Sicilija

Salvini ide na suđenje zbog odluka o migrantima dok je bio ministar

Slobodna Evropa pre 3 dana
Sud na Siciliji je doneo odluku o pokretanju procesa protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Mateo Salvinija (Matteo) za otmicu, zato što 2019. godine nije dozvolio jednom španskom humanitarnom brodu sa migrantima i izbeglicama da uplovi u… »

Salviniju se sudi zbog migranata, preti mu 15 godina zatvora

Nova pre 3 dana
Sud na Siciliji je doneo odluku o pokretanju procesa protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija za otmicu, zato što 2019. godine nije dozvolio jednom španjolskom humanitarnom brodu sa migrantima i izbeglicama da uplovi u italijansku… »

Pravoslavni vernici danas slave velikog svetitelja: Za blagostanje i sreću danas čitajte ovu molitvu

Srbija danas pre 3 dana
Rođen u Siciliji, od roditelja blagočestivih i dobrodeteljnih, Plotina i Agatije. Po smrti roditelja pređe u Solun, gde se zamonaši. Kao monah bi uzor svima u postu, krajnjoj uzdržljivosti, neprestanom molenju, psalmopojanju, bdenju i trudu. Solunski… »

Kako mafija pušta korenje: Priča o dugom suđenju ‘Ndrangeti u Kalabriji

Nedeljnik pre 5 dana
“Maksi-suđenje” koje je 13. januara otpočelo u bunker-sudu Lamecija Terme, u okrugu Katancaro najsiromašnije italijanske pokrajine Kalabrije, dobar je povod da promislimo na temu mafije i njenih različitih sastavnih delova – ’Ndrangete… »

Nova Camper kolekcija kao stvorena za proleće (foto)

BizLife pre 8 dana
Prva asocijacija na španski brend Camper nesumnjivo je hrabrost da se istupi iz zone komfora, ispoljena kroz nove smele stilove obuće koji brišu granice između sportskog i klasičnog. Stoga ne čudi što je od male porodične proizvodnje, nastale na… »

Na Siciliji 80 odsto stanovnika neće vakcinu AstraZeneke

Nova pre 9 dana
Od 100 osoba na Siciliji, 80 ne želi da se imunizuje vakcinom AstraZeneka, izjavio je na konferenciji za medije predsednik regije Nelo Musumeči. „Prirodno je da se osobe plaše nakon svih promena i dilema u vezi sa englesko-švedskom vakcinom, ali… »

Dva meseca krali hranu iz bolničke menze na Siciliji, imali saučesnike: Vrednost odnetog 26.000 evra

Telegraf pre 9 dana
Vrednost ukradene robe procenjuje se na 26.000 evra. Lokalnu bolnicu u sicilijanskom gradu Gela neki su koristili kao supermarket, jer su za dva meseca iz bolničke menze pokrali namirnica u vrednosti od 26.000 evra, saopštila je policija. Uhapšeno je… »

Korona i dalje divlja: Italija na vrhuncu trećeg talasa

Nova pre 10 dana
Više od 700 preminulih od kovid-19 u Italiji u jednom danu, šokantna vest i za zemlju gđe je poslednjih meseci dnevni broj žrtava između 400 i 500, izveštava agencija Ansa. Međutim, direktor odeljenja za prevenciju u Ministarstvu za zdravstvo Djani… »

Stilska magija s Majorke: Nova Camper kolekcija za proleće/leto

BizLife pre 14 dana
Prva asocijacija na španski brend Camper je nesumnjiva hrabrost da se istupi iz zone komfora, ispoljena kroz smele nove stilove obuće. Stoga ne čudi što je od male porodične proizvodnje, nastale na Majorki pre više od 45 godina, izrastao u… »

Nova Camper kolekcija za proleće / leto 2021 – Stilska magija sa Majorke

Domino magazin pre 14 dana
Prva asocijacija na španski brend Camper je nesumnjiva hrabrost da se istupi iz zone komfora, ispoljena kroz smele nove stilove obuće. Stoga ne čudi što je od male porodične proizvodnje, nastale na Majorki pre više od 45 godina, izrastao u… »

Vesti dana »