revolucije, poznatiji kao Rumske trube. Za tu namenu iz opštinske kase biće izdvojeno 6 miliona dinara, a radovi će početi krajem avgusta, potvrdila je predsednica opštine Ruma… »

Novim asfaltom do svakog sela: Ruma nastavlja da ulaže u poboljšanje celokupne putne infrastrukture

Večernje novosti pre 3 dana
KADA je došla na čelo Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić je obećala da će sa njenim timom raditi na poboljšanju celokupne infrastrukture na teritoriji cele rumske opštine, ne samo grada nego i svih 16 sela ove opštine. Kompletna deonica pod novim… »

Za uređenje Spomenika revolucije u Rumi šest miliona dinara

RTV pre 3 dana
RUMA - U sklopu uređenja gradskog jezgra u Rumi biće uređen i Spomenik revolucije, poznatiji kao Rumske trube. Za tu namenu iz opštinske kase biće izdvojeno 6 miliona dinara, potvrdila je predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić na nedavno… »

BICIKLOM KROZ VOJVODINU: Prhovo, Sremski Mihaljevci i Karlovčić

Dnevnik pre 4 dana
Prvi pomeni o Prhovu datiraju još iz 1403. Podaci su šturi i oskudni, a sigurno se zna da je selo početkom 18. veka pripadalo zemunskom vlastelinstvu. Posle ukidanja vlastelinstva 1767. prelazi pod upravu Vojne granice, dok je između dva rata, selo u… »

Vremenska prognoza »

Ruma »
petak
Vedro
Vedro
17 ˚C
subota
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
18˚ / 27˚
nedelja
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
17˚ / 30˚

Vesti dana »