Ruma - vesti

Moćne ženske DJ zvezde na FoamFestu

RTV pre 26 minuta
RTV: Moćne ženske DJ zvezde na FoamFestu
RUMA - Dugo očekivani muzičko-vizuelni spektakl i najveći letnji događaj na teritoriji Srema, FoamFest, stiže u Rumu u subotu, 21. jula. Devetu godinu zaredom na sportskim terenima "Breg" održaće se vrhunska žurka uz veliki broj izvođača i plesača, živopisnu pirotehniku i, naravno, ogromnu količinu pene.
Ovog leta FoamFest biće u znaku dama. Viktoria Metzker, višestruka dobitnica prestižnih nagrada za najboljeg mađarskog DJ-a, predvodi potpuno ženski lineup. Pored nje, nastupiće atraktivna i harizmatična Dea Tosh, jedna od... »

S bostanom sazrela i priredba u Dobrincima

Dnevnik pre 1 dan
U selu Dobrinci, opština Ruma, održana je osma „Bostanijada”, i to skoro mesec dana ranije nego minulih godina, jer je i bostan „poranio”.
Najtežu izmerenu lubenicu imao je Miloš Radovac sa 19,2 kilograma. Lubenica Dragana Grujića bila je naslađa i druga po težini, dok je treća nagrada pripala Stevi Olujiću. Deca su se takmičila u jedenju lubenica, nadvlačio se... »

Nije znao rešenje zagonetke, pozvao je pomoć pa završio u zatvoru

B92 pre 1 dan
B92: Nije znao rešenje zagonetke, pozvao je pomoć pa završio u zatvoru
Policija iz Vankuvera, u američkoj državi Vašington, pre nekoliko dana je dobila poziv u pomoć od čoveka koji je provalio u "eskejp rum", prostoriju koja služi za igranje društvene igre u kojoj se za određeno vreme rešavaju zagonetke, kako bi potom iz njih moglo da se izađe.
Nesrećni 40-ogodišnjak Rej Voldro je provalio u prostoriju, koji se nalazi u jednom tržnom centru, ali nije znao da reši zagonetke pa nije mogao da se iz nje izbavi. Vlasnici "eskejp ruma" su za lokalni list Kolambijen ispričali... »

Ruma: Poginuo motociklista

Radio 021 pre 2 dana
Na lokalnom putu između Platičeva i Nikinaca, kod Rume, oko 16 sati stradao je 56-godišnji motociklista.
Drugih učesnika u ovoj nesreći nije bilo, preneo je RTS. Motociklista je upravljao motorom marke "tomos" i nosio je kacigu. Ekipa Hitne pomoći na licu mesta konstatovala je smrt, navodi televizija i dodaje da je istraga u toku.... »

Ruma: Poginuo motociklista

B92 pre 2 dana
B92: Ruma: Poginuo motociklista
Na lokalnom putu između Platičeva i Nikinaca, kod Rume, oko 16.00 sati stradao je 56-godišnji motociklista.
Drugih učesnika u ovoj nesreći nije bilo, preneo je RTS. Motociklista je upravljao motorom marke "tomos" i nosio je kacigu. Ekipa Hitne pomoći na licu mesta konstatovala je smrt, navodi televizija i dodaje da je istraga u... »

Policajci pronašli novčanik ispred Exit kampa i vratili ga vlasniku

Moj Novi Sad pre 3 dana
Policijski službenici Aleksandar Živković i Radovan Vejić, zaposleni u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica - Policijska stanica Ruma, pronašli su novčanik sa novcem i ličnim dokumentima muškarca srednjih godina iz Novog Sada, koji je izgubio ispred kampa na Štrandu u kojem borave posetioci... »

Talentovani kuglaši treniraju u Vrbasu

Dnevnik pre 3 dana
Kamp talenata Ministarstva omladine i sporta i Kuglaškog saveza održava se u Vrbasu. Zbog popunjenih hotelskih kapaciteta, ove godine vredni kuglaški radnici nisu mogli da okupe polaznike u jednoj smeni, već su rad podelili u dve grupe. U prvoj smeni, u kampu su i gosti iz Republike Srpske, kadeti Čedo Pejić (Borac, Banja Luka) i Stefan Vujasinović (Revita).
Iz Srbije u kampu je u prvoj smeni 12 polaznika – kadeti i kadekinje: Alenka Marko i Ivanka Marko (obe Slavia Kovačica), Jelena Barać (Apatin), Avram Jevremović (Sloven, Ruma), Adam Lak (Sloboda, Stara Moravica), Mateja Šakić i... »

Pao diler u Rumi: U stanu mu pronašli marihuanu, amfetamine, ekstazi

Kurir pre 4 dana
RUMA - Policija u Rumi uhapsila je N. S. (25) u čijem stanu su pronašli oko 363 grаmа mаrihuаne, 169 grаmа аmfetаmina, 78 tаbletа ekstаzijа, nekoliko špricevа i tri bočice kаnаbisovog uljа. N. S. je osumnjičen da je izvršio krivično delo neovlаšćenа proizvodnjа i stаvljаnje u promet opojnih drogа i... »

Dvojica policajaca iz Rume u Novom Sadu pronašli novčanik i vratili vlasniku

Dnevnik pre 4 dana
Policijski službenici Aleksandar Živković i Radovan Vejić, zaposleni u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica - Policijska stanica Ruma, pronašli su prekjuče oko 11 časova, novčanik sa novcem i ličnim dokumentima muškarca srednjih godina iz Novog Sada, koji je izgubio ispred kampa na Štrandu u kojem borave posetioci muzičkog festivala “Egzit”.
Ovi policijski službenici su radno u Novom Sadu, kao ispomoć u obezbeđenju festivala. „Prilikom obilaska kampa primetili smo na šetalištu - keju kožni novčanik braon boje u kojem su se nalazila lična dokumenta, šest stotina evra... »

Rumljanin uhapšen zbog droge

RTV pre 4 dana
RTV: Rumljanin uhapšen zbog droge
RUMA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi su, prilikom pretresa stana N. S. (25) iz Rume pronašli i zaplenili oko 363 grama suve biljne mase sumnjive na marihuanu, 169 grama praškaste materije sumnjive na opojnu drogu amfetamin, 78 tableta ekstazija, nekoliko špriceva i tri bočice kanabisovog ulja.
Policija je uhapsila N. S. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova,... »

©2018 Netmark d.o.o.