Sergej Šojgu

Ukrajina traži da Rusija otvori humanitarni koridor iz železare Azovstalj

Radio sto plus pre 28 dana
Zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk navela je na aplikaciji Telegram da se u železari nalazi „oko 1.000 civila i 500 ranjenih vojnika“ i dodala da ih „sve danas treba evakuisati iz Azovstalja“, prenosi Asošiejted pres. Vereščuk je… »

Putin: Blokirajte Azovstalj, ali nemojte zauzimati fabriku

Politika pre 28 dana
MOSKVA- Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je danas ruskoj vojsci da odustane od planova za juriš na fabriku Azovstalj u ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju i saopštio da želi da ona i dalje bude pod blokadom. Ministar odbrane Rusije Sergej… »

Peskov: Ukrajinske snage ne mogu da utiču na život u Mariupolju

RTV pre 28 dana
MOSKVA - Ukrajinski militanti blokirani u čeličani "Azovstalj", ni na koji način ne mogu da utiču na uspostavljanje mirnog života u gradu Mariupolju, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "Operacija se nastavlja po planu. Mariupolj, koji… »

Putin naredio Šojguu: Marijupolj je oslobođen, naređujem da otkažete juriš na "Azovstalj"

Sputnik pre 28 dana
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da je Marijupolj oslobođen. Po njegovim rečima, u trenutku kada je grad bio opkoljen, broj pripadnika ukrajinske vojske i stranih plaćenika iznosio je oko 8.100… »

Putin pozvao: "Predajte se"

B92 pre 28 dana
Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je danas ruskoj vojsci da otkaže planove za juriš na fabriku Azovstal u ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju. Putin je saopštio da želi da ona i dalje bude pod strogom blokadom, a pozvao je preostale… »

Šojgu izvestio Putina: U Mariupolju mirno, moguć povratak civila

Alo pre 28 dana
Preduzete sve mere da se zaštite civili u Mariupolju. Situacija u gradu Marijupolju je mirna, omogućava nam da započnemo uspostavljanje reda i mirnog života, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu tokom sastanka sa ruskim predsednikom… »

Zastrašujuće otkriće U Mariupolju: Šojgu otkrio šta je pronađeno u razrušenom gradu

Večernje novosti pre 28 dana
UKRAJINSKE oružane formacije u Mariupolju imale su taktičke raketne sisteme "točka-U" sposobne da gađaju ciljeve u Taganrogu i Rostovu na Donu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u četvrtak na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom… »

Putin: Pozovite ukrajinske borce u Azovstalju na predaju

RTV pre 28 dana
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je danas ruskoj vojsci da otkaže planove za juriš na fabriku Azovstalj u ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju i saopštio da želi da ona i dalje bude pod strogom blokadom, a pozvao je preostale… »

Vereščuk traži koridor za hitnu evakuaciju iz Azovstalja

RTV pre 28 dana
KIJEV - Zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk zatražila je danas od Rusije otvaranje humanitarnog koridora za evakuaciju civila i ranjenih vojnika iz čeličane Azovstalj u Marijupolju, gradu na Azovskom moru koji su prethodno zauzele ruske… »

Šojgu izvestio Putina: Ruske trupe zauzele Marijupolj

Dnevnik pre 28 dana
MOSKVA: Ruske trupe zauzele su Marijupolj, ali je u čeličani Azovstalj ostalo blokirano još 2.000 militanata, izjavio je danas ruski ministar odbrane na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom. Sergej Šojgu je saopštio da je za završetak… »

Vesti dana »